מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת עוברים "לא מדוייקת"ורד20/04/2018
שלום רב,
היום ביצעתי החזרת שני עוברים כמתוכנן. במהלך ההחזרה שהתבצעה תחת אולטרסאונד, התקשתה הרופאה להגיע לרחם בגלל היצרות של צוואר הרחם ממש בכניסה (לרחם). היא אף ציינה שהתקפל לה הקטטר בגלל הנסיון לחלוץ את ההיצרות. אחרי כדקה היא החליטה להוציא את הקטטר, להחזיר את העוברים לרגע לאינקובטור ולהחליף קטטר, אך במעבדה ציינו בפניה שהקטטר כבר ריק. מן הסתם אין לה מושג היכן העוברים יצרו מהצינורית, האם ממש בכניסה לרחם או "בדרך". מעבר לעובדה שזה מרתיח אותי ואני לא מבינה למה הרופאה לא הרגישה האם לחצה על המזרק או לא (כאמור, היא חשבה שהעוברים עדיין בקטטר והופתעה לגלות שכבר לא, מה שמוכיח לי שאין לה מושג מתי הם "שוחררו".
לעניינו.. מעבר לכעס אין לי מה לעשות כרגע ושאלתי היא, האם יש סיכוי לעובר בן 3 ימים "לשחות" לכיוון הרחם וזאת בהנחה שהוא יצא לדרך יחסית בסוף הצוואר.
פרטים יבשים: אני בת 43, שני ילדים מהריונות ספונטניים ו-3 שנים לא מצליחה להיכנס להריון, ככל הנראה על רקע גיל (לא נמצאה שום בעייה אחרת). בברכה. ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשלנות רפואית
מיכל21/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הרופאה הסבירה לך לאחר התהליך?
דנה21/04/2018מה היא רשמה לך במכתב שחרור?
על כזה דבר עוד לא שמעתי, ממש מעניין אותי מה הרופא שעשתה את התהליך הסביר מיד לאחריו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ורד21/04/2018הרופאה ציינה בפניי בנונשלנטיות ש"זה קורה" ובמכתב השחרור כתוב בבעת ההחזרה היה קושי במעבר דרך הפה הפנימי של הצוואר והעוברים ככל הנראה יצאו מהקטטר בעת הנסיון להעבירו בצוואר הרחם.
פשוט מכעיס שבסוף נופלים על טכניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נראה שזהו מקרה של כשל טכני,אם הקטטר לא חדר לרחם קשה להאמין שהעובר ימצא את דרכו לרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי סיום יחסי מיןמיכל20/04/2018
בוקר טוב.
האם משהו מהדברים הבאים יכול לפגוע בסיכויי ההתעברות אחרי סיום יחסי המין:
1.לקום מהמיטה וללכת לשרותים.ואם זה לא פוגע בתנאי שזה לא קורה מייד בסיום היחסים-כמה זמן לפחות מומלץ להישאר במיטה לפני שקמים לשרותים?
2.לא להישאר לשכב על הגב אחרי סיום היחסים אלא לשכב על צד הגוף ולהירדם.גם כאן-אם רק אחרי פרק זמן מסויים התהפכות על הצד ולא הישארות על הגב לא תיפגע בסיכויים-מהו בקירוב פרק זמן זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שום דבר מהדברים שציינת לא יפגע בסיכוייך להרות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין לאחר החזרה- כמה ימים להימנע?דנה20/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

5 ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור לי למה הרופא ששחרר אותי לא אמר לי כלום בנושא
דנה21/04/2018מה אני אמורה לנחש?
אם זה דבר שחשוב לתהליך אז למה מרבית הרופאים בכלל לא מדברים על זה
ממה עוד אני צריכה להימנע ואיך אני צריכה להתנהג בימים של אחרי ההחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רצוי לנהל דיאלוג עם הרופא בכל השאלות המטרידות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל לכתוב לי מה אתה מנחה את המטופלות שלך לאחר החזרה?
