מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיטת הicsi וגיל 40לולו29/09/2018
שלום
אני בת 40 ועשיתי תהליכי ההפריה החוץ גופית עד שלב ההפריה של הביצית והיא לא הופרתה אחרי 24 שעות..
אחרי יום התקשרו אלי שיש הפריה אלא דרך ה icsi..
השאלה: האם יש סיכוי גדול למומים בדרך הזאת במיוחד לגיל שלי?
שאלה שנייה: מה דעתך על רעיון שליחת הביצית המופרת אל המעבדה לבדוק האם יש בעיות גנטיות ומומים?
תודה מכל הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחקרים לגבי ה-ICSI
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2018מחקר אוסטרלי ענק שפורסם ב־2012 בכתב העת היוקרתי New England Journal of Medicine, מצא שאחד מתוך עשרה תינוקות שנולדים בעקבות הטיפול ב־ICSI עלול לסבול ממומים מולדים בלב ובריאות, שיתוק מוחין או שפה שסועה. בעוד מחקרים קודמים הצביעו על סיכון מוגבר למומים מולדים בהפריית מבחנה בכלל, הרי שהמחקר הזה "ניקה" מהחשד את שיטת ה־IVF הסטנדרטית, והצביע על המיקרומניפולציה כאחראית לגידול בשיעור המומים.
החוקרים בחנו את שיעור מומי הלידה ב־308,974 הריונות, בהם 6,163 הריונות שהושגו לאחר טיפולי הפריה, והשוו את הסיכון למומי לידה בכל שיטות ההפריה הקיימות. כמו כן הם בחנו את הסיכון למומים מולדים בהריונות ספונטניים (כאלה שהושגו ללא טיפולי הפריה) בנשים עם היסטוריה של אי פריון, שבעבר הרו בעזרת טיפולים כאלה, והריונות ספונטניים בנשים עם היסטוריה של אי פריון אך לא טופלו בעבר בטיפולי הפריה.
המעקב אחר מומי הלידה בוצע עד שהתינוקות היו בני חמש. ממצאי המחקר הראו שבעוד בטיפולי ה־IVF הסטנדרטיים הסיכון למומים זהה לזה שבהפריה טבעית, הרי שהסיכון ללידת תינוק עם מום בטיפולי ICSI הוא 9.9% - כמעט כפול מזה שבהיריון טבעי (5.8%).
הסיכון ללידת תינוק עם מום בטיפולי ICSI הוא 9.9% - כמעט כפול מזה שבהיריון טבעי
הסיבות עדיין אינן ברורות לחלוטין, אך אחת ההשערות שהעלו החוקרים היא שהגורם עשוי להיות קשור לטכנולוגיית ה־ICSI, שהיא פולשנית מאוד וכרוכה בנעיצת מחט בתוך הביצית, שעלולה לגרום לה לנזק מכני או ביוכימי. ואכן, מחקרים שנערכו במכרסמים מצאו שהמיקרומניפולציה משנה את ה־DNA של הביצית המופרית ופוגעת בכרומוזומים.
במחקר שפורסם ב־2009 בכתב העת Human Reproduction, מצאו חוקרים שבמחצית מהמקרים שבהם הייתה פגיעה כרומוזומלית כזאת, הביצית המופרית המשיכה להתפתח לעובר בעל תצורה נורמלית לכאורה שניתן להשתילה, אך לא הצליחה להתפתח ברחם (מה שהוביל להפלות). חלק אחר של העוברים מביציות אלה, שנפגעו בצורה חמורה פחות, המשיכו להתפתח ברחם ולשרוד את ההיריון, אך לפגיעה היו השלכות ארוכות טווח על התפתחותם של העכברים שנולדו ועל בריאותם.
