מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם יש סיכוי להיריון?מיכל17/07/2018
שלום פרופ׳,
אני 10 ימים אחרי הזרעה (ו-11 יום אחרי אוביטרל), מקבלת קרינון פעם ביום מהיום השלישי לאחר ההזרעה.
הבוקר בטא קטנה מ-2
LH- 5.9
E2- 989
Progesterone- 114.7
האם עשיתי את הבדיקה מוקדם מידי ויש עוד סיכוי להיריון או להספיד ולהפסיק תמיכה?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין ברירה אלא להמתין עוד מספר ימים כדי חבסס אבחנה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות חוזרות, נתונים מבלבלים
מיכל19/07/2018שלום פרופ׳,
חזרתי הבוקר על בדיקות הדם (12 ימים אחרי הזרעה, 13 ימים אחרי אוביטרל).
התוצאות נראות לי קצת מוזרות...
ה-E2 ירד ל668 (989 ביום שלישי)
הפרוגסטרון ירד ל- 67.8 (114.7 בשלישי) התחתון ירידה כזו למרות תמיכת קרינון?
ה- LH עלה ל7.4 (5.9 בשלישי)
בטא שלילי.
1. האם עדיין יש סיכוי להיריון?
2. האם יתכן שההזרעה והאוביטרל תוזמנו לא נכון? יש לציין שבחודש הקודם עברתי הריון כימי (בטא עד 150) שבעקבותיו דימום מספר ימים אך לא הופיע דימום נוסף לאחר התאפסות הבטא אלא נתונים לכיוון ביוץ (זקיק 22, רירית 10 ביום הזרקת האוביטרל)
3. כמה זמן מהפסקת התמיכה אני צפויה לקבל וסת?
מקווה שכל הנתונים נחוצים ולא סתם הארכתי ותודה על העזרה והתמיכה בכולנו פה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האפשרות פחותה בהרבה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות לאחר החזרת בלסטוציסטסוזי17/07/2018
שלום
האם יומיים שלושה לאחר החזרת בלסטוציסט יום 5 ייתכן וכבר מרגישים בחילות כמו הריון? כמובן שצריך לחכות לבדיקת בטא
כמו כן מתי מתרחשת ההשרשה? כמה ימים לאחר ההחזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לבסס אבחנה בשלב זה על סמך הנתונים שהעלית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 9, הפרשה דמיתשלומית17/07/2018
שלום,
אני שבוע 9, אתמול היה לי אולטראסאונד מעקב וראו שהעובר גדל ויש דופק.
היום היו לי הפרשות עם כמו שערות דמיות.
האם תקין (אחרי ivf)?
האם צריך ללכת להבדק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם ההכתמה הדמית תמשיך יש צורך בביקורת גניקולוגית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטון ומה ההשלכות שלו?שני17/07/2018
שלום, אני בשבוע 16 והולחט לתת לי דופסטון עד שבוע 17 עקב היסטוריה של הפלות חוזרות ודיממים בהריונות קודמים בשלבים מוקדמים .
את הזריקות פרוגסטרון הזרקתי עד שבוע 14.
האם הדופסטון וזריקות פרוגסטרון בגלל שזה עד שבוע מאוחר עלול לפגוע בהתפתחות תקינה של העובר או באיברים של העובר או חודר לשלייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ שעה לפני השאיבהמיכל17/07/2018
שלום רב,
אני בת 42 .
אתמול , 16.7 , הגעתי לשאיבה אחרי שביום שישי 13.7 ראו 3 זקיקים 17 17 15 11. עברתי שאיבה ללא הרדמה ובאמצע הרופא אמר שהוא לא רואה שום דבר ושאני כנראה התחלתי לבייץ שעה וחצי קודם.
אני רוצה לדעת איך קורה מקרה כזה שאני לוקחת צטרוטייד + מונופור 300 עד יום שבת כולל14.7 , ביום ראשון ב- 4:15 בבוקר מזריקה אוביטרל מגיעה לשאיבה ביום שני 16.7 והביוץ החל.
האם זוהי השמתו של הרופא שהיה צריך לשלוח אותי גם ביום ראשון 15.7 לעוד בדיקה?
