מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת בטא לאחר החזרת עובר בלצוסיסטליטל30/04/2018
שלום רב. בתאריך 8.4 הוחזר לי בלצוסיסט ביום ה5. לאחר 11 יום בטא 92 ולאחר 4 ימים 132. בדיקה נוספת לאחר יומיים 152. היום לאחר שבוע בדיקת בטא נוספת 685 ועדיין אין דימום. אני מאוד מוטרדת...למה זה קורה? מה זה מראה בדרך כלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היריון לא תקין,יש לשלול גם אפשרות של היריון מחוץ לרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר איחור בווסתרונית30/04/2018
פרופ בידר שלום
לפני ניתוח ערוגות עקב רירית נמוכה בעקבות טיפולי פיריון. ווסת סדיר ולאחר ביוץ שנבדק בבדיקות דם הווסת מגיע ביו 12-14 יום לאחר הביוץ.
יש לי היסטוריה של הפלות חוזרות שהחלו בגיל 34 וילדה אחת שנולדה ללא טיפולי פיריון בהיותי בת 36.
לפני 20 יום בדיקות דם הראו שאני לא בייצתי וזקיק היה 14 מ"מ ורירית 5.8 כעבור 3 ימים הרירית הייתה 4.8 וזקיק 12 מ"מ ובדיקות דם הראו שאני לאחר ביוץ
יש לי 3 ימים איחור וביוץ היה לפני 17 יום ובדרך כלל הווסת מגיע בזמן . מדוע הווסת לא מגיע ? הרי הריון לא יכול להיות מזקיק 14 מ"מ ורירית 5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת
פרופ` דוד בידר30/04/2018דימום וסתי תלוי ברמת ההורמונים שהופרשו באותו מחזור.
תמיד באיחור בוסת אפשרי לבדוק רמות אסטרוגן , פרוגסטרון וגם את הורמון ההריון ואז אפשר לתת תשובה מדוייקת.
ביוץ מזקיקים 15 ומטה נקרא ביוץ מוקדם ועקב הפרשת הורמונים בכמות לא מספקת הוסת יגיע לפי כמות ההורמונים שהופרשו.
במקרים נדירים יתכן הריון , לרוב זה לא קורה.
לכן האיחור בוסת נגרם עקב בניית רירית לא מספקת שידמם כאשר רמות ההורמון אסטרוגן ופרוגסטרון ירדו לרמות נמוכות, ועקב ירידה איטית הוסת יכול להתאחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהaתגובה לפרופ' בידר דחוף
רונית30/04/2018פרופ' בידר שלום
תודה על המענה
אני בת 42 כשילון בטיפולי פיריון עקב רירית נמוכה
אני בהפסקה מטיפולים האם אתה יכול להסביר לי איך יכול להיות בדיקהביתית חיובית אם רירית 4.8 וזקיק שביץ בה-14 מ"מ ? זה לא חלמתי
מה הסיכויי שזה ישרוד ויתפתח כי יש לי הסטוריה של הריונות כימים עקב קרישה והפעם הזרקתי כבר קלקסן על דעת עצמי 40 כבר 4 ימים .
האם עקב הגיל זה יהיה כימי או לא ניתן לדעת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
פרופ` דוד בידר30/04/2018גילך משחק תפקיד וכנראה בודאות אין הריון.
את טיב תהליכי הביוץ הנוכחי אנחנו לא בדיוק יודעים, רק יודעים דלא היה הכי תקין ולכן הוסת מתאחרת.
אם היו בידך בדיקות אסטרוגן ופרוגסטרון היום בייתי אומר לך מה קורה בדיוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר בטא 500
רונית30/04/2018פרופ' בידר שלום
לפי בדיקה חיובית ביתית הבטא מעל 500 איך יתכן שאין הריון ? האם יכול להיות שהייתה טעות בבדיקת אולטרסאונד בגודל הזקיק? מחר אני יעשה בדיקות דם . האם יכול להיות הריון בגיל כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה ביתית
פרופ` דוד בידר01/05/2018מה הכוונה בדיקה ביתית מעל 500 בטא?
