מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכים בבדיקת דםפיצי24/10/2019
שלום,
יכול להיות שערכי הפרוגסטרון יורדים למרות שלוקת תמיכה של אנדומטרין 2 נרות*3 פעמים ביום?
לרקע:
30.9.19- וסת
13.10.19- החזרת בלסטוציסט
15.10.19 בדיקת דם- אסטרדיול 673, פרוגסטרון 100
24.10.19 בדיקת דם- אסטרדיול 106, פרוגסטרון 53
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
פרופ` דוד בידר24/10/2019זה לא אומר בכלל משהוא.
בכלל לא בודקים בדיקות כאלה לאחר החזרת עוברים עם תמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פיצי24/10/2019בהמשך לשאלתי....
הבטא יצא 3
הרופא ביקש שאעשה בדיקה 14 ימים לאחר ההחזרה ולא התאפקתי ועשיתי לאחר 12 ימים.
יש טעם לעשות שוב בעוד יומיים או שאבוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר24/10/2019לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליאלון23/10/2019
שלום לכם.
אשתי הבוקר עשתה פרופיל הורמונלי בגיל 45(בעוד יומיים)בעקבות ההריון הטבעי והמפתיע בטא 248 שהיה ביולי-אוגוסט.ולפי ההמלצה בפורום.זה היה בערך יומיים מאז התחלת הווסת והרופא נתן בהפניה רק 4 הורמונים ולהלן התוצאות:
fsh יצא 8
אסטרדיול 102
פרוגסטרון 0.65
lh יצא 4.39
מה איכות הפרופיל באופן כללי(בלי קשר לגיל)?
ומה האיכות לגיל 45?
ניתן להשתמש בדירוג 1 עד 5
1 זה חלש מאוד,2 חלש,3 בינוני,4 טוב,5 מצויין(אפשר גם דרגות ביניים למשל אם זה בין חלש לבינוני אפשר לכתוב 2 וחצי)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר24/10/2019הפרופיל תקין.
אין דירוג כזה כפי שכתבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב זקיקים ואוביטרל
אלון24/10/2019בעקבות הפרופיל התקין,הוחלט כי בגלל הגיל 45 יהיה טיפול אחרון בהחלט והוא יהיה רק מעקב ואוביטרל.
אז כאמור מחזור התחיל ב-21 לחודש כאשר סימנים התחילו בלילה שבין ה-20 ל-21 לחודש, ותוצאות ההורמונים מהבדיקה ב-23 לחודש בבוקר הוצגו קודם.
הוחלט שהמעקב יתחיל ב-29:בבוקר בדיקת דם ובערב ביקור ואולטרסאונד אחרי שכבר יהיו התוצאות מהבוקר.
מחזור קודם דרך אגב היה 23 ימים וזה שלפניו-24 וחצי.
האם בלוח הזמנים שצויין שהתחלת המעקב ב-29 לחודש יכול להיות פיספוס של הביוץ או של המועד היעיל והמתאים למתן האוביטרל או שלא סביר שאחד מ-2 האפשרויות אלה יקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
י לאור העובדה שהמחזורים שלך קצרים קיימת אפשרות של ביוץ מוקדם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים לפני הביקור אצל הרופא
אלון26/10/2019כאמור המעקב אמור להתחיל ב29 לחודש-בבוקר בדיקת דם ואחר הצהרים כשיהיו כבר התוצאות-אולטרסאונד.
אז לפי הנתונים שתוארו לגבי מועד התחלת המחזור הנוכחי ואורכי המחזורים הקודמים-האם to be on the safe side כדאי לקיים יחסים עוד לפני ה29?ואם כן אז מתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים לפני
פרופ` דוד בידר26/10/2019תמיד כדאי לקיים יחסים לפני הביקור ולא בזמן הביקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם וקבלת ווסתאוריה23/10/2019
שלום דר, לקחתי אסטרופם 3 פעמים ביום 12 יום, (לדחיית ביוץ).
קיימנו יחסים. מתי אמורה לראות איחור בווסת? כמה יצים עליי לספור היום שהפסקתי את הכדורים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ` דוד בידר24/10/2019אם לוקחים 12 יום כדורי אסטרופם זה גורם לאי ביוץ ולא בטוח שהיה ביוץ בכלל.
