מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלותורד08/12/2007
בתאריך 6.12 בוצעה החזרת עוברים מופשרים (2 עוברים) נאמר לי לקחת 3 אסטרופם דרך הפה ואסטרופם 1 וגינלי ובנוסף לזה לקחת 4 אוטרוגסטן 200 מ"ג. האם זה לא יותר מידי כדורים?
זהו הטיפול השלישי שלי בהחזרת עוברים רציתי לדעת האם ככל שמספר הטיפולים גדל כך גם
הסיכויי להיקלט?
ידוע לי שבטיפול החזרת עוברים צריך לבוא עם שלפוחית מלאה במקרה שהשלפוחית לא מלאה כמו שצריך האם יש קשר לזה שהטיפול אינו מצליח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפשרה
פרופ' שחר קול08/12/2007הטיפול שאת מקבלת הוא סביר.
ניתן לתת מינונים קטנים יותר בלי להקטין את הסיכוי להריון.
כלומר - אין קשר בין המינון לסיכוי להריון.
שלפוחית מלאה מומלצת אם מבצעים ההחזרה תחת אולטרסאונד, וכן כדי להקל טכנית על תהליך ההחזרה.
אם ההחזרה קלה - אין בכך כדי להשפיע על התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטותלל08/12/2007
האם היווצרות ציסטות שנוצרו בעיקבות טיפול בפיוריגון.....יכולות ליגרום נזק לחצוצרות/ שחלות....שהרי הכאבים מאד חזקים וגודלן מגיע ל3ס"מ ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות
פרופ' שחר קול08/12/2007לרוב, הציסטות ייעלמו ללא כל נזק לאברי האגן.
ציסטות אלו אינן אמורות לגרום לכאבים.
אם יש כאבים מאוד חזקים - רצוי להיבדק ע"י הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב יום שלישי למחזורשיר08/12/2007
אני לאחר שנה של הזרעות עם איקקלומין וגונאל ועכשיו בהפסקה של טיפולים לקראת התחלה של מחזורי IVF, מאז תחילת ההטיפולים החלה אצלי תופעה מוזרה בחלק המחזורים הפרשות של דם כאילו "ישן" שנראה כאילו הוא מחומצן ולאחר כמה ימים דימום רציני.
תופעה זו חזרה על עצמה החודש ביום שלישי בערב היה לי דימום שכזה ועד היום (שבת) והיום בצהריים החל דימום חזק קרישי דם וכאבי בטן.
הרופאה שלי שלחה אותי לחזור על הבדיקות ביום השלישי -החמישי למחזור בעיקר כדי לוודא FSH שנע בין 6.3 ל11.8 ומשתנה כל העת (חודש שעבר עמד על 9.8)
השאלה היא ביום ראשון באיזה יום אהיה למחזור ? בעבר היו פעמיים שבאתי למרפאה אחרי שקיבלתי ווסת ובאולטרסאונד היה נראה שהרירית עדיין עבה ולא מתפרקת.
האם לעשות ביום א את הבדיקות או לחכות לשני?
שאלה שנייה כל השנה אמרו לנו שאנחנו צריכים להיות עם אצבע על הדופק בגלל הFSH ועכשיו כשהחליפו לנו רופאה היא פתאום שאננה ועוצרת את כל התהליך כדילחזור על הבדיקות עוד חודש למרות שאין בתוצאות שהתקבלו שום דבר מיוחד.
לפי הFSH יש סיבה ללחץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב יום שלישי למחזור
פרופ' שחר קול08/12/2007יש טעם לקחת מחר בדיקת דם כדי לראות האם מבחינה הורמונאלית מדובר בתחילת השלב הפוליקולארי.
לגבי החשיבות העצומה שמייחסים ל - FSH - אין בזה ממש. ההחלטה על IVF לא תלויה ברמת ה - FSH המשתנה כל העת. בלי לבדוק במקביל E2 - אין ממש תבונה בבדיקת ה - FSH, ובודאי להסיק מסקנות טיפוליות עקב כך.
FSH נותן מושג על תגובת השחלות לגירוי תרופתי עם גונדוטרופינים, ולכן נותן מושג כללי לגבי הסיכוי להריון, אך ההחלטה לפנות ל - IVF אינה תלויה ברמה כזו או אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהנני08/12/2007
שלום רב,
אני לאחר החזרת 2 עוברים - כל הטיפול כשל.
מדוע בכל זמן ההמתנה עד המחזור או עד קליטת הריון היו לי כאבים קשים בצד ימין + במותן ובכלל כל מיני מחושים למינהים ובסוף אין הריון?