כפי שכתבתי לך, הריון יכול להיות במקרים נדירים גם בגילך.
בדיקת בטא כמותית היא רק בדם.
אם בדיקות אסטרוגן פרוגסטרון ובטא , כפי שכתבתי לך, מראים שמדובר בהריון, אזי הזקיק היה מגודל של 15 ומעלה..
את עשית בדיקת אולטרה סאונד 3 ימים הפרש.
בתקופה זו הזקיק יכול עוד לגדול.
לכן לפני שאפשר לתת תשובה מדוייקת מאוד המלצתי לעשות בדיקות דם מתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ מאוחר בגיל מבוגרמיכל29/04/2018
שלום.
אני בגיל 43 פלוס ולאחרונה הביוצים שלי מוקדמים או סביב אמצע המחזור.לפני חודשיים היה לי ביוץ מוקדם ביום 9 או 10.במחזור טבעי.
גם ב-3 השנים האחרונות לא ידוע לי על ביוץ מאוחר במיוחד(לכל היותר יום 16-17 לפני כשנה-שנתיים גם במחזור טבעי ללא טיפול הורמונלי.
במחזור הנוכחי שהיה ללא טיפול וללא מעקב זקיקים קיימתי יחסים החל משלב מוקדם מאוד מיום 5/6 ועד יום 17/18 כלומר במשך כ-12 ימים עם הפרשי זמן של 48 שעות בין כל פעם ופעם.
האם תאורטית יתכן שהכיסוי לא היה מיטבי והיה גם צריך להמשיך למשל ביום 19/20 או שהסבירות בנסיבות שלי לביוץ מאוחר למשל ביום 18 או 19 הינן אפסיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סבירות נמוכה לביוץ כל כך מאוחר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון יורד בטא עולה באופן תקיןשרון29/04/2018
שלום לכם, בת 42. פוליציסטית. אחרי 4 שנים של ivf. תמיד החזרת בלאסטים באיכות גבוהה וכמעט תמיד התחלה של הריון שהתלוו להם דימומים, שמסתיימים עד שבוע 8. אחרי בירורים רבים עברתי היסטרוסקופיה לפני כמה חודשים אצל דר. אוסטרובסקי מבית חולים כרמל שאין שני לה והיא מצאה לי בהיסטרוסקופיה מחיצה ברחם (עשיתי היסטרוסקופיה שלא ראה בה הרופא את המחיצה... ) אותה היא תיקנה. אחר כך גם הסתבר שיש לי רחם T שהיא הרחיבה. אין קרישיות. קריוטיפ תקין.
הקיצר הבנתם קצת את התמונה.
עכשיו שבוע חמש. לאחר החזרת 2 בלאסטים מהקפאה.
מקבלת פעמיים ביום דופסטון. 3 פעמים ביום אורגלוטרן 200. ואסטרופם 3 פעמים ביום. ביום שישי להחזרה התחיל דימום. בדקתי: בטא 42. פרוגסטרון 31.
הוספתי זריקת ריטארד. אחרי יומיים בטא 128 פרוגסטרון 27, ו e2 היה 900 דימומים הפסיקו. אחרי 4 ימים בטא 612 פרוגסטרון 24. E2 עלה למעל 2200.
אין דימומים אני אמשיך עם זריקות ריטארד.
1. למה e2 עלה כל כך והאם יש לכם הסבר כלשהו לירחדה בפרוגסטרון למרות העליה התקינה בבטא....
2. האם כדאי להוסיף קלקסן...לא התגלתה בעית קרישיות אבל אולי זה יכול להגביר סיכוי לעבור שבוע 8?
