מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי חומצה פוליתמירי11/10/2019
שלום רב, רמת החומצה פולית בדם יצא 13.1, האם זה גבוה מדי? והאם להמשיך או להפסיק לקחת חומצה פולית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה
פרופ` דוד בידר11/10/2019הרמה מספקת ולא צריך לקחת חומצה פולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפשרת עוברים בלסטו יום 5טל11/10/2019
שלום פרופ׳,
ביום ההחזרה של עובר אחד בן 5 ימים בלסטו נמסר מהמעבדה שרק 70 אחוז שרד את הפשרה ולכן הפשירו עובר נוסף ( גם בלסטו) שהוא שרד 100 אחוז.
הרופא המטפל החזיר את שניהם למרות שהיה מתוכנן להחזיר רק אחד.
האם יש סיכוי לעור כזה להתפתח ברחם? האם העובר השני מגדיל גם את הסיכויים? האם אפשר היה להקפיא אותו שוב או שכבר לא היה מה לעשות איתו ולכן הפתרון הוא להחזיר גם.
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפשרה
פרופ` דוד בידר11/10/2019אפשר להחזיר את שניהם, אפשר היה להחזיר רק את זה שהיה 100 אחוז.
לא ניתן להקפיא שוב. החזרת שני העוברים האלה לא מעלה ולא מורידה את סיכוייך להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפשרה
טל11/10/2019תודה. ומה הסיכוי של העובר שרד רק 70 אחוז הפשרה להתפתח גם הוא להריון תקין?
האם בכלל יש אפשרות שהוא התפתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפשרה
פרופ` דוד בידר11/10/2019לדעתי לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איבוד תאים שאינו עולה על 50% מפחית את הפוטנציאל להיריון אולם לא מאפס אותו לגמרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת -להפשרה
טל18/10/2019פרופ׳ אשכנזי תודה לך גם על המענה,
האם מנסיונכם, ראיתם מקרים שעובר ששרד הקפאה של 70 אחוז יש לו סיכוי להתפתח להריון תקין? וכאשר יש הריון, אז יכול להתפתח להריון שיש מומים בעובר זאת הכוונה?
יש מושג כזה שרד לא שרד הקפאה? או שמדובר תמיד באחוזים?
תודה.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` דוד בידר19/10/201915% מהעוברים הקפואים לא שורדים הפשרה , כלומר כל התאים התפרקו.
בעובר ששרד 70% אח יקלט זה לא קשור למומים בעובר.
הסיכויים של עובר כזה אפסיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ והזרעה לפני החגיםאור10/10/2019
שלום דר, מצרפת לך מסמכים.אשמח לדעת האם ניתן לדעת האם היה ביוץ? ואיזה זקיק נחשב המוביל..?
(מעדכנת שמהיום הראשון של הווסח עד היום ה12 לקחתי 3 פעמים ביום אסטרופם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ והזרעה לפני החגים המשך קובץ
אור10/10/2019שלום דר, מצרפת לך מסמכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר10/10/2019אם את לוקחת אחת 3 פעמים ביום אסטרופם לא צריך להיות ביוץ עצמוני והבדיקה ששלחת מראה את נכונות הדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ והזרעה לפני החגים
אור20/10/2019אז זה אומר שלא היה עדיין ביוץ?ואם צריך להיות באיזה יום זה היה אמור להיות?ה 13, 14 15?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר20/10/2019לא הבנתי מה הטיפול שלך כולל.
כתבתי לך שלקיחת האסטרוגן גורמת לאי ביוץ ואת לקחת תקופה ארוכה ולא ברור לי למה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ והזרעה לפני החגים המשך
אור23/10/2019הרופא פוריות שלי רצה לתת לי 12 יום אסטרופם כדי לדחות את הביוץ שלא ייצא לי בכיפור ואוכל לעשות הזרעה בערב חג סוכות, זה מה שהוא אמר לי. לא יודעת כבר מה ניסה לעשות. מה שיצא בסוף זה קיימנו רק יחסים, כי כבר לא היה אפשרות דרך הקופה להמשך מעקב זקיקים אחרי המעקב האחרון שלא הראה כלום.
הלוואי והייתי מבינה את הד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר24/10/2019כבר אני לך שאין טיפול כסה של דחית ביוץ על ידי לקיחת אסטרופם 12 יום.
כנראה שלא היה לך ביוץ בכלל.
הטיפול שהציע לך הרופא המטפל הוא לא ברור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ והזרעה לפני החגים המשך
אור24/10/2019היום אבדוק מול האחות על הנושא הזה..ועוד האחות אמרה לי מהרופא אחרי מעב זקיקים שלא ראו כלום...שהביוץ צריך להתרחש כמה ימים אחרי....
