מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוסף PRENATAL אחרי לידהמירה24/09/2018
האם לאחר לידה יש צורך להמשיך לקחת פרנטל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף
פרופ` דוד בידר25/09/2018זה תלוי ברמת ההמוגלובין שלך.
אם נמוך ממשיכים עוד שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק של אישה הרהרעות24/09/2018
ממש מוזר לה שהדופק שלי לא גבוה יכול להיות 90 ולפעמים 70 האם 70 זה לא דופק נמוך עבורי בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק הדופק בסדר.
פרופ` דוד בידר25/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת PGD לעובריםעינב24/09/2018
חג שמח ותודה על המענה מהיר והמקצועי שאתם נותנים לנו.
אני בת 27 ובעלי בן 30. עדיין ללא ילדים.
אנחנו בטיפול IVF בגלל החצוצרות שלי (היה חוץ רחמי אחת וחצוצרה שניה חסומה). חוץ מזה הכל תקין. שאיבה ראשונה שלנו - נשאבו 15 ביציות וכל ה-15 הופרו והגיעו ליום 3, ליום 5 הגיעו 12 עוברים, כולם בלסטו באיכות AA, AB, ואחד BB. עשינו בדיקת PGD בשביל השקט הנפשי לכרומוזומים 13,16,18,21,22. מתוך ה-12 עוברים נשארו רק 4 תקינים וכל השאר עם בעיות גנטיות כאלה או אחרות. האם זה סביר ש-8 עוברים לא תקינים? האם אפשר לסמוך על בדיקת PGD? מה יכולה להיות הסיבה לבעיות כאלה? אני ובעלי עשינו בדיקות גנטיות בסיסיות של הקופ"ח וקריוטיפ והכל היה תקין. החזרנו שני עוברים ושניים הוקפאו, מקווה שלא אצטרך שוב פעם לעשות IVF, אבל לא מפסיקה לחשוב על התוצאה של PGD.
אשמח לקבל תשובה מפורטת מה הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר אליעזר גירש24/09/2018שלום עינב,
מה שאת מתארת, 8 עוברים מתוך 12 היו לא תקינים כרומוזומלית, זה מצב תקין לחלוטין. רוב הביציות בטבע אינן תקינות גנטית. גם תאי הזרע, רובם לא תקנים. אתחיל הסבר מזרע:
תהליך ייצור של תאי הזרע (מיוזיס) מסובך מאוד ברמה מולקולרית ובתהליך זה רוב תאי הזרע אינם תקינים. גם דרך שעליהם לעבור במסע אל הביצית קשה במיוחד ולכן, בממוצע אם אנחנו מדברים על מרוק זרע של כ-250 מיליון תאי זרע, רק כ-25-50 תאי זרע בלבד מגיעים לאיזור ההפריה אל ביצית.
מצב דומה מתרחש בייצור הביציות: גם ביציות עוברות אותו תהליך - מיוזיס. מתוך מאות זקיקים שגדלים ומתפתחים רק אחד מגיע לביוץ והיתר (בדרך כלל זקיקים הפחות תקינים) עוברים ניוון בתוך השחלה. בטיפול הורמונלי, בגירוי שחלתי, בעזרת הורמון FSH הרופא מגייס ומביא למצב "קדם ביוצי" את הזקיקים שבטבע לא היו מגיעים לשלב הזה, לכן כאשר שואבים את הביציות משחלות, רוב הביציות אינן תקינות ורוב העוברים הנוצרים אינם תקינים. זאת הסיבה שקיבלתם את התוצאות שתואמות למצב האמיתי.
כל הכבוד שהלכתם לכיוון PGD. אם כל הזוגות הנמצאים בטיפולי IVF היו עושים זאת כנראה פחות החזרות עוברים לרחם היו מתבצעות. זה המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עינב25/09/2018קודם כל תודה על התשובה המפורטת.
אבל כאן אני תוהה, אם לא הייתי עושה בדיקת PGD והיו מחזירים לי עובדים יפים (חלק מהם היו 4AA) שנפסלו גנטית, האם הם היו שורדים והאם היה מתפתח הריון תקין, או שבכל זאת לא היה מתקיים הריון תקין. הרי רוב הזוגות לא עושים את הבדיקה והרופאים מחזירים עוברים הכי יפים, ודווקא הכי יפים שלי היו עם בעיות גנטיות ופחות טובים תקינים.
