מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה על תלסמיה בהריוןשירי20/09/2018
פרופ שלום
שבוע 25 להריון , בדיקת מי שפיר,ציפ גנטי ו-2 סקירות מצויינות .
קיבלתי תוצאה של בדיקת תלסמיה :
המוגלובין A2 יצא 3 שזה בתווח התקין
המוגלובין F יצא לא טוב 1.5 שהטווח הוא עד 0.49
מה זה אומר? בעייה בעובר? האם יש לי תלסמיה ? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלסמיה
פרופ` דוד בידר21/09/2018המוגלובין F הוא המרכיב העיקרי של ההמוגלובין העוברי כך שאני לא חושב שיש בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח תוצאות בדיקות דםאני20/09/2018
שלום,
ניצלתי את החודש הפסקה מהטיפולים ללכת לדיאטנית והיא טענה על בסיס ספירת דם קודמת שכדאי לי לקחת ברזל. אז עשיתי כמה בדיקות, אשמח להתייחסותכם לגבי תוצאות הבדיקות והאם כדאי לקחת אי אילו תופסים:
b12-264pmol/l
feritin-18.5ng/ml
iron-67ug/dl
WBC-7.0 K/ul
RBC-4.16M/ul
HB-12.2g/dl
HCT-37.7%
MCH-29.3pg
MCHC-32.3g/dl
RDW-12.1%
MCV-90.6 fL
NEUT-60.2%
LYM-29.7%
MONO-5.1%
EOS-2.8%
BASO-0.6%
LUC-1.6%
NEUT.abs-4.2K/ul
LYMP.abs- 2.1 K/ul
MONO.abs- 0.4K/ul
EOS-.abs - 0.2K/ul
BASO-0.0 K/ul
LUC.abs-0.1
MACRO-0.4%
MICRO-0.2%
HYPER-0.2%
HYPO-1.8%
MICRO/HYPO-0.1
PLT- 186 K/ul
MPV-9.3fL
תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדיקות תקינות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אני20/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית בסיום הוסתמירי איזרובלסקי20/09/2018
ביום חמישי לוסת,מיד לאחר סיום המחזור הרירית 5.4.האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר20/09/2018אין חשיבות למדידת רירית ביום 5 של וסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר כאב לא ברורגל20/09/2018
פרופ בידר שלום
הריון חודש 6 הריון קודם היה לי בתחילת הריון עוד לפני בדיקת דופק כאב בצד הבטן בקו הטבור אציין שהיה שליית פתח וחשבתי שזה קשור.
בהריון הזה אין שליית פתח וגם יש את התופעה הזאת עוד לפני בדיקת דופק וקיבלתי תמיכה של זריקות ריטארד עד שבוע 16 בגלל רקע של הריון קודם וזה קצת עזר והכאב נרגע למרות שמידי פעם היה כאב.
אני בשבוע 25 ומידי פעם זה חוזראבל לא כל יום . לא ראו משהו במעקב ההריון עד עכשיו והכל תקין ולא ידוע מה מקור הכאב.
האם יכול להיות שהכאב הזה לא קשור להריון ושינויים הורמונליים גורם לשינוי מסויים באיזור הבטן או לחץ ? כי זה מתחיל מעליית הבטא .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
פרופ` דוד בידר20/09/2018יש סיבות שונות לכאבים כאלה בהריון , ביחוד לאחר ניתוח קיסרי.
יכולות להיות הדבקויות, למשל, שיכולות לתת תופעות כאלה.
זה לא קשור לרחם או עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גנומיטי בהריון וסקר ביוכימישרי20/09/2018
שלום לכם,
אם אני מתכננת לעבור את בדיקת הגנומיטי (במקום מי שפיר ואם יהיה צורך אז אעשה גם וגם) האם ניתן לוותר על בדיקת הסקר הביוכימי? או שאין קשר....
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ` דוד בידר20/09/2018כל אחת זה בדיקה שונה ולמטרות שונות.
הגנומיטי אינו במקום מי שפיר.
אם את מתכוונת לעשות מי שפיר אזי לא צריך בדיקות כמו גנומיטי , אך בדיקות דם כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברורה לי התשובה
שוב אני20/09/2018אני מתכוונת לעשות את הגנומיטי במקום מי השפיר..האם ניתן לוותר על הסקר הביומטרי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` דוד בידר20/09/2018מי שפיר מקיף יותר בדיקות.
בדיקת הדם היא רק לבדיקה כרומוזומלית ולא מגלה עוד בעיות גנטיות.
אם עושים מעקב הריון, ועושים בדיקת דם לשלילת תסמונת דאון ודומיו, וכן כל הבדיקות הנלוות ,ואם יוצא הכל תקין אזי לא חייבים לעשות מי שפיר.
אם את עושה מי שפיר, בדיקת הדם מיותרת כי בודקים גם כרומוזומים במי שפיר באופן יותר מדוייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי בדכ התמיכה המקובלת?אמי20/09/2018
פרופ' בידר / אשכנזי-
עד כה קיבלתי רק אנדומטרין כתמיכה, ללא הצלחה. האם תכשיר פרוגסטרון זה מספק או יש צורך להוסיף גם אסטרוגן- אסטרופם?
מהי בדכ התמיכה המקובלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר20/09/2018אם זה אחרי שאיבה אז כל תכשיר הוא טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמוקפא
אמי20/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקפא
פרופ` דוד בידר20/09/2018אם זה החזרה במחזור טבעי אזי כל תמיכה היא בסדר, וגם לא חייבים לתת תמיכה כי הכל מורש טבעי.
