מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוגינובה מתי צריך לקחתגילי03/05/2018
צריכה לקחת 3 כדורים ביום. מתי מומלץ לקחת? בוקר צהריים וערב או שאין משמעות אם לוקחים בבוקר 2 כדורים וערב עוד 1?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין משמעות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההשפעה של הצטרוטייד והגונל f ביחד?Z03/05/2018
אחרי 4 ימים של גונל במינון 150 הונחתי להזריק גונל וצטרוטייד ביחד למשך 4 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביחד
פרופ` דוד בידר03/05/2018הגונל ממשיך לגרום לגירויי השחלות ו לגדילת זקיקים ו צטרוטיד מונע מהורמון ה LH לצאת ובכך למנוע ביוץ בזקיקים המתפתחים.
לחא הצטרוטיד , או כל תרופה מונעת ביוץ, זקיקים בכל גודל יכולים לבייץ ואז תתבטל השאיבה.
בצורה זו אנחנו מגיעים לזקיקים גדולים ללא חשש מבחוץ מוקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לפרופ בידר - תמיכהרונית03/05/2018
פרופ בידר שלום
יש לי 3 שאלות אודה לך מאוד אם תענה לי
בת 42 להזכירך הפסקתי טיפולי פוריות עקב רירית נמוכה . ניסיתי להרות ספונטני ולפני 46 שעות:
בטא :724
פרוגסטרון 78
אסטרודיאול: 427
היום 3.5
בטא 1868
פרוגסטרון 88.4
אסטרודיאול719
1. האם העלייה תקינה ? ועקב הגיל צריך עוד בדיקת בטא?
2.בגלל הגיל שלי האם צריך תמיכת פרוגסטרון? בגיל 36 הייתי תחת הפלה מאיימת משבוע 4 עקב דימום רב.
3. הזרקתי בקופת חולים היום זריקת פרוגסטרון רטארד 500 זריקה 1 מאז גילוי ההריון והרופא אמר להפסיק? האם זריקה 1 יכולה לפגוע בעובר ובהריון ולגרום להפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר03/05/2018העליה נראית בסדר.
לא צריך תמיכה .
רמות הפרוגסטרון שלך גבוהות עקב הזריקה.
הזריקה לא תפגע בכלום.
פרוגסטרון אוטרד נמצא זמן רב בגוף כך ,שקיבלת תמיכה ללא צורך.
אך זה לא יגרום לנזק כלשהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 41, 11 ימים לאחר החזרת בלסטומאי03/05/2018
החזרה ב-22.4 , אוביטרל בבוקר ה-24.4.
האם עדיין בהשפעת אוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך
פרופ` דוד בידר03/05/2018זה לא מהאוביטרל.
זה הריון רק שהערך נמוך ,ורק בדיקה נוספת ,אחרי יומיים ,תראה לנו לאן נושבת הרוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים וחלושה בבטן תחתונהלירון03/05/2018
דוקטור שלום
שבוע 5+2 יש לי כאבים נסבלים בבטן תחתונה וחולשה חזקה מאוד . האם הכאבים האלה אאופיינים בתחילת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` דוד בידר03/05/2018יש כל מחני תחושות בתחילת ההריון ויכול להיות שזה נובע מכך.
בכל אופן יש לשלול דברים נוספים ואפשר כבר לבדוק שק ברחם ומה מקור הכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם אחרי החזרת עוברנופר03/05/2018
שלום.
אחרי החזרת עובר ביום 29/4 בן יומיים.
הרופא ביקש ממני לעשות היום בדיקות דם של הורמונים.
E2-2094
פרוגסטרון 58.1
LH - 7.6
1. אשמח להבין למה בגלל צריך לעשות בדיקת דם בשלב כזה?
2. מה אומרות התוצאות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר03/05/2018הבדיקה מראה שהורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון גבוהים, כמצופה, ואין לבדיקות שום משמעות ,ומיותר לבדוק אותם בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרי לנסות הזרעה לפני Ivf?אורלי03/05/2018
שלום.!
אני בת 22 ובעלי בן 23.. נשואים 2.5 שנים עם גלולות כאמצעי מניעה של כשנה. אובחנתי כpcos ובמהלך הבירור הסתבר שלבעלי ספירה נמוכה 5 ריכוז ובזרמה 9
תנועה מעולה 45% כש25% בעלי תנועה מהירה ו20 תנועה בינונית..
חוץ מהספירה הכל תקין לדברי הרופא..
השאלה שלי היא כזאת-האם עם ספירה 5 חובה ללכת לivf או שיש סיכוי לנסות הזרעה לפני שמתקדמים לטיפולי Ivf? הרופא אמר שבגלל הגיל שלי והתנועה המעולה יכול להיות שזה אפשרי.?
אולי יש אופציות נוספות.?
באמת יכול להיות או שסתם רצה שלא אלחץ ואקח קשה.? תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר03/05/2018לפי בדיקת זרע אחת לא קובעים כבר שיש בעיה לגבר ,היות והזרע משתנה מבדיקה לבדיקה.
