מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפלות חוזרות וטיפולי פוריותרוני15/04/2018
שלום,
אני אחרי 2 הריונות כימיים, בטא לא עלה מעל 240 (מנסים מעל שנה באופן טבעי). עברתי פרופיל הורמונלי שיצא תקין ועברתי בדיקות קרישיות - שם היתה תוצאה אחת חרגישה של גליקופרוטאין IGM בטא 9.5.
בהמלצת פרופ' מומחה פרטי לפוריות אני מקבלת קלקסן מהביוץ (זיהה זאת כתסמונת APLA). לעומת זאת רופא הפוריות של מכבי המליץ לא להמשיך עם הקלקסן (לדעתו אין צורך) ולהתחיל בטיפול הורמונלי של גונל ואורביטרל + הזרעה (לבעלי יש מדדים תקינים מלבד מורפולוגיה 2%).
השאלה -
1. לא הבנתי למה המליצו לי טיפול הורמונלי אם יש לי בעיה של הפלות חוזרות. הרופא פריון במכבי אמר שאם יש לי נטייה להפיל אז שננסה להכנס להריון מרובה עוברים ומקסימום אני אפיל חלק. זה הגיוני?
2. האם כדאי לי להמשיך בטיפול עם הקלקסן כשרופא פריון של מכבי אומר שזה מיותר? אני לא מבינה למה יש סתירה בין 2 רופאים אם יש תוצאה חיובית בבדיקות.
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2018רמות גבוהות של הנוגדן מסוג Anti-beta 2-glycoprotein IgM קשורות לנטיה להפלות חוזרות.
נוגדנים כנגד קרדיוליפין ואנטי בטא 2 גליקופרוטאין הם נוגדנים עצמיים, ומתפתחים כחלק ממנגנון החיסון. מציאותם של נוגדנים מסוג זה מעלה את הסיכון לפתח APLAתסמנת המתבטאת בקרישיות יתר המצדיקה טיפול בקליקסן,בנוסף טיפול משולב גם בהשריית ביוץ+ הזרעות תוך רחמיות עשוי לשפר את הפרוגנוזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
רוני15/04/2018האם יש סיכון בלקיחת קלקסן עם גונל+אוביטרל?
ומאיזה שלב של הפרוטוקול אני צריכה להתחיל לקחת קלקסן? (כשהיה באופן טבעי הומלץ לי מהביוץ)
תודה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בטיפול מבוקר היטב מידת התועלת של הטיפול עולה לאין ערוך על פני הסכנה של הטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיית לאחר ivfליטל14/04/2018
שלום רב. בתאריך 1.4 זריקת אוביטרל וב3.4 שאיבה. ביום ראשון בתאריך 8.4 הוחזר לי עובר בלצוסיסט. ביום רביעי הקרוב אני אמורה לעשות בדיקת דם. הבוקר עשיתי בדיקת שתן בייתית והפס השני יצא חלש חלש אבל יש פס. האם זה הריון או שאריות אוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה שארית אוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון ביתיית לאחר ivf
ליטל15/04/2018הי, כמה זמן נשאר האוביטרל בגוף? היום עברו 14 ימים מהאוביטרל וגם הבוקר ביצעתי בדיקה בייתית ועדיין יש 2 פסים שאחד חלש ובהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סביר להניח כבר שמדובר בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרות חוזרות שנכשלו -שאלהאמא14/04/2018
שלום,
בת כמעט 35 עם ילד אחד כתוצאה מהחזרת עובר טרי (חצוצרות נכרתו לפני יותר מעשר שנים בגלל אנדו).
בשנה וחצי האחרונות עברתי 5 החזרות שנכשלו, האחרונה היתה עובר טרי שאיבה חדשה.
הבלסטוציסטים בכל ההחזרות היו ברמה טובה, הפרופיל ההורמונלי שלי נראה תקין ואולטרטסאונד שביצעתי לפני מספר חודשים מראה שהמצב יחסית טוב אבל עם אנדו באיזור המעיים וכמה נגעים קטנים בודדים של אדנומיוזיס, ככל הנראה כתוצאה מקיסרי.
