מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחזור חודשיורד05/02/2008
שלום רב,
לפני חודשיים עברתי טיפול ivf שלא הצליח.
החודש הדימום הווסתי היה די קצר (יום אחד לעומת 3 ימים בדר"כ). האם במקרה כזה מתייחסים לווסת כרגיל? כלומר האם בגלל שהוא קצר הביוץ (הטבעי) יקדים למשל.
(יש לציין שעשיתי ב. הריון ביתית שיצאה שלילית).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לילך
ד''ר דוד ישי05/02/2008אם האולטרסאונד מראה מצב לאחר וסת, אין מנוס אלא להתייחס אליו כאל וסת, גם אם הוא איננו בצורה האופיינית שלו. אין לזה קשר עם מועד הביוץ במחזור הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ורד05/02/2008שוב שלום,
תודה על המענה. לא כל כך הבנתי את התשובה.
לא עשיתי אולטרסאונד לאחר הופעת הוסת, אני אמורה לעשות בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית בשבוע הבא (זה יצא היום ה- 12 למחזור). הבנתי שכדאי לבצעה לפני הביוץ, ורציתי להבין אם בגלל שהוסת היה קצר, זה שונה, והאם הביוץ החודש יקדים בעקבות זאת?
לא הבנתי בתשובה - האם יכול להיות שזה לא ווסת? (למרות שזה הגיע בדיוק במועד ואני לא בהריון?)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לילך
ד''ר דוד ישי06/02/2008אנסה להיות יותר ברור. התכוונתי להגיד ששתי האפשרויות קיימות. זה יכול להיות וסת למרות שהדימום לא רגיל וזה יכול להיות דימום לא ויסתי למרות שהוא בא בזמן הוסת. אולטרסאונד יכול לעזור בפענוח תשובה. כמו שאמרתי , אין קשר בין כמות הדימום וזמן הופעת הביוץ שאחריו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון ביוץ והזרעהאמל05/02/2008
שלום רב ,
מטופלת בפוריגון 75 והבדיקות מהיום בבוקר הראו :
e2 2945
LH 2.00
progestrone 2.20
זקיקים :
בימין - 20X20 15X15 12X12 11X11
בשמאל - 21X24 21X21 15X15
רירית - 11.2 חופשי מנוזל
הזרקתי אוביטרל בבוקר כחצי שעה לאחר הבדיקות האלו ונאמר לי להגיע להזרעה מחר ב 12:00 (צהריים),
האם זהו תזמון טוב ונכון להזרעה? ומה המשמעות של זקיק 21X24 ? הבודקת של האולטרה סאונד אמרה שבגלל שהביצית אינה עגולה , ייתכן והביוץ כבר התחיל.... הייתכן שכך הוא הדבר או שלא הבנתי אותה נכון? ומתי צפוי הביוץ?
ולאור נתונים אלו , האם יש טעם לעשות עוד הזרעה מחרתיים, או שזה כבר יהיה אחרי חלון
ההזדמנויות ?
תודה
אמל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמל
ד''ר דוד ישי05/02/2008לא נראה לי, לאור הנתונים שמסרת, שהביוץ התחיל. התזמון של ההזרעה מצויין. נראה לי שהזרעה נוספת מחרתיים בבוקר תיהיה עדיין בתוך " חלון ההזדמנויות " של ההריון הנוכחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !
אמל05/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?הילה05/02/2008
ב- 3/2 בטא 97
היום בטא 227
E2-3825
פרוגסטרון - 19.7
האם העליה תקינה? האם אני בודאות בהריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' שחר קול05/02/2008העליה תקינה.
אין לדעת אם ההריון תקין.
רוב הסיכויים שכן, אך אין לקבוע בוודאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטון לחמם או לאטלי05/02/2008
לרופאים שלום, האחות במרפאה המליצה לי לחמם את האמפולות של הגסטון בכוס מים רותחים לפני ההזרקה כדי שהשמן יתרכך ויהיה דליל יותר למנוע כאב. הרופא שמע את זה ואמר מה פתאום, החומר יתפרק בחום ויאבד את היעילות שלו. אז הפסקנו לחמם ובאמת הרבה יותר צמיגי וכואב להזריק. מה אתם חושבים? אולי אפשר לחמם רק קצת במים פושרים? תודה רבה. עוד שאלה: האם יש עוד מקומות שאפשר להזריק חוץ מאיזור הטוסיק העליון? פשוט כבר מלא גבשושיות שם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה מניסיון
מיה05/02/2008אם תזריקי את החומר לאט לאט אפילו עם הפסקות זה יקל מאוד את הכאב. שתהיה לך הרבה הצלחה וקחי את הכאב והגבשושיות בפרופורציה כי זה ישתלם לך בסוף :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגסטון
פרופ' שחר קול05/02/2008אפשר לחמם לטמפרטורת הגוף (37 מעלות).