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר אליעזר גירש25/09/2018במידה והיו מחזירים לך עוברים לא תקינים גנטית (גם אם איכותם גבוהה) לא היו נותנים הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברשותך עוד שלאה
עינב26/09/2018ד"ר גירש תודה רבה על התשובה המפורטת.
מכוון שתחום ההתמחות שלך הינו גם תחום הזרע, אשמח להבין משהו נוסף ברשותך.
בבדיקה הכללית של הזרע אין לנו בעיה, מורפולוגיה 4%, הכל תקין, ריכוז, כמות וכו'.
אבל, עשינו גם בדיקת DNA לזרע ונמצאו 33% עם שברים.
האם יכול להיות שכמות כל כך גדולה של עוברים שנפסלה היא בגלל בעיות זרע וכדאי לנו לעשות תהליך של מיון זרע?
זה סבב מס' 4 שלנו, עד עכשיו היו שני הריונות כימיים, זאת אומרת העוברים פשוט נקלטו ולא התפתחו, וכנראה שגם הסיבוב הנוכחי לא צלח. אז יש לי עוד שני עוברים קפואים, אחד מהם 5AA, השני 4AB אחרי PGD, אבל אני לא מצליחה להבין למה זה לא מצליח. רירית הרחם 10 מ"מ, הורמונים מצוינים (E2-1150, PR-90) ועדיין לא הצלחנו, אנחנו עוד מעט שנה בטיפולים ואני כבר לא יודעת מה לא בסדר, כי גם אצלי כל הבדיקות תקינות.
ושאלה נוספת, האם יכול להיות שסוג הדם מפשיע על התאמה של יווצרות העובר והשרשה, סוג הדם שלי A+ ושל בעלי A-, יכול להיות שיש בעיה עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר אליעזר גירש26/09/2018שלום עינב,
א' - זרע על פניו תקין, אבל בטבע גם תאי הזרע לרוב אינם תקינים, כך שבתהליך ההפריה אנחנו לא יודעים עם איזה תאי הזרע נוצרו העוברים. רוב העוברים הנוצרים הם לא תקינים ורק כ-10-20% מתוכם יכולים לתת הריון. PGD נותן לזה מענה הולם.
ב' - לא ממליץ לבצע בדיקת שברים בתאי הזרע ולהסיק מסכנות כי השיטה אינה מדוייקת ולא ברור עדיין האם השיטה מראה את המצב האמיתי או לא.
ג'- רירית 10 מ"מ גם זה נתון לא מדוייק לגבי הצלחה בהשרשה כי מה שחשוב זה לא עובי הרירית, אלא חלון השרשה - זמן יחסית צר של 24-48 שעות, בו מתפתחים ברירית הרחם תאים מיוחדים (pinopodes) המשתתפים בהקרה של עובר ותהליך דו-שיח בין עובר לרירית בתהליך ההשרשה. אם אין התאמה בין חלון ההשרשה ועובר - לא תהיה השרשה, גם אם העובר מצויין.
ד' - לגבי סוג הדם שלכם. אם היה לך A- ולבעלך A+ אז הייתה יכולה להיות בעיה במידה והיית פעם בהריון. אבל אצלכם מצב הפוך לגבי סוג הדם ואיני יודע מספיק האם יכולה להיות בעיה במצב הפוך. אולי תפנו לרופא המטולוג בשאלה הזו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלון ההשרשה
עינת28/09/2018ד"ר גירש שוב תודה רבה על התשובה המפורטת.
שאלה נוספת ברשותך - היום קיבלתי תשובה שלילית, אז אנחנו לקראת החזרת עוברים קפואים, יש 2 בלסטו שמחכים לי אחרי PGD. האם הייתה ממליץ לבצע החזרה על בסיס מחזור טבעי, או שעדיף לא להסתכן ולהחזיר על בסיס הורמונלי. ואם עושים את ההחזרה על בסיס הורמונלי, מה היום המומלץ ביותר להחזרה ומתי מומלץ ביותר להתחיל לקחת פרוגסטרון (אני יודעת שמתחילים ביום 3 עם אסטרופם).זאת אומרת מה היום הטוב ביותר שהוא בעצם חלון ההשרשה האופטימלי? (אני מגיעה לרירית מעל 7 מ"מ כבר ביום 8-9 של המחזור.
