מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה הסיכוי לפוריות במקרה של טרנרשרונה27/07/2007
לצערי יש לי טרנר חלקי, אבל אני נוטלת גלולות טריסיקוונס האם יש סיכוי להריון באופן ספונטני או שאזדקק לתרומת ביצית בתקווה שלא כי הבנתי שאין כאלה בארץ וגם ככה זהות התורמת אינה נמסרת לנתרמות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרונה היקרה:
פרופ' שחר קול27/07/2007משאלתך אני סיק שניתן לך טיפול הורמונאלי חליפי מכיוון שאין פעילות עצמונית של השחלה, ולכן גם אין ביוץ ספונטאני.
לצערי, הדרך להשיג הריון היא ע"י תרומת ביצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתחילים תהליך של הפריה?מיכל26/07/2007
שלום ד"ר קול ,אני בת 26 ולאחר הריון טיבעי שלא התפתח לפני כשנה עברתי גרידה, שבעקבותיה גילו כי יש לי חסימה של חצוצרה וציסטה בשחלה. ביקרתי אצל מספר רופאים פרטיים שרובם המליצו לעבור הפרייה חוץ גופית. אני מעונינת לעבור הפריה דרכך בביה"ח אלישע אולם נודע לי כי אתה עובד עם קופת חולים מכבי. איך ניתן להגיע אליך לטיפול? מה עלות הטיפול? והאם כחברת כללית מושלם ניתן לקבל החזרים? ובכלל מאיפה מתחילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל היקרה:
פרופ' שחר קול27/07/2007אשמח לראות אותך בבי"ח אלישע.
רצוי לעבור על כל החומר, כולל לבחון היטב את צילום הרחם, היכן בדיוק החסימה, ומה אופי החסימה. יש לכך משמעות רבה מבחינת בחירת מסלול הטיפול. בנוסף, רצוי לחזור על בדיקת אולטרסאונד כדי לראות בדיוק על איזה ציסטה מדובר.
רצוי לבדוק פרופיל הורמונאלי מלא, וכן בדיקת זרע.
לכללית מושלם יש הסכם עם בי"ח אלישע לגבי טיפולי IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לשאול קודם...שירלי25/07/2007
מה ההבדל בין צילום רחם לבין היסטרולסקופיה?
האם אחד בודק את פנים הרחם והשני את המעברים?
האם כדאי לבצע היסטרולסקופיה אחרי גרידה או שצילום רחם אמין מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
פרופ' שחר קול26/07/2007אם צילום הרחם תקין, ובדיקת אולטרסאונד של הרירית מראה רירית בעובי ומרקם תקינים - אין צורך בבדיקות נוספות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע לכשלון IVFשירלי25/07/2007
ד"ר שלום רב,
אני בת 27 עד כה פרופיל הורמונלי שלי+צילום רחם תקין, לבעלי מורפולוגיה 2% שבעקבותיה בוצע ניתוח וריקוצלה שלא כ"כ שיפר את המצב.
לפני שנה וחצי הריון ראשון ספונטני שהסתיים בהפלה טיבעית- שבוע 10 נצפה דופק.
מאז 6 הזרעות שכשלו ו IVF שכשל.
בהפרייה פרוטוקול ארוך- משאף לדיכוי+2 אמפולות מונוגון שבשל קפיצת E2 קטנו ל 1.5 - ביום בדיקת הבטא בטא 0 פרוגרסטרון 25.
הבנתי מהפורומים השונים כי התמיכה לא הייתה מספקת וכי עליי להגדיל אותה.
למרות שכל היום אני מתעסקת כמעט רק עם הנושא הזה אני עדיין מרגישה שאני מפספסת משהו.
מה עוד ניתן לעשות כדי להגדיל את הסיכויים? הית ממליץ על בדיקת דם לקרישיות יתר?היסטרולפסקופיה? בדיקת קריוטופ? לבקש הנצה בטיפול הבא?
אני באמת רוצה שהפעם זה יצליח- אנחנו כבר המון זמן בסרט הרע הזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירלי היקרה:
פרופ' שחר קול26/07/2007רמת הפרוגסטרון ביום הבטא - תקינה. אין בעיה של חוסר "תמיכה".
יש לזכור כי הסיכוי להריון במחזור IVF אחד הוא סביב 40% כך שלצערנו רוב הטיפולים נכשלים.
אני מציע לדון עם הרופא המטפל בתוכנית לקראת מחזור נוסף, תוך לקיחה בחשבון של התגובה השחלתית שלך במחזור הזה.
יתכן ופרוטוקול אחר, או מינונים אחרים עשויים לשפר איכות העוברים, ואת הסיכוי להריון.
