מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא 13 לאחר הזרעהמיטל19/07/2018
היי
רציתי לשאול. אני 12 יום לאחר הזרעה. עם אוביטרל יום לפני וכן 5 ימים אחרי.
יצא לי בטא 13.86. הבנתי שזה גבולי והרופא אמר לי לשוב על הבדיקה ביום ראשון.
מניסיון שלכן, ייתכן וזה חיובי? למה זה כ"כ נמוך? אולי בגלל ההורמונים? גיל ההריון?
אני עוד לא יכולה לשמוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא חיובי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני לקיחה של אסטרופםליטלי19/07/2018
היי תריכה לקחת שלושה אסטרופם 3 פעמים ביום. האם זמני הלקיחה משמעותיים? או שיכולה לקחת 3 ביחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ` דוד בידר19/07/2018לקיחה בבת אחת יכולה לגרום לתופעות לואי לא רצויות.
יש לקחת בבוקר, בצהריים ובערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוקה האם משמעותי שעות קבועות?
ליטלי19/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות בדיקת היריון ביתיתמור18/07/2018
רציתי לדעת אם בדיקת היריון ביתית היא אמינה למרות התמיכה שניתנת בטיפול (קלקסן / פרוגסטרון / אסטרופם) או שהתרופות מעוותות את התוצאה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר19/07/2018הבדיקה אמינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד החזרת בלסטוציסט מוקפאדנה18/07/2018
ערב טוב.
אני לקראת החזרת מוקפא על בסיס ביוץ טבעי. ביום שני הזרקתי אוביטרל בשמונה בערב. יום למחרת התחלתי אנדומטרין 3 פעמים בשבוע. יש לי בלסטוציסט בן 5 ימים. אמרו לי להגיע להחזרה ביום ראשון.
האם זה מועד נכון להחזרה לפי חישוב הימים? לא אמורה להיות החזרה ביום שני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר אליעזר גירש18/07/2018שלום דנה,
אם הזרקת אוביטרל ביום שני בערב, אז "ביוץ" צריך להתרכש ביום רביעי. אם כך, אז בהחלט החזרת בלסטוציסט יוצאת ביום שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר אליעזר גירש18/07/2018שלום דנה,
אם הזרקת אוביטרל ביום שני בערב, אז "ביוץ" צריך להתרכש ביום רביעי. אם כך, אז בהחלט החזרת בלסטוציסט יוצאת ביום שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים ובדיקת הורמוניםאני18/07/2018
אני בת 39. 7 שבועות אחרי לידה שקטה iufd. טרם קיבלתי וסת. ביצעתי בדיקת ביוץ ביתית ביום שישי האחרון שהיתה חיובית. יום למחרת שלילית. אתמול הייתי אצל רופא הנשים.בבדיקת אולטרסאונד רירית הרחם היתה 10 מ"מ ונמצא זקיק בגודל 18 בשחלה שמאל. הוא אמר שאני לפני או אחרי ביוץ ונתן לי הפניה לבדיקות דם להיום.עכשיו קיבלתי את התוצאות:אסטרודיול 466. פרוגסטרון 1.3 .אני מבינה לפי התוצאות שטרם היה ביוץ.וזה כאילו לא מתאים לתמונת האולטרסאונד גם לא מבינה איך בדיקת הביוץ הביתית היתה חיובית לפני כמה ימים.אני מתחילה לדאוג שאני לא מבייצת. האם תוכל לומר לי אם מצב זה תקין ? ואם יש משהו שצריך לעשות? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר19/07/2018בדיקת הביוץ מראה על עליית הורמון ה LH, וכעבור כ 36-40 שעות יהיה הביוץ.
יתכן שאת התחלת ביוץ והביצית תצא עוד ימיים.
עד יכולה לבדוק שוב את אותן הבדיקות ותדעי אם היה ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אני19/07/2018בוקר טוב
מודה לך על תשובתך.