זה יועיל במשהו.
אם כלו כל הקיצים יש לשקול חלופות לגסטון.
חבל לסבול כאשר אפשר להימנע מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלליגלית05/02/2008
בוקר טוב,
גיל 31, נסיון להרות כ-5 חודשים מחזור אחרון יומיים בשעה שהמחזורים הקודמים ארבעה ימים, מה מקור השינוי?
תודה רבה,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקור השינוי
פרופ' שחר קול05/02/2008לא ניתן לדעת ללא בדיקת כל הפרמטרים הרלוונטיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףאפרת04/02/2008
מחר אני אמורה לעבור שאיבה ואני סובלת מחום של 38 מעלות האם אוכל לבצע השאיבה ,האם קיים סיכון כל שהוא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אפרת
ד''ר דוד ישי04/02/2008אני מקוה שנבדקת ע"י רופא ואת יודעת ממה את סובלת. אם מדובר בסתם הצטננות, את צריכה לנוח, לשתות הרבה ולקחת אקמול כדי להוריד את החום. מחר צריך לעשות הערכת מצב ע"י הגינקולוג והרופא המרדים. אם תהיה הערכה שהפעולה עלולה לסכן אותך, עדיף לדחות את הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליותחסוי04/02/2008
שלום , בת 36.5 מנסה להכנס להריון ראשון כ-8 חודשים ללא הצלחה .
נתבקשתי לעשות פרופיל הורמונלי ביום השלישי למחזור -
LH - Luteinizing Hormone | IU/l | * 5.8
FSH | IU/l | 4.4
Estradiol (E2) | pmol/l | * 206
Testosterone Total | 1.6
DHEA-S | 6.13
האם הבדיקות תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי04/02/2008הבדיקות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם 2 מ"ג פעמיים ביוםלילוש04/02/2008
שלום לרופאים
עד איזה שבוע צריך לקחת את האסטרוגן? , מדובר בכדורי אסטרופם 2מ"ג פעמיים ביום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לילוש
ד''ר דוד ישי04/02/2008איזה טיפול עברת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דר לורברבלט05/02/2008טיפול IVF והחזרת טריים!!! נוטלת מיום ההחזרה את האסטרופם וקרינון, היום בשבוע 6 פלוס 4 עם תאומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לילוש
ד''ר דוד ישי05/02/2008את התמיכה ( בד"כ של פרוגסטרון בלבד ) נוטלים עד שבוע 7-8 להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרומניפולציהענת04/02/2008
שלום,
רציתי לשאול האם מיקרומניפולציה יכולה לסייע להפריה במקרים של fsh גבוה (29) וביציות אשר לפחות ב- ivf ראשון לא עברו הפריה (למעשה מדובר בביצית אחת שכן מדובר במחזור טבעי עם תמיכה).
תודה,
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלו מיכל
ד''ר דוד ישי04/02/2008אני לא יכול להגיד אם מיקרומניפולציה תתן תוצאה טובה יותר, אבל שוה לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי04/02/2008
שלום רב! אני בשבוע 10 הריון שהושג ע"י ivf אני סובלת מהצטננות חזקה ומכאבי ראש נוראיים איזה כדורים אני יכולה לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי04/02/2008אפשר לקחת אקמול ואופתלגין ללא חשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חסוי04/02/2008תודה רבה על תשובתך. מה אפשר לקחת לכאבי גרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר שחרתמר04/02/2008
יומיים אחרי הזרעה ( לאחר טיפול באיקקלומין) התחלתי לסבול משלשולים מימיים, חום נמוך וחוסר תיאבון, שחלפו לאחר 3 ימים. האם זה יכול לפגוע בסיכוי להרות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמר
פרופ' שחר קול05/02/2008סביר כי לא תהיה השפעה שלילית על הסיכוי להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלירוני04/02/2008
שלום,
בת 33, מנסה כ-10 חודשים להכנס להריון שני.
הריון ראשון לפני 3 שנים - ספונטאני, נקלט בחודש השני לנסיונות.
בחצי שנה אחרונה מזהה ביוץ עם ערכות ביוץ.