אני מטופלת (וגרה) בחו״ל, ורציתי לדעת:
אילו בירורים בדרך כלל נהוג לבצע לאחר מספר כזה גבוה של החזרות שנכשלו?
ועוד שאלה- בין השאיבה להחזרת עובר טרי, האם נהוג לבצע בדיקות כל שהן בדרך כלל? (הורמונים, עובי רירית..?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בירור של כישלון חוזר IVF
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2018ניתוח הסיבות לכישלון חוזר צריך לבחון את כל הגורמים האימהיים והעובריים, המשפיעים על הליך ההשתרשות. בכך נעסוק במאמר זה.
מהם הגורמים האימהיים העשויים להשפיע על כישלון חוזר של טיפולי הפרייה חוץ גופית?
1. אנטומיה של הרחם: פגמים מולדים ברחם, כגון: רחם מחיצתי או דו קרני או פגמים נרכשים, העלולים להופיע ברבות השנים. כך, למשל: שרירנים תת ריריים, פוליפים, היווצרות הידבקויות ברחם או הצטברות נוזל בחצוצרה, נוכח חסימתה (הידרוסלפינגס) בעקבות פעולות ניתוחיות כירורגיות או דלקת ברחם - כל אלה עלולים לשבש את הליך ההשתרשות של העובר ברחם. זיהוי מצבים אלה נעשה באמצעות צילום רחם (היסטרוסקופיה, אולטרסאונד, לפרוסקופיה או אולטרסאונד תלת מימדי).
במרבית המצבים האלה, ניתן לטפל באופן ניתוחי - ולשפר את נתוני הרחם, לקראת השתרשות בעתיד.
2. קרישיות יתר: מצב מולד, העלול לגרום להפרעות בזרימת הדם לרירית הרחם - ובכך להפריע להתפתחות תקינה של הרירית ולפגום בהליך ההשתרשות. מצב זה יכול להיות סיבה אפשרית גם להפלות חוזרות. זיהוי ההפרעה וטיפול הולם עם נוגדי קרישה (קלקסן low- molecular weight heparin (LMWH)) עשוי להיטיב עם הליך ההשתרשות ולהסתיים בהריון מוצלח. לנשים עם תסמונת של נוגדנים כנגד פוספוליפידים (APLA) , מתן סטרואידים ואספירין במינון נמוך עשוי להיות מועיל. תוספת של נוגדי קרישה, החל ממועד ההחזרה נמצא יעיל אף הוא.
3. בעיה במערכת החיסון: זהות אנטיגנית (במערכת ה-HLA) בין הבעל והאישה עלולה להוות בעיה הגורמת לכישלון השתרשות והפלות חוזרות. מתן אמיונוגלובולינים תוך ורידי IVIG במועד ההחזרה, ומנה נוספת בעת זיהוי דופק עוברי - עשוי לסייע במצב זה. מאחר שטיפול זה הינו יקר מאוד ומצוי עדיין במחלוקת, יש לשקול את האופציה הזו כאופציה אפשרית - לאחר שלילת כל האפשרויות האחרות.
טיפול נוסף (שנוי במחלוקת) הינו מתן של תמיסה מרוכזת (20%) של שומנים תוך ורידית. תמיסה זו עשויה להקטין את הפעילות של ציטוקינים - גורמים המעורבים בהליך ההשתרשות וכמו כן להקטין את הפעילות הציטו טוקסית של תאים הקרויים NK (natural killer), העלולה לפגוע בהליך ההשתרשות של העובר.
4. זיהומים: גורמים זיהומיים שקטים באברי הרבייה, מסוג כלמידיה ומיקופלסמה - יכולים להיות אחראיים לדלקת כרונית ברירית הרחם (המצויה בשיעור של כ-30%) ולמקרים של כישלון חוזר בטיפולי הפריה (זיהום כזה עלול לשבש את הליך ההפריה ולמנוע אותו).
5. רירית הרחם: במהלך המחזור ההורמונלי, רירית הרחם עוברת שינויים מורפולוגיים וביולוגיים, המכשירים אותה לקליטת עובר והשתרשותו (בזמן חלון ההשתרשות, המשתרע על פני מספר ימים).
