מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נסיעה לאחר IVFדנה31/07/2007
ד"ר שלום,
אני עברתי הפריה חוץ גופית באמצע יולי.
לאחר 12 יום התבשרתי בבדיקת דם שהתוצאה חיובית.
בחודש אוגוסט אני יוצאת לחו"ל לשבוע. האם יש איזושהי מניעה
לוותר על הנסיעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי31/07/2007בעקרון עדיף לא לטוס בהריון. כמובן שהדבר נכון יותר להריון מתקדם ולטיסות ארוכות טווח.
חשוב גם לקחת בחשבון את יעד הטיסה . אם חלילה תהיה בעיה רצוי להיות במקום עם רמת רפואה טובה.
אם טסים רצוי להקפיד לקום ולהסתובב ולא לשבת כל הטיסה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf חמישיסיון31/07/2007
שלום רב
נמצאת כרגע אחרי ivf חמישי. ארבעת הראשונים בוצעו על ידי רופא אחד - שלושה פרוטוקולים קצרים שהניבו מעט מאד ביציות ועוד פרוטוקול אחד ארוך שהניב כמות יפה ועוברים יפים לדברי הרופא (icsi).
עד היום לא נקלטתי בכלל!! בהפרייה הנוכחית, פרוטוקול ארוך, מחזרה של עובר אחד ארחי שלושה ימים ועוד שני בלצוטיסטים אחרי עוד יומיים. מחכה כעת לבדיקת הדם.
שאלתי-במידה וחלילה אני לא בהריון - מהו הכיוון אליו כדאי להמשיך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיון
ד''ר דוד ישי31/07/2007אני מקווה שהפעם תהרי והשאלה תהיה מיותרת
בסה"כ אין דברים דרמטיים שאפשר להוסיף על מה שנעשה עד כה. מלת המפתח היא התמדה ועקשנות.
אני נוהג להפנות נשים במצבך לבדיקה של חלל הרחם - הסטרוסקופיה. אפשר גם לשקול
ASSISTED HATCHINGA ׁ ( פעולה שעוזרת לעובר להחלץ מהמעטפת שלו )
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF
לי01/08/2007היי סיוון
אני עוברת IVF שלישי. סליחה על הבורות מה זה פרוטוקול?ובלוציסטים?
תודה על התשובה
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלני31/07/2007
דוקטור שלום.
אני לפני ivf ראשון מטופלת בפרוטוקול ארוך
האם מותר לקיים יחסי מין לפני השאיבה?
אשמח לתשובתך
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לני היקרה:
פרופ' שחר קול31/07/2007בימים שלפני השאיבה רצוי להימנע שכן השחלות גדולות, רגישות לטראומה, ועשירות באספקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
לני31/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הצלחה לטיפולי פוריותאור31/07/2007
אני רוצה להבין מה סיכויי ההצלחה שלי בטיפולי פוריות.
אני בת 36 , יש חסימה מכנית סתימה בחצוצרות, יש לי ילד בן 2.8 מטבעי וניתוח קיסרי, אין בעיית זרע, מקבלת מחזור סדיר.
אם במצבים של כסימה מכנית כאשר כל בדיקות הורמונליות תקינות יש סיכוי להיקלט במהירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור היקרה:
פרופ' שחר קול31/07/2007הסיכויים שלך טובים מאוד. רצוי להיכנס לפרטים הקטנים לגבי חסימה בחצוצרות. לפעמים רצוי לכרות חצוצרות חולות שכן הן מקטינות הסיכוי להריון. בשאלה זו יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחה בימים שלאחר החזרת עוברים?לי31/07/2007
שלום דוקטור!
התחלתי את המחזור השלישי לטיפולי IVF.
האם מומלץ לנוח בימים שלאחר החזרת העוברים? האם יש צורך לשכב? להפסיק לעשות פעילות גופנית? או שמא להמשיך אורח חיים רגיל לחלוטין?
האם מנוחה מגדילה את הסיכוי להשרשת העוברים?
תודה רבה
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי היקרה:
פרופ' שחר קול31/07/2007מנוחה לא משפיעה על תוצרות הטיפול. מומלץ לנוח אם התקבלו ביציות רבות בשאיבה, שכן השחלות צריכות להתאושש מהטראומה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים בלסטוציסטיםהילה30/07/2007
אני בת 31, לאחר 4 מחזורי IVF ללא הצלחה. אציין שאני אם לילדה בת 5 בהריון ספונטני ותקין. כל הבדיקות שלי ושל בעלי תקינות והבעיה לא ברורה.