אם זה במחזור תחליפי הטיפול שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפור קבוע בגבות בהריוןמאי20/09/2018
האם זה בסדר לעשות איפור קבוע בגבות במהלך הריון? (סביב חודש 4)...
אם כן - יש תזמון מועדף? (למשל לא בסוף הריון וכו...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפור
פרופ` דוד בידר20/09/2018אפשר לאורך כל ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על אסטרופם כתמיכהאמילי19/09/2018
מדוע מקבלים אסטרופם כתמיכה, חשבתי שהתמיכה אמורה להיות פרוגסטרון ולא אסטרוגן. ושפחות יש חשיבות לרמות האסטרוגנים. אשמח להסבר קצר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר אליעזר גירש19/09/2018אסטרוגן מעלה רמת רצפטורים (קולטנים) לפרוגסטרון ברחם. ללא תמיכה של אסטרוגן לא נקבל תגובה טובה לפרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקסמטזון אחרי החזרת מוקפאא19/09/2018
אחרי מספר כשלונות. 0.5 מג דקסמטזון אחרי החזרת מוקפא עוזר להשתרשות לדעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקסמטזון
פרופ` דוד בידר20/09/2018לא עוזר.
בכלל אין תרופות שעוזרות להשתרשות ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת מינון של כמות תמיכה גבוההגר19/09/2018
בשבוע 7+6
חושבת שהתמיכה שקיבלתי גבוהה
אנדומטרין 2×2
אסטרופם בבליעה 1×3 ליום
1 אסטרופם ואגינלי
לדעתכם יכולה להוריד מינון??
מרגישה שיש לי בחילות מזה ונראה לי שזה גבוהה
אודה לתשןבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר20/09/2018בשבוע כזה את יכולה להפסיק כל תמיכה.
אם ממשיכה , מספיק 2 אסטרופם ליום בבליעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מוגבר לא תקיןאורטל18/09/2018
שלום, אני רווקה בת 34.
לאחרונה היה וסת סדיר. (אני לא לוקחת גלולות)
אני כרגע בדימום וסת כשלושה שבועות ועדיין יש,
ביצעתי בדיקות דם והן:
E2 - 429
PROGESTERONE - 13.0
LH - 7.6
FSH - 5.6
מה אומרות הבדיקות בשלב זה?
הגוף ניראה בדימום וסתי?
עלי לעצור את הדימום, לקחת גלולות? לחכות שהדימום יפסק לבד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לברר עם הרופא את סיבת הדמם ולפי המלצתו לקחת תכשיר מתאים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור וסת רזרבה שחלתיתשלי18/09/2018
שלום, אני רווקה בת 39 ידוע על רזרבה שחלתית. כרגע איחור וסת
בשבועיים.
בדיקות דם מעכשיו:
E2 - 137
PROGESTERONE - קטן מ 2
LH- 54.2
FSH - 90.0
- האם ניראה שצריכה לקבל וסת?
- האם כדאי לקחת חפיסת גלולות ולראות מה יהיה?
- מה ניראה המצב ע"פ הבדיקות?
אשמח לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנתונים ההורמונאלים מצביעם על רזרבה שחלתית נמוכה ביותר(המדמה בלות שחלתית)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים 5 ימים אחרי החזרה ואופנייםמיקישה18/09/2018
שלום
לפני 5 ימים עשיתי החזרה והיופ אני מרגישה התכווצויות קטנות ברחם. למה? הכל בסדר? זה טוב או רע?
בנוסף, אני רוכבת על אופניים ממקום למקום, לא מאד מתאמצת, רוכבת לאט, האם זה בסדר? אם יש קפיצות קטנות כשיש מהמורות בכביש זה מסוכן להצלחת התהליך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות שכיחות לאחר טיפול,הייתי נמנע בשחב זה מרכיבה על אופניים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום בהיריון - האם אפשרי?מור18/09/2018
רציתי לדעת האם זה בסדר לצום בכיפור בשבוע 12....
ומה יכול לקרות במידה ואחליט לצום בכל מקרה? (כלומר האם ממש עלול להזיק?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא כדאי,היות ורמות הסוכר בהיריון עלולות לרדת במהירות רבה יותר ולהשפיע עלייך לרעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי טיפול בדופסטוןאלון18/09/2018
שלום לכם.
אשתי קיבלה טיפול בכדורי דופסטון עקב שיבוש הורמונלי ושבועיים דימומים/הכתמות.
הטיפול היה 10 ימים ו-5 ימים לאחר סיומו הגיעה כנראה ווסת(כי ידוע שמספר ימים לאחר סיום דופסטון מופיעה ווסת).
האם בעזרת בדיקת דם ל-lh,פרוגסטרון ואסטרדיול שאותה הרופא אמר לעשות שבוע לאחר סיום הדופסטון(ובמקרה שלנו זה יוצא יומיים לאחר הופעת הווסת לכאורה)ניתן יהיה לדעת בוודאות שאכן מדובר בווסת ולא החזרתו של השיבוש ההורמונלי?
תודה וגמר חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט יצביע על מצבה של אישתך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ביוץ ביתית
אלון20/09/2018אנחנו מניחים שמכיוון שמה שנראה כמו וסת הופיע 5 ימים לאחר סיום הטיפול בדופסטון-זה תקין ומדובר כנראה בתחילת מחזור ולא בחזרתו של השיבוש ההורמונלי ומכיוון שהרופא יוצא לחופש-נעשה הפעם נסיון ספונטני.
בהתחשב בגיל אשתי(44 בעוד חודש)כלומר שיש אפשרות לביוץ מוקדם-החל מאיזה יום של המחזור לכאורה כדאי להתחיל לבדוק ביוץ עם ערכת ביוץ כדי לא לפספס אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
החל מיום 7-8
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)