לכן , אם רוצה לדעת מה קורה צריך לבצע בדיקת אסטרוגן ופרוגסטרון בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ביוץ ואסטרופם
אור24/10/2019הבנתי, ומתי עליי לעשות זאת? לחכות כמה זמן? עד היום ה 28 לווסת?ה29?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרופם
פרופ` דוד בידר24/10/2019לעשות בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ אסטרופם מחזור וכוו...המשך
אוריה24/10/2019האם בכלל יכל להיות הריון או זה אבוד מראש?אם לא היה ביוץ כלל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אסטרופם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2019היריון יכול חהתרחש רק אם היה ביוץ(,נטילת אסטרופם אינה ערובה אבסולוטית למניעת ביות ומאידך חהיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל הריון - עובר מוקפא יום 3דקלה23/10/2019
תאריך החזרה: 9.9.19
הפחתתי שבועיים מתאריך ההחזרה ואז הפחתתי גם 3 ימים של גיל העובר שהוחזר והגעתי לתאריך וסת אחרונה 23.8.19.
כשהייתי בבדיקת אולט׳ ראשונה בהריון רופאת הפריון לא לקחה בחישוב גיל ההריון את גיל העובר (3 ימים). כששאלתי האם לא מפחיתים בנוסף 3 ימים היא ענתה בשלילה. עפ״י חישוב הרופאה תאריך וסת אחרונה 26.8.19.
בינתיים נותרתי מבולבלת ואינני יודעת לאיזה תאריך להתייחס (הרי כל הבדיקות הבאות מתבססות על תאריך וסת אחרונה). מי צודקת בחישוב האם אני או שמא הרופאה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב
פרופ` דוד בידר23/10/2019לא ולא הרופא צודקים.
וסת אחרון 24.8
מורידים 17 יום מההחזרה.
הביוץ קורה בזמן שאיבת הביציות וזה 14 יום מהיום הראשון של הוסת האחרון ואז עוד 3 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב
דקלה23/10/2019פרופ׳,
ב9.9.19 העובר הוחזר מוקפא על בסיס הורמונאלי.
ב6.9.19 התחלתי אנדומטרין ופרונטוגסט (זהו יום הביוץ, נכון?).
האם מיום לקיחת המבייץ (אנדומטרין ופרונטוגסט) מחסירים שבועיים ואז מגיעים לתאריך וסת אחרונה? האם לזה התכוונת?
אם כן, אז 17 ימים מההחזרה יוצא לי 23.8.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב
פרופ` דוד בידר23/10/2019תשימי אצבע על ה9 לחודש ותספרי ממנו 17 יום אחורה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לאחר החזרה מוקפאטאטי23/10/2019
שלום,
אני לאחר החזרה של בלסטוציסט.
וסת אחרון ב- 30.9.19,
החזרה ב- 13.10.19.
ב- 16.10.19 זריקה של פרוגסטרון עקב דימום.
מתי ניתן לעשות בדיקות דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר23/10/2019מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירוי דם בהריוןמפוחדת22/10/2019
ערב טוב, אני בשבוע 24 להריון תקין . ההמוגלובין שלי ירד לערך של 8.8 יחד עם כל הספירה האדומה.מאגרי הברזל מלאים ,בגלל מחלה דלקתית כרונית זה לא משתחרר לדם. אני נוטלת מידי יום כמה מנות של ברזל בטיפות ועדיין במצב הזה. ההריון התחיל עם המוגלובין של 13. אני סימפאומטית מאוד (קושי בנשימה וכל מאמץ הכי קטן גורם לי לעליית דופק ולתחושת עלפון) . הרופא בסיכון הפנה אותי היום למיון יולדות מחר בבוקר על מנת להתאשפז ולקבל דם. (הוא אומר שעירוי ברזל לא יעיל במצבי) . אני נורא חוששת גם מקרישתיות יתר בגלל העירוי (מקבלת קלקסן עקב קרישתיות יותר שהובילה למות עובר בחודש 9 בהיריון לפני שנה) וגם ממנה נגועה שכן אני מדוכאת חיסון. האם אין מנוס אלא רק עירוי דם?
2. האם מנת דם בתקופת ההריון לא מסוכנת במיוחד לאור הדיכוי החיסוני שלי?
