מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הנחיות עקב תוצאות בטאענבל27/09/2018
שלום וחג שמח
הרופא שלי בחו"ל ואין לי ממי לקבל הנחיות כרגע.
אני 9 ימים אחרי החזרת בלסטו טרי, היום עשיתי בדיקת בטא:
בטא קטן מ-2, פרוגסטרון 1.1, E2-596.
אני מבינה שזה שלילי ואפשר להפסיק תמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטעמי הדבר אפשרי,אם כי הייתי מבצע את הבדיקה לפחות 10 ימים מההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר- אנמיה בהריוןשירה27/09/2018
שלום פרופ' בידר וחג שמח!
אני בשבוע 32 להריון ,ההמוגלובין יורד בהדרגה וכיום הוא על 9 , ברזל 46 .
למרות שאני לוקחת כדורי ברזל מתוגברים +אוכל עשיר בברזל נראה שיש בעיה בספיגה.
האם כדאי לדעתך לעשות עירוי בזרל ? זה מזיק לעובר ?
עם איזה המוגלובין מינמלי אפשרי להגיע ללידה ?
תודה רבה ורק טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
פרופ` דוד בידר27/09/2018בהריון ההמוגלובין יורד עקב דלול הדם.
חלק מרמה זו קשורה במבנה הגנטי שלך.
חוץ מהכדורים לא צריך כלום בשלב זה.
טיפול באנמיה הוא רק כאשר עש תופעות של חורון , סחרחורת, בחילות והרגשה רעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה
שירה27/09/2018
ההרגשה הכללית שלי טובה ולא מרגישה תופעות.
השאלה אם לא מסוכן להגיע ללידה עם המוגלובין כה נמוך ?
אם יהיו דימומים משמעותיים בלידה חלק אומרים שעדיף לקבל עירוי ברזל לפני. מה דעתך ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה
פרופ` דוד בידר27/09/2018לא צריך עירוי ברזל.
בלידה אנחנו יודעים לטפל לפי השתלשלות העניינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי לקחת תוסף ברזל בשם ספאטון
ר.27/09/2018לי בזמנו עזר מאוד להעלות את רמת ההמוגלובין (שהיה יותר נמוך משלך) תוסף ברזל בשם ספאטון (הוא נמכר במארז שמכיל שקיות של ברזל נוזלי).
הוא נמכר גם בפארמים וגם בבתי המרקחת של מכבי (אני מניחה שגם
של קופות חולים אחרות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אנסה אותו גם
שירה28/09/2018/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא מלווה נוסף בהריוןמיקה26/09/2018
היי
אני קצת מבולבלת ואשמח לסדר...
אני בהריון מטיפולים. במהלך הטיפולים טופלתי ביחידת ivf באחד מבתי החולים במרכז.
ברגע שההריון נקלט וראו דופק הטיפול שם הסתיים.
כרגע אני במעקב של רופא פרטי לכל סוגיית הבדיקות הנדרשות בהריון והus.
האל מלבדו צריך רופא מלווה נוסף??
(כמובן שליווי אחות בקופח אני עושה ללא קשר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלווה
פרופ` דוד בידר27/09/2018אין דבר כזה רופא מלווה.
מה שרופא טפטי עודה , עודה גם הרופא בקופת חולים.
לא צריך את הכפילות הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לפרופ דויד בידר הריוןגל26/09/2018
פרופ בידר שלום
יש לי 3 שאלות:
1. חזרתי מבדיקת רופא אני כמעט שבוע 26 וצוואר הרחם 30 לפני 3 שבועות היה 32 . האם זה משמעותי ההתקצרות?
2. מה הסיכויי להגיע לשבועות ממש מתקדמים כאשר הצוואר בשבוע 26 הוא 30 ?
3. אני מתחילה מעקב גדילת עובר וקצת דואגת שהבטן לא הכי גדולה , האם התנופה תבוא בהמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האיון
פרופ` דוד בידר27/09/20181. 30 ו 32 זה אותו הדבר.זה לא התקצרות.
2. את תגיעי לשבועות מתקדמים.
3. הבטן לא חייבת להיות גדולה, זה לא מדד לגדילת עובר כי חלק מה רחמים קרובים לגב וחלק יותר קדמיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגית זרע ירודה מאוד026/09/2018
מה הקורולציה בין מורפולוגית זרע ירודה מאוד, 0%, ותקינות דנא בזרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר אליעזר גירש26/09/2018קיים מתאם בין מורפולוגיה תקינה של תא זרע לפוטנציאל לתת הריון תקין. אני מאמין כי אפשר לחפש תאי זרע בודדים בעלי מבנה מה שנקרא gray zone , אותם תאי זרע היכולים לתת עובר תקין והריון תקין. יש מקום לברור של קריויפ וברור תקינות של כרומוזום Y.