(פרוטוקול קצר שהחל עם 21 יום גלולות, גונאל אף 300 למשך 3 ימים, מונופור ואחכ צטרוטייד עם המונופור 5 ימים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התופעה הזו אופינית בנסיבות של גיל מתקדם ותגובה שחלתית ירודה עקב עליה מוקדמת של הורמון הביוץ-LH שמתרחשת לפני מתן האוביטרל ומשבשת את התהליך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ שעה לפני השאיבה - המשך
מיכל23/07/2018האם אתה היית עושה משהו אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר רירית הרחםמיטל17/07/2018
פרופ בוקר טוב , ראשית תודה על תשובה מפורטת משאלה קודמת . ברשותך אודה לך מאוד על שאלות חשובות שיש לי
כתבתי שנקלטתי טבעי לאחר אי הצלחה ב-IVF שזה הגעתי כנראה עקב רירית נמוכה והידבקויות ועברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת הידבקויותת עקב ניתוח קיסרי.
ניקלטתי לבסוף אם רירית 4.8 והבנתי ממך שיש סיכויי שיקלט שוב אך רירית דקה במצבים הללו שונה מרירית דקה שלא עברה פעולות דומות לשלי או מצבים אחרים.
1. האם יש סיכויי שההריון יסדר את הריריתויחזיר אותה למצב קודם שהייתה בין 7-9 מ"מ ?
2. הבנתי שיש סיכויי לניתוח קיסרי שוב שזה מה שגרם לי להידבקויות ולא הצלחתי להרות האם תוך כדי ניתוח קיסרי ניתן כבר למנוע הידבקויותאו שזה בא אחר כך?
3. במידה וארצה שוב להרות וארצה לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית לראות שאין הידבקויות האם היסטרוסקופיה אבחנתית ולא ניתוחית נחשבת לפעולה חודרנית שיכולה שוב לגרום לרירית דקה?
4. מהיבט של יולדת ולא של רופאה ניתוח קיסרי חייב להתבצע על ידי רופא אם נסיון רב . לקח לי שנה וחצי החלמה . האם אתה ממליץ לקחת הפעם רופא פרטי בעל נסיון רב? שזה לא יחזור על עצמו?
5. היסטרוסקופיה ניתוחית עלולה לגרום לרירית דקה שזה גם בעייתי עלול להיות לקליטת הריון . אז מה עושה אישה כמוני שזה היה נחוץ אבל גם הרירית למעשה נפגעה ולא היה מובטח שיקלט אז זה לא לכאן ולא לכאן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר17/07/20181.הרירית מתאוששת אחרי הריון ולידה.
2.ניתוח קיסרי חוזר לא אמור לגרום לבעיות.
3.אם תנסי להרות אזי לא צריך כלום אלא שגילך יהווה בעיה.
4.ממליץ בבית חולים. שם מנצחים תמיד רופאים בכירים.
5.אחרי לידה לא צריך שום היסטרוסקופיה. הלידה וההריון יסדרו את הרירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה בלצוסיסטים בני 6 ימים ובדיקת הריוןליטל17/07/2018
שלום רב. הוחזרו לי 2 בלצוסיסטים יום 6 לאחר הקפאה. בתאריך 6.7 הזרקתי אוביטרל, בתאריך 8.7 ( יום ראשון של שבוע שעבר)הוחזרו העוברים ויומיים לאחר מכן זריקת דקקפטיל. ביום חמישי אני אמורה לבצע בדיקת דם ביום ה12. הבוקר עשיתי בדיקה בייתית שיצאה חיובית. האם בשלב הזה הבדיקה הבייתית אכן אמינה ומדובר בהריון? או שהאם עדיין האוביטרל נמצא בגוף? אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר17/07/2018זה לא משאריות האוביטרל או הדקפפטיל
לאחר 4 ימים ההורמונים שליליים בדם.
אם עברו 4=5 ימים מההזרקה של התרופות אזי בדיקה ביתית מראה הריון לא עקב הזריקות.
בכל אופן הכי נכון זה לבדוק 10 ימים אחרי החזרת העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת פרוגסטרון בשבוע השלישי אחרי ההחזרהאלון17/07/2018
שלום.
כאמור לאשתי יצא כשבועיים אחרי ההחזרה(ב-15.7 בבוקר)בבדיקת הדם -בטא 21,אספרדיול 115 ופרוגסטרון 37.