דנה21/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
להתנהל כרגיל פרט להתעמלות אירובית,קיום יחסים מותר 5 ימים לאחר ההחזרה,והטיפול התמיכתי השיזיפי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לקחת מנה שניה של ציטוטק לאחר 8 שבועות מהמנה הראשונה?לי19/04/2018
שלום,
עברתי הפלה טבעית בעזרת ציטוטק לאחר שלא נראה דופק
הייתי אמורה להיות בשבוע 12 אך העובר נשאר בגודל 7+1 החליטו לתת מנה אחת של ציטוטק ולהשאיר להשגחה באשפוז. לאחר שהתוכן הרימי יצא ביצעו אולטרסאונד וראו שאכן נקי
שבועיים לאחר הפעולה ביצעתי בדיקת בטא יצא 270 וכך המשכתי כל שבוע במעקב הבטא. לאחר שבוע ירד ל 82 אחר כך 22, 9 ולאחר שבע שבועות בטא הייתה 4. הייתי בטוחה שקיבלתי מחזור מאחר והופיע דימום כבד לאחר 6 שבועות וכאשר הגעתי לביקורת לאחר מחזור הרופא אמר שעובי רירית 9 ולא סדירה והחליט לתת עוד מנה של ציטוטק. אני לא רוצה לקחת עוג מנה ובטח שלא לעבור את הכאבים האלו שוב. אציין שאני מדממת כבר שמונה שבועות דימום קל (שאריות) עם הפסקה של שלושה ימים לפני שהופיע דימום כבד לדעתי המחזור.
הלכתי להתייעץ עם עוד רופאה היא אמרה שניתן לתת טיפול בדופסטון... מה עליי לעשות? אשמח להכוונה וייעוץ בהקדם. כמובן שאני שומרת נידה ואין לי אפשרות לספור נקיים כי כל הזמן יש משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להמתין למחזור נוסף ולפי הצורך לאחריו לשקול ביצוע היסטרוסקופיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ביוץ זקיקים?לי18/04/2018
הזרקתי אוביטרל על זקיק 17+זקיק 14 אחרי יומיים עשיתי הזרעה
א.מה הסיכוי ששני הזקיקים יבייצו?
ב.יכול להיות גירוי יתר מזקיק אחד?
ג.האם יש סיכוי לתאומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
א.קיים סיכו אם כי הזקיק השני אינו בשלב.אין סיכוי ג.סיכוי נמוך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוצדורת פיפל בזמן הריון?רוני18/04/2018
שלום רב,
במסגרת טיפולי IVF ישנה פרוצדורה מוכרת בשם פיפל
(שריטה/פציעה/גירוד מכוון של הרחם)
שמתקיימת בערך שבוע לאחר ביוץ ( בין היום ה 19 ליום ה 23 למחזור)
שאלתי:
במידה ובאותו ביוץ נקלט הריון (ספונטני) האם פיפל שמתבצע 10 ימים לאחר הביוץ עלול לסכן את ההריון?
בנוסף, האם יהיה רלוונטי לבקש בדיקת דם לבטא בשלב
מוקדם ככ עוד לפני איחור בווסת לפני שמבצעים פיפל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם מתכוונים לבצע פיפל יש להזהיר מקיום יחסים הפעולה עלולה לפגוע בהיריון המתהווה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באסטרופן לפני מחזוריעל18/04/2018
החודש קיבלתי וסת ולא קיבלתי טיפול הורמונלי.
אני לקראת טיפול ivf נוסף.
בהנחיית הרופא, לאחר 21 יום מהוסת אני צריכה לעשות בדיקה של זיהוי ביוץ ולקחת אסטרופם עד המחזור.
מה מטרת נטילת האסטרופם לפי מחזור?
במידה ונקלטתי החודש באופן טבעי, האם האסטרופם יכול להזיק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא יזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בענין
יעל23/04/2018מה המטרה של נטילת אסטרופם לפני תחילת טיפול IVF?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1.השפעה מקדימה עח רירית הרחם,יצירת תנאים לתגובה טובה יותר של השחלה לגונדוטרופינים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להפסיק את התמיכה?לינוי18/04/2018
אני לקראת שבוע 12.
לאחר שקיפות עורפית תקינה,תודה לאל.
