מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצגת השאלה בצורה אחרתדנית03/10/2019
מכיוון שיצאתי בבלבול רב מכל ההתכתבות הקודמת אציג את השאלה בצורה אחרת
האם יש מזונות שכדאי להימנע מהם כדי לא לפגוע בפוריות של 2 המינים?
לדוגמא סוכר מזיק?זה היה כתוב בכתבה שקראתי בווי.נט
והאם יש דברים אחרים שידוע שמזיקים ומהם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
פרופ` דוד בידר03/10/2019בתזונה הרגילה של כולנו אין חומרים שפוגעים בפוריות.
אחוז העקרות לא השתנה לאורך שנים רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה שגבר כותב בכזו אובססיה ועוד מתחזה לאישה
גל204/10/2019אתה כותב קבוע בכל הפורומים האפשריים ושואל וממשיך לשאול הגם כשאתה מקבל תשובות, והכל בהתחזות לאישה. זה שגבר מתחזה זה פסול, זה שהגבר מתחזה פלוס אובססיבי זה פסול אפילו יותר. האובססיה הזו חריגה ויש בה משום המוזרות. הייתי נלחצת ומודאגת מאוד לו הייתי אישתך על כך שפיתחת רמת אובססיביות חוצת גבולות שכזו כלפי הנושא. זה נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרך נוספת לשיפור פוריות?דנית02/10/2019
ומה לגבי הפחתה במשקל ומעבר מעודף משקל אצל 2 בני הזוג(אצל הגבר יותר)עד של-2 בני הזוג יהיה משקל תקין בתחום הנורמה?האם זה יכול לשפר פוריות או שזה גם קשקוש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה לגבי פעילות גופנית?
דנית02/10/2019ובאותו הקשר-האם פעילות גופנית מעל מה שהיינו רגילים לעשות בנוסף לירידה במשקל אמורה להביא לעלייה בפוריות או שזה גם לא נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקשר בין משקל ופוריות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/10/2019מחקרים מצאו: קשר ישיר בין השמנת יתר לבעיות פוריות
כבר במאה החמישית לפני הספירה, הצביע סוקרטס על קשר אפשרי בין בעיות פוריות לעודף משקל. מאז מחקרים רבים חיזקו השערה זו והצביעו על רקע פתו-פיסיולוגי, פסיכולוגי וסוציולוגי לקוי במצב של השמנת יתר, המוביל לבעיות פוריות. ואכן, הוכח כי לנשים עם עודף משקל יש פי שלוש יותר הפרעות במחזורי הווסת וכי משך הזמן הנדרש להשגת הריון בקרב נשים אלה רב יותר מאשר לנשים בעלות משקל תקין. מחקר אוסטרלי גדול אף הצביע על כך שהירידה במשקל מסייעת להשבת מחזורים תקינים ולתגובה טובה יותר לטיפול בתכשירים להשראת ביוץ.
עודף המשקל אינו משפיע על הפריון בלבד, אלא גם על המהלך התקין של ההיריון עצמו ואף על הבריאות של העובר. בקרב נשים עם עודף משקל ישנה תחלואה גבוהה יותר בזמן ההיריון, שיעור גבוה יותר של סיבוכי הריון כגון רעלת הריון, סכרת הריונית, ניתוחים קיסריים, הפלות ספונטניות, כמו גם תחלואה סביב ולאחר הלידה. יתר על כן, מחקרים הצביעו על שיעור כפול של הפלות בקרב נשים שסובלות הן מהשמנת יתר והן משחלות פוליציסטיות (כשני שליש מהנשים עם שחלות פוליציסטיות סובלות גם ממשקל עודף), וזקוקות לטיפול בהשראת ביוץ או הפריה חוץ גופית. בנוסף, במצבים אלו קיים שיעור גבוה יותר של מומים מולדים, בייחוד על רקע נוירולוגי.
