מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מענה על שאלה על דימום ושרירןיעל30/07/2018
דימום ושרירן.
אני רואה שעניתם לשאלות מאוחרות יותר.
אנא תענו לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מהי שאלתך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאה בשיטה המהירה נקראית גם וירטיפיקציה?דנה30/07/2018
הקפאה בשיטה המהירה נקראית גם וירטיפיקציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נקראת ויטריפיקציה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 ימים אחרי החזרת עוברים קפואיםמאי30/07/2018
עברתי לפני 3ימים החזרה.
אמרו לי שיש 2 עוברים בני 5 ימים שנראה ששרדו מצוין.
הרופא החזיר לי אותם בזמן שעשו לי us בטני.
הוא הררה לי את הקשית נכנסת לרחם והסביר הכל כי היה מתלמד בחדר. ראו בועת אוויר נפלטת אבל לא ראיתי את העוברים יוצאים בus.
הרופא אמר שנראה טוב, וגם המיקרוסקופ במעבדה אמרו שהקשית ריקה..
אבל אני קצת לחוצה שהוא רצה להראות לנו איתם ילא ממש הצליח...
נשמע שזה תקין או אולי לא??
אלה האחרינים שלי ואני מאד ריצה שזה יצליח....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה תקין,האולטרסאונד אינו מדגים עוברים אלא את הנוזל המכיל את העוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת חומר נזל מהאוביטרלמיטל30/07/2018
שלום. לפני שאיבה, אתמול כשפתחתי את האוביטרל היו על המחט שתי טיפות. אף פעם לא קרה לי ואני לא יודעת איך זה קרה, אולי כשהוצאתי את המזרק מהאריזה קצת נלחץ? אולי יצא קצת יותר חומר משתי טיפות? אינני יודעת. קצת מלחיץ אותי כל העניין. האם האוביטרל עדיין יעשה את הפעולה שלו כמו שצריך גם אם קצת חומר נזל ממנו? שתי טיפות או יותר...רק אציין שלקחתי אתמול גם צטרוטייד כשעתיים לפני האוביטרל ודקפפטיל עם האוביטרל.
לא נראה שיש בעיה גם אם זלגו מספר טיפות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הציפיות מבדיקת בטאשולי29/07/2018
אשמח לדעת מהי ציפיה שאפשר לשמוח בעקבותיה כתוצאה מבדיקת בטא לאחר שבועיים מהחזרת מוקפא??
הבנתי שמעל 25 זה חיובי, אבל נניח 30 לא מנבא טובות להמשך בדרך כלל...
מה כן יכול לתת תחושת רוגע שזה בכיוון טוב??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כעבור שבועיים מההחזרה הייתי מצפה לפחות לערך מעל 100
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל תחפשי סימנים הם מטעיםלינוי29/07/2018
עשיתי סהכ 2 שאיבות בהם היו 4 הריונות,ו2 שלילי.
בהריון הראשון של הבן שלי לא הרגשתי שום כלום,בכלל הייתי בטוחה כמה ימיל לפני הבטא שאני מקבלת מחזור היו לי ממש כאבי מחזור ופצע במצח,והייתה בטא חיובית.
ב2 הריונות אחרי היו גרדות בלי קשר להרגשות בשבוע גדול בגלל בעיות כרומוזמליות,ובהם היו לי הקאות לפני הבטא כאבי מחזור,
ואז היו 2 שלילי שהרגשתי בדיוק את אותו הדבר כמו בהריונות ואפילו באחד מהם הקאתי,והייתי בטןחה שזה זה.
עכשיו ההריום הזה לא חיפשתי סימנים כי הבנתי שהם מגיעים או לא מגיעים גם בשלילח וגם בחיובי.
אז אל תחפשי סימנים הם מטעים.
מאחלת לך בטא חיובית ותקינה😍* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופס בטעות כתבתי כאן במקום להגיב בתוך שירשור
לינוי29/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין לסמוך כלל על תחושות קליניות כאלו או אחרות כמדד להצלחה או לא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 סוגי בדיקות בטאקארן29/07/2018
רציתי לדעת אם בבדיקת בטא פעם יכול להופיע מספר שמעיד על כמות, ופעם אחרת בדיקה שבה רק רשום גדול מ1000? בבדיקה הראשונה שלי אחרי ההזרעה יצא 742 ביום ה14, לאחר חמישה ימים הופיע לי 6353, ולפני כמה ימים ביקשתי הפניה מרופא משפחה הפעם לא מרופא נשים והיה רשום רק גדול מ1000 לא היה מצויין המספר. האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערך האבסולוטי הנו אחיד,ואין מדידות שונות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן להשתרשות של עוברדניאלה29/07/2018
היי
האם אמורים להרגיש משהו בזמן ההשתרשות?