בתחילת הריון היה לי פוגרסטרון נמוך לכן קיבלתי זריקה אחת ליום,3 קרינון,דופסטון *2 ואסטרופם*2
בשבוע 8.5 עלפי הנחיית רופא נשים שלי הפסקתי עם הזריקות.
מתי עליי להפסיק עם השאר הדברים?
האם להפסיק בהדרגה?
ולפי קריאה באינטרנט ראיתי שבשבוע 12 האם הכוונה 12.0 או אחרי שממלאים את כל שבוע 12.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשלב זה יכולה להפסיק לאלתר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה עושה ממש חסד אמיתי
לינוי18/04/2018תודה רבה רבה לך.
שאלתי כאן הרבה שאלות שלא היה לי אופציה להשיג מענה.
ואתה נותן פה תשובות מזמנך ומנסיונך המקצועי,
ללא כל תמורה.
באמת שאין לי מילים להודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צטרוטייד מקרר או לאיעל18/04/2018
שלום 1.האם צריך לשים צטרו במקרר?
2.אם אשים במקרר ליתר ביטחון האם יכול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא יזיק,אולם לא חייבים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא לאחר החזרת עובר בלצוסיסטליטל18/04/2018
שלום רב. 11 יום מההחזרה של עובר ביום ה5 בלצוסיסט. בטא הבוקר 92.4 האם ערך תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערך מצוין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא לאחר החזרת עובר בלצוסיסט
ליטל22/04/2018שלום רב היום ביצעתי בדיקת בטא נוספת ביום ה15 להחזרה ויצא 132. ביום ה11 הבטא הייתה 92. זה לא תקין נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
העליה בערך הביטה חורגת מהרגיל לכן ספק אם מדובר בהיריון תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא לאחר החזרת עובר בלצוסיסט
ליטל22/04/2018אשמח לדעת מה זה אומר? מה אני צריכה לעשות? האם היו מקרים שזה היה הריון תקין?
עליית הביטה אינה עומדת בציפיות להיריון תקין,יש ליצור קשר עם הרופא המטפל להמשך הנחיות ומעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאיבות בחודש אחדאסתי18/04/2018
שלום פרופ' בידר,
אני בת 42, ללא ילדים מטופלת ב- ivf.
למרות ההורמונים יש לי תמיד זקיק אחד גדול והשאר זקיקים קטנים כך שאין לי מוקפאים. אחרי החזרות שנכשלו, האם מומלץ לעשות שוב שאיבה באופן מיידי בווסת הקרובה (יוצא 2 שאיבות בחודש אחד) או מומלץ לעשות הפסקה בווסת קרובה ולהתחיל טיפול בחודש הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיף לבצע הפסקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע אחרי הזרעה שישיתטלטול18/04/2018
בוקר טוב,
אני 7 ימים אחרי הזרעה שישית ו9 ימים אחרי אוביטרל.
החודש טופלתי בגונל (במקום בפיורגון) וקיבלתי תמיכה של אנדומטרין פעמיים ביום.
אתמול התחילו כאבי בטן ממש חזקים + שלשולים שלא נגמרו.
והיום קמתי בבוקר עם כאבים חזקים בבטן התחתונה.
יש לציין שאף פעם לא היה לי ככה אחרי הזרעה ולהפך תמיד היה לי עצירות.
רציתי לדעת האם זו תופעה של האנדומטרין? או שזה קשור לקליטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן שמדובר בתגובה שחלתית עודפת,שלעיתים גוברת בעת כניסה להיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוריות עם רזירבה שחלתית נמוכהמשה 1017/04/2018
שלום רב
האם ההפסקה לאחר טיפול פוריות שנכשל- טיפול אחד- זה משפיע על מספר הזקיקים, או כדאי להמשיך בטיפולים ללא הפסקה. הרופא אמר לקחת הפסקה חודש ונחזור על הטיפול, מה התועלת מההפסקה הזאת אם בכלל?, ומה עדיף? יש השפעה לרעה או לטובה על גידול הזקיקים?
תודה רבה
לציין כי אני בגיל 41 עם רזירבה שחלתית נמוכה.