באותו היום בערב הרופא התקשר והורה להעלות את התמיכה מפעמיים ביום אנדומטרין ופעמיים אסטרופם,ל-3 פעמים ביום את כל אחת מהתרופות.את זה היא ביצעה.ביום שני(אתמול)בבוקר בבביקור אצל הרופא הוא אמר לקחת גם זריקת פרוגסטרון(שנילקחה דרך אגב ביום ההחזרה וגם שבוע לאחר ההחזרה)ולבצע שוב בדיקת דם היום(שלישי)בבוקר ובתאום איתי היא החליטה שאין טעם לבצע הבוקר בדיקת דם אלא לדחות אותה ליום חמישי הקרוב בבוקר מ-2 סיבות:1.לוודא שעד אז לא מתחילים דימומי הפלה מוקדמת.2.יתכן ששוב תתקבל תוצאה גבולית ואז שוב יהיה צריך לחזור על הבדיקה בחמישי בבוקר.ולגבי זריקת הפרוגסטרון הוחלט שלפחות עד יום חמישי לא לקחת כי לכאורה תוצאת הפרוגסטרון ביום ראשון היתה סבירה וגם כי כאמור מינון האנדומטרין עלה מ-2 ל-3 ביום.
האם ההחלטות וההתנהלות הנ"ל בנסיבות המיקרה סבירות או שגויות?ובמידה ושגויות מה המלצתכם?(גיל האישה 43 וחצי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר17/07/2018להעלות תמיכה במצבים שתארת לא יעזור אם ההריון לא תקין.אם ההריון תקין אזי התמיכה שקיבלה עד הבדיקה היתה צריכה להיות מספקת.
בבדיקת דם .רמת הפרוגסטרון טובה ורמת האסטרוגן נמוכה,כנראה עקב אי תקינות ההריון.
הוספה מלאכותית של כל אמצעי התמיכה לא תשנה את אופיו של ההריון.
לכן החשוב הוא מה שיצא בבדיקה החוזרת ולא התמיכה המאסיבית הנוספת שניתנה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת האסטרוגן הנמוכה
אלון17/07/2018אז מתשובתך נובע שרמת האסטרוגן הנמוכה בהכרח מעידה על אי תקינות ההריון?או במילים אחרות:בעצם אין בשביל מה לעשות בדיקה חוזרת אלא פשוט להמתין להפלה המוקדמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרוגן
פרופ` דוד בידר17/07/2018לא תמיד הדברים כך.
קודם כל צריך לבדוק ,כי גם בהריון לא תקין הערכים יכולים לעלות ,וחייבים לדאוג שהערכים בסופו של דבר יהיו באפס אחרת תהיה בעיה.
כמו כן עליית הבטא יכולה לרמז האם העובר נתקע בחצוצרה.
כמו כן ישנן אפשריות שההריון כן יתקדם בסדר, למרות סיכויים נמוכים.
לכן, תמיד, צריך לעשות בדיקה חוזרת אחרי יומיים כדי לראות מה קורה .
ישנם מצבים מסוכנים שבו התפתח הריון לא תקין אך ההורמון לא ירד בדם ואז תאי שליה יכולים לידור לריאות האישה ולסכן אותה.
זוהי תשובה למסקנה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון של בדיקת בטאסוזי16/07/2018
שלום רב
הוחזר עובר בלסטוציסט יום 5
מתי הכי מוקדם לאחר ההחזרה ניתן לבצע בדיקת בטא
ובדיקה ביתית? האם הימים שנספרים כוולים את יום ההחזרה כיום 1 או רק היום שאחריו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר17/07/2018מתחילים לספור ביום שלמחרת ההחזרה.
תבדקי אחרי 10 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד הזרקת קלקסן בהריוןמילי16/07/2018
היי
כחלק מפרוטוקול הטיפול שלי ניתן לי קלקסן 40.
גם ב2 ההריונות הקודמים שנקלטו הזרקתי קלקסן בהתחלה.
מתי מומלץ להתחיל?? ביום ההחסרה או קצת קודם?
(לא זכור לי מה עשיתי בעבר ובגלל שעברתי בי"ח אין לי את הפרוטוקול הישן).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן
פרופ` דוד בידר17/07/2018אפשר להתחיל לאחר החזרה או ביום שבדיקת ההריון חיובית ,וזה תלוי בכל מקרה לגופו.
אם תתחילי לאחר החזרה זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר דוד - הריוןאיריס16/07/2018
פרופ בידר שלום 2 שאלות אודה לתגובתך
1. בעבר ציינת שכאשר רואים דופק הסיכויי להפלה יורד משמעותית בהרבה אז מה הסיבה שלפעמים קורה מצבים שיש דופק לעובר ופתאום מפסיק בשבוע 8-11?