בנוסף, ממליץ לקבל תמיכה ע:י תוסף תזונתי Vitamale בעל רמות גבוהות של נוגדי חימצון, דבר המסעייה לייצור תאי זרע תקינים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופס 17 להחזרה עוברים בתרומת ביצית- כיצד זה נעשה?נטלי26/09/2018
אמורה לבצע החזרת עוברים מתרומת ביצית במדיקל סנטר. אלו מסמכים עליי להביא למחלקה כדי שיאפשרו לי להוציא טופס 17 להחזרות? (אני בכללית
2. האם בכל החזרה יש לשלם השלמה למדיקל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
על הרופא להפנות בקשה לטופס 17 המתאים להחזסרת עוברים מתרומה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי פיריון לא מוסברמיכל26/09/2018
היי.. בת 31 אי פיריון לא מוסבר ביצעתי אתמול ivf אחרי 5 ימים של זריקות במינון נמוך היו עשרה ביציות והיום הודיעו לי שהופרו 3 והרופא אומר שלא יודע עדיין אם יקפיאו את שלושתם ושהוא במעקב אחריהם אז רציתי לשאול מה זאת אומרת שלא יקפיא..אז מה עושים איתם אם לא מקפיאים??
בנוסף אמר לי ששתיי הפריות באיקסי ואחת ב ivf
מה זה אומר ב ivf?
ממש אודה על מענה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכוונה היא שלא ברור בשלב זה אם מחבד העוברים שיוחזרו לך יהיה לך גם עודף עוברים להקפאה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/09/2018פרופ׳ אשכנזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שבוע וחצי אחרי הוצאת שרירןמימי26/09/2018
בעיצומם של טיפולי IVF. לפני שבוע וחצי ב-16.9 עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת שרירן מהרחם בגודל 2 ס"מ. יום לאחר מכן התחלתי לקחת כדור פרוגילוטון ביום להסדרת רירית הרחם. מהבוקר יש לי דימום חזק וכאבים שמזכירים כאבי מחזור. האם תקין? מה הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרוב לודאי דמם ממיטת האזור הניתוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום אחרי ניתוח - המשך
מימי26/09/2018לא הבנתי, מה זאת אומרת מיטת האזור הניתוחי? זה תקין? צריך לבדוק את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מאזור הרירית ברחם שבו נכרת השרירן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר - רצוי או לא?מוניק26/09/2018
אני בת 35 אבל קיבלתי תרומת מביצית מאישה הת 27.
לפי השקיפות הסטטיסטיקה לתסמונת דאון היא 1:7500.
ב2 הריונות קודמים לא ביצעתי מי שפיר והכל תקין.
מה דעתכם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההחלטה היא אינדיוידואלית למרות שמתקבל הרושם שהסיכון לבעיה גנטית במקרה הנדון היא נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בנרתיק לאחר החזרהתמי426/09/2018
שלום מטופלת ivf לאחר שאיבה והחזרה סיבוב חמישי.
בחודשים האחרונים מספר ימים לפני הוסת חווה תחושת גרד בנרתיק כמו פטריה. תמיד לפני תחילת וסת ותמיג התחושה נעלמת בקבלת הוסת.
כעת אני לאחר טיפול. ביום הרביעי להחזרת העוברים(בני 3 ימים) החלה תחושת הגרד. אינני משתמשת בנרות תמיכה אלא בכדורי דופסטון בלבד.
1. האם ייתכן קשר בין תמיכת דופסטון לפטריה/גירוי נרתיק?
(הבנתי שלעתים קרינון/אטרגיסטן עלולים לגרום לכך)
2. האם הגרד/פטריה המוכר לי ממחזורים קודמים זהו איתות שהגוף מכין עצמו לוסת וזהו סימן שהטיפול ככל הנראה לא צלח? אני כרגע ביום השישי להחזרה. אמורה לבצע בדיקת דם בחמישי הבא (עוד כשבוע).
3. מה ניתן לעשות במצב שהגרד ממשיך? מבלי לפגוע בסיכויי הריון בסבב זה...אם בכלל יש עדיין סיכוי.