אני סבור שבשלב זה בדיקות נוספות שהזכרת הן מיותרות, כולל בקשה "להנצה".
יש סיכוי טוב להריון בפעם הבאה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהפונדקאית אחת25/07/2007
קראתי כאן באחד התשובות שכשעושים החזרה אז העוברים בימים הראשונים ממשיכיל להתפתח בחלל הרחם ורק ביום החמישי משתרשים אם הטיפול מצליח ז"א שאם הטיפול הצליח אז כבר יומיים שלומה נגיד ביום השמיני אפשר כבר לעשות בדיקת בטא לראות אם אכן נקלטו העוברים????? ואם כן מה רמת הבטא הכי נמוכה שאכן מעידה על היריון.??
אודה על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתעניינת יקרה:
פרופ' שחר קול26/07/2007לאחר השתרשות מתפתחת השיליה הצעירה, ומתחילה הפרשה של בטא HCG שניתן למדוד בדם. הבעיה היא רגישות הבדיקה, והחשש מתשובה כזובה שלילית. כדי להגיע לאבחנה נכונה, ברורה, וחסרת ספקות הוחלט לבצע את הבדיקה 14 יום לאחר שאיבת הביציות.
גם אם ההמתנה מורטת עצבים - אין ברירה אלא להתאזר בסבלנות אם רוצים תשובה מוסמכת - יש או אין הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שחר תודה ועוד שאלה
פונדקאית אחת26/07/2007בדיקת הבטא תתבצע 14 יום לאחר שאיבת הביציות כמו שרשמת ז"א שסופרים 14 יום מהשאיבה או מיום ההחזרה של העוברים לרחם.?
ועוד שאלה ברשותך,
כמה אמורה להיות רמת הבטא המעידה על היריון רב עוברי??
תודה על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול27/07/2007אכן, 14 יום לאחר השאיבה.
אין להסיק מרמת הבטא לגבי מספר העוברים ברחם, זו ספקולציה בלבד.
עדיף להמתין לבדיקת אולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פונדקאית אחת27/07/2007ומה עם זה עוברים מוקפאים זה גם נקרא לספור מ 3 ימים קודם כאילו הייתה שאיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול28/07/2007בדיוק, אם הם בני 3 ימים ביום ההקפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץמשי25/07/2007
שלום. קניתי ערכת ביוץ והשתמשתי ביומיים האחרונים והיה שלילי היום בשעה חמש בערב עשיתי בדיקה ויצא חיובי כמה זמן הביוץ נמשך .מפני שאני לא יכולה לקיים יחסים כי אני שומרת נידה ורק מחר אני יכולה תודה לכם שאתם מקדישים לנו זמן יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב:
פרופ' שחר קול26/07/2007הבדיקה בשתן מזהה עליית LH. הביוץ עצמו סביר שיהיה כעבור 12 - 24 שעות.
יש סיכוי טוב שיהיה הריון כתוצאה מקיום מחר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום נוסףאור24/07/2007
יש לי חצוצרה סתומה בשניה מעבר חלקי עקב בידבקויות למה לא מפנים אותי לצילום נוסף שיכול לפתוח חסימה והפנו אותי ישר הפריה (אני בת 36 + ילד מטבעי וניתוח) אם היה נפתח משהו בצילום הראשון האם היו אומרים את זה בתוצאות או שפתיחת חסימה נראית רק לאחר מס' ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי24/07/2007יש סוג של חסימות שאי אפשר לפתוח. ובכל מקרה תני קרדיט לרופאים המטפלים שלך שהמליצו לך על הטיפול הטוב ביותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמוניםRJK24/07/2007
לפני מספר ימים ביצעתי בדיקות הורמונים (בדיקות דם) ולפי הבדיקות ההורמונים שלי גבוהים, אני מנסה להיכנס להריון כבר חצי שנה בעיקבות זאת נשלחתי לבצע את הבדיקות הללו, אני נורא לחוצה כי אין לי מושג מה הכוונה להורמונים גבוהים האם אני סובלת מהיפותירואידיזים או היפותירואידיזם ואם יש טיפול לזה? מה אני צריכה לעשות עכשיו ולמי אני צריכה לפנות האם לרופאת נשים או לאנקולוג מומחה בהורמונים? אני לא יודעת עד כמה זה חשוב אבל בחצי שנה האחרונה אני מבצעת פעילות גופנית של 9 ק"מ הליכה מהירה כל בוקר. הודה לכם אם תעזרו לי רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי24/07/2007אשמח אם תפרטי באיזה הורמונים מדובר ומה היתה רמתם. בלי הפרטים האלה לא אוכל להשיב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הפלהמשי24/07/2007
שלום.לפני כ-7 חודשים עברתי גרידה. ומאז אני מנסה להקלט להריון הרופאה נתנה לי במשך חודשיים רצופים איקאקלומין ולא עזר.כל חודש לאחר סיום הכדורים אחרי שבוע וחצי היתי מקבלת וסת.הוסת היתה מקדימה.החודש היא נתנה לי שוב שני כדורים ליום.שאלתי היא האם לאחר גרידה יכול להיות בעיה בפוריות.ואם אין לי ביוץ מה אפשר לעשות .ואם שתיתי את הכדורים מהיום השישי לוסת זה בסדר תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלי
ד''ר דוד ישי24/07/2007אני חושב שאין קשר בין ההפלה לבין העובדה שעדיין לא הרית שוב.