השערה אחרת היא שהסיכון המוגבר נובע משימוש בזרע בעל DNA פגום. "בטיפול IVF רגיל, שבו מפגישים את הביצית עם דגימת זרע בצלחת במעבדה, תא הזרע חייב להיות תקין כדי לחדור לביצית", מסביר ד"ר אריה יגודה, מומחה להפריה חוץ גופית ממכבי שירותי בריאות והרצליה מדיקל סנטר. "בשיטת ה־ICSI אנחנו מזריקים את הזרע לתוך הביצית, וייתכן שבחלק מהמקרים הזרע שהזרקנו פגום, כזה שלא היה מצליח להפרות את הביצית באופן טבעי, אבל ההזרקה הישירה עוקפת את המגבלה הזאת".
לצד הממצאים המצביעים על סיכון גבוה יותר למומים בטיפולי ICSI, יש לציין שמחקרים אחרים לא מצאו שיעור גבוה יותר של מומים, כך שהסוגיה עדיין שנויה במחלוקת. למרות זאת, "לדקור עובר צעיר ללא צורך בוודאי לא יועיל לו", אומר פרופ' אברס, ומצטט את שבועת הרופא: "פרימיום נון נוצ'רה, כלומר קודם כל אל תזיק. עזבו את העובר לנפשו, תנו לו להתפתח. יש לו מספיק קשיים שם בתוך צלוחית הפטרי".
מה שבטוח, אומרים חוקרים רבים, נחוצים בדחיפות מחקרים איכותיים וארוכי טווח שיבדקו את הסוגיה. "יש צורך להמשיך במעקב קפדני על ICSI", כותבים המחברים של מאמר בכתב העת Obstetrics and Gynecology International שפורסם ב־2013. "חייבים להיות הערכה וטיפול קפדניים במטופלים גברים כחלק מההערכה השגרתית של זוגות עם אי פריון, ולא להשתמש בטיפול אמפירי. אם ICSI הוא השיטה המתאימה ביותר, אזי הסיכונים הכרוכים בה של מומי לידה חייב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי גדול למומים בדרך הזאת במיוחד לגיל שלי?לולו29/09/2018
שלום
אני בת 40 ועשיתי תהליכי ההפריה החוץ גופית עד שלב ההפריה של הביצית והיא לא הופרתה אחרי 24 שעות..
אחרי יום התקשרו אלי שיש הפריה אלא דרך ה icsi..
השאלה: האם יש סיכוי גדול למומים בדרך הזאת במיוחד לגיל שלי?
שאלה שנייה: מה דעתך על רעיון שליחת הביצית המופרת אל המעבדה לבדוק האם יש בעיות גנטיות ומומים?
תודה מכל הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל 40
פרופ` דוד בידר29/09/2018אין הריון ממה שעשו לך.
לא שולחים ביצית לבדיקה גנטית ,אין לזה משמעות.
לפי מה שאתמתארת, את זקוקה לתרומת ביציות.
לגבי ICSI,אנילא חושב שיש יותר בעיות אך זאת אפשר לשלולו במהלך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ דוד בידר חילוקי דעה אם פרופ אשכנזי
גלית29/09/2018פרופ בידר שלום
נראה שאתה ופרופ אשכנזי חלוקים בדעה לגבי ICSI ובמחקר שהוא הביא בפורום מחקרים אומרים ששיטה זאת מגבירה את הסיכויי לעובר לא תקין עקב הטכנולוגיה של שיטת ה-ICSI שהיא פולשנית מאוד וכרוכה בנעיצת מחט בתוך הביצית שעלולה לגרום לה לנזק מכבי או ביוכימי
אז מה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחילוקי דעות
פרופ` דוד בידר29/09/2018נכון יש חילוקי דעות.
תלוי איזה מאמרים קוראים , היכן התפרסמו ומה איכותם וכדומה.
היות וברוב העבודות הבעיה זניחה , ובבעיות זרע זוהי הברירה היחידה, אזי אפשר הריון לחפש את הבעיות ולפתור אותם.
לא חייבים לעשות מיקרומניפולציה כשלא צריכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיניות לגבי קעקוע בהריון או הנקהורד29/09/2018
אשמח לדעת אם יש מידע לגבי ביצוע קעקוע בזמן הריון...