2. אני בשבוע 15 ושלושה ימים לאחר סקירה תקינה לחלוטין האם חלילה הסיכויי יורד משמעותית בשבועות האלה כשהכל תקין בסקירה למרות שאני לוקחת קלקסן 40 עקב בעיית קרישה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר16/07/20181.כאשר מפסיק להתפתח עובר לאחר שראו דופק, וזה לא שכיח, היא בגלל מום עוברי כלשהוא או בעיה במבנה בכרומוזום.
2.בשבוע 15 זה מאוד נדיר שדופק לא ימשיך ושתהיה הפלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובר מתי מרגישים?שלומית16/07/2018
שלום , הריון שני מתי עליי להרגיש לראשונה תנועות עובר? בהריון הקודם לא הרגשתי בכלל את תנועות העובר עד הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת תנועות
פרופ` דוד בידר16/07/2018סביב שבוע 22.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית והמדד לקליטת הריוןמיטל16/07/2018
שלום, יש לי שאלה מכתבות של רופאים שאני קראתי וגם תגובות שלכם הפרופסורים בפורום נאמר שאחד המדדים לקליטת הריון היא רירית אופטימלית לפחות בין 6 ל-7 . במקרה שלי הרירית היא 4.8 ונקלטתי היו לי 2 הריונות כימיים בעבר אבל במקרה שלי המדד לקליטת הריון היא הפרייה תקינה ועובר תקין כלומר נראה שהרירית לא שחקה מבחינת גודל תפקיד אם תהיה קליטה או לא לפי גודלה בהריונות שהיו נמוכים
אז נשאלת השאלה האם לרירית יש לה עוד פרמטרים חשובים מלבד גודלה בזמן הביוץ כלומר חשוב תהיה תלת שכבתית ,המיקום שלה ? הרי לא סתם גם נשים נקלטות אם רירית נמוכה שזה גם קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר16/07/2018הרירית , לרוב, היא גדולה מ 7 מ״מ והיא נראית תלת פאזית באולטרה סאונד, לכל באורך.
יש נשים עם רירית דקה סביב5-6 וזה בסדר כל עוד זה לא הופיע אחרי גרידה או כל חדירה מכשירנית לרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר רירית הרחם
מיטל16/07/2018פרופ בידר אני עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית בעקבות הידבקויות ונקלטתי אם רירית 4.8 אז האם הפעולה הזאת לא נחשבת כחדירה מכשירנית לרחם ואם כן טך נקלט הריון אם רירית כזאת רירית לאחר פעולה כזאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ` דוד בידר17/07/2018לפי מה שאת כותבת הסיבה לרירית הדקה אילו הן הדבקויות,והפרדתן ,זה נקרא פעולה חודרנית.
במצבים כאלה לא תמיד יש קליטה אך היות ואצלך זה נקלט אזי הסיכויים טובים שיקלט שוב.
רירית דקה במצבים אלו שונה מרירית דקה שלא עברה פעולות דומות לשלך או אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה בהריון מדוע מפסיקים?מאיה16/07/2018
פרופ שלום יש לי 2 שאלות
1. מדוע מפסיקים לרוב את התמיכה בשבוע 10? האם מעבר לזה יש תפקיד לשילייה לייצר פרוגסטרון?
2. אני בטרימסטר 2 להריון וזה הריון טבעי וקיבלתי תמיכה עקב התכווצויות קלות . האם בכלל צריך תמיכה בהריון שלא מ-IVF או הזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר17/07/20181.כמויות גדולות של אסטרוגן ופרוגסטרון מופרשות מהשליה ולא צריך לקחת לאחר שרואים דופק עוברי.
התמיכה הנהוגה אצלנו היא החלטה שרירותית ולא ממש מדעית.
ברגע שהדחייה מתפקדת לא צריך תמיכה וזה כנראה קורה הרבה קודם
למרות המשך מתן התמיכה.
תמיכה מעבר לשבוע 9 מיותרת לחלוטין.
2. אין התכוצויות בשבוע 10. תמיכה שלא בהפריה חוץ גופית מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה בלצוסיסטים מוקפאים ואוביטרלליטל15/07/2018
שלום. בתאריך 6.7 זריקת אוביטרל. בתאריך 8.7 החזרת 2 בלצוסיסטים בני 6 ימים. היום עשיתי בדיקה בייתית ויצאו 2 פסים האם זה עדיין שאריות אוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)