הטיפול בחוסר ביוץ הוא איקקלומין בשלב ראשון ואם זה לא מצליח אז זריקות של הורמונים גונדוטרופיניים.
בד"כ נכון להתחיל את האיקקלומין ביום ה 5 או לפני.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הצלחת טיפולי IVFלי24/07/2007
עשלום רב!
עברתי שני טיפולי IVF ולצערי הם לא צלחו, עכשיו אני מתחילה את הטיפול השלישי, האם יש סיבה לכך שאין הריון? האם ההשרשה של העוברים מתבצעת מיד עם החזרתם אם בכלל? מהו התהליך המתרחש ברחם מרגע החזרתם? והאם זה הפלה כאשר אין הריון?
תודה על העזרה
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי24/07/2007הסיכוי של הריון בכל מחזור IVF הוא של כ 30%. לכן כשלון בשני מחזורים הוא בגדר הסביר ולא מעיד על בעיה מיוחדת.
באשר לעוברים. בד"כ הם מוחזרים לרחם ביום שני או שלישי לחיהם. ההשרשה היא רק ביום ה 5. בימים עד להשרשה העובר נמצא בחלל הרחם וממשיך להתפתח. אי אפשר ולא נכון להתיחס לכל מחזור טיפול שנכשל כאל הפלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםחסוי24/07/2007
שלום רב,
החודש בפעם הראשונה אני הולכת למעקב זקיקים עקב אי כניסה להריון במשך 9 חודשי ניסיונות.
אני מקבלת מחזור כל 33 ימים בממוצע.
ביום ה- 17 למחזור הייתי במעקב זקיקים ונצפה זקיק אחד בשחלה השמאלית בגודל 12 מ"מ.
האם גודל תקין בהתחשב שהמחזור מגיע בד"רכ כל 33 יום?
האם לא אמורים להתפתח מספר זקיקים?
נאמר לי להגיע למעקב נוסף עוד 3 ימים.
אשמח לקבל תשובה בהקדם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים - המשך
חסוי24/07/2007שכחתי לציין כי עובי הרירית ביום ה- 17 - 6 מ"מ.
האם תקין? לא מעט מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיכל
ד''ר דוד ישי24/07/2007כמו הזקיק ובהתאם גם הרירית. מעט דקה מהצפוי. אבל אם וכאשר הזקיק יגדל תתעבה גם הרירית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיכל
ד''ר דוד ישי24/07/2007הביוץ צפוי ביום ה 19. הייתי מצפה לכן לזקיק קצת יותר גדול. ברוב המקרים מבשיל רק זקיק אחד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב זקיקם - בדיקת פרוגסטרון
חסוי25/07/2007
להלן תוצאות בדיקת דם שבוצעה באותו הבוקר:
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
- pmol/L 284 ESTRADIOL (E-2)
- IU/L 9.0 LH
- nmol/L 2.2 PROGESTERONE
האם ניתן להסיק מהבדיקות כי הכל תקין וביוץ מתקרב?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיכל
ד''ר דוד ישי25/07/2007לדעתי לא. האסטרוגן נמוך בשביל זקיק בשל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת ביצית
שרית25/07/2007היכן אפשר להשיג.אני גרה בפ"ת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרית
ד''ר דוד ישי25/07/2007למיטב ידיעתי יש מרכזים שמתעסקים עם תרומת ביצית באסותא ובאסף הרופא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לפני הפריהאור24/07/2007
האם ניתוח להסרת ההדבקויות או פתיחת החצוצרה הינו מסובך. משום מה הרופאים לא דיברו איתי על זה אלא ישר הפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור היקרה:
פרופ' שחר קול24/07/2007הניתוח לא מסובך. לרוב מבוצע בגישה לפרוסקופית, כך שניתן לחזור הביתה באותו יום או למחרת. השאלה הגדולה - התועלת מהניתוח מבחינת הסיכוי להרות, לעומת החלופה - IVF.
