מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חומצה פוליתגליה15/08/2007
שלום רב.
הנני לפני תרומת ביצית- לוקחת מזה כמה חודשים אומגה 9 חודשים המכילה גם חומצה פולית 400. האם להמשיך לקחת? האם זה יעל במקרה שלי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליה היקרה:
פרופ' שחר קול15/08/2007כן. משרד הבריאות ממליץ לכל אישה המתכננת הריון ליטול חומצה פולית במינון של 400 מיקרוגרם ליום כ - 3 חודשים לפני הכניסה להריון.
הרקע - ניסיון להקטין מומים מולדים, בעיקר בעמוד השדרה של הילודים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלאיילת15/08/2007
שלום רב,
אני בתחילת הדרך מבחינת טיפולי פוריות ואתמול הזרקתי לעצמי לראשונה (לאחר כמה ימים של הזרקת גונל-F) את האוביטרל. בחודש הקודם האחות הזריקה לי את האוביטרל (לאחר מחזור טבעי). הפעם לאחר שהזרקתי בעצמי את האוביטרל קראתי את ההוראות והיה רשום שבמידה ויש גידול בבלוטת יותרת המוח אסור להשתמש בתרופה. יש לי היפרפרולקטינומה ידועה מזה 12 שנים, כיום גודל של 7 מ"מ ואני נוטלת דוסטינקס פעמיים בשבוע. כמובן שבתחילת הטיפול עידכנתי את הרופא שלי (מומחה לבעיות פוריות) בכל המצב הרפואי שלי.
האם זה בסדר שהזרקתי את האוביטרל? האם אני צריכה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת היקרה:
פרופ' שחר קול15/08/2007זריקת האוביטרל לא אמורה לעורר קונפליקט עם הפרולקטינומה שבהיפופיזה.
את לא צריכה לדאוג.
בהצלחה בטיפול!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה ועל המהירות :-)
איילת15/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך קצראמאני15/08/2007
הערה יש הפרש של שנתיים מהטיפול הראשון והשני והחזרת מוקפאים לבין הטיפול הרביעי יעני זה הטיפול הראשון משנתיים האם זה משנה והאם סיכויי ההצלחה יותר גבוהים אם הטיפולים יותר קרובים ועכשיו אמרו לי לבוא לבדיקת דם ביום השלישי של המחזור לטיפול החזרת מוקפאים זה בסדר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמאני
ד''ר דוד ישי15/08/2007אל תתרידי את עצמך במה שהיה. לכי הלאה.
שלושה ימים זה בסדר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה חשובהאמאני14/08/2007
קודם כול המון תודה לך ד"ר ישי דוד על התשובות המהירות והמספקות אתה באמת בתשובות שלך עזרתה לי בזמן הטיפול אתמול עשיתי בדיקת דם להריון ולצערי זה יצא שלילי האמת כל כך כעסתי ובכיתי אבל לא התיאשתי אני ממשיכה הלאה אצלי הכל תקין אבל הבעיה אצל בעלי בזרע זה הטיפול הרביעי טיפול ראשון היה הריון אבל לא תקין ועשיתי גם החזרה של מוקפאים מהטיפול הראשון ולא הצליח והטיפול השני החזירו לי שני עוברים טריים וגם לא הצליח והטיפול הרביעי הזה שאבו 20 ביציות הופרו 13 החזירו לי שני עוברים ו11 בהקפאה וגם לא הצליח אני בת 24 וכל העוברים שנוצרו היו מאוד טובים זה מה שאמרו הרופאים אני מאוד מודאגת למה זה לא מצליח לי האם יש לי סיכוי להיות אמא הערה בטיפול הזה בזמן ה13 ימים שחיכתי לבדיקת הדם כל הזמן הייתי בוכה ומתפללת שזה יצליח ונחתי בבית לא עשיתי כלום חוץ מלדפדף באינטרנט ולקרוא על ההפריה ועל הסימנים הראשונים של ההריון הייתי באמת במצב קשה האם זה לא בסדר בבקשה תעזור לי החלום שלי להיות אמא אני כבר נשואה 7 שנים ואתה בטח מכיר את המגזר הערבי ואיך הם מדברים אם אין ילדים ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמאני
ד''ר דוד ישי15/08/2007צר לי על הדרך הקשה שאת נאלצת לעבור כדי להרות. אני משוכנע שאם תתמידי ולא תוותרי תצליחי .
נראה לי שאת זקוקה מאד לתמיכה מקצועית ( פסיכולוגית / עובדת סוציאלית ) כדי לעזור לך להתמודד עם הקשיים והאכזבות עד להצלחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי רמת בטא תקינהאורלי14/08/2007
עברתי הזרעה ב-29/7, ב-12/8 רמת הבטא HCG היתה 78 האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בהגדרה של השבוע
אורלי14/08/2007כולם בפורומים מדברים על ערכים גבוהים בשבוע הרביעי, השבוע הוא מיםראשון של מחזור אחרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיר-לי היקרה:
פרופ' שחר קול15/08/2007רמת הבטא תקינה. מתחיל הריון!!!