3. האם חוסר דם ברמה הזאת עלול לפגוע בעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עירוי
פרופ` דוד בידר24/10/2019עירוי מותר בהריון ולא פוגע בעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף עצבים בהיריוןליאורה22/10/2019
היי, שבוע 7 . אחרי ניסיונות ארוכים להיקלט . היה לי היום בעבודה התקף עצבים נוראי. מה הסיכוי שחס ושלום זה עלול לפגוע בדופק העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר שהאירוע גרם נזק להיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים בגיל 45אלון21/10/2019
ראשית,ברצוני להתנצל על ההתחזות שלי בחודשים האחרונים עד שנחשפה בתחילת החודש.הייתי משתמש בשם בדוי וכותב את הדברים מנקודת המבט של אשתי ועוד בצורה אובססיבית,וכמובן שאני מתנצל ומתחרט על כך ומתחייב לא לעשות זאת שוב.זה נבכ בין היתר מכך שלאשתי אין עניין בפנייה לפורום.
לפני 5 חודשים היא עשתה הפריה שכשלה,וביולי האחרון בגיל 3 חודשים לפני 45 ניקלטה להריון טבעי ומפתיע שנפל בתחילת אוגוסט בטא מקסימלית 248.ההמלצה בזמנו היתה להמשיך לנסות עד 45 יום הולדת(יהיה בעוד כמה ימים ב26 לחודש)ואז לעשות פרופיל הורמונלי ואתם תעריכו לפיו את הסיכויים להמשך אם בכלל קיימים.אז למחר בערב יש לה תור אצל הרופא המטפל בקופת חולים(מאוחדת)כדי לבקש הפניה לפרופיל הורמונלי כי המחזור התחיל היום.
האם הרופא יכול להגיד שבגלל שב26 לחודש היא תהיה בת 45 אז הוא כבר לא יטפל וגם לא יתן הפניה לפרופיל הורמונלי?המטרה של הפרופיל היא שאם הוא תקין אז לעשות את הנסיון האחרון בהחלט שיכלול מעקב זקיקים,אוביטרל ואולי גם הזרעה.
הערה:יש 2 ילדים ולמרות זאת אושרו לה הפריות בגיל 43וחצי וגם 44 וחצי.והמדיניות היא מעל 43 עם 2 ילדים לא אושרו הפריות.זאת ב43 וחצי אושרה בקלות וזאת ב44 וחצי לאחר"מאבק"עם הקופת חולים.כנראה שאישרו אחרי 43 כי היא נקלטה בין גיל 41 ועד 43 להריון לא תקין 4 פעמים כאשר 3 פעמים מתוך ה4 העה טבעי ועוד פעם אחת עם אוביטרל בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההפריה ב2018
אלון21/10/2019שכחתי לציין שגם ההפריה ב2018 בהיותה בגיל 43 וחצי(או ליתר דיוק 43 ועוד 8 חודשים)הניבה הריון לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למרבה הצער מהיום שימלאו לאישתך 45 היא לא תהיה זכאית לטיפול פריון פרט להליך של תרומת ביציות שבו ישנה רק השתתפות חלקית של הקופה,וזאת מאחר שעם ביציותיה הסיכוי חהרות הנו כמעט אפסי ובמקרה של היריון סיכויי ההפלה הנם גבוהים ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מיועדת לפרופ בידר ואשכנזי אודה על מענה משניכם
אוסנת22/10/2019סליחה לא הבנתי מה זאת אומרת שהוא נחשף? פרופסור בידר, פרופסור אשכנזי אני חשבתי שאין דרך לדעת מי עומד מאחוריי שאלות. האם אני טועה? הפורום הזה עוזר מאוד אבל פרטיותי זה הדבר החשוב לי ביותר האם אתם הרופאים יודעים מי אני כאשר אני רושמת שאלה אנונימית? הכוונה, פרטים שאני ממלאה פה כמו אימייל וטלפון נייד חשופים אליכם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאוסנת ומענה לשאלתך
אלון23/10/2019העניין כלל לא קשור לרופאים בפורום.
הם לא אלה שחשפו את זה שהתחזתי לאישתי והשתמשתי בשם בדוי.
כנראה מישהי ידעה על ההתחזות הזאת וחשפה אותה.
זה כאמור כלל לא קשור לרופאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` דוד בידר23/10/2019אנחנו לא יודעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דג מושט מטוגן בתחילת היריוןניצה20/10/2019
האם מותר לאכול דג מושט מטוגן שבוע 7? קראתי שאסור בגלל שיש בזה כספית. מצד שני צריך אומגה 3 . מה דעתך מותר אסור? שאלה שנייה. באילו עוד מאכלים א6כל לצרוך אומגה 3? ואומגה 6? ושאלה שלישית באיזה שלב מתחילים עם פרנטל? עדיין לא אמרו לי.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דג
פרופ` דוד בידר20/10/2019אפשר לאכול דגים.