הבדיקה הביתית הראתה תשובה חיובית ביום שישי.בשבת היתה שלילית.בראשון שוב חיובית.מאז שלילי.הייתי אצל רופא הנשים ביום שלילי ואז ראה באולטרסאונד את מה שציינתי.ברביעי בבוקר ביצעתי את בדיקןת הדם.האם אני עדיין בחלון הזדמנויות לפני ביוץ? (קיימנו יחסי מין ביום שישי,שבת ושלישי ) הערכים בבדיקות הדם הם לפני ביוץ ותואמים למה שראה באולטרסאונד? האם יש מצב להפריה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיכוי קיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אני19/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי בגיל 46טלי18/07/2018
אני בת 46 הריון ראשון מתרומת ביצית.
בהנחה שהכל תקין -האם בגילי חובה לעבור ניתוח קיסרי או שיש אפשרות לעבור לידה רגילה ?
ואם זה קיסרי- מדוע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
פרופ` דוד בידר18/07/2018רצוי לסיים החידה בניתוח קיסרי. הסיבה לכך שבגיל הזה יש פחות התקדמות טובה של הלידה ורצוי לא לסכן את ההריון שהושג בגיל זה.
כמובן שאפשר גם לנסות לידה רגילה רק שכל לידה יכולה להסתבך.
לכן לידה בניתוח מהירה וללא מהלך לידה ארוך שיכול להיות מסובך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון בייתית חיוביתרעות מזגאוקר18/07/2018
לקחתי אוביטרל בתאריך 4.7
אני 11 יום אחרי החזרת עוברים בדיקות בייתיות יצאו חיוביות האם ניתן להחשיב אותן כאמינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר18/07/2018כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רעות מזגאוקר18/07/2018תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומי הפלה מוקדמת אחרי החזרהאלון18/07/2018
שלום לכם.
כאמור לאשתי היה בטא 21 כ-14 ימים אחרי החזרה(ואסטרדיול 115,פרוגסטרון 37).בהנחה שמדובר בהריון לא תקין,אז סדר גודל של כמה ימים זה מאותה מדידת בטא 21 שיתחילו להופיע הדימומים של ההפלה המוקדמת?משהו כמו שבוע ?או משהו אחר?חשוב לנו לדעת פחות או יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
אלון18/07/2018חשוב גם לציין לצורך מתן ההערכה שהיתה תמיכה לפני מדידת אותה בטא וממשיכה גם אחרי זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור, למה אתם לא בודקים הכפלה?!
אני18/07/2018אתה כל יום כותב בפורום והרופאים עונים לך... בדקתם הכפלה אחרי הבטא הזו? היא לא שלילית אבל צריך לבדוק שהיא הוכפלה כראוי (יומיים אחרי הבדיקה הראשונה) ואם לא וזה חס וחלילה כימי - הבטא צריכה להתאפס (שגם את זה, צריך לבדוק בבדיקת דם.) ברגע שהיא תתאפס, הווסת אמורה להופיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יאומן!!הכפלה!!האם תקין?
אלון18/07/2018לא יאומן!אשתי הפתיעה אותי ועשתה בדיקת בטא 3 ימים אחרי הראשונה.
בדיקה ראשונה 14 ימים אחרי החזרה של 3 טריים:בטא-21,אסטרדיול 115,פרוגסטרון 37
בדיקה שניה 3 ימים אחרי זה:בטא 42,אסטרדיול 557 ופרוגסטרון 57
תקין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכפלה
פרופ` דוד בידר18/07/2018הכל יכול להיות אלא שלא לכזאת הכפלה מצפים.
זה לא הכי טוב אם זה בדיוק.
הי צריך להיות, למשל 58...
בכל אופן, כמו שכתבתי לך, חייבים להמשיך לעקוב אירי הבדיקה.
רוב הסיכויים שזה לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר לקביעה
אלון18/07/2018שלום
בבדיקה הראשונה שבועיים אחרי ההחזרה בין היתר היה אסטרדיול מאוד נמוך 115 וכעת קפץ אחרי 3 ימים ל557!