כדי לענות יש לעיין היטב בממצאים שבצילום, ולקחת בחשבון גורמים רבים נוספים, כגון ההיסטוריה המיילדותית שלך, גיל, פרופיל הורמונאלי, איכות הזרע ועוד.
שיקלול מכלול הגורמים על בסיס אישי עשוי להניב את ההחלטה הטובה ביותר.
תמיד צריך לזכור - מטרת הטיפולים היא אחת - השגת הריון תקין, המסתיים בלידה של ילד/ה בריא/ה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתשרית23/07/2007
היכן אפשר להשיג תרומת ביצית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית
ד''ר דוד ישי23/07/2007למעט מקרים חריגים אין תרומת ביציות בארץ. רוב הבייציות מקורן בחו"ל. ישנם מס' מרכזים בארץ שקשורים ליחידות ומרכזים בארצות שונות ( רומניה, אוקריינה, קפריסין ועוד ). אם תגידי היכן את גרה אוכל להיות יותר ספציפי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בן ישי
שרית26/07/2007ציינת למעט מיקרים חריגים לגבי תרומת ביצית. איזה מהמיקרים יכול להתאים לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרית
ד''ר דוד ישי26/07/2007החוק בארץ אוסר טיפול באישה רק לצורך תרומת ביצית . על פי החוק רק אישה שעוברת טיפולים לצרכיה היא יכולה לתרום חלק מהביציות שלה. מהסיבה הזאת ומסיבות נוספות אין כמעט ביציות לתרומה בארץ.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצית
שרית26/07/2007ציינתי שאני גרה בפ"ת.מה המיקרים החריגים בארץ שאולי יתאימו לי?
ד''ר דוד ישי26/07/2007ראי תשובה קודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת...מיכל23/07/2007
שלום רב,
אני אחרי IVF שני שכשל. לא מוסברים...
היום (יום 7 למחזור) הייתי אצל הרופא שלי. רציתי שסבב המוקפאים הבא יהיה על בסיס טבעי.
בעבר אין בעיות ביוץ, כבר 9 חודשים בטיפולים הורמונליים שונים ומשונים.
הרופא שלי והוא אמר שאם לא ייראה זקיק של לפחות 10-12 מ"מ ביום חמישי (כלומר ביום ה- 10 למחזור) - החודש כנראה אבוד, כי ייתכן ואני לא אבייץ.
לטענתו יכול להיות שההורמונים שיבשו את התפקוד של השחלות ואני לא בטוח אבייץ החודש ואז לא יהיה אפשר להחזיר את המוקפאים.
השאלה שלי - אם ביום ה- 10 לא ייראה זקיק - לא יהיה אפשר לעשות כבר כלום?
תודה רבה על התשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אפרת
ד''ר דוד ישי23/07/2007אין מה לעשות. אבל אני הייתי מחכה מעבר ל 10 ימים . לעיתים השיבוש מתבטא בביוץ מעט מאוחר.
בכל מקרה התוצאות של החזרה במחזור עם הכנת רירית אינן פחות טובות מאלה של החזרה במחזור טבעי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון גונאל אףאורלי23/07/2007
שלום
נטלתי גונאל אף בזריקות, במינון 112 משך שלושה ימים, וביום השמיני היו לי שלושה זקיקים "יפים" ועוד כמה קטנים עכשיו החליטו להוריד את המינון בגלל כאבים בצד של הבטן והרגשה כללית רעה, בצהריים הייתי אצל רופא משפחה שאבחן שיש לי חום ככל הנראה כתוצאה מווירוס.
שאלתי היא האם שלושה זקיקים זה לא מעט יחסית לטיפול בזריקות בהתחשב בנקודת המוצא שללא כל טיפול היה לי ביוץ תקין של זקיק אחד ועם טיפול של כדורי איקקלומין היו לי שני זקיקים, והאם כדאי להוריד את המינון ל75 כשלא יודעים אם ההרגשה הלא טובה נובעת מהזריקה או מווירוס וממה יכולים לנבוע הכאבים בצד ימין נוכח העובדה שהזקיקים הגדולים יותר הם בצד שמאל?
לעזרתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירן
ד''ר דוד ישי23/07/2007אני לא מעוניין להתערב בהחלטה טיפולית רק על סמך המידע שמסרת.
אבל לעצם העניין. אם מדובר בטיפולי פוריות ולא בהפריה חוץ גופית, שלושה זקיקים הוא פשרה מצויינת בין הרצון להעלות את הסיכויים ע"י הגדלת מס' הבייציות לבין הסכנה העולה להריון מרובה עוברים ככל שמס' הזקיקים רב יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)