לא צריך להשתגע על כל עניין האומנות, ומה שיש באוכל הרגיל זה מספיק.
פרנטל משבוע 10-12.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כימי?נינה20/10/2019
12 יום לאחר יחסים (3 ימים לפני מחזור צפוי) בטא 37, P 110,
האם כימי? אני מניחה שהכל פתוח, אבל יותר סביר שזה כימי? לר אוצה לפתח תקוות לשווא. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם.
פרופ` דוד בידר20/10/2019הכל פתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר הריון ורירית נמוכהאורלי20/10/2019
פרופ שלום
לאחר מס' סבבים של IVF לא הצלחתי להרות והרופא ציין כי הרירית נמוכה בזמן החזרת עוברים 4.5 מ"מ וציין כי צריך בטיפול שאחריי לעשות פיפל.
התייעצתי אם עוד פרופ שציין גם שהרירית ממש נמוכהוחבל להמשיך וצריך לבצע פרוצדורת ערוגות.
בזמן ההמתנה לביצוע ערוגות נכנסתי להריון טבעי אם רירית 5 מ"מ וההריון עבר מצויין עד סוף חודש 9.
1. רוצה לנסות שוב להרות , האם לדעתך צריך לבדוק רירית וזה מיקרי שעברתי הריון תקין עד שבוע 40 עם רירית נמוכה ולא צריך לעשות שום פרוצדורה?
2. אם בסוף הצלחתי להרות מהר מאוד (בנסיון ראשון לאחר הפסקת הטיפול ) האם זה אומר שיש עדיין סיכויי שוב לפני שאנסה שוב IVF?
אציין שלא מצאו אצלנו שום בעיית פיריון ויש לי עוד ילד בנוסף לזה שילדתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר20/10/2019אם הסיבה לרירית נמוכה אי עקב פעולות בחלל הרחם הסיכויים להרות נמוכים.
אם הרירית נמוכה. ולא היו התערבויות ברחם גוגן המצב טוב ואפשר להרות גם בריריות נמוכות.
את יכולה לנסות להרות ולא צריך דום בדיקות
הסיכויים לעתיד תלויים בגיל ואת היכולת של הזרע ראינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר היסטרוסקופיה ניתוחית
אורליחו20/10/2019פרופ תודה על תגובתך
אכן עברתי פעולה בחלל הרחם שנקראת היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת הידבקויות והרירית באמת ירדה לאחר מכן אבל הצלחתי בסוף להרות לאחר הפעולה שבוצעה אם רירית נמוכה באופן טבעי
אז כתבת שהסיכויים נמוכים להרות במידה ובוצע פעולה בחלל הרחם עם רירית נמוכה אך למרות זאת
הצלחתי להרות אז במקרה שלי זה עדיין אפשרי או שזה מיקרי שהריתי והסיכויי נמוך שזה שוב יקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
העובדה שהרית באורח ספונטני יוצרת בסיס לאמונה שהסיכוי שיתרחש היריון ספונטני נוסף הנו סביר ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לפרופ בידר מצב של הקפאת עובריםגלי19/10/2019
פרופ בידר שלום
ברשותך יש לי 2 שאלות:
1. באחת השאלות שהוצגו נשאל האם יש סיכויי לעובר ששרד 70% הפשרה סיכויי ,וציינת ש-15% מעוברים מוקפאים לא שורדים הפשרה עקב זאת שהתאים התפרקו ועובר ששרד 70% סיכוייו אפסיים.
האם עוברים שלא מצליחים לעבור הפשרה תקינה 100% זה בגלל שאין 46 כרומוזומים תקינים? ואם מראש הם היו בעל 100% בעל 46 כרומוזומים תקיניים אז הם היו מצליחים לעבור הפשרה תקינה ולהיקלט?
2. ברצוני להעלות בפנייך מצב מסויים:
עברתי 5 שאיבות 99% מהעוברים הופרו חלקם ביום ה-3 וחלקם ביום ה-5 הוחזרו, כל מה שהוחזר ביום ה-3 היה 8-9 תאים דרגה A בכל הסבבים.
רק הריון 1 היה שהיה כימי הבטא ירדה.
1.האם אני מבינה שאם הם היו מוקפאים הם לא היו שורדים הפשרה כי למעשה הם מראש לא היו כרומוזומלית תקינים להניב הריון?