ביום רביעי, 25.7 הוחזרו לי עוברים בלסטוציסטים "יפים מאוד" כהגדרתו של הפרופ' שהחזיר לי אותם.
1. כמה ימים אחרי החזרת בלסטוציסטים אפשר כבר לבצע בדיקת דם להריון? (מניחה שפחות מ-14 יום היות שהם גדולים).
2. כמה ימים אחרי החזרה של בלסטוציסטים יש השתרשות (אם בכלל.....).
3. מה מידת המנוחה שצריך אחרי כל החזרת עוברים (יודעת שלא שביתה איטלקית אך גם חיים כרגיל נראים לי מוגזמים).
ושאלה אחרונה, לצערי, בשל הלחץ והמתח אני לא מצליחה להמנע לגמרי מעישון סיגריות. משתדלת מאוד להפחית משמעותית את הכמות. האם יתכן שעישון אחרי החזרת עוברים הוא שמכשיל את הטיפול?
אודה על תשובתכם המקצועית.
בברכה, הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה היקרה:
פרופ' שחר קול31/07/2007בדיקת הריון - שבועיים מיום השאיבה.
השתרשות מתחילה ביום ההחזרה או למחרת.
למנוחה אין כל חשיבות מבחינת סיכויי ההצלחה.
עישון לא מכשיל את הטיפול, אך גורם לנזקים רבים אחרים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםחסוי30/07/2007
שלום רב,
ביום שישי ה- 27/7 נמצא במעקב זקיקים - זקיק בגודל 17 מ"מ (עובי רירית 8.5).
היום (שני) לא נצאו זקיקים ולא נמצא נוזל בדוגלס (רירית 8.5).
האם יתכן ביוץ ללא נוזל בדוגלס?
האם אפשר לדעת בוודאות כי התרחש ביוץ?
האם לא היו אמורים לראות גופיף צהוב?
אודה לתשובתך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין תוצאות בדיקת דם מהבוקר
חסוי30/07/2007להלן תוצאות בדיקת הדם:
nmol/L - PROGESTERONE - 8.8
ESTRADIOL (E-2) - 421 - pmol/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל היקרה:
פרופ' שחר קול30/07/2007היעלמות הזקיק מעידה שכנראה היה ביוץ.
יתכן ביוץ ללא הופעת נוזל חופשי.
לגופיף צהוב יש פנים רבות באולטרסאונד ולא תמיד ניתן לזהות אותו בקלות.
עליה ברמת הפרוגסטרון ל - 8 בהחלט מחזקת את ההנחה שאכן היה ביוץ.
אם מאוד רוצים אפשר לחזור על בדיקת הפרוגסטרון בעוד כשבוע כדי לראות עליה ברורה.
ההוכחה האולטימטיבית לביוץ = היריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהדיקלה29/07/2007
שלום רב
עשיתי לפני חודשים טיפול של פירגון 75 במשך 14 יום שלא הצליח והייתי החודש בחודש הפסקה היום התחיל דימום של לפני המחזור רציתי לשאול כמה ימים מהמחזור צריך להתחיל טיפול חדש (פשוט הרופא שלי בחופש עד ליום ראשון ) לא בא לי לעוד חודש הפסקה מה ניתן לעשות
תודה מראש דיקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקלה היקרה:
פרופ' שחר קול30/07/2007מקובל להתחיל טיפול עם פיורגון סביב יום 3 למחזור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קול
דיקלה30/07/2007האם אני יכולה לקבל מרשם מרופא אחר פשוט הרופא שלי בחו"ל עד ליום ראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול30/07/2007ודאי, רק לוודא שיש לו אישור לתרופות פיריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול סליחה שאני מפריעה
דיקלה30/07/2007אני מבינה שאני יכול לגשת לרופא אחר לקחת מרשם
אני פשוט לא יודעת לגבי המינון
לפני חודשים התחלתי ב50 והמשכתי ב75
האם להתחיל מינון של 75* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול31/07/2007מציע להתייעץ עם הרופא המטפל, הקבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת ביציותמעוניינת לדעת29/07/2007
שלום,
פעם אמרו לי שבניגוד לגברים אין אפשרות להקפיא (לשמור לעתיד) את הביציות של אישה, ושאפשרות היחידה להקפיא אותם זה אחרי שהופרו מהזרע של גבר.