11111111111111111111111111111111* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה שחלתית ירודה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2018מספר עובדות לגבי תגובה ירודה,וניצול חודש המנוחה להכנה בפרוטוקול העשוי להניב תוצאה טובה יותר:
הטיפול בנשים עם תגובה שחלתית ירודה בטיפולי הפריה הנו עדיין אתגר טיפולי ראשון במעלה.
הקריטריונים להגדרתן של נשים עם תגובה שחלתית ירודה ידועים בשם
הקריטריונים של בולוניה לצורך הקביעה כי מדובר בתגובה ירודה נדרשים לפחות שניים משלושת הקריטריונים שהומלצו:
1.גיל מתקדם או גורם סיכון אחר לתגובה ירודה
2.תגובה ירודה קודמת –הפקת פחות מ-3 ביציות בטיפול קודם בפרוטוקול קונבנציונלי 3.תבחיני רזרבה שחלתית בלתי תקינים-AFC))-antral follicle count -מספר זקיקים בסיסי הפחות מ-5-7 זקיקים,AMH))-Anti Mullerian Hormone מתחת ל-0.5-1.1ng/ml)) )
במהלך השנים הוצעו פתרונות עזר רבים על מנת לשפר את התגובה השחלתית בעת הטיפול עם גונדוטרופינים(זריקות להשריית ביוץ),אולם עדיין לא הוצעה אסטרטגיה טיפולית אולטימטיבית העשויה לשפר מהותית את התוצאות במצבים אלו.
עבודות מחקריות קודמות הצביעו על היתרון הטיפולי במתן תוספות כמו –DHEA,rLH,HCG,LETREZOL,או טסטוסטרון תת עורי המעלים את רמת הטסטוסטרון (הורמון מין זכרי) ובכך עשויים לשפר את התגובה השחלתית בעת הטיפול בתכשירים להשריית ביוץ (גונדוטרופינים) בקרב קבוצת הנשים עם תגובה שחלתית ירודה
ההיגיון מאחורי גישה זו נובע מהעובדה שטסטוסטרון הנו הורמון המגביר את התגובה של הזקיקים השחלתים כמענה לטיפול בגונודוטרופינים (תכשירים להשריית ביוץ) וכתוצאה מכך ישנה הפקה של מספר רב יותר של ביציות וכפועל יוצא עליה במספר העוברים ועליה בשיעור ההריונות.
חלקם של האנדרוגנים (טסטוסטרון)
בקיום ההליך ההורמונאלי התוך שחלתי (סטרואידוגיניזה) ידוע-רמות מוגברות של אנדרוגנים במרקם התוך זקיקי עשוי להעצים את הגיוס ואת התגובה של הזקיקים הבסיסיים(זקיקים פריאנטראלים ואנטראלים) וכתוצאה מכך תגובה זקיקית משופרת (פוליקוגינזה) ותגובה שחלתית טובה יותר לטיפול בתכשירים להשריית הביוץ.
העשרה של המרקם התוך שחלתי –זקיקי באנדרוגנים אפשרית גם בשימוש בתכשיר הקרוי לטריזול.
ואכן מספר עבודות בספרות הצביע על עליית רמת הטסטוסטרון והאנדרוסטינדיון בנוזל הזקיקי בקרב של נשים עם תגובה ירודה שטופלו עם לטריזול לעומת נשים שלא טופלו בתכשיר.
מחקר חשוב הדגיש את חשיבות של טסטוסטרון ו-HCG (פריגניל) לייצוב התגובה של הקולטנים בתאי התמיכה של הזקיקים בשחלה (תאי הגרנולוסה) כתגובה להורמון ה-FSH (ההורמון האחראי להשריית הביוץ), כמו כן עבודות נוספות בבעלי חיים הראו שאנדרוגינים מעודדים שגשוג של תאי הגרנולוסה וצמיחת זקיקים.
מספר מחקרים הדגימו עליה במספר הזקיקים האנטראלים הקטנים והבינוניים בקרב קופות rhesus monkeys לאחר חשיפתם לאנדרוגינים.