השמנת יתר: משפיעה הן על הפוריות והן על תקינות ההיריון עצמו
משפיע על המנגנון ההורמונלי: כך עודף משקל גורם לבעיות פוריות
לאור העובדה כי שיעור ההריונות ולידות של תינוק חי נמוך יותר בקרב נשים עם עודף משקל, נושא זה עדיין מהווה מוקד עניין עבור חוקרים רבים. מחקרים בוחנים את האפשרות שלעודף משקל ישנה השפעה שלילית על רירית הרחם, מסיבות שונות כגון רמות גבוהות של אסטרוגן בדם (היפראסטרוגנמיה), ירידה ברמות הורמון הגדילה או נוכחות של גורמים דלקתיים הפוגעים בהשתרשות הביצית המופרית ברירית הרחם.
עודף המשקל גורם לבעיות פוריות משום שהוא משפיע על המנגנון ההורמונלי השחלתי ועל רירית הרחם. פעילותם של ההורמונים לפטין, אינסולין ואדיפוקינים, המופרשים במצב של עודף משקל, עלולה לשבש את הפרשת הורמוני המין ופעילותם ובכך לפגוע בפוריות:
1. הורמוני המין
רקמת השומן הינה אתר חשוב ליצירה של הורמוני מין, קרי הפיכת אנדרוגנים לאסטרוגנים. ההנחה היא שעודף משקל גורם לפגיעה במנגנון הפיקוח האנדוגני על הביוץ, דבר העלול לפגוע באיכות הביציות והעוברים המתקבלים, ובו זמנית גם באיכות רירית הרחם, בהשתרשות ובכך להעלות את שיעור ההפלות.
כמו כן, רקמת השומן משפיעה על יצירת חלבונים הקושרים את הורמוני המין (שרמתם יורדת בקרב נשים עם עודף משקל) וכך משתבשת פעילות ההורמון הפעיל בפועל. לרקמת השומן יש גם את היכולת לאגור כמות ניכרת של הורמוני מין, לכן היא עלולה לשבש את הפעילות ההורמונלית התקינה.
2. האינסולין
לרוב, רמת האינסולין המוגברת בקרב נשים עם עודף משקל גורמת לירידה ביצירת החלבונים הקושרים את הורמוני המין ולעלייה ברמת ההורמונים החופשיים בדם, עם הדגש על ההורמונים הזכריים (היפראנדרוגניזם), ובשל כך מתערער האיזון ההורמונלי התקין. נשים רבות עם שחלות פובליציסטיות ומשקל עודף מפתחות אי סבילות לאינסולין, דבר שמשבש את האיזון ההורמונלי וגורם להפרעות בביוץ. ירידה במשקל עשויה לתקן את העיוות ההורמונלי.
3. לפטין
לפטין הוא חלבון המופרש מתאי השומן, שרמתו עולה בזמן האכילה ויורדת בעת מצב של רעב. כשרמת הלפטין חורגת ועולה, כמו במצבים של עודף משקל, נוצר אפקט דיכוי על מערכת הרבייה וההורמונים האחרא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי בדיקותמיכל02/10/2019
שלום רב, רציתי לשאול לגבי הווסת בגיל 50+. ווסת אחת הייתה לאחר כ 3 חודשים, אחריה לאחר 45 יום ואחריה לאחר 25 יום והאחרונה לאחר שבועיים!! מה זה אומר?
1. האם זה בגלל הגיל?
2. בווסת האחרונה (שבועיים מהווסת הקודמת) שוב היה לי מעט דימום בניגוב ליומיים ואחר כך הכתמות חומות ועבר.
עשיתי פאפ לפני שנה בערך תקין. כמו כן עשיתי US תלת מימד והתוצאות להלן- בצוואר הרחם מספר ממצאים ציסטיים קרובים לקו האמצע נראה כנבוטאן ציסטס. רירית דקה מ 2 מ"מ.
בפונדוס של הרחם שני שרירנים צמודים בגודל כולל של 36*24 מ"מ, זרימות הדם דחוקות להיקף.
נראה כי השרירן במיקום פונדלי, SS, דוחק מעט את הרירית, אך לא נוגע בה. נראה קו מיומטריום בין קצה הרירית לשרירן.
ממצא נוסף בדופן אחורי, היפואקואי, במיקום IM, בקוטר 8 מ"מ, יכול להתאים לשרירן.