לאחרונה קראתי כתבה שאכן רופאים שמרו את הביציות של אישה שהיה לה סרטן ולאחר שעברה את כל הטיפולים והחלימה הופרו הביציות והושתלו לאם פונדקאית.
האם היתה התקדמות במדע מאז האינפורמציה שאני קיבלתי וכיום כבר ניתן להקפיא ביציות?
אודה לקבל תשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת ביציות
פרופ' שחר קול29/07/2007בשנים האחרונות חלה התקדמות ממשית ביכולת להקפיא ביציות, אם כי התהליך עדיין נחשב לניסיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית.29/07/2007
מה בעצם זה אומר? אם הכניסו לרחם של אישה ביצית מאישה אחרת וההיריון נתפס מזה אומר לגבי הילד? האם הוא מקבל את הגנים של אותה אישה שתרמה את הביצית או את הגינים של האישה בה הוא התפתח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהי יקרה:
פרופ' שחר קול29/07/2007מבחינה ביולוגית - הילד של התורמת, היא נותנת לילד את הגנים, יחד עם האב. מקבלת הביציות נושאת את ההריון ויולדת את הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאנוני29/07/2007
שוב שלום,
עברתי הזרעה לפני 13 יום והיום עשיתי בדיקת בטא שיצאה שלילית. עקרונית אני אמורה מחר לבצע את הבדיקה- האם יש סיכוי שהיא תהיה חיובית בכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותי היקרה:
פרופ' שחר קול29/07/2007הסיכויים קלושים. בכל מקרה, עדיף לבצע הבדיקות לפי לוח הזמנים הניתן ע"י הרופא, ולא לסטות ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תרופות דומותנוני28/07/2007
שלום,
רציתי לדעת מה ההבדל בין קרינון ואנדומטרין מבחינת מרכיבי התרופה (ולא מבחינת אופן השימוש והעובדה שהראשון במרקם ג'ל והשני ניתן כטבליות)?
מדוע רופאים ממליצים על סוג אחד ולא מיידעים אפילו שקיים סוג נוסף? האם יש עדיפות לאחד על פני השני מבחינת יעילות תרופתית או שמדובר רק בתחרות מסחרית בין החברות? והאם זה נכון לגבי כל התרופות בתחום הפוריות (למשל גונל- F לעומת מנוגון ואוביטרל לעומת פרגניל)?
ושאלה נוספת בנושא אחר-
עברתי הזרעה עם רופא שאיני בטוחה במיומנותו בכל הקשור לעבודת הידיים והמכשירים בתהליך ההחדרה לחלל הרחם. בתום הטיפול וגם ביומיים שאחריו היו לי הפרשות צמיגיות דמיות (כמו סיבים שניתקו מהרירית בתהליך ההזרעה)- האם זה תקין? בעבר, גם כשעברתי IVF (עם רופא מיומן יותר, לדעתי)- בתהליך שאיבת הביציות או החזרת העוברים מעולם לא היו לי הפרשות כאלו- זה נראה לכם הגיוני ותקין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותי היקרה:
פרופ' שחר קול28/07/2007קרינון ואנדומטרין מכילים פרוגסטרון. שניהם ניתנים דרך הנרתיק, אם כי טכנולוגיית השחרור והספיגה לרירית הנרתיק היא שונה. ההמלצות ניגזרות מניסיון הרופא, קלות השימוש, הצורך במינון פרוגסטרון, ועוד. יש עוד מוצרים המכילים פרוגסטרון כגון אוטרוגסטן, וגסטון. יש מקום להביא את המידע בפני המטופלת ולהגיע להחלטה לגבי הטיפול לאחר דיון ודיאלוג משותף. כלומר, גם לעדיפות האישית של המטופלת יש מקום בתהליך קבלת ההחלטות.
מנוגון וגונל שונים לחלוטין בתכולה.
אוביטרל ופרגניל מכילים מרכיב זהה (HCG) אך שונים בתהליך היצור: אוביטרל - בהנדסה גנטית, פרגניל משתן של נשים הרות.