תוהה לעצמי מי עשה צחוק ממני הרופא או האחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר24/10/2019אין פה עבודה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה ללא סימן?? הגיוני???מירב07/10/2019
היי שבוע 6 השגתי תהיריון במאמץ לכן אולי סתם חרדתית סליחה על התיאור הייתי בשירותים ( גדולים) היה כזה רעש "פלאק" והתחלתי לאכול סרטים אם זה היה מאיבר המין ישר לקחתי נייר וניגבתי ולא היה שום דבר חשוד גם לא בתחושה. יש דבר כזה הפלה בלי בכלל סימן של דם בשבוע 6? ובלי שום תחושה מוזרה?אחר כך התחרטתי שלא בדקתי באסלה אם נפל שם שק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה
פרופ` דוד בידר08/10/2019אי אפשר לראות שום שק ובמקום כל הדיבורים פשוט תגשי לעשות אולטרה סאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיוןןןן
מירב08/10/2019אם אלך עכשיו אשאר שעות במיון מעדיפה ללכת יום חמישי למקום שבו אני מטופלת. אבל כדי להיות רגועה איכשהו רוצה לדעת אם יש דבר כזה הפלה שקורית בשירותים שמשהו יוצא מהגוף ואין דימום זה יכול לקרות.? כי להבנתי חייב להיות דימום. ושאלה שנייה זה קריטי אם אלך עכשיו או ביום חמישי? ( אין כאב ואין דימום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיון
פרופ` דוד בידר08/10/2019יכולה ביום חמישי.
הפלה שמתחילה להופיע מעצמה יש הרבה דימומים.
כרגע אין משהוא דחוף ואין צורך בשום מיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה ורודה בניגוב שבוע 4+6דקלה07/10/2019
שבוע 6 פלוס 4 לאחר החזרת 2 מוקפאים.
מקבלת תמיכה של 3 אסטרופם ו3 אנדומטרין וכן פרונטוגסט מידי ארבעה ימים. בניגוב הבחנתי בהפרשה נרתיקית בצבע ורוד.
לא מדובר בדימום.
לא קיימתי יחסי מין.
אין כאבי בטן ולא איזשהם כאבי מחזור ולא כאבים בכלל.
האם יש חשש להפלה מאיימת? מה עליי לעשות? באילו מקרים יש צורך להיבדק? מתי לפנות למיון נשים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה
פרופ` דוד בידר07/10/2019הפרשה נורמלית למצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדים להחזרת מוקפאים בתמיכה הורמונליתטל07/10/2019
לפרופ׳ שלום,
שאלתי בנושא המדדים לפני החזרה לוקחת:
אסטרופם x 4 ביום ( 3 פומי 1 וגינאלי)
דופסטון x 3
אוטריגסטן x300 מג ביום וגינאלי
מוקפא בלסטו יום חמש, הרופא קבע החזרה שישה ימים ( הוסיף לחמישה ימים את דופסטון והאוטריגסטן) לאחר בדיקת הדם, האסטרודיל בבדיקה יצא: 10863 והפרוגסטרון: 1.3
מהם ערכים תקינים של האסטרודיל לפני החזרת מוקפאים?
האם יש משמעות לכך שהערך גבוה?
ולא צריך לחזור על בדיקת הדם שוב לפני?
מציינת שהרירית 9
תודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדים
פרופ` דוד בידר07/10/2019לא צריך לחזור על הבדיקות
אפשר לעשות החזרת עוברים.
יש לרדת במינון האסטרוגן, לא לשים את הכדור לנרתיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדדים
טל08/10/2019פרופ׳ בידר שלום,
הרופא המטפל לא שינה את מינון האסטרופם אלא הוסיף פרוגסטרון, עדיין לוקחת אסטרופם 3 בבליעה ו-1 לנרתיק. האם ערך גבוה של אסטרודייל יש למנוע לפגוע בהחזרה של עובר מוקפא? יש להתעקש עם הרופא על כך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדדים
פרופ` דוד בידר08/10/2019לכל רופא יש את ההבנה שלו והגישה שלו לטיפול.
כאשר נותנים פרוגסטרון בתוספת לאסטרוגן אז זה נחשב ליום הביוץ.
ואז צריך להחזיר העובר אחרי 5 ימים.
בכל אופן רמות האסטרוגן גבוהות והאם זה טוב או לא להצלחה, העניין בויכוח.