תודה רבה,
יצא קצת ארוך סליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.השינויים הנם בטווח המקובל 2.לחא הוראה רפואית אין מקום להוסיף קליקסן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון נמוך ביום ה24ר.29/04/2018
שלום,
היום אני ביום ה24 למחזור ללא נטילת הורמונים.
בבדיקת א.ס. זקיק בגודל 24 ורירית 5.5 בקושי (הטכנאית אמרה שהטווח הוא 5-5.5).
בבדיקות דם - 1304 e2 ופרוגסטרון קטן מ0.9. ביום חמישי הוא היה 1.3 ומאז יום שישי הוא עומד על ערך של קטן מ0.9.
אני אמורה לבצע היום הזרעה (אחרי שביקשתי לבטל את החזרת העובר המוקפא שהיתה מתוכננת).
מדוע הפרוגסטרון כל כך נמוך? האם יש סיכוי להזרעה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיין הביוץ לא התחיל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
ר.29/04/2018תודה רבה על המענה.
האם יש טעם לבצע הזרעה היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה והחזרה איכות של עוברמיטל29/04/2018
שלום ד"ר.
ביום שישי 27/4 בשעה 14:00 הייתה שאיבה.
היום בשעה 09:00 הוחזר עובר 1.
לפי מה שהרופא אמר העובר התחלק יפה, לא יודעת מה זה אומר.
אשמח לדעת, האם באמת ניתן לדעת מה האיכות של העובר פחות מ-48 שעות?
ומה הסיכויים של עובר כזה להיקלט?
רירית הרחם כ-13 מ"מ ואין בעיות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן לדרג את איכות העובר במידה מסויימת גם כעבור יומיים,סיכויי העובר להשתרש גזורים מגילך ,מהרקע הרפואי שלך,התגובה ההורמונאלית שלך,בכל מקרה סיכויי עובר יחיד להשתרש הנם בגבולות ה-20%
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה לאחר סיום טיפול הורמונלילנה29/04/2018
שלום,
עברתי הזרעה ב13.4 לאחר גונאל ואוביטרל.
ב23.4 קיבלתי וסת.
היום במעקב זקיקים ציסטה צלולה בגודל 45*60מ"מ בשחלה ימין ממנה היה הביוץ הקודם.
E2 170
Progesterone 1.8
האם לנוכח הנתונים אפשרי להתחיל סבב זריקות חדש הכולל גונל, אוביטרל לפני הזרעה, אוביטרל לאחר הזרעה וטבליות אנדומיטרין לצורך תמיכה?
אם לא אפשרי להתחיל סבב חדש האם רצוי להמתין חודש שלם עד שהציסטה תקטן? אני עם שחלות פוליציסטיות וסביר להניח שהוסת לא תגיע ללא טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא להתחיל,ניתן לתת גלולה למניעת היריון לפרק זמן קצר-טיפול העשוי להעלים את הציסטה תוך זמן קצר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים, אשמח להסבראנה29/04/2018
שלום,
מצרפת מעקב זקיקים שלי.
אני בת 38 עם רזרבה שחלתית נמוכה. זו פעם ראשונה שאני מבצעת מעקב זקיקים ויש לי שני זקיקים מובילים.
לא מבינה כ"כ מה שקורה החודש כי נראה שזקיק אחד במשך חמישה ימים אינו גדל כלל.
אשמח לחוות דעת ולהסבר האם שני זקיקים כאלו יכולים להוביל להריון תאומים? במידה וכן זה אומר ששני הזקיקים צריכים לבייץ יחדיו?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהעדר נתונים הורמונליים נראה שהתגובה חריגה היות וב-5 ימים הזקיקים בפועל לא התפתחו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה חריגה
אנה29/04/2018כיצד היית מציע לטפל במקרה כזה? זו עם ראשונה שזה קורה..
האם עוד יש סיכוי לבייץ החודש?
לציין שאני ללא טיפול הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין אי נטילת קלקסן לעובי הריריתר.29/04/2018
שלום,
האם יכול להיות שיש קשר בין אי נטילת קלקסן במצב שידוע על apla לבין כך שהרירית שלי במחזור טבעי דקה?