דבר נוסף-קראתי שבטא שמכפילה עצמה אחרי 3 ימים זה גם בסדר.
ואולי שזה התחיל מערך נמוך במיוחד 21 ואחרי 3 ימים הכפיל עצמו ל42 בנסיבות האלה זה בסדר?
לא כך כך ברור לי מדוע קבעת שרוב הסיכויים שזה לא תקין לפי הנתונים הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
פרופ` דוד בידר18/07/2018קודם כל בגלל שאני עובד 37 שנה בהפריות מבחנה.
אם קראת שזה מכפיל אחרי 3 ימים אז זה כתוב בטעות שם.
האסטרוגן בכלל לא קשור לעניין תקינות ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא שלישית
אלון22/07/2018בדיקה ראשונה 21(14 ימים אחרי החזרה)
בדיקה שנחה 42(17 ימים אחרי החזרה)
בדיקה שלישית 81(21 ימים אחרי החזרה)
להספיד סופית?
בין הבדיקה הראשונה לשניה 3 ימים והכפלה
בין בדיקה שניה לשלישית 4 ימים והכפלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא תקין להפסיק תמיכה לאלתר ולשלול היריון מחוץ לרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרוגן
ר22/07/2018אסטרוגן הכוונה אסטרודיול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אכן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות חזקה שבוע 15 בהריוןשירי18/07/2018
שלום, הריון שבוע 15 התחיל לי עייפות ממש חזקה וזה לא היה עד עכשיו.
האם זה תופעה נורמלית בשלב הזה של ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות
פרופ` דוד בידר18/07/2018העייפות נגרמת עקב התרחבות שריאי כלי הדם במוח עקב הורמוני ההריון.
כל אחת מגיבה אחרת ואצלך זה ככה.
זה צריך לחלוף לאט לעייפות פחות קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המטרה של פרוגסטרון?אני17/07/2018
היי.
התחלתי סבב של טיפול חדש לקראת החזרת עובר קפוא.
הרופא החליט שאקבל זרירות פרוגסטרון במקביל לאסטרןפם, אוטרוגסטן וקלקסן.
מה מטרתו והאם זה אכן משפר את הצלחת הטיפול??
בכל הסיבובים הקודמים לא הוצע לי ולא קיבלתי. (חלקם הצליחו וחלקם כשלו.. יש לי 3 ילדים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר18/07/2018אוטרוגסטן זה גם פרוגסטרון.
בתחילה נותנים אסטרוגן וכאשר הרירית טובה מוסיפים פרוגסטרון ואז הרחם ״חושב״ שהיה ביוץ כי ככה זה באופן טבעי.
ביציאת הביצית מתחיל להיות מופרש פרוגסטרון וזה, יחד עם האסטרוגן, מכין רירית לקליטת העובר.
בלי שני אלה לא תהיה קליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל לא מספיק אוטרוגסטן?
אני18/07/2018כלומר מה הסיבה שהזריקות נדרשות?
האם יכולות להפריע לתהליך?
(כי כאמור בעבר לא נתנו לי אף פעם, וכן נקלטתי להיריון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקות
פרופ` דוד בידר18/07/2018הזריקות זה גם פרוגסטרון ולדעתי מיותרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכולות להזיק באיזושהי צורה?!!
אני18/07/2018כי אם לא אלך על זה.. אם יכולות לפגוע בתהליך זה לא רצוי כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהזיק
פרופ` דוד בידר18/07/2018לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה אתה לא בעד?