מה שלא קורה בדרך כלל במחזור רגיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שכשל
פרופ' שחר קול08/12/2007קשה מאוד לדעת.
הטיפול התרופתי לא אמור לגרום לתופעות כאלה.
כאבים יכולים לנבוע ממצבים רפואיים אחרים שאינם קשורים כלל לטיפול הכרוך בהפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור או היריון?חסוי08/12/2007
עשיתי ביום ה 4 למחזור בדיקה ביתית וייצא שלילי כך שזה אומר שאין היריון נכון?
או שאפשר לעשות בדיקת דם להיריון?<* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?
פרופ' שחר קול08/12/2007מדוע בדיקת הריון ביום ה- 4 למחזור??
תמיד ניתן לבצע בדיקת דם להריון, אך חייבת להיות סיבה הגיונית לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור או היריון?חסוי08/12/2007
שלום מחזור שלי סדיר כל 29
יום שישי ב 1.12.07 קיבלתי מחזור בשעה 1 בלילה
הדימום נמשך לי יומיים וחצי והשאר המשיך לי בכתמים בצבע חום
המחזור שלי נמשך 7 ימים
והיום סיימתי את המחזור אבל עדיין יש לי תחושה של קבלת מחזור ומן התכווצות ברחם
רציתי לדעת ממה זה נובע מה זה אומר?
אני מנסה להכנס להיריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי08/12/2007הכי סביר שאת לא בהריון. בדיקת ההריון השלילית רק מחזקת את האפשרות הזאת. יש גורמים רבים שמשפיעים על המחזור ועל הוסת. שינויים כאלה מפעם לפעם אינם דבר נדיר. כמובן שיש אפשרות רחוקה שעדיין מדובר בהריון. בדיקת דם תיתן תשובה סופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןחסוי07/12/2007
שלום רב,
הבחנתי כי קיימות בדיקות שתן להריון שניתן לבצע אותן עוד לפני איחור במחזור. האם הן אמינות או שצריך להמתין 14 יום לאחר האיחור כמו בבדיקות הרגילות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שחר
ד''ר דוד ישי07/12/2007תמיד עדיף לעשות בדיקת דם. היא אמורה להיות חיובית כשבועיים לאחר הביוץ - כלומר ביום הוסת הצפוי. הבדיקות הבייתיות אמינות פחות, בעיקר כאשר הן מראות שאין הריון. אם רוצים לעשות אותן כדאי לחכות יום יומיים נוספים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי החזרהריבקי07/12/2007
ארבעה שבועות אחרי החזרה. בטא הוכפלה באופן תקין. אולטרה סאונד לפני שלושה ימים תקין. בארבע שעות האחרונות דימום והתכווצויות של הרחם. אני מבינה שזו הפלה. אפשר להפסיק את התמיכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ריבקי
ד''ר דוד ישי07/12/2007אל תפסיקי את התמיכה בשום אופן. אי אפשר לדעת רק על סמך הדימום מה קורה. ההריון בהחלט יכול להיות תקין ולהמשיך להתפתח. עשי אולטרסאונד חוזר ובטא חוזר ורק אח"כ תחליטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה ראשונהנני07/12/2007
שלום,
האם נכון שבדרך כלל הפרית מבחנה בפעם הראשונה דינה להיכשל?
והאם כשל בהפריה ראשונה ייתן סיכוי טוב יותר לפעם הבאה
(כהכנה טובה לרחם)?
*ההפריה הראשונה שלי כשלה!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נני
ד''ר דוד ישי07/12/2007הסיכוי של כל מחזור טפול להצליח עומד בערך על 30% . כלומר אחת מכל 3 נשים מצליחה בפעם הראשונה. למרות שהסיכוי של כל מחזור נשאר ללא סיכוי, הסיכוי שלך יגדל כאשר תעשי 2 טיפולם או יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם שליליתנני07/12/2007
שלום רב,
אני לאחר החזרת 2 עוברים. היום לאחר 12 יום עשיתי בדיקת דם להריון ואמרו לי שזה שלילי!! המחזור עדיין לא הגיע .
האם המחזור אמור לאחר ? (נאמר לי להפסיק עם האנדומרטין).
האם בגללם טרם קיבלתי?
ובכלל האם יש מצב כזה שטעו במעבדת הדם? ואני כן בהריון.?? . . . .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נני
ד''ר דוד ישי07/12/2007האפשרות של טעות מעבדה קיימת תמיד, אבל לא הייתי בונה על זה. אם הפסקת את האנדומטרין הוסת יופיע. אל תתיאשי, תחשבי על הטיפול הבא שיהיה אולי מוצלח יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעיר וחמת גדרטליה07/12/2007
שלום,
התבשרתי היום כי אני הרה - בטא 36.