האם הדימום המוקדם נובע מהשרירנים או מהנבוטיאן ציסטס?
ומה זה נבוטיאן ציסטס?והאם הוא מפריע להיריון?
3. האם בדיקת היסטרוסקופיה מספיקה לדעת למה היה דימום לפני הזמן? אשמח לקבל בבקשה תשובה לכל השאלות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
מיכל02/10/2019תיקון- הפאפ בוצע לפני 9 חודשים והיה תקין.
כמו כן אם צריך היכן אתם מבצעים בדיקת היסטרוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות
פרופ` דוד בידר02/10/20191.תופעות הדימום הן כתוצאה מהגיל.
2.הדימומים יכולים להיות בגלל שרירנים או בגלל הגיל בו ההורמונים לא עובדים כמו שצריך.
נבוטיין ציסטות הן מבנים בצוואר שבגיל צעיר מפרידות נוזל טרם היחסים כדי לאפשר רטיבות בשפתיים ונרתיק. ואם הגיל ככה הן נראות באולטרה סאונד ואין להן, כרגע, שום משמעות.
3. היסטרוסקופיה יכולה לשפוך אור על מה שקורה בחלל הרחם.
תעשי היסטרוסקופיה בקופת חולים.
אם רוצה מישהוא פרטי אז גם אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוך דקפפטיל 0.05Sharona30/09/2019
היי,
מתחילה פרוטוקול ארוך
הרופא אמר לי להזריק 0.05 דקפפטיל ( חצי זריקה)
כמובן שמדובר בהערכה של חצי כי קשה למדוד.
כמו כן הוא אמר לי לזרוק את מה שנשאר ולקחת זריקה חדשה כל יום.
האם אני יכולה להשתמש ביום למחרת בחצי השני שנשאר ( ככה גם אם הזרקתי יום אחר פחות מחצי או יותר ביום השני זה מסתכם לזריקה מלאה) או עדיף חצי מזריקה חדשה כל יום?
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להערכתי אין מניעה,אם החומר שמור במקרר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לשיפור הפוריותדנית29/09/2019
האם לדעתכם יש ממש בכתבה שמצאתי באינטרנט אודות תזונה מתאימה שתשפר את איכות הביציות ויש שם רשימת מאכלים מומלצים ועוד-או שזהו"בלבול מוח"שבכלל מיותר להתייחס אליו ואם גילי 45 אין דבר כזה לשפר את איכות הביציות ו"להחזיר"אותן למשל לגיל 38 באיכות שלהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
פרופ` דוד בידר29/09/2019אם היה אפשר על ידי תזונה הייתי חוזר לגיל 18 ,למה 38?
קשקושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה -תזונה
גל30/09/2019תגובה
בגיל35 עם תזונה ממש בריאה לא הצלחתי להרות בגיל 42 עם תזונה הכי גרועה שיכולה להיות הצלחתי להרות טבעי אז הכל קשקושים. צריך ביצית 1 טובה ועם הגיל איכות הביציות יורדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זוהי שרלטנות לשמה ליחס לתזונה סגולות פריוניות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' אשכנזי
דנית02/10/2019אז מדבריך נובע שבעצם והגבר שלי יכולים לאכול מה שבה לנו(למשל ידוע שסוכר מזיק לפוריות?)ולא תהיה לזה השפעה לרעה על הפוריות?