בשלב זה אין לך ברירה אלא ללכת לפי מה שמציע לך הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חזקה על הרופא שלך שקיבלת את ההנחיה הראויה להשגת התנאים להשתרשות העובר,ולכן פעלי לפי המלצתו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 19596 ודופקגילת06/10/2019
שבוע 5 בטא הייתה 19596 (היריון מהחזרת עובר מוקפא על מחזור טבעי)
עכשיו אני כבר בשבוע 6 . מחר אמורה ללכת לאולטראסונד שאלתי היא אם בשלב הזה אמורים לראות דופק? פשוט עכשיו אני די רגועה ויודעת שלפעמים דופק נצפה בשבוע 7 אפילו 8. אז אין לי בעיה לחכות למרות שאמרו לי לבוא מחר כי פוחדת שאולי זה מוקדם ואז אכנס לפאניקה. דעתך?
ב. מאיזה בטא צריך להיות דופק?
תודה ♥️* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר07/10/2019לבטא אין אפשרות לנבא דופק , ובדיקת הבטא שעשית היא מיותרת.
את הדופק רואים בשבוע 6+.
למעשה , בבדיקה האולטרה סאונד שאת עומדת לבצע יש לראות דופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר דופק
גילת07/10/2019היי עשיתי היום us שבוע 6 נצפה דופק הכל היה תקין . הטכנאית אמרה שהכל תקין וכתבה גודל עובר 4 מ"מ ואז ראיתי באינטרנט שבשבוע 6 הם צריכים להיות 8 מ"מ. מה זה אומר.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע אולי טועה בנתון. אולי 4 ס"מ.?
גילת07/10/2019אולי אני מתבלבלת ואמרה 4 ס"מ. מה אמור להיות גודל העובר בשלב הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע
פרופ` דוד בידר07/10/2019מ״מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה4 מ"מ שבוע 6 זה תקין?
גילת07/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה4
פרופ` דוד בידר07/10/2019כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עוברי טיפולי פוריותתתתתת עובר יום 3מיכל06/10/2019
היי, האם מומלץ שרופא יבצע us ראשון לאחר שבטא חיובית לבדיקת דופק ולא טכנאית? ואם כן למה? ( שבוע 6)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
פרופ` דוד בידר06/10/2019טכנאית גם יכולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראס6נדדדדדדמעיין06/10/2019
היי, רציתי לשאול מתי נהוג לעשות us ראשון כאשר יש היריון. אני בשבוע 6 בפעם האחרונה שבדקתי בטא היה מעל 15000 בנות אומרות שמסוכן לבצע us דרך הנרתיק? ועדיף לחכות לזמן יותר מתקדם שיכול חלילה לגרום להפלה האם זה נכון?
ב. למה אי אפשר לראות דרך us בטן.
עשיתי us בטן בשבוע 5 ראתה שק ושק חלמון. התעקשה שנעשה דרך הנרתיק לא הסכמתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה סאונד
פרופ` דוד בידר06/10/2019אין שום חשש מהפלה ומה שאמרו החברות שלך זה שטויות.
דרך הבטן יש קושי בראיה טובה עקב מעיים ואברי בטן אחרים ובבדיקה דרך הנרתיק רואים ישר ללא התערבות איברים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
👍👍
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון בירידה+בטאהילה06/10/2019
היי,
שבוע 6+6 הריון טבעי בשבוע 6+3 לא נמצא דופק רק שק חלמון ושק הריון.
בשבוע 4 פרוגסטרון עמד על 24.63 ng/ml היום בבדיקת דם הפרוגסטרון 10.49 הבטא 18,369 ואני לוקחת תמיכה של 2 כדורי דופסטון ביום. האם ההריון בנסיגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר06/10/2019בהריון טבעי , אם לא רואים דופק צריך אחרי שבוע לבדוק שוב ולראות האם ההריון תקין או לא.
כל הבדיקות והתמיכה הם מיותרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת מאכלים בהריוןרבקה05/10/2019
שלום רב
רציתי לשאול האם מותר לאכול בהריון טונה מקופסת שימורים?על בסיס מים או שמן ?
ובמידה וכן האם מותר על בסיס יומיומי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלים.
פרופ` דוד בידר05/10/2019אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טונה בהירה וטונה משימורים נחשבות לעשירות בחומצות שומן ממשפחת אומגה 3, החשובה להתפתחות המוח של העובר והן בטוחות ומומלצות לצריכה בהריון וגם בהנקה.