אם הזרע חוזר דומה, כדאי לגרום לביוץ טוב והזרעה לפני כל טיפול אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסינארל ואיחור בקבלת הווסת.מרינה03/05/2018
שלום.האם שימוש בסינארל מעקב את המחזור? אני משתמשת בו מזה שבועיים בשל ציבטה בשחלה שלא נעלמה כתוצאה מנטילת גלולות.הייתי אמורה לקבל מחזור לפני יומיים וטרם.האם זה מעקב?דוחה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכול לעכב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית ונזק לעוברנטלי02/05/2018
ערב טוב!
אני בשבוע 7 פלוס 3 . אחרי הבדיקה - נצפה שק הריון ברחם. קוטב עוברי תואם 5+6 עם דופק.
אני אחרי IVF/
לא נאמר לי שאני חייבת לקחת חומצה פולית. (הריון ראשון) . התחלתי לקבל רק עכשיו. (בשבוע 7 פלוס 3). האם אי קבלת תוסף תזונה זה גרם נזק לעובר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
פרופ` דוד בידר03/05/2018לא נגרם נזק.
ישנה סברה שהחומצה מונעת מומים, בעיקר בעמוד השדרה.
אך , לרוב, המחסנים של החומצה מלאים.
כמובן שסקירה אולטרה סונית תגלה המום אך הסיכויים למום קטנים ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה טבעית -גודל ביציתרעות02/05/2018
הי, אני עברתי 4 שאיבות ועכשיו אני לקראת שאיבה טבעית ללא הורמונים. ביום ה10 היו שני ביציות גודל 10.11
ביום ה12 שתי ביציות גודל. 10.12 והיום היום ה15 גודל10.10.10
1. למה הביציות לא גדלו?(אפילו ירדו)
2. אצלי משהו לא בסדר?
3. האם כדאי להפסיק ולהמתין למחזור הבא בכדי שהגוף יתנקה מההורמונים ( מהשאיבה הקודמת ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לא הולמת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה בהריון טבעי לעומת הריון ב-IVFשלומית02/05/2018
דוקטור שלום
יש לי 2 שאלות ברשותך:
1. איזה תמיכה נחשבת הכי חזקה לתמיכת הריון זריקות פרוגסטרון או תמיכה ואגינלית ? כגון קרינון? או רצוי שילוב של זריקות ותמיכה ואגינאלית?
2.האם בהריון טבעי לא נותנים תמיכה לעומת הזרעות ו-IVF גם אם הרירית בביוץ היתה 5 וקצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן לשלב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה
פרופ` דוד בידר03/05/2018לא נהוג לתת תמיכה בהריון טבעי.
התמיכה הטובה היא בתכשירי פרוגסטרון דרך הנרתיק.
טיפול זה מיועד, בעיקרו, בטיפולי הפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד ביוץ וכניסה להריוןמיטל02/05/2018
שלום
עוד חודש בת 43. ללא טיפול. עשיתי מעקב זקיקים ביום ה11 למחזור - רירית 11 וזקיק בגודל 16. ביום ה- 16 עשיתי שוב, רירית 11 זקיקים 10ו11 אך הזקיק 16 "נעלם". מצד שני גם לא ראו גופיף צהוב ונוזל .
1. האם יכול להיות שבין לבין הספקתי לבייץ?
2. כמה זמן אחרי הביוץ רואים גופיף צהוב באולטרסאונד?
3. האם יכול להיות שלא בייצתי בכלל?
4. מה הגודל המינימלי שזקיק יכול לבייץ?
יש לציין שלא עשיתי בדיקות דם . רק זקיקים.
אשמח לתשובות על ארבעת השאלות
תודה מראש!
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר03/05/2018לפי התיאור יתכן ביוץ אך צריך להוכיח בבדיקת דם.
לא תמיד רואים גופיף צהוב אחרי ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בעיה לקחת פרוביטיקה בזמן שאני בטיפולי פוריות מזריקה גונל Fללל02/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

אין בעיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות אחת בעניין זיוורקס ואחת בעניין ויטמין D3יעל02/05/2018
שלום דוקטור אשכנזי היקר ,
יצא לי הבוקר הרפס בשפתיים , האם. מותר לי להשתמש במשחת זיורקס ?
שאלה נוספת ללא קשר לזיוורקס .
האם מותר לי בהריון לשתות ויטמין D3 5000 מירקות של חברת סולגאר ? ואם לא אז באיזה מינון עליי להשתמש ? יש לציין שאני שבוע 15 כעת ולוקחת גם מולטי ויטמין לאשה בהריון 🤗, תודה רבה על תשובתך 🤗👍* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפי הצורך,ניתן להשתמש בשני התכשירים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 21, 12 יום לאחר החזרת עובר בן 3 ימיםדנה02/05/2018
להפסיק תמיכה?
ערך נמוך,חזרי עוד יומיים על הבדיקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהמשיך תמיכה?
דנה03/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפחות עוד יומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הכפלה, אך רק הכפלה ולא זינוק בתוצאה
דנה04/05/2018היש סיכוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
דנה04/05/2018מה הסיכוי להריון תקין? יש סיכוי?
התחיל בבטא נמוכה מאד, אחרי יומיים הפכלה ובטא נותרה נמוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל עוד שישנה הכפלה בערך הבטה עדיין ישנו ציפיות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הכפלה, אבל הבטא מאד נמוכה
דנה06/05/2018יש בכלל סיכוי להריון תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)