אני משתתפת היום בארוע שמתקיים במרחצאות חמת גדר ורציתי לדעת האם להמנע מלהכנס למים החמים? למיטב ידיעתי, מים חמים (ג'קוזי וכד') עלולים להזיק.
מה דעתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי07/12/2007בשלב הנוכחי של ההריון אין בעיה להכנס למים של חמת גדר. הגוף שלנו יודע לשמור על חום גוף קבוע. בהריון מתקדם יותר, לעומת זאת, כאשר לח"ד נמוך ( באופן נורמלי ), עלולה להיות בעיה בגלל סכנה לירידה נוספת בלחץ הדם בהשפעת המים החמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיללימורי07/12/2007
האם את הדקפפטיל אפשר להזריק בבטן?
עד היום הזרקתי רק בזרועות (6 פעמים)...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, זריקה תת עורית בבטן.
פרופ' שחר קול07/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר שחלתילימורי07/12/2007
האם יכול היות גירוי יתר שחלתי יומיים לפני שאיבה או רק לאחריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר
פרופ' שחר קול07/12/2007תסמונת גירוי היתר השחלתי מופיעה רק לאחר ביוץ, ולכן תופיע לאחר השאיבה.
כאבי בטן ונפיחות יכולים להופיע לפני השאיבה. אבל במקרה זה לא מדובר על תסמונת גירוי היתר השחלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים ולכולם-דקפפטיל לאחר החזרהאורי07/12/2007
שלום לכולם! לאחרונה הוצע לי להכנס למחקר שבו מזריקים דקאפפטיל במינון 0.1 שלושה ימים לאחר החזרת מוקפאים. אני חוששת שאם אצטרף ואקבל את הדקפפטיל זה יפגע בסיכויי להכנס להריון. אם מישהי מהפורם קיבלה דקפפטיל לאחר החזרת המוקפאים והעוברים נקלטו או מכירה מישהי אחרת? האם מישהו מכם מכיר את המחקר הנל ויודעת שזה רק יכול להואיל (לא פוגע רק יכול להואיל )והאם זה יכול לפגוע בעובר ? מחכה לתשובה מכולם תודה אוריטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופאים ולכולם-דקפפטיל לאחר החזרה
פרופ' שחר קול07/12/2007כדי לייעץ חייבים לראות את הפרוטוקול המלא של המחקר.
בעיקר יש לוודא שאת מקבלת מספיק תמיכה עם אסטרוגן ופרוגסטרון.
דקפפטיל כשלעצמו אינו פוגע בהשרשת העוברים, או בהריון הצעיר שיתפתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםluli07/12/2007
אני בת 41 ללא ילדים לאחר טיפול הפריה ראשון שכשל
התחלתי טיפול שני שאורך הרבה זמן כי .....קבלתי טיפול הורמונלי של גונל אף ודקפפטיל
שאבו לי 5 ביציות .
הטיפול קצת הסתבך הרגשתי לא טוב לאחר השאיבה אני רגישה לסוגי אנטיביוטיקה אז לא לקחתי וביום השלישי לאחר השאיבה ביום ההחזרה העלתי חום הבטן התנפחה אז החליטו לא להחזיר לי
את העוברים ....שרדו 3 טובים והקפיאו אותם בגלל השטיפול הופסק לאחר כשבוע קבלתי מחזור
חזרתי ליחידה לאחר בדיקת אולטרסאונד התברר כי השחלות עדיין מאוד גדולות יש שרירן בגודל 19 מ"מ לא מחזירים מחכים עוד חודש וההחזרה תהיה במחזור טיבעי רק עם אוביטרל .
אני פועלת לפי ההנחיות הגעתי ליחידה ליום השלישי למחזור שוב אולטרסאונד ושם נראתה הפעם ציסטה בגודל 20 מ"מ אמרו לי לחזור לעשות אולטרסאונד נוסף בעוד שבוע
רציתי לדעת אם הציסטה לא נספגת לא תהייה החזרה או שאפשר גם עם הציסטה תשאר להחזיר את העוברים המוקפאים ?
יש לי הסטוריה רפואית ארוכה אני סובלת מסימטומים של בכצט קרישיות יתר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים
פרופ' שחר קול07/12/2007סביר כי הציסטה תעלם עם הזמן.
עקרונית ציסטה לא אמורה להפריע למחזור הפשרה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקפאים
luli07/12/2007תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)