תודה מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איכות עוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/09/2018למרבה הצער איני תמים דעים עם ההנחה שבדיקת PGD/PGS משפרת את הפרוגנוזה להיריון אצל נשים צעירות וספק אם גם אצל נשים מבוגרות.
שיעור העוברים התקין לכאורה שיתקבל לאחר אבחון בלתי מושלם,כישלון PCR,וערבוב אפשרי עם DNA ממקור אבהי הנו נמוך משמעותית ועשוי להותיר את המטופלת עם שיעור עוברים ״ראויים״ נמוך ביותר,דבר המצמצם באופן בולט את סה״כ סיכוייה של האישה להרות.
ובאשר למה שנחשב לכאורה תקין:בעת ביצוע הביופסיה הייעודית נלקחים תאים מאזור הטרופקטודרם שיהווה בעתיד את השיליה תאים אלו באופן מובנה לעיתים קרובות הנם עם הפרעות גנטיות שלא בהכרח מיצגות את תאי המסה הפנימיתinner cell mass שיהוו את העובר,יותר מכך תאים אלו לעיתים מתקנים את עצמם ומישרים קו עם תאים תקינים,לקיחת מספר תאים לביופסיה מאותה סביבה עלול להכיל את אותם תאים פגומים לכאורה שמקורם מאותו תא אב.
תופעה נוספת הנה המוזאיקה הגנטית שבה ביופסיות מאזורים שונים באתו טרופקטודרם הנם בעלי מירקם גנטי שונה.
בכל מקרה במקרים רבים התאים מתקנים את עצמם ולראיה נולדו ילדים בריאים למרות ביופסיות לא תקינות.
ב-23% מהמקרים ביופסיות חוזרות אינן עם אותה תבנית גנטית,לא אחת התבנית הגנטית הנורמלית משתלטת והיא הדומיננטית.
יוצא איפוא שמספר רב של עוברים בעקבות PGD נזרק לחינם לפח.
עבודה חלוצית שהוצגה בכנס האחרון באיטליה הפגינה חוסר קורילציה בתוצאות ה ביופסיות הבו זמניות שנעשו לטרופקטודרם(ביופסיה ל-PGDמאזור שיהווה שת השיליה)לעומת ביופסיה של המסה הפנימית
שיהווה את העובר.
ואחרון עצם ביצוע הביופסיה עלול לפגוע בפוטנציאל העובר להשתרש,כך שביצוע סתמי של PGD לנשים מעירות ללא רקע מתאים הנו פוגעני וחסר תכלית.
באשר למבוגרות מעל 40 יתכן וישנו היגיון עקב פגמים גנטים המתרבים עם הגיל,אולם לרב הנשים האלו יש מספר זעום של עוברים ומיעוטם מגיע בכלל לשלב הראוי לביופסיה,לכן גם כאן הנושא מעורר תהיות,וראוי לשקול אותו בזהירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זרע והפריה חוץ גופית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/09/2018למרבה הצער גם בשאלה זו אני חולק על דעתו של הקולגה שלי.
עובר הוא יציר גנטי של הביצית והזרע,כך שליקויים ב-DNA של הזרע עלולים להפחית את שיעורי ההפריה,איכות העוברים שיעורי ההשתרשות ולידת העוברים החיים.
ביותר מעבודה מדעית אחת הוכח שמיון זרע במקרים עם פתולוגיה מובנית משפר את סיכויי האישה להרות,ומפחית מהותית את שיעורי ההפלות.
הבירור הנדון מומלץ לאותן נשים אם איכות עוברים ירודה,שיעורי הפריה נמוכים,כישלון חוזר בטיפולי הפריה,הפרעות מובנות באיכות הזרע המורפולוגיה ומבנה ה-DNA של הזרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת להגיד שעכיו אני די מבולבלת
עינת29/09/2018יש כאן שתי דעות סוטרות לחלוטין.