אם הדבר אסור - האם אחרי הלידה אפשר (בהנחה שמניקים) או שצריך להמתין לסיום ההנקה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קעקוע
פרופ` דוד בידר29/09/2018אין נתונים אך לדעתי אין מניעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לעיתים חודש אחריי טיפול אני עדיין הורמונלית?עדי סירקין28/09/2018
אני עברתי טיפול ivf שלא צלח בתחילת אוגוסט. עברתי כמותו גם ביוני. למרות הטיפולים המחזורים שלי מדייקים בדיוק על 30 יום. הפעם הזאת אני ללא טיפול אך המחזור מאחר בשבוע פניי שבוע וחצי הרגשתי כאבי בטן נוראיים שבדרך כלל מבשרים על בוא המחזור אך הם פסקו ובסופם הרגשתי נפלא. שאלתי, מתי כדאי לבצע בדיקת בטא, והאם גם חודש וחצי אחריי עדיין עדיין הורמונלית? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השפעה הורמונאלית עודפת לאחר מחזור טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2018בהחלט יתכנו הפרעות במחזור הווסת העוקב למחזור טיפולי עד להתאפסות המערכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת בלסטו על בסיס ביוץ טבעימירי28/09/2018
שלום.אני מבצעת החודש טיפול של החזרת עובר בלסטו מוקפא על בסיס ביוץ טבעי בלי אוביטרל.היום (28.09) בבוקר בדיקת דם הראתה:LH=76, progesterone=2,E2=1200.
הרופא טוען שהיום יהיה ביוץ והחזרה ביום רביעי (3.10).
האם תזמון של החזרה הוא אופטימלי.הרי יכול להיות שבחוץ יהיה היום בלילה ואז יום רביעי זה מוקדם מדי להחזרה לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר29/09/2018הביוץ יהיה מחר ולפי זה צריך לחשב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי נכון לפנות לתרומת ביצית בת 34 אחרי לידה לא מגיבה כמצופהכוכי28/09/2018
חייבת את עזרתכם אני אחרי לידה מ ivf ראשון היתה לי ביצית באיכות מעולה עד כאן הכל בסדר עכשיו חזרתי לטיפול fsh 12.2 לא מצליחה להגיע לשאיבה . או שהדיכוי גבוה מדי או שיש רק 2 זקיקים ואני מוותרת או שאטרדיול עולה ויורד וזקיקים לא מתפתחים . נואשתי אבל מאוד רוצה להגיע לשאיבה כדי לדעת מה מצבי מבחינת איכות ביציות האם זה נכון ? האם להגיע גם עם 2 זקיקים, האם לאחר שאיבה ייקבע איכות ביצית? מתי פונים לתרומה??, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומה
פרופ` דוד בידר28/09/2018כדאי גם לשאוב כאשר יש שני זקיקים.
אם הFSH יעלה מעל 20 אז צריך תרומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריכות גופריות בחודש הראשוןרבקה28/09/2018
שלום רב
האם מותר בחודש הראשון של ההריון להכנס לבריכות גופרית/ חמי געש/ חמת גדר??
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריכות
פרופ` דוד בידר28/09/2018רצוי שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת העובר מאיזה שבוע?גלית28/09/2018
פרופסור בוקר טוב
מאיזה שבוע עד איזה שבוע העובר מתחיל לעלות במשקל באופן משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
פרופ` דוד בידר28/09/2018העובר כל הזמן גדל ויש גרף של גדילה ואין דבר כזה, מתי גדל הכי הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור טבעי לאחר החזרהשירה28/09/2018
שלום
לאחר החזרה עובר 4 תאים איי בי
פעם ראשונה מזה כ6 החזרות קודמות שלא הצליחו
ההמלצה היא לשלב אחרי ההחזרה:
3 פעמים בשבוע אוורל 50
3 פעמים בשבוע זריקות פרונטוגסט 10ובנוסף כ ג טבליות של אוטרוגסטן
מס שאלות
מדוע לדעתכם עד כה לא ניתן השילוב הנל
אלא רק אוטרוסטן
מה תפקיד האוורל לאחר החזרה שכן כתוב שזה לא מתאים לרוצות להכנס להריון
ומה תפקיד הפרונטוגסט
מרגיש לי יותר מדיי😣?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור טבעי
פרופ` דוד בידר28/09/2018לא נהוג לתת מה שרשמת במחזור טבעי.
