מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהחסוי31/01/2008
לאחר שימוש באוביטרל, נראה כי התרחש ביוץ ביום שישי האחרון. במעקב זקיקים לפני זה היו מספר זקיקים גדולים יחסית לתמיד. היו לי כאבי בטן והתכווצויות ביום הביוץ הרבה יותר מתמיד. מאז יש לי עדיין כאבי בטן קלים מידי מפעם הדומים לכאבי מחזור קלים בבטן התחתונה בעיקר בצדדים. מה זה יכול להיות? האם ייתכן שזה סימני הריון בשלב כ"כ מוקדם או סתם השפעות לוואי של הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי31/01/2008לא סביר שהריון בגיל כ"כ צעיר יתן איזה שהם סימנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיון להרותגלית31/01/2008
שלום,
גיל 31 +1 הריון ספונטני נקלט לאחר כחודש,
בעלי ואני מנסים להיכנס להריון 3 חודשים טרם נקלט, המחזור מאחר ביום עשיתי בדיקת הריון יצא שלילי האם יתכן שהבדיקה לא זהתה הריון למרות שניתן לזהות החל מיומיים לפני המחזר בשעות הבוקר.
בתודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלית
ד''ר דוד ישי31/01/2008האפשרות הזאת קיימת. אני מציע לכן שתעשי את הבדיקה רק אם יהיה איחור בוסת ולא לפני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
חסוי31/01/2008אז על מה יכולים להעיד כאבי הבטן האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיכל
ד''ר דוד ישי02/02/2008יכולות להיות הרבה סיבות. ההגיונית ביותר בעיני היא שהשחלות המוגדלות, כתוצאה מהטיפול, הן שמציקות לך. אבל לא הייתי רוצה שתסתמכי על זה. אםהכאבים יתחזקו, פני לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים לקראת הזרעהר.30/01/2008
ד"ר שלום רב!
היום הייתי אצל רופא פריון על מנת להתחיל בטיפול לקראת הזרעה (שחלות פוליציסטיות). יחד עם זאת כמובן ששכחתי לשאול כמה שאלות.. אני אמורה מחר להתחיל לקחת פרימולט נור 3 ביום למשך חמישה ימים ע"מ לקבל מחזור. בנוסף הוא כתב לי לקחת פרוגילוטון לאורך 21 יום. למה כדור זה נועד והאם אפשר לקחת את שניהם במקביל? ושאלה אחרונה-נאמר לי לקחת מהיום החמישי של המחזור איקקלומין לאורך חמישה ימים. האם אין בעיה לקחת פרוגילוטון במקביל לאיקקלומין ותוך כמה זמן אני אמורה לבייץ?אודה לשתובתך- ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ר
ד''ר דוד ישי31/01/2008משהו לא מסתדר לי עם הטיפול. את הפרוגילוטון אי אפשר לקחת עם הפרימולוט וגם לא את האיקקלומין עם הפרוגילוטון. תבררי את העניין עם הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לאחר בירור
ר.31/01/2008ד"ר שלום!
התנצלות על הבלבול. אכן דברתי עם האחיות והן הנחתו אותי לקחת פרוגילוטון למשך 21 יום ולא פרימולט נור. עכשיו הכל ברור חוץ משאלה קטנה..- מדוע הרופא העדיף שאקח כדורים שיביאו לי את המחזור רק לאחר 21 יום ולא שאקח את האופציה השניה -לאורך 5 ימים ואקבל מחזור הרבה יותר מהר?? זה הכל לשם התחלת טיפול הזרעה...
תודה ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ר
ד''ר דוד ישי02/02/2008הפרימולוט נור ניתן כאשר יש השפעה אסטרוגנית חזקה עם רירית עבה ומה שחסר זה הפרוגסטרון
( פרימולוט נור ) - כדי לגרום לוסת. כאשר הרירית דקה נותנים את הפרוגילוטון שהוא תכשיר משולב של אסטרוגן ופרוגסטרון שמחקה, בצורה שבה הוא מופיע בתכשיר, את המחזור הטבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר קול היקראמאני30/01/2008
אני מטופלת שלך ויש לי הרבה מחשבות בראש ויש לי שאלה האם יש לי סיכוי שאני יהיה בהריון ואהיה אמא אני כל כך מבולבלת מהמחשבות שבראש אני בזמן האחרון עצבנית יותר מדי ואין לי מצב רוח לעשות שום דבר ורוצה כמה מילים להרגעה ומה עם בדיקות הדם אם התברר שלא היה ביוץ החודש אני צריכה להמתין לווסת הבאה ולעשות בדיקת דם ביום ה21 ואם לא יהיה ביוץ גם החודש הבא מה עושים? יש לך כל החומר על המצב שלנו האם יש סיכוי להריון? אני מאוד לא מרגישה טוב וצריכה את המילים שלך ותודה לך מכל הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות
פרופ' שחר קול31/01/2008המחשבה הכי טובה - יהיה הריון!