כל סימן שהוא או שיש חוסר ודאות עד לבדיקת הבטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשות
פרופ` דוד בידר30/07/2018יש חוסר ודאות עד בדיקת הבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא לאחר החזרהשני29/07/2018
שלום רב
ביצעתי החזרה של עובר 1 בלסטוציסט יום 5
ביום 11 לאחר החזרה בטא 270
לאחר שלושה ימים יום 14 בטא 1250
האם העלייה רבה מדי? על מה זה יכול להעיד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר30/07/2018העליה הסדר גמור כמו שצריך להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג טיפול להחזרת מוקפאיםהחזרת עוברים מו29/07/2018
שלובת 43
כ 4 נסיונות של החזרת 2 עוברים בכל פעם
נסיונות שכשלו):
בין לבין הריון טבעי אחד
האם ההגיון הוא שכדאי לנסות מחזור טיפול טבעי ולא הורמונאלי כפי שהיה בכל הטיפולים הקודמים שלא צלחו ?
האם העובדה שהתקיים הריון טבעי היא אינדיקציה לסיכוי טוב יותר בטבעי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בהכרח,הגישות הטיפוליות השונות בסיכומו של דבר משיגות שיעור השתרשות דומה,בכל מקרה בבחינת שינוי הגישה אולי עשוי חספק את התוצאה המיוחלת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לגבי התלבטות לגבי אופן ההחזרהליבנת29/07/2018
שלום רב, פרופ' אשכנזי המלצת לי להשתמש ברזרבת הביציות השימור בהמשך להודעה שלי המצורפת. רק אשמח לדעת אם היית מפשיר את כל 6 הביציות וגם את העובר המוקפא ובהתאם מחזיר מה שראוי והאם מותר בגילי 42.5 להחזיר יותר מעובר אחד עקב החשש מהריון עוברים בהתאם כמובן לגיל הביציות והעובר.
מצ"ב ההודעה : אני בת 42 ו8 חודשים לאחר הריון כימי שהסתיים בתחילת יוני לאחר שהוחזר : עובר קפוא אחד מגיל 40 שיטת ivf יום 3, 7 תאים דרגה 2. אני שוקלת טיפול החזרה חדש. נותר לי עובר קפוא יום 3, 8 תאים שיטת icsi דרגה 1-2 מגיל 40 ו6 ביציות משימור מגיל 38.7 אשמח לדעה מהי הדרך האפקטיבית והמנצחת להריון בטיפול החזרה הבא אשמח לדעת האם כדאי להפשיר את כל הביציות ולנסות להפרותן וגם את העובר המוקפא ולראות מה הכי טוב ואת זה להחזיר ? או האם דעתך אחרת בנוגע להחזרה? 3) כמה עוברים ניתן להחזיר בגילי אני חוששת מהריון תאומים. תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי בהחלט מפשיר לא יותר מ-3 ביציות על מנת להגדיל את סיכוייך ויחזיר רק את העוברים שיתקבלו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופן הקפאת עוברים במעבדותדנה29/07/2018
האם שיטת ההקפאה אחידה בכולן או שצריך לבקש ? (שיטה מהירה, שיטה איטית, הקפאת רקמות וכו'... )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאה
פרופ` דוד בידר29/07/2018יש לבקש הקפאה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטה מהירה נקראת גם ויטריפיקציה?
דנה29/07/2018והיא המתקדמת ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן זו ברירת המחדל? האם באסותא ראשון? במדיקל הרצליה?
דנה29/07/2018האם בכל המעבדות הנ"ל צריך לבקש מהירה, האם זו לא ברירת המחדל? (באסותא ראשון ובמדיקל הרצליה)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברירת מחדל
פרופ` דוד בידר29/07/2018לא תמיד.
כדאי ליידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.....
דנה29/07/2018במדיקל בהרצליה מקפיאים רק בשיטה המהירה? (וירטיפיקציה?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
דנה29/07/2018וירטיפיקציה היא "השיטה המהירה"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אכן,טוב מאוד שמשתמשים בשיטה זו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע טוב-בלחץ מטורף עד כדי חרדהלינוי29/07/2018
אני בשבוע 26.הריון לאחר קייסרי (3 שנים אחרי)
פניתי היום למיון בגלל כאבי גב תחתון פחדתי שזה צירים אז הלכתי למיון
שם נאמר לי שהכל תקין.