1. לפי מה שרשם פרופ' אשכנזי, ככל הנראה זרקנו 8 עוברים לפח שייתכן והם כן תקינים ואף ייתכן שקיבלתי עוברים שהם לא תקינים, זאת אומרת שבכל לא בטוח שהייתי צריכה לעשות PGD וזה אומר שסתם זרקנו כסף וכנראה שגם עוברים. לא פשוט לשמוע דבר כזה.
2. לגבי מיון הזרע - גם כאן הדעות שונות, אבל אם אני מבינה נכון (וגם ראיתי את המאמר שפרופ' אשכנזי ציף באחד התשובות) - ICSI יכול לפגוע בתקינות העובר, במיוחד כאשר ישנה בעיה ב-DNA, למרות שאיכות הזרע תקינה, אז בכל זאת מומלץ לבצע IMSI - האם שיטה זו יותר בטוחה לעובר?
3. חלון ההשרשה - קראתי מאמר שאומר שיש עדיפות מסוימת להחזרה מאוחרת ביום 20-21 של המחזור (עוברים קפואים) - האם אתם מכירים את זה? אם המחזור שלי סדרי כל 28 ימים (ביוץ בדר"כ ביום 14) - האם זה לא יהיה מאוחר מדי להחזר עובר יום 5? (החזרה כמובן על בסיס הורמונלי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר אליעזר גירש28/09/2018שלום עינת,
החזרת עוברים על בסיס מחזור טבעי דורש מה שנקרא "להיות עם יד על הדופק" ולא תמיד ניתן לנבא מועד הביוץ. ישנן נשים עם פיק LH רחב (LH גורם לביוץ) או צר, או אפילו מספר פיקים ולכן עניין הביוץ הוא לא תמיד ניתן לפרדיקציה. מחזור המסוכרן הורמונלית יש בו שליטה גבוהה יותר ביחס למחזור הטבעי.
מבחינת מתן תמיכה לוטאלית (פרוגסטרון) כל רופא נותן לפי תוכנית משלו, אך בדרך כלל זה מתחיל בימים הראשונים של "ביוץ". פרוגסטרון תומך בהתפתחות רירית הרחם ובהופעת חלון השרשה, אך שוב, לצערי אין לנו כילים, נכון להיום, לקבוע בודאות מתי יופיע חלון ההשרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום 10 ימים אחרי החזרהמרווה23/09/2018
אני 10 ימים אחרי החזרת עוברים, לוקחת קרינון ודופסטון לתמיכה. היום בבוקר התחלתי להרגיש סימנים דומים ללפני מחזור (כאב ראש, פצעונים) ובערב הופיע כתם דם קטן (יותר ורוד מאדום). האם אפשרי לקבל מחזור לפני הפסקת התמיכה? האם זה אומר בוודאות שהעובר לא נקלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט יתכן דמם למרות התמיכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/09/2018פרופ׳ אשכנזי ג׳קי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא יורדת ועולה אחרי החזרהקרן23/09/2018
שלום,
בוצעה החזרת מוקפאים לפני 25 ימים.
לאחר 12 יום בטא 20,
לאחר 14 ימים בטא 40
לאחר 18 ימים בטא 31
לאחר 22 ימים בטא 58
לאחר 25 ימים בטא 110
היה דימום חזק למשך יומיים ביום ה 22 להחזרה.
האם יש עוד סיכוי להריון תקין?
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכוי צריך לשלול היריון מחוץ לרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקף של תרופות פוריותרחלי23/09/2018
שלום רב, במונפור שרכשתי יש שני תאריכים, התאריך העליון הוא 10/2016 והתאריך השני 12/2018. הקופסא לא נפתחה ונשמרה כל הזמן בקירור, האם ניתן להשתמש בה או שהיא כבר לא בתוקף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שתאריך התפוגה הוא דצמבר 2018
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/09/2018פרופ׳ אשכנזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בדיקת בטאלילה23/09/2018
שלום, היום יום 14 אחרי הזרעה עם אוביטרל. תוצאה של בדיקת בטא 558. מתי עליי לחזור על הבדיקה והאם ניתן ללמוד מהתוצאה על מס' העוברים.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחזרי תוך יומיים נראה שקיימת אפשרות להיריון תאומים
ד``ר אליעזר גירש23/09/2018פרופ׳ אשכנזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
לילה23/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה על בדיקה
לילה25/09/2018הבטא עלתה כעבור 48 ש' ל 1537. האם תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/09/2018פרופ׳ אשכנזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים לא שורדים מורפולוגיה נמוכההתייאשתי23/09/2018
5 שאיבות. מספר רב של בציות והפריות בכל שאיבה. אף עובר לא שורד מעבר ליום 3. אף פעם אין עוברים בדירוג גבוה להקפאה. האם זה נכון שאחרי יום 3 זה קשור יותר לגורם הזכרי?