יש מקום להמשיך ולעקוב אחר עליה תקינה של הבטא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות נוגדנים לפני הפריה - האם תקיאור14/08/2007
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
- NEGATIVE HEPATITIS Bs Ag
1 - NEGATIVE HEPATITIS C Ab
2 0.4- 0.01 IU/ml 15.6 CMV IgG
- NEGATIVE CMV IgM
3 7.2- 0.01 IU/ml 0.0 TOXOPLASMA IgG
- NEGATIVE TOXOPLASMA IgM
פירוט הערות
מציין הערה
1
הבדיקה בוצעה פעמיים
2
שינוי שיטה-נא לא להשוות א
0.4-0.6 IU/ml=EQV.-גבולי
0.6 מעל IU/ml=POSITIVE
3
שינוי שיטה-נא לא להשוות א
7.2-8.8 IU/ml=EQV.-גבולי
8.8 מעל IU/ml=POSITIVE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור היקרה:
פרופ' שחר קול15/08/2007הבדיקות תקינות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןיפעת14/08/2007
לד"ר שחר שלום ,ביום חמישי שעבר עברתי שאיבת ביציות ,ארבעת הביציות הופרו ,ואתמול יום שני הוחזרו לי 4 עוברים ,נאמר לי שעובר אחד בעל 16 תאים ,השני 8 תאים ,והשניים האחרים קטנים יותר ,היום 30 שעות לאחר ההשתלה הופיעו כאבי בטן תחתונה המחקים כאבי מחזור {התכווצויות של הרחם} בצורה חריפה יותר אך למשך 15 דקות ,ולאחר מכן נעלמו כלא היו.
אני בת 40 זהו מחזור הטיפולים השלישי ,ברצוני לציין שבמחזור הקודם הופיעו אותם כאבים ביום השני וגם בשישי ,הכאבים היו בעלי אותו אופי ונמשכו אותו זמן .
אני מודאגת מכיוון שנראה לי שהרחם מתכווץ , פולט או אינו מאפשר את השרשת הביציות,או שקיימת סיבה אחרת ,פשוט נראה לי שהסיכוי להריון קטן יותר {אם בכלל} עם תופעה זו ,מעבר לזה אני מרגישה טוב ולא קיימים סימפטומים אחרים,לתמיכה אני מקבלת אוטרוגסטן במתן וגינלי ,
האם תופעה זו מופיעה בספרות ,ואם כן מה ניתן לעשות כדי למנוע זאת ,והאם זה באמת מקטין את
הסיכוי להריון או מונע הריון??
תודה מראש יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפעת היקרה:
פרופ' שחר קול15/08/2007כאבי בטן המחקים כאבי מחזור הם שכיחים מאוד במהלך טיפולי הפריה חוץ גופית, הן לפני השאיבה, והן לאחר השאיבה. בספרות המדעית כאבים אלו אינם מוזכרים כהתכווצויות של הרחם הגורמות לפליטת העוברים. מקובל שרמת פרוגסטרון נאותה בולמת את פעילות הרחם, ולכן אני מאמין שהטיפול שאת מקבלת הוא מיטבי כדי למקסם הסיכוי להיריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםרעות14/08/2007
שלום ,
אני מתחילה טיפולי הפריה חוץ גופנית בביח' אלישע ,
ומתלבטת האם לקחת רופא פרטי אשר יבצע את השאיבה והחזרה או
לבצע דרך מבחר הרופאים של המחלקה,
אני מהתלבטות די קשה ולא יודעת מה לעשות??.
אבקש את עזרתכם!!!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רעות
ד''ר דוד ישי14/08/2007לכל אחת מהאפשרויות יתרונות וחסרונות. היתרון הגדול של רופא פרטי הוא בכך שהכל נעשה ומנוהל על ידי אדם אחד ויש לך כתובת לכל דבר שמציק. המחיר של זה הוא כספי ( עלות השירות של הרופא ) .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה של קרינון?לימורי14/08/2007
האם כתוצאה משימוש בקרינון יכולה להתפתח רגישות במתן שתן?
(הרגשה כמו התחלת דלקת, צמרמורת במתן שתן...)
תודה מראש על תשובתך,
לימור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימור
ד''ר דוד ישי14/08/2007הקרינון (כמו גם התכשירים האחרים ששמים בנרתיק ) יכל לגרום לגרוי מקומי ולתת תחושה דומה לזו שיש כאשר יש זיהום בשתן או בנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהסיגל13/08/2007
שלום.
המחזור האחרון שלי היה בתאריך 23/7 הזרעה התבצעה ביום 2/8 .
בתאריך 11/8 התחילו הפרשות חומות שלושה ימים עם כאבים בחזה ונמשך עד היום (זה לא מחזור)
השאלה שלי היא האם ההזרעה נקלטה? או משהוא אחר לא בסדר. זה לא נראה לי הגיוני לקבל מחזור אחרי 20 יום . או שאני טועה.
יש לצין שהמחזור שלי הוא כל 24 יום לפעמים גם כל 26 יום
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגלית היקרה:
פרופ' שחר קול14/08/2007קיצור השלב הלוטאלי (פרק הזמן שבין הביוץ למחזור) הוא שכיח בטיפולי פיריון.