רק עניין של זמן!!
כל השאר - עניין טכני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול - איזו תשובה מקסימה!
מיכל31/01/2008אני אאמץ אותה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר שחר קול
אמאני31/01/2008אני מודה לך על התשובה המקסימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור לאחר גרידהגלית30/01/2008
שלום לכם,
אפתח בזה שאודה לכם על השירות המדהים והפניות התמידית לשאלות שלנו...
אני בת 37. 6 שבועות לאחר גרידה ועדיין לא קיבלתי מחזור. (עובר ללא דופק.)
עשיתי אתמול בדיקת הריון ויצאה שלילית..
הבנתי שרק אם הביוץ שלי סדיר אני אמורה לקבל אחרי עד שישה שבועות.
באם הביוץ שלי אינו סדיר- מה עלי לעשות? להסדיר אותו בעזרת כדורים? לחכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חדווה
ד''ר דוד ישי30/01/2008את יכולה לבחור.את יכולה להמתין לוסת הטבעי, או לקחת כדורים שיגרמו להופעתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהלינוי30/01/2008
לד"ר ישי שלום רב!
אני בהיריון בשבוע 11 לאחר ivf מוקפאים.
לפני כשבוע וחצי לערך ביצע בעלי בדיקות ולהלן התוצאות:
20- 0.01 IU 134 EBV IgG
20- 0.01 IU 2 EBV IgM
- NEGATIVE CMV IgM
1 0.4- 0.01 IU/ml 0.0 CMV IgG
לדברי הרופאה, עפ"י התוצאות בעלי עבר את מחלת הנשיקה.
ברצוני לברר:
1. עברתי הפרייה בשיטת המיקרומניפולציה בתאריך ה- 22.9.07 האם אפשר לדעת בדרך כולשהיא האם אז המחלה "דגרה" או התפרצה אצל בעלי?
2. אם חלילה המחלה "דגרה" או התפרצה אצל בעלי בזמן ההפרייה האם הדבר עלול להשפיע על הזרע וכתוצאה מכך על העובר בתהליך ההתהוות?
3.כיצד ניתן לבדוק באופן ודאי שאין הידבקות של העובר? בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לינוי
ד''ר דוד ישי30/01/2008באופן כללי , מחלת הנשיקה אינה בעייתית כמו CMV וטוקסופלסמה. הבדיקות של בעלך מראות שהוא מחוסן כנגד הוירוס ושהמחלה היתה מזמן ולא בשבועות האחרונים. בכל מקרה הוירוס אינו עובר בזרע.
לסיכום הסירי את הדאגה הזאת מעל ליבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 13 ימים לאחר הזרעהמירי30/01/2008
תודה רבה על התמיכה ,אני מאד מודה לך ,האם בגלל הסופרפקט שאני נוטלת ההזרעה נכשלה? מה המטרה של הסופרפקט? האם כדאי לעשות בדיקת הריון אע"פ שיש כתמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 13 ימים לאחר הזרעה
פרופ' שחר קול31/01/2008אם הוסת בספק - עדיף לבצע בדיקת דם להריון.
אני מבין שקיבלת סופרפקט כתמיכה לוטאלית. זה שימוש מעט חריג.
מציע להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת תרופות על בדיקת הריון ביתיתשירן30/01/2008
ביום ה13 להחזרה עשיתי בדיקת הריון ביתית יצאה חיובית, אולם לוקחת אטרוגוסטן פנינים לנקתיק 400 מ"ג ואסטרופם 4 מ"ג ליום מאז ההחזרה, הבנתי שהם גורמים לגוף להתנהג במצב "כאילו יש הריון" השאלה שלי האם אלו יכולים להטות את תוצאות הבדיקה הביתית? (הבנתי שצריך לעשות בטא כמותי, אבל השלג...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת תרופות על בדיקת הריון ביתית
פרופ' שחר קול30/01/2008התרופות שאת נוטלת לא משפיעות על תוצאות בדיקת השתן, לכן יש לשער שהתוצאה אמינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל ודחיית ביוץד30/01/2008
האם אוביטרל שניתן לפני שהתרחש הביוץ, אך כשהביוץ אמור להתרחש באופן טבעי זמן קצר מאד לאחר מתן הזריקה (שעות ספורות), מבטיח שהביוץ יידחה ויקרה רק 36 לאחר מתן הזריקה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל ודחיית ביוץ
פרופ' שחר קול30/01/2008לא.