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות בהיריון פר בידרמיכל04/10/2019
היי, נקלטתי להיריון אחרי המון זמן ואתה בטח יכול להבין שהיריון שמגיע במאמץ הינו יקר..אני בשבוע 6 ואני מרגישה שאני פוחדת מכל דבר כל כך מייחלת שהכל יעלה חלק. השיא היה שהיום הכנתי ירקות בתנור ושפתחתי את התנור גל של חום עטף אותי וגם באזור הבטן ( 200מעלות) ועד עכשיו מבוהלת שזה מסוכן..3 פעמים פתחתי את התנור וככה היה ...האם יש משהו בדבריי? או שאני נשמעת כמו פסיכופטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות
פרופ` דוד בידר04/10/2019להריון לא יקרה כלום מקסימום העובר יהיה רגיל ל חמסינים שבארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומוזיגוטית ל mthfrחיפה04/10/2019
שלום רב ,
אני בהריון - יקר - אחרי 3 שנים הפריות , שבוע 8 פלוס 4
אחרי החזרה האחרונה שבה נקלטתי אושפזתי עקב ohss
בשנים קודמות עברתי בדיקות לקרשיות יתר , רמת ההומוציסטאין הייתה בסדר ( אבל אני שנים לוקחת מולטי ויטמין שמכיל חומצה פולית) , ויצא שאני הומוזיגוטית ל mthfr , בהתייעצות עם רופא פוריות ורופא המטולוג , אמרו שאין צורך בטיפול ולא במינון של 5 מ"ג
בזמן אשפוז עקב ohss התחלתי טיפול עם clexane 40
וביום השחרור שהעליתי סתם את הנושא של mthfr
הרופאה אמרה שאני צריכה לקחת לאורך כל ההריון חומצה פולית 5 מ"ג
בבדיקות דם מאז ומתמיד יצא שערך החומצה פולית גדול מ 45 ..
אני מפחדת מחשיפת העובר לכמות מוגזמת של חומצה פולית
ומההשלכות של אוטיזם ..
ולא יודעת מה לעשות , אני מאוד אשמח לחוות דעת ולהסבר מדעי
תודה מראש ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
NTHFR רקע וטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/10/2019הקשר בין האנזים MTHFR לבין תחלואה התגלה לראשונה בשנת 1972. נחקרו אנשים בעלי רמה גבוהה של הומוציסטאין בשתן, ונמצא אצלם רמת פעילות נמוכה של האנזים MTHFR. הגן התגלה בשנת 1994, בכרומוזום מספר 1. קיימות מספר מוטציות, כולן בהורשה אוטוזומית דומיננטית מסוג דומיננטיות חלקית. שכיחות הפגמים בגן - משתנה בין אוכלוסיות שונות בעולם. המוטציה השכיחה ביותר - אלל C677T, נמצאת בין 1% ל-44% בקבוצות אתניות שונות בעולם. באופן גס כ-שליש מהגנים בעולם נושאים את האלל הזה. לכן ברוב הקבוצות האתניות בעולם כ-10% מהאוכלוסייה הינם הומוזיגוטים לאלל הפגום C677T, וכ-40% הינם הטרוזיגוטים. התופעות הקליניות שכיחות הרבה יותר בקרב הומוזיגוטים לאלל הפגום, אך ניתן להבחין בהן גם בקרב הטרוזיגוטים. ניתן למצוא רמות גבוהות של הומוציסטאין ושל מתיונין בדם ובשתן (שני חומרים שלא אמורים כמעט להופיע למי שאיננו סובל מהפגם הגנטי). עקב כך קרישיות יתר (תרומבופיליה Thrombophilia), הגורמת לשיעור גבוה של מחלות קרדיו-ווסקולרית, ולנשים הרות - שיעור גבוה של הפלות טבעיות. כמו כן שיעור גבוה של תסמונת התעלה הקרפלית. אבחנהשלב א. בדיקת רמת הומוציסטאין בדם. אם הרמה גבוהה - מעבר לשלב הבא. שלב ב. בדיקת רמת פעילות של האנזים MTHFR על גבי תאי דם או פיברובלסטים. אם הרמה נמוכה - מעבר לשלב הבא. שלב ג. בדיקת הגנים. מי שהתגלה אצלו חסר של MTHFR - יש לבדוק את כל הקרובים לו קרבת-דם. טיפול מתן של פולאט. המינון המקובל למבוגר הינו חומצה פולית 5 מ"ג ליום. בנוסף - כמות גדולה של ויטמין B6 ושל ויטמין B12. לנשים מומלץ להימנע מנטילת גלולות נגד הריון (שהן גורם סיכון לקרישיות יתר).