לגבי השאלה השניה - הפרשה דמית קלה יכולה להופיע לאחר הזרעה, לרוב עקב פגיעה קלה ולא משמעותית ברירית תעלת צואר הרחם. אין לכך משמעות לגבי הסיכוי להצלחה, כל זמן שאין פגיעה ברירית הרחם עצמה. יש לזכור כי תעלת הצואר משתנה עם הזמן, ולכן גם יש שינוי בקושי הטכני לבצע החזרת עוברים או הזרעה אצל אותה מטופלת. וכך, החזרה קלה היום עלולה להיות קשה באותה מטופלת בעוד חודש ולהיפך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הפריהאור27/07/2007
אני לפני הפריה בשלב שמחכה לאישור מקופת חולים שנאמר לי שלוקח שבועיים.
האם יש סיכוי שאני אספיק למחזור הבא בערך ל-10/8 אמורה לקבל.
האם אני מגיעה לרופא בבי"ח ושם שולחים אותי לבדיקות ויש תהליך שלוקח זמן?
אם כן אולי אני יכולה לבצע את הבדיקות לפני?
אני רוצה לחסוך זמן ולא להגיע לתקופה של החגים והכל ידחה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור היקרה:
פרופ' שחר קול28/07/2007מועד תחילת הטיפול בהפריה חוץ גופית אינו בהכרח עם בוא המחזור. לפעמים מתחילים שבוע לפני כן (פרוטוקול ארוך).
רצוי ליצור קשר עם היחידה בה תעברי טיפול, שכן ניתן להתחיל בהכנות כבר עכשיו.
כל זה בתנאי כמובן שתקבלי התחייבות מקופ"ח.
לעיתים היחידות מתנות תחילת הטיפול בהסדרת ההתחייבות.
בכל מקרה - גם אם תהיה דחיה - שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורביטול וביוץאורלי27/07/2007
אני לאחר מחזור זריקות של גונאל אף במינונים הולכים ויורדים,
ביום רביעי עברתי מעקב זקיקים ובדיקות דם הרופא חשב לתת לי תרופה שתעכב את הביוץ כדי שלא יפול על שישי שבת וביום חמישי הוחלט לאור בדיקות הדם שאין צורך בה, ונאמר לי להזריק אורביטול 250 מ"ג בשישי בערב וביום א הזרעה, לא שאני לא סומכת על שיקול דעת הרופאים אבל... אתמול בלילה היו לי הפרשות שקופות גמישות (כמו שמתארים כסימן לביוץ) אני לא יודעת אם לייחס את זה לזריקות או לביוץ ואם כדאי לנו לנסות הפרייה טבעית בבית היום מחר או לחכות ליום ראשון (בדיקת הזרע של בעלי היא נדה בין קצת מתחת לממוצע עם ניעות נמוכה לממוצע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר-לי
ד''ר דוד ישי27/07/2007אם רמת ההורמונים הראתה שלא התחלת בביוץ הספונטני לפני האוביטרל , את תבייצי 36 שעות לאחר הזריקה ולא לפני. הסימנים שאת מתארת מקדימים מעט את הביוץ.
בד"כ מקובל שאיכות הזרע טובה יותר אם נמנע הגבר 3 ימים לפני המתן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לפני החזרת עובריםגליה27/07/2007
שלום רב.
הנני עומדת לעבור החזרת עוברים בשבוע הבא. לפי הסימנים עומדת לקבל מחזור - מה יקרה אם אקבל את המחזור. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גליה
ד''ר דוד ישי27/07/2007האם מדובר בהחזרה של עוברים מופשרים ? האם קבלת טיפול להכנת רירית הרחם? או האם מדובר במחזור טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
גליה29/07/2007שלום ד"ר ישי דוד.
ראשית תודה על התייחסותך.
לא קיבלתי בסוף מחזור- אני מקבלת מחזור סדיר , והייתי בטוחה שכל רגע אקבל מחמת הכאבים העזים.
אני לפני החזרת עוברים מוקפאים.מטופלת באסטרופן והיום התחלתי לקבל אוטורגסטן. האם יש סיכוי לקליטה גם עם כאבים לפני מחזור? סליחה על הבורות.
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)