לא יודע מי המליץ לך אך זה לא מקובל.
אפשר לקחת רק אוטרוגסטן.
פרונטוגסט זה פרוגסטרון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור טבעי להחזרה
שירה30/09/2018פרופסר יונס ממחלקת פוריות בפוריה?
מה המלצתכם מה ניתן לעשות?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור טבעי להחזרה
שירה30/09/2018מה יכולות להיות ההשפעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור טבעי
פרופ` דוד בידר30/09/2018הטיפול שקיבלת אינו טיפול מקובל ולדעתי גם לא נכון.
אין כל כך תופעות לואי.
הטיפול לא מזיק אלא מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור טבעי להחזרה
שירה30/09/2018אז???
האם יש למטופלת בשלב זה כ3 ימים אחרי החזרה לשנות פרוטוקול?
מה מנדט למטופלת להביע עמדה בטיפולים בציבורי😐* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול
פרופ` דוד בידר30/09/2018כל מטופלת אמורה לטפל לפי עיצות הרופא שבחרה בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור טבעי להחזרה
שירה09/10/2018חשוב לי לציין כי הפרופסור המטפל בי מעולה!!!!מקצועי רגיש ובעל נסיון!
והמחלקה מצויינת
אני סומכת על שיקול דעתו
לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חשוב מאוד שיהיה בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להפסיר כל תמיכההגר27/09/2018
נכנסת לשבוע 9. האם יכולה להפסיק את כל התמיכה
אנדומטרין ואסטרופם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר28/09/2018כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונות כימים חוזרים האם צריך תמיכה?מיטל27/09/2018
היום יום 10 מהביוץ זה התוצאה האם זה תקין?
אחרי 2 כימי מפחדת מעוד אחד... לא צריך תמיכה?
מציינת שההריונות טבעים ללא טיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימיים
פרופ` דוד בידר28/09/2018הבדיקה מאוד נמוכה.
יש לחזור על הבדיקה ואם זה שוב כימי יש לברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי היום שוב בדיקה
מיטל02/10/2018היום עשיתי שוב והבטא הוכפלה יפה מיום חמישי
אך הפרוגרסטרון ירד מתחת ל30 האם צריך לקחת תמיכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רצוי לקחת בבחינת אם לא יעזור חא יזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקל כבד. שבוע 12.3מור27/09/2018
היי נאלצתי להרים את בני ששוקל כ13 קג במשך כ10 דקות כי נפצע... עד כמה זה נורא ולמה עלול לגרום?
לא ריאלי לא להרים באופן חד משמעי במשך 9 חודשים את הבן שלי.... מצד שני מאד חוששת מההשלכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
פרופ` דוד בידר28/09/2018לא יקרה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היית מציע להקפיא יום 3 את שני העוברים?דנה27/09/2018
היי ..עברתי ביום שלישי 25.9 שאיבה הפרוטקול היה קצר מינון נמוך 75 ואז 50 למשך 6 ימים שאבו לי עשר ביציות הודיעו לי היום שהופרו 3.