יש בעיית מורפולוגיה נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר אליעזר גירש23/09/2018לא ניתן לתת תשובה מדוייקת. מה הגיל שלכם? כמה זמן נמשך אי פריון? האם אי פריון ראשוני או שניוני? כמה ביציות נשאבות? מה אחוז ביציות הבשלות מתוך זה? איך נראות הביציות? מה נתוני הזרע? איך הם נראים. יש לי עוד מספר שאלות וצריך לראות דוחות מעבדה והסטוריה של אי פריון שלכם. ללא המידע הזה קשה להתיחס ברצינות לבעה שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד שליש ראשוןרעות23/09/2018
בשבוע 6+4בדקתי גופק נצפה ועובר תואם בדיוק את שבוע ההריון עכשיו בשבוע 7+3 האם יש צורך בעוד אולטרסאונד לפני שקיפות?
כל מקרה לגופו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני אדע
רעות23/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פעלי בהמלצת הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות כלליות על הריוןגלית23/09/2018
פרופסור שלום יש לי 2 שאלות ברשותך:
1. שבוע 25 וכבר יומיים יש לי לחץ וכאבים מהוושט מה הסיבה לכך והאם שכיח בהריון?
2. אני מרגישה שהבטן לא ממש גדלה משבוע 20 והבטן לא הכי גדולה אך הסקירה בשבוע 22 הייתה תקינה לחלוטין ואחוזון 65 . האם זה מעיד שהבטן לא גדולה שהעובר יצא מתחת ל-3 קילו או שהעובר גודל ממש בשלבים מתקדמים יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות היריון שכיחות,אין מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ אשכנזי בטן קטנה
גלית23/09/2018פרופ אשכנזי תודה על המענה
מה לגבי השאלה השנייה אודה לתגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל עוד מדדי ההיריון תקינים,נראה שאין מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכת אוביטרל ותופעת לוואי?אורי23/09/2018
חג שמח! קיבלתי אוביטרל ביום חמישי לתמיכה .מנה אחת . אתמול התחיל כאב ראש ברקה בצד אחד.אבל תחושה דל שריפה .סובלת ממיגרנות שלא מתבטאות כך אלא מיגרנה אוקספיטלית ולא טמפורלית. האם תופעת לוואי של אוביטרל ? אני עוקבת גם אחרי חום הגוף .ביום שאחרי הביוץ החום עלה ב0.35 .ביום אחרי האוביטרל ירד ל36.3 . היום עלה שוב.החום לא אמור לעלות בהנחה שהאוביטרל עוזר בעליית הפרוגסטרון? האם כאב הראש כתוצאה מעליית הפרוגסטרון? ביום שלישי אחזור על בדיקת הפרוגסטרון.איזה ערך יחשב תקין אחרי אוביטרל והאם יש ערך שאפשר להניח שאולי היתה השרשה? תודה רבה מראש.
בהחלט יתכן כאב ראש בעקבות התגובה לעליית ההורמונים לאחר הזרקת האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/09/2018פרופ׳ אשכנזי טל׳-0548009999
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יתכן בהחלט בעקבות התגובה ההורמונאלית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/09/2018פרופ׳ אשכנזי טל׳-0548009999
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט יתכן בעקבות התגובה ההורמונאלית לאחר הזרקת האוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתןדה.האם תוכל להתייחס לגבי חום הגוף
אורי23/09/2018וכן לגבי רמת הפרוגסטרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חום הגוף עולה עם עליית רמת הפרוגסטרון לאחר זריקת האוביטרל,בהעדר היריון ערכי הביטה מגיעם לשיא כשבוע לאחר הזרקת האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/09/2018פרופ׳ אשכנזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בטוחה שהבנתי..