אשמח להתייחסותכם
תודה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה שהשינויים ההורמונאליים משנים את הPh של הנרתיק ונוצרים תנאים לקולוניזציה של פטרת,עלייך להיוועץ ברופא למון טיפול מקומי בשעת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד בנרתיק לאחר החזרה המשך
תמי426/09/2018אוקי תודה רבה.
האם מצב זה שאתה מתאר (פטריה) פוגע בסיכוי הקליטה של הריון/ השתרשות העוברים? הוכנסו 3 עוברים שניים מהם 8 תאים, יפים שלישי פחות טוב 5 תאים (72 שעות לאחר שאיבה).
אני בת 34 רזרבה נמוכה זרע תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר אליעזר גירש26/09/2018סיכוי נמוך, אך קיים. אוכליוסיית החיידקים הנמצאים בנרתיק וברירית הרחם בצורה הטבעית תומכים בתנאים סביבתיים שבתוך הרחם. אם מדובר בחיידקים שלא צריכים להיות בנרתיק והם מגיעים לרירית הרחם, אזי קיימת אפשרות ששינוי הסביבה ימנע או יפגע בתהליך ההשרשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור. מקווה לטוב
תמי426/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מהחזרה ובאופן טבעי?שירה26/09/2018
שלום
מיד לאחר הכנסת שני כמוסות של 200 מג אוטרוגסטן דרך הנרתיק
קיימנו יחסים?
האם זה פוגע בזרע?
האם זה פוגע בהשפעה על הכמוסות
?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוגע באיכות הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי טיפול ivfקרן25/09/2018
לפני חודש עשיתי טיפול ivf שלא הצליח.
ברגע שקיבלתי תוצאה של בדיקת דם שלילית הפסקתי לקחת את התמיכה ההורמונלית. ובאמת כעבור 3 ימים קיבלתי מחזור דלילי מאוד...
בכל אופן אני כעת נמצאת 32 ימים ולא קיבלתי מחזור…
מדוע
האם זה עדיין יש השפעה של התמיכה ההורמונלית על הגוף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועד דבר
קרן25/09/2018לפני מספר ימים חשתי באבי מחזור חזקים בבטן התחתונה, כאמור ללא ההמחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליצסטיות בגיל המעברדוש25/09/2018
האם בגיל המעבר שחלות פוליציסטיות נעלמות בגלל שאין מחזור יותר האם הורמון הטסטוסטרון נעלם או שצריך ניתוח או זריקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט יתכן שישנה הפחתה מהותית במספר הזקיקים הבסיסי המהווה את מאפייני מירקם השחלה במצב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות פוליצסטיות
דוש27/09/2018לא אבל התכוונתי האם תסמינים שמלווים אותה כמו השמנה אקנה שיעור האם זה נעלם בגיל המעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו החזרה מומלצת על בסיס טבעי או עם לקיחת כדורים?מיכל25/09/2018
היי..היום עשיתי שאיבה של 10 ביציות הרופא לא רוצה לעשות עכשיו החזרה בגלל שהפרוגסטרון 8 ולדעתו צריך פחות מ 5 😑😣רציתי לשאול איזו החזרה מומלצת על בסיס טבעי או עם לקיחת כדורים?? לא מבינה בדיוק מה האופציות ומה לבחור...אשמח להסבר
רוצה להוסיף שאנו סובלים מאי פיריון לא מוסבר
האם צריך לחכות לביוץ או לרירית שתהיה עבה?
אני חסרת סבלנות ומאוד קשה לחכות למחזור הבא
מה הדרך הכי מהירה להחזרה? והאם להתעקש על החזרה החודש אפילו שהפרוגסטרון 8?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חזקה על הרופא שלך שיתווה לך את הטיפול האולטימטיבי בנסיבות הרקע והנתונים שבידיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירוג בלסטו - מה זה אומרמירב25/09/2018
שלום ד"ר.
קיבלתי דוח מעבדה, רציתי להבין מה זה אומר% BL AA10ֵ
אני מבינה ש-BL זה קיצור של בלסטו, AA איכות גבוהה, אבל מה זה 10% (ויש עוד שניים 5%)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר אליעזר גירש25/09/2018לא קיים דרוג בלסטוציסטים הכולל אחוזים בתוכו. יתכן שביחידת IVF בה את מטופלת, אמבריולוגים הוסיפו מימד נוסף המבטה פרמטר נוסף כלשהו. את יכולה לברר אצל אמבריולוגים ביחידה למה הם מתכוונים בדיוק.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)