השינויים המורפולוגיים המתחוללים ברירית הרחם ניתנים לזיהוי באמצעות בדיקת אולטרסאונד הנעשית בשלב הפולי קולרי (לפני הביוץ) - לעובי רירית הרחם והמראה המורפולוגי שלה יש קורלציה טובה, לניבוי פוטנציאל ההשתרשות: עובי רירית הרחם המינימלית הרצויה: בין 6-8 מ"מ.
גורם זכרי בדיקת החוספרם לזיהוי שברים ב-DNA של הזרע ולפי הצורך מיון זרע לפני ביצוע הפריה(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאוד על התשובה המפורטת
אמא15/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת לפספס את הביוץשילת א13/04/2018
היום היה לי זקיק בגודל 16 בצד ימין ועוד זקיק 14 בצד שמאל.
הונחתי להזריק היום ב 21:00 בערב אוביטרל ולהגיע להזרעה יום ראשון ב11:00 בבוקר.
1.האם זקיק יכול להמשיך לגדול לאחר הזרקת אוביטרל?
2.האם יום ראשון ב11 זה לא מאוחר להזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר14/04/2018באופן עקרוני הביוץ יהיה ביום א בבוקר אז זה בסדר מה שאמרו לך.
לדעתי האוביטרל ניתן מוקדם מידי והייתי מחכה לזקיקים יותר גדולים,אך בעיקרון הביוץ הוא 36-40 שעות אחרי האוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל הבהרה
שילת א14/04/2018לא הבנתי, אם הזרקתי את האוביטרל מוקדם כמו שכתבת זה אומר שהביוץ לא יהיה תקין? ולא יהיה הריון החודש? כדאי לוותר על ההזרעה?
וגם הזקיק לא יכול לגדול קצת עד יום ראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיקים
ד``ר אליעזר גירש14/04/2018מקובל להזריק אוביטרל כאשר גודל הזקיק/ים הוא סביב 20 מ"מ. זקיקים קטנים יגיבו פחות טוב לאוביטרל ובשלות הביצית/יות תהיה בספק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
פרופ` דוד בידר15/04/2018אפשר להזריק על זקיק של 16 ואם הזרקת אוביטרל אז תעשי הזרעה.
לרוב נהוג להזריק אוביטרל מזקיקים של 18-20,אבל אפשר גם 16,רק שפחות מקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת אוטרוגסטן שבוע סוף 34אברגיל13/04/2018
שלום.
מתחילת ההריון לקחת אוטרוגסטן 3 פעמים ביום עקב דימומים והיפרדות קרומים. כרגע אני בסוף שבוע 34. הרופאה ביקשה שאפסיק את התמיכה כי הגעתי לשבוע שאין כבר צורך. כנראה.
קודם שהייתי בשירותים היה לי כתם ורדרד. האם יש קשר להפסקת הטבליות? האם בגלל זה?
יש סיבה להילחץ?
מרגישה תנועות עובר תודה לאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר14/04/2018זה בסדר שהפסקת וזה לא קשור להפסקת התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לעוברים מוקפאיםאנונימית13/04/2018
שלום
האם זה נכון שכשמחזירים עוברים קפואים לרחם יש סיכוי גדול שהם יפסיקו להתפתח באיזה שהוא שלב ??
(אני חרדה מאוד בשבוע 10 אחרי 2 בדיקות דופק תקינות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפשרת עוברים
ד``ר אליעזר גירש13/04/2018שלום אנונימית,
לא נכון. אין הבדל באחוזי הריונות והתפתחות בין החזרת עוברים טריאים לבין עוברים מופשרים לאחר הקפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול להיות שעשה נזק?נזק13/04/2018
ארבעה ימים אחרי הזרעה, שביצע רופא אנטיפת וחסר סבלנות במיוחד, בצורה מאוד לא עדינה וכואבת. עדיין יש כאבים עמומים באיזור וחוסר נוחות. יכול להיות שעשה נזק? פרפורציה לרחם? זיהום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק
פרופ` דוד בידר14/04/2018נדיר ביותר שיהיה נזק.