ואם בכל זאת נקפיד על מאכלים"טובים"לפוריות לפחות על פי מאמרים שונים באינטרנט זה לא יעזור לשיפור הפוריות?נא לפרט קצת אם הדבר אפשרי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיתה חסרה מילה במשפט
דנית02/10/2019הוקלד: שבעצם והגבר שלי
והיה צריך להיות:שבעצם אני והגבר שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל דיאטה קיצונית לא מאוזנת עלולה להזיק לבריאות ובכלל זה ובעקיפין בפוריות,אולם אין מזון ייעודי לשיפור הפוריות חוץ מאגדות אורבניות בנושא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגל
דנית02/10/2019אז מה שנובע מדברייך זה שבעיקר צריך מזל?שבגיל צעיר יחסית 35 לא הגיעה הביצית הטובה ובגיל 42 ועוד עם תזונה גרועה כן הגיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאמור הסיכוי בגיל צעיר יותר להימצאותה של ביצית בעלת איכות גנטית ומופולוגית המתאימה להשתרשות הנו גבוה יותר באופן מהותי,לא לחינם אנחנו מטיפים בשרם והערב להרות בגיל צעיר יותר או לשקול שימור פוריות בגיל מוקדם יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסוגיה היתה לא לגבי מה שרשמת
דנית02/10/2019אם תשים לב-התמקדתי במה שגל רשמה שניקלטה בגיל מבוגר 42 עם תזונה לקויה כאשר בגיל 35 עם תזונה בריאה לא ניקלטה והסוגיה שהועלתה-האם יש גם מרכיב של מזל בכך שתיפול הביצית המתאימה להשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגיה
פרופ` דוד בידר02/10/2019ממה שקרה לגל אז צריך להתחיל לאכול תזונה לקויה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם -זמני לקיחהטל28/09/2019
שלום רב,
התחלתי תמיכה לפני החזרה של מוקפאים של אסטרופם 4 פעמים ביום. 3 בבליעה ו-1 ווגיאנלי לפני השינה. האם יש חשיבות לזמני הלקיחה? צריך לקחת במרווחים קבועים?
תודה לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ` דוד בידר28/09/2019לא צריך מרווחים קבועים.
בוקר צהריים וערב.
למשל בוקר 8-10
מהריים13-15-00
ערב 19-21* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 13 ויומייםרבקה27/09/2019
שלום רב
אני בשבוע 12 ויומיים אחרי טיפול ivf.
לאחרונה נוצר לי בבטן פלומת שיער עדינה שלא הייתה.
האם אוכל להבהיר אותה באמצעות הבהרה של מוצר הנקרא ג'ולן.
ולמה זה פתאום נוצר האם ינשור אחרי הלידה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע
פרופ` דוד בידר28/09/2019התופעות באילו מופיעות עקב הורמוני ההריון.
אפשר להשתמש בג׳ולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי נשימה שבוע 5הילה25/09/2019
שבוע 5+2 נוטלת דפסטון 3 פעמים ביום.
מטופלת ivf אך ההריון טבעי והוחלט לתת לי תמיכה .
נצפה שק ברחם בגודל 4 מ"מ בשבוע 4+4 האם הקושי נשימה הוא בעקבות הדופסטון ? ממש קשה לי להכניס אוויר ולנשום נשיצות עמוקות .. היה לי גם נשימה ל10 דקות עם דקירות בחזה וזה עבר. האם זה מהדופסטון? זה מצריך בדיקה מעמיקה יותא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימה
פרופ` דוד בידר26/09/2019זה יכול להיות מהתרופה או יש מצבים של אסטמה המתגברת בהריון.
בכל אופן בלי בדיקתך קשה להגיד ממש מה קורה.
תיבדקי אצל רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי נשימה שבוע 5הילה25/09/2019
שבוע 5+2 נוטלת דפסטון 3 פעמים ביום.
מטופלת ivf אך ההריון טבעי והוחלט לתת לי תמיכה .
נצפה שק ברחם בגודל 4 מ"מ בשבוע 4+4 האם הקושי נשימה הוא בעקבות הדופסטון ? ממש קשה לי להכניס אוויר ולנשום נשיצות עמוקות .. היה לי גם נשימה ל10 דקות עם דקירות בחזה וזה עבר. האם זה מהדופסטון? זה מצריך בדיקה מעמיקה יותא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תכשירי פרוגסטרון בהחלט מרפים בין היתר גם את שרירי הנשימה ומכאן קושי אפשרי,בכל מקרה תידעי את הרופא שלך שיתייחס פרטנית למקרה שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילוקי דעותגל25/09/2019
היי. ראיתי פה דיון על חומצה פולית.
ולא מבינה למה גישת הרופאים משתנה לגביי העניין.