2. 8 חודשים לאחר סבב אחרון נקלטתי טבעי וילדתי בת בריאה , אני מבינה שנוצר הריון תקין בגלל שהעוברית היתה בעלת 46 כרומוזומים תקינים , אך אם אותה עוברית שאנחנו כבר יודעים שהיא היתה בעלת 46 כרומוזומים תקינים היתה מוקפאת והיו מחזירים אותה לרחם הסיכויי שלה היה לשרוד הקפאה 100% וגם להניב הריון לעומת מצב שנקלטה טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפשרה
פרופ` דוד בידר19/10/20191. אין קשר לכרומוזומים.
2.שוב אין קשר בין הקפאה לעניין הכרומוזומים . הכרומוזומים יכולים להיות לא תקינים, והעובר יופשר בסדר ולהיפך.
עניין ההפשרה תלויים בסוג ההקפאה. בהפשרה יש עוברים שמשום מה לא מצליחים לשרוד את תהליך ההפשרה מסיבות שיכולות להיות קשורות התהליך עצמו.
העובר שנקלטת ממנו היה יכול או לא לשרוד הקפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונות כימים חוזריםכימי19/10/2019
5 הריונות כימים והפלה אחת בשבוע ב8. האם זה מעיד על בעיה? לבעלי 100% פגמים בראש הזרע. האם זה בעיה בבציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריונות
פרופ` דוד בידר19/10/2019האם עברת ברור להפלות חוזרות.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריונות
כימי20/10/2019אין לי APLA ו SLE, אבל נבדק פרופיל קרישה מצומצם, בלי ליידן או MTHFR.
מה כולל הבירור? על אילו עוד בדיקות אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הזרע כגורם להפלות -בירור וטיפול ייעודי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/10/2019
בדיקת זרע שגרתית מתייחסת לריכוז זרע, לתנועתיות ולמורפולוגיה של הזרע, אך לא נותנת מענה הולם לכל בעיות הזרע ואינה מתייחסת לפגמים עדינים בארכיטקטורת הכרומטין של הזרע (גרעין תא הזרע).
הדגש על חשיבותה של השלמות הגנטית של תא הזרע התעצם לאחרונה בעקבות הדאגה ההולכת וגדלה לסיכון להעברה של מחלות גנטיות באמצעות טכניקות העזר של הרבייה (עם דגש על הפריה חוץ גופית); זאת בגלל נזקים אפשריים ל- DNA של גרעין תא הזרע (DNA FRAGMENTATINS ), או למערך המיטוכונדריאלי (גופיפי האנרגיה) שלו, בהשפעת נזקים סביבתיים (אורח חיים, עישון, זיהום סביבתי, צריכת סמים, השמנת יתר, תרופות, מחלות וזיהומים שעלולים להיות בעלי משמעות קלינית ופרוגנוסטית לגבי הצלחת הטיפול.
כך שמידע על DNA עשוי להעלות את שיעור ההריונות
המידע על שלמות ה- DNA עשוי לסייע בבחירת תאי זרע עם DNA ללא פגע במיוחד בעת ביצוע הפריה חוץ גופית ובמיוחד בעת ביצוע הפריה באמצעות ICSI (מיקרו מניפולציה). העלאת שיעור ההריונות באמצעות זיהוי וטיפול בבעיות אלו עשוי להקל על בעיות כלכליות, נפשיות ואישיות הנוצרות אצל הזוגות המטופלים בעקבות כישלונות חוזרים.
כאמור, ליקויים בגנום הגברי הם סיבה מרכזית לכישלון חוזר בהפריה חוץ גופית. שיעור גבוה של נזק ל- DNA בגרעין תא הזרע יכול להיות גם אצל גברים עקרים עם פרמטרים נורמליים של הזרע (כלומר ריכוז, תנועתיות ומורפולוגיה).
המשמעות הפגמים ב- DNA של תא הזרע:
בדיקת ה"הלוספרם" הבוחנת את מבנה ה- DNA (הכרומטין ) של תא הזרע, וקובעת את שיעור השברים ב- DNA של הזרע (DFI- DNA FRAGMENTATIN INDEX), יכולה להצביע על ליקויים המסבירים את בעיית הפוריות והכישלון החוזר בטיפולי ההפריה.