פרופורציה בטח שלא.
הדבר היחיד שיכול להיות זה זיהום.
אם יהיה חום וכאבי בטח אז זה יכול להיות.
לרוב אין שום סיבוכים וגם אצלך, לפי התיאור שלך, לא יהיו בעיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק
פרופ` דוד בידר14/04/2018נזק מהזרעה הוא נדיר ביותר ובטח שלא פרפורציה.
יכול להיות זיהום אך לפי התיאור שלך הכל יסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים בבדיקות הורמונליות בביוץרעיה13/04/2018
שלום רציתי לדעת בזמן ביוץ כמה צריך לצאת אסטרדיול ופרוגסטרון?
וכמה לאחר הביוץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בזמן הביוץ הפרוגסטרון הנו מעבר ל5.5 פיקומול ולאחריו מגיע לערכים מעל 15-20 פיקומול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהלה בזמן היריון מוקדם מאודרעות13/04/2018
הי, אני שמונה ימים אחרי החזרת בלצסטומיסט טרי. ולפני כשעה נבהלתי נורא ממשהו עד כדי שהגעתי לתחושה של עילפון. שתיתי מים ושכבתי קצת בכדי להירגע.
האם יש סיכוי שקרה משהו בפנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר החזרת עובריםשלי13/04/2018
שלום רב, אני אחרי החזרת עובר בלצוסיסט וקרה לי יומיים ששכחתי לשים פעם ביום תמיכה- קרינון ויצא לי רק פעם ביום. רציתי לדעת עד כמה זה עלול לגרום לחוסר התפתחות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ישפיע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר בלצוסיסט ותזמון בדיקותליטל13/04/2018
הי, אחרי כמה זמן אפאאי לעשות בדיקת הריון אפילו בייתית לאחר החזרת עובר ביום ה5. הוחזר לי ביום ראשון וזריקת אוביטרל הייתה בתאריך 1.4?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר13/04/2018אחרי10 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר בלצוסיסט ובדיקות
ליטל13/04/2018לא הבנתי האם 10 ימים אחרי האוביטרל אפשרי כבר לבצע בדיקות? או 10 ימים לאחר ההחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
10 ימים לאחר ההחזרה ולפחות 7 ימים ממועד זריקת האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה בטא יש בדם לאחר הזרקה של מזרק שלם של אוביטרל?סגל12/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אוביטרל
פרופ` דוד בידר13/04/2018תלוי מתי מבצעים את הבדיקה.
בכל אופן העיקרון שיהיה חיובי ברמות נמוכות של 40, סביב...
אחרי 4 ימים הופכת בדיקת הדם ל שלילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IUI אחרי היסטרוסקופיה ניתוחיתמיכל12/04/2018
האם יש סיכון לעשות IUI שבועיים לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית?
מבחינת ההחלמה של הרחם/ סיכון לפגיעה/ הידבקויות וכו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי דוחה זאת למחזור הבא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה
מיכל12/04/2018אשמח להסבר קצר מה הסיכון
בעקבות הטיפול את עדיין מצויה בהליך ריפוי ולכן ההזרעה החודש הנה חסרת תכלית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובה-ייצור נפסק, מה עושים?אמנון12/04/2018
אנחנו אחרי החזרת עוברים והרופא אמר לנו ליטול פרוגינובה ובקופת חולים אומרים שאין כבר ייצור של זה....מה עושים?
אפשר לקחת במקום אסטרופם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורכו של דימום בווסת כתלות בגילמיכל12/04/2018
האם אורכו של דימום הווסת משתנה כתלות בגיל?
כלומר אם בגילאים צעירים אורכו של דימום זה היה 4-5 ימים במחזור אז ככל שאתקרב לגיל הבלות(למשל כשאהיה בגילאים כמו 43-44)האורך יתקצר ל2-3 ימים בלבד או שבעניין זה אין קשר לגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת
פרופ` דוד בידר12/04/2018הדימום עצמו ומשך הדימום לא קשורים לגיל אלא לתהליכי הביוץ ולכל אישה זה שונה ,גם כאשר הגיל יותר מתקדם.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)