מכיוון שאופי הדימום הוא מעט חריג, יש מקום לבדיקת דם להריון (בטא), כדי לדעת האם החל תהליך של השתרשות העובר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום סיגלית
ד''ר דוד ישי14/08/2007קרוב לודאי שלא מדובר בוסת. גם הזמן אינו מתאים וגם התיאור לא. הפרשות כאלה מופיעות מפעם לפעם והן אינן מצביעות על הריון ובודאי שאינן שוללות אותו. חכי עוד כמה ימים. עשי בדיקת דם ותדעי מה קורה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
סיגל14/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופיתלירון13/08/2007
אני עוברת טיפול IVF ואני לוקחת גונל F כבר 6 ימים (185 יח')
באולטרסאונד נמצאו זקיקים קטנים ובבדיקות דם לא היה זכר להורמונים שאני לוקחת (לגונל F) האם אני אצטרך להפסיק את הטיפול באמצע? או שמא צריך/אפשר לעלות את המינון באמצע הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לירון
ד''ר דוד ישי13/08/2007יתכן שבסופו של דבר לא יהיה מנוס מלהפסיק את הטיפול ולהתחיל שוב עם מינון גבוה יותר. אבל בשב ראשון, לפני החלטה כזאת, הייתי מעלה את המינון ועוקב עוד מס' ימים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע-"טרי וזרע -"מוקפא"אריה13/08/2007
היי
האם הסיכויים שוים..בשימוש זרע טרי ומוקפא?...או שהסיכויים גוברים בשימוש טרי....מורה נבוכים בבקשה..
יש לי זרע בהקפאה וחילקו את זה לכמה מנות ולכמה שימושים אם אצטרך
האם זה משמעותי בצורה מוחלטת? כי מצד אחד תוצאות המוקפא טובות ומספקות לדברי הרופאים...ומצד שני טרי הם מעדיפים....מה עושים?
אני רוצה לציין שההקפאה נעשתה מסיבות דתיות..
בבקשה תשובתך-בתודה מראש
ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אריה
ד''ר דוד ישי13/08/2007תוצאות ההפריה עם זרע קפוא הן מעט פחות טובות מאשר אלה של זרע טרי. ההבדל נעשה משמעותי יותר כאשר איכות הזרע אינה טובה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץליאת13/08/2007
לאשה עם מחזור סדיר כל 4 שבועות שיכול גם להקדים יום יומיים יכול להיות ביוץ ביום 9 ,10, 11 כי קראתי שרק בין ימים 12-16 ניתן לבייץ האם סופרים מהיום הראשון של המחזור כולל
או מדלגים על היום הראשון ומוסיפים ביום של הספירה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת
ד''ר דוד ישי13/08/2007אשתדל לענות למרות שהשאלה אינה ברורה לי לגמרי. מתחילים לספור מהיום הראשון של הוסת. היום הראשון הוא יום מספר 1 . הביוץ במחזור של 28 ימים הוא ביום ה 14. יש סטיות של הביוץ . כאשר המחזור סדיר הסטיות הן של יום יומיים. אם רוצים לכסות סטיות גדולות יותר מתחילים ביחסי המין כבר ביום 10-11.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שצריך לעשותדליה13/08/2007
שלום,
אנחנו מנסים כבר שנה להכנס להריון (כולל 3 הזרעות עם איקאקלומין), מכיוון שהזרע של בעלי טיפה חלש.
הרופא שלי לא עשה לי מעולם! בדיקת דם ביום השלישי של המחזור וגם לא בדק את רירית הרחם, על אף שהעלתי את הנושא. הוא טען שבגלל שהמחזור שלי סדיר אין צורך בבדיקות האלה.
שאלתי: האם הוא צודק, או שזה הזמן להחליף רופא...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר היקרה:
פרופ' שחר קול13/08/2007לאחר 3 מחזורי איקקלומין שלא צלחו, יש מקום לבדיקות נוספות: בדיקות דם, צילום רחם, והחלטה על ההמשך לפי התוצאות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי לעוברים אחרי יום אחד-בציפיהאריה13/08/2007
היי
אתמולביצעו לאשתי שאיבת ביציות-3
והיום בבוקר התקשרה ואמרו שעדיין אין עוברים ולהתקשר מחר
האם יש סיכוי שמחר יהיו? או שהוא קלוש? האם זה עדיין אפשרי?כמה זמן מחכים סה"כ 3 ימים?
הרגשנו שהשמים נופלים עלינו
בבקשה תשובתך המהירה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריה היקר:
פרופ' שחר קול13/08/2007במהלך תקין למחרת השאיבה צפוי לראות הפריות.
אם לא ראו הפריות יש להמתין למחרת, אך הסיכויים אינם טובים.
מציע לברר עם היחידה את הסיבות האפשריות למה שקרה.
במקרים רבים ניתן להסיק מסקנות שיובילו לשינוי בטיפול הבא, שיניב הריון תקין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)