2 מהם איכותיים..ההתלבטות אם לגדל אחד לבלסטו? ואחד להקפיא יום 3? אנחנו
אי פיריון לא מוסבר חברותיי שגם לא מוסברות נקלטו מבלסטו...הפחד זה שלא יהיה חלילה בסוף מה להחזיר
מה דעתך? היית מציע להקפיא יום 3 את שני העוברים? או שאולי מחר (שזה יהיה יום 3) הרופא יוכל לראות טוב יותר האם העובר ישרוד בלסטו? בנוסף מצרפת דוח מעבדה אשמח לקבל הסבר לגביי הדוח. תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר אליעזר גירש27/09/2018בהערות של יום 0 כתוב להקפיא הכל בגלל פרוגסטרון גבוה. השאלה היא מתי הפרוגסטרון היה גבוה? לפני מתן hCG או ביום השאיבה וגם כמה גבוה? הנתון לגבי רמת הפרוגסטרון ובאיזה שלב חשוב לגבי חסיפת הביציות לפרוגסטרון. החסיפה עלולה להשפיע על איכות הביציות והתפתחות העוברים. הייתי מהמר על תרבית ליום 5 ואז להחליט. אם לא יגדלו בלסטוציסטים אז לא נורה: עדיף לעשות מחזור חדש מאשר להחזיר עוברים בדרגה שלא ברור מה הפוטנציאל שלהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבליסטוווווווווווווווו
מיכל27/09/2018היי..הזרקתי 3 דקפפטיל יומיים לפני השאיבה
בראשון בלילה וביום שלישי
הייתה שאיבה..הפרוגסטרון יומיים לפני השאיבה היה 8.9
לכן הרופא לא רוצה החזרה החודש..מה לעשות להקפיא ביום 3? מה הסיכוי להיריון ממוקפא יום 3? עדיף חמש אבל זה ריזיקה..
ומה איכות הביציות בדוח ששלחתי? יודעת שיש a ,b? חוץ מזה שיש עוד עובר פחות טוב מה לעשות איתו לא חבל עליו? לא כדאי בכל זאת להחזיר? הרופא אומר שאולי יתפתח אבל אם לא ..לא כדאי לעשות כבר עכשיו החזרה? לפחות להשתמש בו..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר אליעזר גירש28/09/2018פרוגסטרון של 8.9 לפני מתן דקפפטיל מרא על לוטאיניזציה מוקדמת של זקיק וחסיפה של ביציות לרמות גבוהות של פרוגסטרון. לפי כך לא הייתי "נלחם" על החזרת עוברים ביום 3 והייתי מגדל אותם ליום 5 על מנת לבחון את הפוטנציאל שלהם. אם יגדל בלסטוציסט, זה סימן לפוטנציאל מסויים. אם לא יתפתחו בלסטוציסטים, לא תהיה החזרת העוברים ולא תצטרכי לקחת שבועיים טיפול הורמונלי מיותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפת זקיקים לפרוגסטרון
מיכל28/09/2018היי..הוחלט לגדל עובר אחד ליום 5 ועובר שני הקפיאו יום 3
דיברת על חשיפה של ביציות לפרוגסטרון
האם זה אומר שהביצית שהקפיאו ביום 3 ומתכננים להחזיר לי חודש הבא עלולה לא להניב היריון?
ושאלה נוספת מה גורמת היחשפות של זקיק לפרוגסטרון? פוגע באיכות? ואם כן אז אחך מורידים רמת פרוגסטרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עם תוצאות מעקב זקיקים שבוצעו ביום 16 למחזורהלל27/09/2018
אני עשיתי מעקב זקיקים בראשון, שלישי והיום. התוצאות של בדיקת הדם (יום 16 למחזור):
אסטרוגן:1714 פרוגסטרון:1.7 lh: 15.8
במעקב נצפו , 2 זקיקים בשחלה ימין בגדלים :20 ו 16 ובשחלה שמאל :13
אני לקחתי בתחילת במחזור כדור אסטרופם פעמיים ביום למשך 6 על מנת לדחות את הביוץ , כי אני שומרת נידה והייתי מפספסת כל פעם ביוץ. והרופא שלי הביא לי את הכדור הנ"ל , חודש קודם הכדור לא דחה והוא העלה את המינון , האם לדעתכם הביוץ קרב? האם יהיה ביוץ? אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר27/09/2018הביוץ ביומיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון תמיכה של פרוגסטרון נמוךדנה27/09/2018
שלום,
צריכה ליטול קרינון כדי לספק תמיכה של פרוגסטרון.
נאמר לי ליטול בבוקר.
האם אפשרי ליטול בערב בשעה 18:30 ולעשות לאחר מכן הלעכה של שעה כדי שיספג היטב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)
.png)

.jpg)
.jpg)