אני18/07/2018לא שווה בשביל הסיכוי הקטן שיסייע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה
פרופ` דוד בידר19/07/2018זה ״עודף״ טיפול לקחת גם אוטרוגסטן וגם זריקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ממושך עם אסטרופםנטע17/07/2018
שלום רב. אני נמצאת כעת בסבב להחזרת עובר מוקפא. לצורך כך הוחלט לתת לי אסטרופם החל מהיום השלישי לווסת. מאז עברו כבר 12 ימים בהם אני לוקחת 4 כדורי אסטרופם ליום. בכל הימים הללו עדיין יש לי דימום. כמו כן באולטרסאונד שנעשה לפניי יומיים עובי הרירית 3 מ"מ. מדוע יש דימום כה ממושך? מה כדאי לעשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` דוד בידר18/07/2018הדימום הוא מ אסטרופם.
צריך להמשיך עוד שבוע ולראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ בידר הריון בגיל מבוגר וגנטיקהשלי17/07/2018
פרופ בידר ערב טוב לפני מס' חודשים שאלתי שאלה וכתבתי שסבתי הביאה 4 ילדים מגיל 42 עד 47 כמובן לא מטיפולים וזאת לאחר שלא הצליחה להרות המון המון שנים.
יש לי ילדה אחת וגם אני לא הצלחתי להרות 4 שנים לאחר לידה ובדיוק בגיל של סבתי גם נקלטתי באוםן טבעי לאחר תקופה ארוכה שלא ניסיתי.
פרופ בידר ערב טוב בעבר שאלתי אותך שאלה ובהקשר כתבתי שסבתי לא הצליחה להרות המון המון שנים ובגיל 42 פתאום נכנסה להריון והביאה 4 ילדים עד גיל 47 לא מטיפולים. אותו דבר קרה לי בדיוק באותו גיל לאחר שלא הצלחתי להרות 4 שנים לאחר לידה קודמת
1.האם יש לזה קשר גנטי?
2. האם אישה בגיל הזה זה אומר שעדיין אין רזרבה
שחלתית נמוכה אם נקלט הריון ועדיין אפשר לנסות להביא עוד ילד 8 חודשים לאחר לידה? זה יהיה לקראת גיל קצת יותר מ-43
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה
פרופ` דוד בידר18/07/20181.אין לזה קשר גנטי.
2.כמובן שיהי אפשר להרות כמה שיותר מהר אחרי הלידה.
אי אפשר לנבא מה יהיו ההצלחות כ שתנסי שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר הריון בגיל מבוגר
שלי18/07/2018פרופ תודה על תגובתך
האם עצם שהצלחתי להרות בנסיון ראשון בגיל הזה משפר את הסיכויים להצליח להרות מהר ככל האפשר לאחר לידה וזה מעיד שעדיין אין לי רזרבה שחלתית נמוכה? לפני שנה FSH היה 7.8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ` דוד בידר18/07/2018ההריון הנוכחי נותן לך סיכויים להרות עוד פעם אלא בעקב גילך לא הכל בטוח.
אחרי הלידה הזו, תנסי עוד פעם כאשר יתאפשר .
אם יהיה ניתוח קיסרי זה דוחה כניסה להריון.
מה יהיה בעתיד לא ידוע.
בכל אופן יש סיכויים ותנסי למקסם אותם אחרי הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי המשך IVF או תרומת ביציותמאיה17/07/2018
שלום רב.
אני בת 44.5.
לפני חצי שנה התחלתי טיפולי פוריות.
יש לי שני ילדים מהריונות ספונטניים.
היה גם הריון אחד מחוץ לרחם ויש לי רק חצוצרה אחת.
פרופיל הורמונלי אז - FSH-18.7, AMH-0.25, כל השאר תקין.
ספירת זקיקים - 4 זקיקים.
סבב ראשון - עם מנופור 300 יח' - היו רק שני זקיקים, 2 ביציות, עובר אחד דירג 1 - הריון כימי.
סבב שני - אותו דבר.
סבב שלישי - 6 זקיקים, 3 ביציות, עובר אחד, הפסיק להתפתח ביום 3, לא הייתה החזרה.
הרופא שלי המליץ לי ללכת לכיוון תרומת ביציות ואחרי הרבה התלבטויות חשבתי בכיוון חיובי.