לי יש מעל הטווח ונקלטתי והרופא אומר לי להתחיל לקחת 2 מנות ביום. ופרופסור בידר רשם לבחורה ששאלה על החומצה שלא לקחת כי יש לה מעל הטווח. אז למה הרופא שלי אומר לי לקחת 2 כדורים ביחד של 0.4 מ"ג כל אחד? בבקשה מצפה להסבר.
מבולבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חילוקי
פרופ` דוד בידר25/09/2019תסתכלי באינטרנט על עודף חומצה פולית, הכמות והקשר
לעובר
אם לא תמצאי אכתוב לך היכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית-קררתי את הקשר פר בידר
גל25/09/2019היי, קראתי לגביי הקשר של עודף חומצה פולית ואוטיזם. אז שואלת למה כל הזמן חוזרים ואומרים שהרמה בדם לא משנה. שאין צורך בכלל לבדוק את הרמה בדם???גם לי כמו לבחורה שכתבה לך יש מעל 10 . מה זה הערך הזה?? אולי זה 18 אולי 40 . עכשיו נקלטתי ואני ממש בסרט. והייתי רוצה להבין למה זה לא משנה הרמה בדם??? הרי העובר שואב את מה שננצא בגוף ואם זה נמצא בגוף זה אמור להספיק לו לא? למה כל הזמן אומרים שהרמה בדם לא משנה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמה
פרופ` דוד בידר26/09/2019רמה בדם יכולה להיות מעל בנורמה אל לא גבוהה מאוד מרוד.
לקייה שח חודשיים שלושה לפני תיכנון הריון לא גורמת לרמות גבוהות וכן לקיחת ה פרנטל בהריון לא מזיקה.
פשוט יש השים שלוקחות זמן רב, כמעט חצי שנה עד שנה וזה לא טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמה
גל26/09/2019מבינה את ההסבר שלך . עכשיו למה כתבו לי מעל 10 איך אדע אם זה 30 40 או 100.
האם עכשיו שבדיוק נקלטתי ( מזכירה שלא לקחתי לפני ) אקח מינון כפול. או מינון רגיל לדעתך? שאלה נוספת כיוון שלקח המון זמן להיקלט אני מאוד חרדה.
היום באה מישהי שעובדת איתי ורצתה להדגים לי משהו ונתנה לי 2 טפיחות כאלה בבטן. זה לא כאב אבל נכנסתי לסרטים שזה פגע במשהו? דעתך?
אם משהו לא טוב חלילה קורה יש דימום? בנוסף נוסעת בכביש על 40 קמ"ש במיוחד בפסי האטה. זה מחרפן איך אשמור על עצמי מבלי להיות קיצונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמה
פרופ` דוד בידר26/09/2019אין מה לדאוג לעניין החומצה הפולית.
דום דבר לא יקרה ממכה בבטן או פסי הרעדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי בדיקת הכפלות בטא?גל24/09/2019
שלום,
לפני יומיים בטא 143
היום בטא 375
האם צריך להמשיך לבדוק הכפלת בטא מידי יומיים שוב או שזהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין צורך לבצע יותר בדיקות ביטה אלא אם יחול שינוי במצבך,בעוד שבועיים בדיקת דופק עוברי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 755 למה קבעו לי בדיקת הכפלה מאוחרת???פר בידרנעמה23/09/2019
היי לאחר שנים של ניסיונות ברוך ה' נקלטתי! החזרת עובר בסיס מחזור טבעי ללא ללא אוביטרל ללא פרוגסטרון החזרה הייתה ב10.9.
היום בדיקת היריון בטא 755 פרוגסטרון 60 אסטרדיול 1000 ומשהו..
שתיי שאלות:
מדוע נקבע לי בדיקת הכפלה רק ב2.10?? היום 23.9.
האם הפרוגסטרון טוב או שצריך לתת לי תמיכה?
נשים מדברות על היריון מחוץ לרחם זה גורם לפחדים..אם נניח עושים שוב בדיקת הכפלה בעוד יומיים יש אינדקציה לגביי טיב ההיריון? כי us מעדיפה לא לעשות לפני שבוע 7. אודה למענה 🙏שנה טובה לך ולכל משפחתך איש יקר❤* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר24/09/2019הכפלה צריכה להיות יומיים אחרי בדיקה ראשונה.