היא רק ציינה שהשלייה קרובה לצלקת הניתוחית,במכתב שיחרור רשמה נראה כי השלייה מגיע לצלקת ניתוחית.
עד כה בכל הבדיקות כולל סקירה מאוחרת שנערכה לפני 3 שבועות הרופא אמר שהשלייה רחוקה מהצלקת,היום חשכו עיניי.
אני רועדת מפחד מכל מה שכתוב בגוגל הודות שלייה נעוצה וכו'.
אפשר טיפה הסבר?
אם היא הייתה נעוצה עוד מלכתחילה היו רואים את זה?
או שהיא יכולה פתאןם להנעץ בצלקת?
כי עד עכשיו בכל המעקבים המיקום של השלייה היה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
פרופ` דוד בידר29/07/2018שליה שנמצאת בצלקת יכולה להיות נעוצה ,אבל לרוב לא.
אצלך השליה לא באיזור ,אז מה הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על המענה.
לינוי29/07/2018היום הייתי אצל הרופא הנשים שלי והוא אמר שהשלייה ממש גבוהה ולא קרובה בכלל לצלקת הנתוחית,אין לי שמץ של מושג איך היא ראתה שהיא קרובה לצלקת ואז נלחצתי.הרופא נשים שלי הוא רופא ששמו הולך לפניו כך שסומכת עליו.
בכל אופן תודה רבה לך על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשליה
פרופ` דוד בידר30/07/2018זה טוב מאוד ששם הרופא שלך הולך לפניו..
בכל מקרה העניין שלך פשוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש תודה לך!😍
לינוי30/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים ושרירן כואב בהריון אחרי החזרת מוקפאיעל28/07/2018
שלום לרופאים,
אני בת 47, בהריון אחרי החזרת מוקפא בסבב מלאכותי.
4 אסטרופם 2 מג
3 אנדומטרין
זריקת פרונטוגסט אחת ליומיים
קלקסן 40 (מניעתי בלי היסטוריה)
שבוע 5 עבר עם דימומים.
תחילת שבוע 6 באמצע הדימומים ביצעתי א"ס, ראו שק ועובר 3 מ"מ ודופק.
אבל גם "רחם שרירני עם גבולות לא סדירים".
מאז פסקו הדימומים, אבל השרירן הקדמי, שהיה תמיד בדופן וקטן (בקושי 3 מ"מ), ותמיד כאב לי בביוצים, כואב עכשיו עוד יותר.
אני חוששת שהשפעת ההורמונים הרבים על השרירן תגרום לו להשתולל יותר ולהשפיע על העובר, על אספקת הדם שלו או משהו כזה (למרות שבא"ס הוא נראה דיי רחוק).
האם יש מקום לפנות לרופא ולבקש הפחתת כמות ההורמונים? מצד אחד השרירן, מצד שני דימומים, שלא ברור מקורם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
שיר29/07/2018יעל שלום
גם לי היה אותו סיפור בהריון משבוע 5 דימומים שלא ידעו את הסיבה לכך נתנו לי תמיכה וגינאלית -קרינון ופרוגינובה והדימום פסקלמס' שבועות ושוב חזר ופסק ושוב חזר וכך היה עד רגע הלידה בשבוע 37 ילדתי בקיסרי עקב דימום. חשוב שתהיי רגועה זה לא פשוט אני יודעת מה זה . אני הייתי בשמירה כל ההריון אבל גם הריון כזה אפשר לסחוב כמעט עד הסוף.
שיהיה לך בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חזקה על הרופא שלך שלקח את כל הנתונים בחשבון והתווה לך את הטיפול המירבי בנסיבות המקרה הבעייתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע לאחר החזרת עוברנוגה28/07/2018
היי
אני כשבוע לאחר החזרה.
רוצה לדעת האם יש נשים שנקלט להן היריון ועדיין לא הרגישו שום שינוי פיזי בשלב זה? (אם אמורים בכלל להרגיש)?!
ביאזה שלב השדיים נהיים גדושים / מתחילה עייפות וכו'...?
רוצה לדעת אם יש תקווה.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע
פרופ` דוד בידר29/07/2018לא מרגישים עדיין סימנים מיוחדים.
ההרגשות יש ,בשלב זה,מהטיפול התרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)