אבל, עשיתי שוב פעם פרופיל הורמונלי החודש.
FSH-6.6, AMH-1.7, בספירת זקיקים (ללא הורמונים) - 8 זקיקים בגדולים 6-10 ועוד כמה קטנים.
רירית רחם 8 מ"מ (בדיקה ביום 8 למחזור)
לציין שאני כבר חודשיים שותה DHEA.
האם זה אומר שהגוף שלי איפס את עצמו ויכול להיות שעכשיו תהיהי תוצאה טובה יותר ב-IVF, או בכל זאת אין קשר בין פרופיל הורמונלי ולבין איכות הביציות?
אני לא רוצה עוד פעם להתאכזב ולבזבז זמן על טיפול שבסופו של דבר לא יניב תוצאות.
אשמח לשמוע את דעתך מה עדיף לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים
פרופ` דוד בידר17/07/2018רמות FSH גבוהות אצלך ולא עושים טיפולי הפריה חוץ גופית בערכים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון לעכשיו פרופיל הורמונלי תקין, הערכים הגבוהים היו
מאיה17/07/2018ב-12/2017.
עכשיו FSH 6.6.
כל שאר הערכים גם כן תקינים.
אז השאלה נשארת כפי שהייתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים
פרופ` דוד בידר18/07/2018זה לא משנה הערך שציינת. עקב העבדה שהיה 18
ולפי תוצאות ההפריה את זקוקה לתרומת ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין החיסון להפלות:(17/07/2018
עובר ללא דופק תואם שבוע 8.
בערך באותו שבוע קיבלתי חיסון נגד שפעת, כי הייתי אצל האחות והיא אמרה שהיא מאוד ממליצה לקחת במיוחד בהריון.
עכשיו נתקלתי במחקר שמוצא קשר בין החיסון להפלות.
מאז עברתי עוד סבבי IVF שלא מצלחים, ואני לא יכולה להפסיק להאשים את עצמי שלקחתי סתם את החיסון המיותר הזה. שהרסתי הריון שאולי יהיה תקין וסביר להניח שלעולם לא אצליח עוד להרות שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למיטב ידיעתי קשר כזה לא הוכח בין החיסון להפלה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' אשכנזי-מצב גבולי ביותראלון17/07/2018
שלום לך.
פניתי למספר מומחים בקשר לכך ש14 ימים אחרי החזרה ו17 אחרי השאיבה יצא לאשתי בטא 20.8(כמעט 21),אסטרדיול 115 ופרוגסטרון 37 ותגובתך היתה האופטימית ביותר-שזה ניראה גבולי ביותר ונקווה להתאוששות ולעלייה הולמת בבטא.שאר המומחים היו פסימיים יותר.היום זה היום ה17 שאחרי ההחזרה ואת הבטא החוזרת היא תעשה 18 ימים אחרי ההחזרה.בינתיים היא הגבירה את תמיכת האנדומטרין והאספרופם(תזכורות-גילה 43 וחצי והוחזרו 3 עוברים).
הלוואי ויש בסיס לאופוימיות שלך-אבל האם באמת ובתמים אתה מאמין בכך שההריון לא אבוד ויכול להתפתח כהריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעויות הקלדה
אלון17/07/2018אופטימיות במקום אופוימיות.
אסטרופם במקום אספרופם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאור נסיוני רב השנים,אפשרות כזו קיימת אם כי נדירה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכה
אלון17/07/2018תודה.
דרך אגב מה שכתבתי שהיא הגבירה את התמיכה זה עלתה באנדומטרין ל-מ2 ל3 ביום וכך גם באסטרופם.(מיקרופירין נשאר 1 ביום).
ברור שזה לא מדע מדוייק,אבל לאור תמונת המצב ונסיונך רב השנים מהי הערכה באחוזים שזב יתפתח להריון תקין?אחוזים בודדים?(מקסימום 5),יותר מזה?ואם יותר אז כמה בקירוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)