אנדרוגינים עשויים להעלות את רמת גורמי גדילה מסוג IGF-I בזקיקים הראשוניים primordial follicle oocytes ובכך לשפר את התגובה שלהם לטיפול ובנוסף הודגמה גם עליה בסטרואידוגניזה בתאי הטקה (THECA ) העוטפים את הזקיקים, העליה באנדרוגנים משפרת את גיוס הזקיקים מבלי לשבש את המירקם ההורמונאלי התוך זקיקי
פרסומים מדעיים מסכמים שהופיעו לאחרונה-מטאנליזות במגזיני רפואה יוקרתיים ביותר הצביעו על הערך המוסף של מתן אנדרוגיניים לשיפור תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית בקרב נשים עם תגובה ירודה תוך העלאת שיעורי ההריונות המושגים בשיעור משמעותי ביותר.
עבודה חלוצית בטיפול בנשים עם תגובה ירודה הראתה שמתן מקדים של אנדרוגנים במריחה דרך העור לפני הטיפול הייעודי להשריית ביוץ שיפרה את התגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות, אוליגומנוריאה ותת פעילות בלוטת התריסיפעת17/04/2018
שלום,
אני בת 29, בריאה בדר"כ, מאובחנת עם השימוטו ומאז חודש יולי לוקחת יוטירוקס 50 מק"ג באופן יומיומי במטרה לאזן את הבלוטה לקראת כניסה להריון.
הפסקתי גלולות בחודש אוגוסט 2017, קיבלתי מחזור טבעי בחודש ינואר 2018. זה היה מחזור יחיד ולפני / אחריו לא היה עוד דימום טבעי.
לקחתי פרימולוט נור למשך 10 ימים, וכ6 ימים לאחר מכן הגיע דימום קצר. ביום השני למחזור ביצעתי בדיקת הורמונים - יצא תקין.
היום התחלתי מעקב זקיקים (יום 12 למחזור), ואלו הממצאים:
עובי הרירית: 6 ס"מ, רירית סדירה
הד קו אמצע: כן
ללא נוזל דוגלס
זקיקים קטנים מרובים בשתי השחלות - לא נמדד גודל מכיוון שהם היו קטנים מדי כנראה.
חשבתי שעליי להגיע לבדיקה נוספת ביום שישי (עוד 3 ימים), אך נאמר לי להגיע ביום ראשון.
אשמח להתייעצות לגבי מועד הבדיקה הבא - עוד 3 ימים או עוד 5 ימים?
תודה רבה,
יפעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מועד ביקורת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2018לא סביר ש הסטטוס הנוכחי תהי לקראת ביוץ תוך שלושה ימים,בהחלט סביר להמתין עד יום א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מעקב...
יפעת22/04/2018שלום,
הייתי היום בבדיקה מס' 2, להלן הממצאים:
עובי רירית הרחם: 7.1 מ"מ, ללא נוזל דוגלס.
זקיקים קטנים מרובים בשתי השחלות.
המליצו לי להגיע בעוד יומיים.
האם אכן יש טעם להגיע בעוד יומיים? נראה שלא הרבה השתנה מלפני 5 ימים.
האם זה הגיוני שההתקדמות היא כל כך איטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הכול טפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מעקב..
יפעת25/04/2018בדיקה שלישית, יום 20 למחזור, אין שינוי במדדים. הכל בדיוק אותו דבר.
מתי כדאי לגשת שוב- בעוד יומיים (יום שישי) או בעוד 4 ימים (יום ראשון)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
4 ימים סביר ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים של מעקב זקיקיםשחר17/04/2018
בוקר טוב,
באולטראסאונד זקיקים הרופאה ראתה :
1.נוזל מסביב לשחלה
2. מיומה סב מוקוזלית בגודל 10 מ"מ
הרופא שלי לא זמין ואשמח מאד להסבר על הדברים והאם ייתכן שבגינם אינני מצליחה להרות כבר שנה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נתונים קליניים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/20181.אין לנוזל משמעות פרוגנוסטית,אלא אם הוא נובע ממחלה אגנית או אחרת2.לגבי השרירן-כדאי יהיה לראות בהיסטרוסקופיה שהוא אינו בולט לחלל הרחם
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)