אוביטרל לא ידחה ביוץ טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאשירה30/01/2008
שלום
לפני שלושה שבועות עברתי לידה+גרידה כאשר היתי בשבוע ה 15.
לפני שבוע ביצתי. האם זה אומר שערכי הבטא התאפסו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול30/01/2008כנראה.
ביוץ מעיד על שיחרור המערכת מנוכחות ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים שבועים אחרי הזרעהמירי30/01/2008
עברתי הזרעה שלישית לפני כשבועים [יש לצין שזו הזרעה ראשונה על בסיס גונל והיתר היו על המחזור החודשי]היום הבחנתי בכתמים חומים ,האם להסיק שהזרעה לא הצליחה ולוותר על בדיקת הריון,כשאני שואלת בנות שעברו הריון האם גם להם היו את הכתמים הן עונות בשלילה ,יש לציין שהזרעה שהיתה על בסיס גונל נצפו [4 זקיקים בגדלים של 18.17.18.17 ] למה זה לא הצליח הפעם? כהזרע תקין ואני סובלת מאנדומטריומה קטנה,אני כבר מתיאשת ומאבדת כל תקווה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
פרופ' שחר קול30/01/2008מציע להמתין עוד מספר ימים לביצוע בדיקת ההריון.
אין להתייאש!!!
גם אם יש 4 זקיקים יפים הסיכוי להריון הוא סביב 20% .
לא לאבד תקווה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בפוריות אצל בעליפולינה29/01/2008
אני בת 25 נשואה כבר כחמש שנים.בשנים הראשונות לא יתיחסתי לזה,אבל אחרי שעשינו בדיקות יתגלה סוכרת אצל בעלי.עשינו בדיקה זרע ויתגלו תוצאות הבאות:צבע:צהבהב.צמיגות:1 נפח:5 ph8 ריכוז:6x10 תנועה:50% סוג תנועה:פרוגסיבית : 50% לויקוציתים:0 אגלוטינציה:שלילית .אבחנה:oligoteratozoospermia . לפני כשנה וחצי עברתי ivf ללא הצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בפוריות אצל בעלי
פרופ' שחר קול30/01/2008אם עברת IVF לפני שנה וחצי אני משער שעברתם ברור מלא לפני כן.
יש לשקול לחזור לטיפולים.
סיכויי הצלחה טובים מכיוון שאת צעירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתיתלילך29/01/2008
שלום,
מתי מומלץ לבצע את בדיקת ההיסטרוסקופיה (באיזה ימים למחזור), בהנחה שאני יודעת שצריך להשמר מהריון- שריינתי תור מראש וזה יוצא לי ביום ה-15 למחזור, האם בסדר?
האם מקבלים את תוצאות הבדיקה במקום, או שזה לוקח זמן?
תודה וערב נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה אבחנתית
פרופ' שחר קול29/01/2008הזמן המועדף - מתום הדימום עד מועד הביוץ.
התשובה ניתנת במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילה ובצקתיות ברגלייםאש29/01/2008
שלום רב,
אני בשיאו של מחזור IVF פרוטוקול ארוך (כרגע 4 מונופור וחצי דקא)
היום נמדדו P=2.8 E2=15055
כ 13 זקיקים מעל 15 מ"מ , מוביל 20 מ"מ
אני חשה בחילה, כאבי ראש,כאבי שדיים ובצקתיות ברגליים
האם יש עודף גירוי?
האם זה צריך להבדק במידיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילה ובצקתיות ברגליים
פרופ' שחר קול29/01/2008אין גירוי יתר לפני מתן אוביטרל או פרגניל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי29/01/2008
אני בשבוע 9+5 הריון שהושג ע"י ivf הרבה מאוד אנשים מופתעים שאני אומרת שאני מרגישה בסדר ושאין לי תופעות לוואי כגון בחילות הקאות וכו'.... האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול29/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)