בבדיקה שנעשתה ביום השלישי למחזור התקבלו התוצאות הבאות:
FSH 9.3
LH 4.4
פרוגסטרון 1.1
E2 82
על מה מעיד ה - FSH הגבוה?
האם מומלץ לגשת לרופא המתמחה בפוריות?
תודה,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוני
ד''ר דוד ישי04/02/2008הפרופיל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ותוספת לשאלה
רוני04/02/2008ראשית, תודה על התייחסותך.
לגבי ה - FSH : מקריאה במקומות שונים הבנתי כי ערך גבוה מעיד על תגובה שחלתית נמוכה ועל איכות ביציות ירודה. הבנתי כי הגבול התקין הוא 10. והתוצאה שלי קרובה לערך הגבולי. האם זו יכולה להיות סיבה לקושי להרות? מה אומר ערך כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה על שאלתי השנייה.
רוני06/02/2008תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רוני
ד''ר דוד ישי07/02/2008ה FSH שלך ( בבדיקה הנוכחית ) מתקרב לגבול העליון של הנורמה אבל עדיין בתחום הנורמה. יתכן שבבדיקה חוזרת הוא יהיה נמוך יותר. לא נראה לי שזו הבעיה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התייחסותך.
רוני07/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי IUIאורית04/02/2008
היי.אני בת 27+1 (לאחר הריון רגיל ללא כל בעיות להרות). אנחנו מנסים להרות מזה שנתיים.ניסיתי איקקלומין,אוביטרל,ושני טיפולי IUI, זאת לאחר שלאחר שנה לא הצלחתי להרות באופן טבעי.בחודש שעבר עשיתי את הIUI השני, אך לצערי קיבלתי מחזור בשבוע שעבר. מה המלצתך להמשך?חשוב לי לציין שכל הבדיקות שאני ובעלי עשינו יצאו תקינות לחלוטין!אני קצת מיואשת..אשמח לדעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורית
ד''ר דוד ישי04/02/2008אני מציע לעבור למס' טיפולים ( בד"כ מקובל 3 לפחות ) של זריקות של גונדוטרופינים ( גונל F , פיורגון וכו' ) עם IUI ואם זה לא ילך לעבור ל IVF.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות להמסת הציסטהמירי04/02/2008
התחלתי הזרעה שלישית שנכשלה [שתים מהן היו על המחזור החודשי] הזרעה השלישית היתה עם זריקות גונל 112.5 [הזרעה נכשלה וגילו 2 ציסטות בגודל 5-6 ס"מ , יש לי אנדומטריומה קטנה בגודל 2 ס"מ ,הרופא המליץ לחכות עם ההורמנים שוב ,כדי שהציסטות יעלמו ונתן לי גלולות מרסילון למשך שבועים כדי שהציסטות יעלמו,יש לצין שהיו לי כאבי בטן חזקים וכדי שלא אסבול מכאבים העדיף גלולות,אני מחכה למחזור הבא כדי לחזור לטיפולים,השאלה שלי האם כל התהליך של הגלולות ישבש את כל התהלייך ההורמנלי בגלל הגלולות שדוחה את הביוץ? מה יהיה?אפילו שהגלולות הן רק לשבועים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירי
ד''ר דוד ישי04/02/2008אל תדאגי. הגלולות משפיעות בזמן שלוקחים אותן. בד"כ אין להן השפעה ארוכה יותר, בודאי לא כאשר לוקחים אותן לפרק זמן קצר כל כך. סביר להניח שהגלולות לא יפריעו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי השאיבה?שני04/02/2008
אני בפרוטוקול ארוך הפריה שניה באולט' נראו כ- 15 זקיקים בשתי השחלות בגודל של 11 - 15 ושלושה בגודל 17-19 רירית 11מ"מ
אני עם זריקת דקא לפני שלושה שבועות וגונל 225
מתי להערכתך תתבצע השאיבה?
אם אפשר לפרט לי לגבי גודל הזקיקים הרצוי וגודל הרירית .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור
ד''ר דוד ישי04/02/2008הזקיקים הבשלים צריכים להיות בגודל 17 מ"מ ומעלה. הרירית צריכה להיות 7 מ"מ ומעלה. כרגע ישנם 3 זקיקים בשלים בלבד. אם רמת האסטרוגן ( שלא התיחסת אליה ) מאפשרת, כדאי להמתין עוד יומיים כדי לתת סיכוי לעוד זקיקים להבשיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)