אורי24/09/2018אם אין הריון ערכי הפרוגסטרון מגיעים לשיא אחרי שבוע? הם לא אמורים לצנוח בהיעדר הריון? ומה קורה בהיריון?
מחר אחזור על בדיקת הפרוגסטרון.האם יש רמה מסוימת שיכולה להעיד על קיומו של הריון בשלב זה? הביוץ היה רביעי שעבר ומחר יעברו שישה ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט הערכים צונחים בהעדר היריון,ושומרים על ערך גבוה אם התרחשה השתרשות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אורי24/09/2018מרגישה עייפות קיצונית.שזכורה לי מתחילת הריון.
האם גם תופעה של אוביטרל בהיותו הורמון הריון? כמה זמן עד שהתופעות שלו צפויות לעבור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התופעה הנה בהשפעת ההורמונים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2018פרופ׳ אשכנזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.עכשיו זה ברור.
אורי25/09/2018חזרתי על בדיקת הפרוגסטרון הבוקר .נראה מה יהיו התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת פרוגסטרון
אורי25/09/2018היום חזרתי על בדיקת הפרוגסטרון.
אני 6 ימים לאחר הביוץ.ו5 ימים לאחר זריקת האוביטרל.
התוצאה היא 60.5 .נחשב בסדר? (בדרכ ללא תמיכה אני לא עוברת את ה40).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2018פרופ׳ אשכנזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הסבלנות והעזרה!
אורי25/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/09/2018פרופ׳ אשכנזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעין לחץ בבטן התחתונהשרון23/09/2018
היי
אני בשבוע 11+3 ונמצאת בטיול בחו"ל...
כבר יומיים יש לי מעין לחץ בבטן התחתונה, די קרוב לאיזור הצלקת של הקיסרי הקודם...
זה תקין או מלחיץ?
(לפני 3 ימים היחתי בשקיפות והכל היה נראה בסדר, אך הלחץ דמ מציק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן שהלחץ בצלקת נובע מהמאמץ הגופני הכרוך בנסיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה אמור להלחיץ??
שוב אני23/09/2018או שלהמשיך להתנהג רגיל??
הטיול די רגוע יחסית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מנוחה עשויה לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע חדש או את זה שבמעבדהדוש23/09/2018
אם הבאתי בעבר בדיקת זרע למעבדה והרופא יחליט לעשות הזרעה אני יצטרך להביא זרע חדש או את זה שבמעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיד עדיפה מנת זרע טרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן ביוץ בלי הריוןדוש23/09/2018
הי אם היה לי זקיק18 זאת אומרת שהיה ביוץ נכון האם יתכן ביוץ בלי הריון אני יודעת שאני צריכה לעשות בדיקה אבל לא רוצה להתאכזב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בהכרח היה ביוץ,ולא כל מחזור טיפולי או אחר מסתיים בהיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון שהיתה שליליתבעה23/09/2018
שלום וברכה
מודה ככ על הפורום
מעט מאוד מידע ניתן דרך המחלקה
ודרככם מבינה ויודעת קצת יותר.
אחרי החזרות עוברים בתמיכה הורמונאלי ת
שלא הצליחו
לא ברור לי דבר חשוב, בכל ההחזרו כ4 מסלולים
התבקשתי לעשות אולטראסאונד בלבד!
ללא שןם בדיקת דםבשום שלב
האם זה הגיוני???
הבדיקת דם היחידה היתה בסוף המסלול לבדיקת הריון שכאמור היתה שלילית
תודה רבה על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר23/09/2018החזרה צריכה להיות מלווה בבדיקות דם ואולטרה סאונד.
במחזור טבעי בטוח שצריך.
במחזור תחליפי אפשר להסתמך רק על אולטרה סאונד אך זה פחות מדוייק כאשר יש גם תוצאות של בדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בד״כ נהוג לבצע בדיקה הורמונאלית אחת כדי לראות שההליך לא השתבש עם עליית הפרוגסטרון לפני הזמן-פרופ׳ אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנהוג בד״כ לבצע בדיקת דם הורמונאלית אחת
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)