לא ברור לי מדוע ביקש הרופא ב 2.10
הפרוגסטרון בסדר ואם לא לקחת תמיכה אז אפשר גם בלי.בבדיקה החוזרת של הבטא אפשר לומר שכמעט בודאות זה ברחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלתי כבר ..אבל רוצה להיות מדוייקת יותר. פר' בידריעל23/09/2019
כולי מרוגשת היום התבשרתי שאני בהיריון אחרי שנים של ניסיונות.
עשיתי החזרה של מוקפא ללא אוביטרול ללא פרוגסטרון. על בסיס מחזור טבעי לגמרי . שואלת לגביי חומצה פולית מצרפת את תוצאות הבדיקה מ- 5/2018 .
האם אעשה מחר שוב בדיקת דם לחומצה פולית ואז אדע אם אני צריכה לקחת?האם הבטא משפיעה על תוצאת הדם של החומצה הפולית? מצרפת קובץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתי
פרופ` דוד בידר24/09/2019הבטא לא משפיע על רמת חומצה פולית.
לא צריך לעשות בדיקה קודמת.
בהריון לוקחים תכשירי ברזל שיש להם גם מינון מתאים של חומצה פולית
לנשים בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסףףף
יעל24/09/2019אז לקחת חומצה פולית למרות שיצא לי 6.3? וגם אין לי חוסר בברזל הברזל אצלי רצוי לקחת?
Fe iron-87* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף
פרופ` דוד בידר24/09/2019בהריון הרמות יורדות ויש לקחת ברזל ותוספים שלו לפי הוראת רופא העושה מעקב הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוף נמוך לאחר החזרהטל23/09/2019
שלום רב, מנסה להבין .. תופעה שחוזרת על עצמה ולצערי ככישלון פעם אחר פעם- בת 38 (מטופלת כבר 3 שנים) ותמיד אחרי החזרת מוקפאים - לאחר כ-5 ימים יודעת אם נקלט או לא אני לא צריכה המתנה של 12 יום . פשוט מתחיל אצלי ירידה ממש מורגשת בחום גוף (לא מדדתי חום במדחום) מרגישה קור וצמרמורות. (גם בקיץ!) ותמיד לאחר מכן בטא שלילי, משתמשת בפרוגרסטרון לתמיכה . מנסה להבין יש מצב שתיהיה ירידה כזו ובכל זאת הפעם יהיה הריון ? ומה יכול להיות הגורם לזה ?פרוגרסטרון אמור להעלות חום גוף לפי מה שהבנתי .. ממה יורד החום גוף? (בבטא השלילי רואים שהפרוגרסטרון כן עלה) תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
פרופ` דוד בידר24/09/2019אם הריון לא השתרש יש ירידה ביצור הפרוגסטרון בגוף , אשר הוא מעלה מעט את החום ב0.5 מעלות.
יש נשים שמרגישות כך והפרוגסטרון החיצוני לא משפר את ההרגשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו תודה רבה
טל24/09/2019סוף סוף מובן לי מה קורה אצלי.... נתת לי תשובה ככ מובנת. המון תודה פרופסור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מתארךמימי23/09/2019
בת 35, פעם המחזור שלי היה סדיר כמו שעון 29 יום. בחודשים האחרונים זה מתחיל להשתנות, פתאום 32 ימים, 33, מה זה אומר? שזה תחילתו של הקץ?
2. מה הסיכויים להרות לנשים בגיל 35 באוכלוסיה הכללית? (הבעיה אצל בעלי)
תודה רבה, אשמח מאוד אם תתיחסו לשתי השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר24/09/2019שינויים בהופעת הדימום כל חודש יכול להשתנות וסה לא אומר כלום.
אפשר לבדוק את מצב הפוריות שלך.
סיכויי ההריון בגיל 35 הם טובים מאוד ותלויים ברזרבה השחלתי .
רזרבה זו שונה מאישה לאישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)