פגמים שכאלו במבנה הכרומטין עלולים לגרום לחוסר יציבות של שרשראות ה- DNA דבר שעלול לגרום להעברה בלתי תקינה ומדויקת של החומר הגנטי הזכרי בעת ההפריה, יצירת עוברים פגומים עם איכות מורפולוגית ירודה, שיעור השתרשות נמוך, שיעור הריונות נמוך ושיעור הפלות גבוה.
המסקנה המתבקשת היא שחשיבותו של ה- DNA של הזרע מכרעת בעת טיפולי העזר של הפריון וההפריה החוץ גופית. זיהוי הבעיה וטיפול מתאים יאפשרו לגברים עקרים רבים להפוך לאבות, ויפחיתו את הסיכון להעברת מוטציה גנטית לצאצאים.
קיימות טכניקות לאיתור ולבחירת תאי זרע עם DNA תקין לצורך ביצוע ICSI המביאות לשיפור איכות העוברים, שיפור שיעור ההשתרשות, עליה בשיעור ההריונות וירידה בשיעור ההפלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בשורה התחתונה
כימי20/10/2019אתה ממליץ על ICSI לאור זה?
לא רואה טעם בבדיקת הלוספרם, כי איך זה יקדם אותי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלות חוזרות
פרופ` דוד בידר20/10/2019צריך לעשות היסטרוסקופיה.
צריך לבדוק את איכות העוברים.
עש לראות את כל בדיקות הזרע שבוצעו ואז להציע לך מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בחילות לפרופ' בידראני18/10/2019
שלום פרופ'
אני בשבוע 7 אחרי ivf . בשבוע 5 סבלתי מבחילות שנעלמו בשבוע 6. יש לי בחילה אולי פעם ב3 או 4 ימים. החזה גדוש ויום קצת רגיש ויום פחות רגיש. מכוון שלא ייתכן ללכת לעשות אולטראסאונד כל יומיים לוודא שהכל בסדר, האם באמת להרגשה הפיזית יש משמעות לתקינות ההריון? איך ייתכן שיש ימים שאין לי בחילה או כאבים או הרגשה של הריון? ויש ימים שיש קצת. קצת חוששת.
שאלה נוספת האם הליכות בקצת סביר יכולת חלילה לפגוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר18/10/2019הליכות אפשר.
לעניין הבחילות. זה יכול להיות , להעלם ולבוא ואין לזה כל משמעות ולא צריך לעשות אולטרה סאונד כל יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק להרגיע אותך
סיגל22/10/2019איני רופאה, רק עוד מטופלת. בהריון עם בני הייתי נורא חרדתית כי ההריון הקודם הפסיק להתפתח מתישהו סביב שבוע 7. בהריון עם בני היו לי בחילות אולי איזה שבוע, וגם זה רק רגעים בודדים של בחילה, בדרך כלל בבוקר. חוץ מזה, וגודש בשד שגם הוא בא והלך המון פעמים, לא היה לי כלום. וכמובן שגם לי נפל הלב כל פעם ומצאתי את עצמי ממששת את שדיי כל היום, עצרתי את עצמי מללכת לאולטרסאונד כל יומיים רק כי כבר לא היה לי נעים מאחות ליווי ההריון (המקסימה). השורה התחתונה היא שכל התסמינים האלה יכולים להיות או לא להיות, לבוא ולהיעלם, וזה באמת לא אומר כלום.
(אגב, כפיצוי או לקח על החרדתיות המיותרת שלי בהריון הקליל ההוא, בהריון הנוכחי "זכיתי" לשליש ראשון מזעזע, עם בחילות קשות ובלתי פוסקות, עייפות וכל התסמינים מהספרים, ועכשיו יש גם צרבות מהגיהנום... כל הריון הוא אחר :-) ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה עם כדורי ציטוטהילה18/10/2019
חג שמח,
אתמול קבלתי 4 כדורים 800 מג ציטוטק להוצאת תוכן הריוני... אתמול היומלי כאבים התכווציות התחיל דימום עם קצת קרישי דם (סליחה על התיאור) והיום יש לי רק דימום חלש ללא התכווציות ..השאלה שלי היא האם ההשפעה של כדורי הציטוטק לוקחת כמה ימים או שזה כבר היה אמור להשפיע אתמול ולהוציא כבר את כל התוכן ההריוני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה
פרופ` דוד בידר18/10/2019לא ציינת מה ראו באולטרה סאונד. אם היה מעט חומר הריוני אז יתכן.
תחזרי על האולטרה סאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה עם כדורי ציטוט
הילה19/10/2019שק שמתאים לשבוע 5+6 עם שק חלמו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)