כאמור מינון מומלץ של פולאט, כפי שנקבע על ידי ה FDA האמריקני - העונה ל-97%-98% מהאוכלוסייה הבריאה שאינם סובלים מהפגם הגנטי הנפוץ חסר MTHFR (כל המספרים מבוטאים במיקרוגרם µg): גברים נשים (19+) (19+) בהריון בהנקה 400 µg 400 µg 600 µg 500 µg 1 µg של פולאט מהמזון = 0.6 µg של חומצה פולית הניתנת כתרופה או כתוסף מזון חסר MTHFR הינו פגם גנטי המצוי בקרב של כמחצית האוכלוסייה, והמינון המומלץ למי שסובל מפגם זה - הינו 5,000 µg (מיקרוגרם) ביום. במצבים רפואיים שונים, מתן חומצה פולית לא יועיל, עקב מחלות מטבוליות מסוימות, או עקב תרופות כגון מטוטרקסט. במקרים כאלה הפתרון הוא מתן של חומצה פולינית. מחקרים הראו, שרוב המבוגרים אינם צורכים את המינון היומי הנדרש, ולכן נהוג להוסיף חומצה פולית למזונות שונים, ובמדינות מסוימות מחייבים את יצרני המזון לכך. הסיכון בהרעלה עקב עודף חומצה פולית הינו נמוך מאוד (כיוון שהיא מסיסה במים). מאידך, נטען כי נטילתה באופן מופרז עלולה להעלות הסיכון למחלת הסרטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה שאין מנוס מנטילת 5 מ"ג חומצה פולית
חיפה04/10/2019וללכת על הצד הבטוח ,
תודה רבה לך על המענה המהיר ..
מקווה שהכל יעבור על הצד הטוב ..
המשך יום טוב וסופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' :)
חיפה05/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק חלמון+הריון ללא דופקהילה03/10/2019
היי ,
שבוע 6+3 בשבוע לפני נצפה שק הריון ושק חלמון היום בשבוע 6+3 נצפה אותו הדבר שק הריון וחלמון הטכנאית אמרה שהשק גדל קצת לא בדיוק מדדה לי אותו..ושאלה אם בעבר היה לי הריון עם שק ריק ללא עובר... בקשו לתת לזה עוד צ'אנס ולבוא בעוד שבוע שאני יהיה בשבוע 7+3 ואז לוודא דופק .
השאלה שלי היא אם התפתח שק חלמון זה עדיין אומר שאין עובר והשק ריק?..הרי למה שיתפתח שק חלמון ללא עובר... והאם עדיין יש סיכוי להריון בריא? ברקע אנדמטריאוזיס ההריון הזה הוא טבעי ולא בטיפול פוריות כמו הקודם. הבטא עלתה אבל הפסקתי לבדוק אותה שעברה את ה1000.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק
פרופ` דוד בידר03/10/2019באופן עקרוני יכול להתפתח שק בלבד, שק חלמון בלי מבנה של העובר וכו׳, כל הסוגים הללו הם עקב התפתחות עוברית לא תקינה עקב מבנה התחלתי לא תקין של העובר.
בשלב זה היה מריך לראות עובר אם דופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מהריון ללא יחסי מיןחסוי03/10/2019
שלום רב. אני יודע שהשאלה הזאת נשמעת כנראה מטופשת, אבל אני סובל מבעיות חרדה ואני מרגיש שאני צריך אישור. אני בן 17 ואתמול אומנתי במקלחת. ניקיתי את הזרע עם קצת סבון אבל ייתכן שנשארו שאריות כלשהן, כי אני לא יודע בדיוק לאן הזרע הגיע. אחרי הניקוי נפל סכין גילוח שנמצא במקלחת על רצפת המקלחת ואני חושש שיש סיכוי שאיכשהו נגע בו זרע שלי. אחרי כרבע שעה, אורחת בבית שלי בסביבות גיל 48 השתמשה במקלחת וכנראה שגם בסכין הגילוח כי הוא החליף מיקום אחרי שהיא יצאה. יכול להיות שהיא נכנסה מכך להריון? כן, אני יודע שכנראה שזה נשמע נורא טיפשי אבל משום מה אני באמת דואג. יש סיבה לחשש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש
פרופ` דוד בידר03/10/2019אין ספק שאם היא תהיה בהריון הילד יהיה דומה לסכין גילוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
חסוי03/10/2019אדוני, אני מניח שאתה חושב שמדובר בהלצה ואני יכול להבין אותך אבל זה ברצינות הדאיג אותי, תוכל לענות לי על האם ישנו חשש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
פרופ` דוד בידר03/10/2019אתה יכול להבין מתשובתי מה אני חושב.
אני חושב שכדאי שבכלל תקרא קצת על רביה בכלל
והעניין הזה יתן לך דחיפה להבין מה קורה בשטח זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)