הבנתי שכדי שהרירית תתעבה צריכה להיות לה אספקת וזרימת דם. ולכן אני שואלת את השאלה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר
פרופ` דוד בידר29/04/2018אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעיר שלא התגלה בבדיקה בייתיתמיכל29/04/2018
בוקר טוב.
האם תאורטית אפשרי שבדיקת הריון בייתית דיגיטלית לא תזהה הריון 15 ימים אחרי ביוץ?או שהסבירות לכך הינה אפס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר29/04/2018הסבירות נמוכה מאוד אם באמת היה ביוץ מוכח ביום שכתבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנצה בפרוטוקול טיפול הנוכחי ומה שאלותדניאלה28/04/2018
שלום לכם.
אני אמורה לעבור הנצה בפרוטוקול הנוכחי.
הרופא אמר שביום ההחזרה נחליט אם כן או לא. אשמח לדעת במה זה תלוי (בת 30, בעיית זרע קשה, אחרי 5 טיפולים ומתוכם הריון כימי אחד).
בנוסף, קיבלתי דוקסילין ופרדינסון למקרה שתיעשה הנצה. מתי מקובל להתחיל לקחת את הכדורים הללו? ולמשך כמה זמן?
אשמח להבין למה הם מיועדים (כל אחד מהם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנצה
פרופ` דוד בידר29/04/2018את הכדורים נוטלים מיום השאיבה.
את ההנצה עושים ביום 3 במחשבה שזה יעזור בהשרשה.
לפני השרשה נוצר חור במעטפת באופן עצמוני, ואם נעשה אנחנו במעבדה לעובר הרי, שאולי, זה יעזור בהשרשה.
כמובן שסה תלוי בטיב העוברים.
הכדורים נלקחים במחשבה שתהיה תגובה דלקתית של הרחם והכדורים צריכים למנוע זאת.
כל העניין של הנצה די ירד מהפרק....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה של תמיכה בקרינוןטלי28/04/2018
אני לוקחת תמיכה של קרינון 8% פעמיים ביום מזה כחודשיים לאחר תרומת ביצית.
כעת אני בשבוע 12 הכל תקין בינתיים.
1- מתי נהוג להפסיק תמיכה?
2- איך מפסיקים- בבת אחת או שעוברים לפעם בשבוע ואחר כך מפסיקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכולה להפסיק לאלתר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלילית אין ווסתקרן28/04/2018
שלום רב.
ביום שלישי האחרון, 13 יום לאחר החזרה הבטא שלילית. כמובן שהפסקתי תמיכה. הווסת לא הגיעה עד היום (יום שבת).
האם יכולה להיות בעיה שהווסת מתעכבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עיכוב כזה הנו בטווח התקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיבות אודם ונפיחות לאחר הזרקהדנה27/04/2018
שלום רב
מספר דקות לאחר הזרקת צטרוטייד ועיסוי המקום כמעה פתאום הבחנתי שהחולצה שלי התרטבה באיזור ההזרקה והמקום ניהיה אדום וטיפה נפוח ומגרד. ראוי לציין שהמקום היה יבש מיד לאחר ההזרקה. אינני יודעת מה פשר הדבר, האם זה אומר שהחומר לא נספג לגוף והוא יצא החוצה? אינני יודעת מה עשיתי לא נכון. זה לא קרה לי עד כה
תודה על ההתייחסות
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה מקומית שכיחה ולא חריגה בעקבות הזרקת צטרוטיד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות של הזזקיקים ושאיבהתמר27/04/2018
שלום ד"ר.
IVF מס' שתיים שלי.
בקודם בשחלה שמאלית יומיים לפני השאיבה היה זקיק 17.8 ובימנית זקיק בגודל 9 מ"מ.
בשאיבה - הזקיק המוביל היה ריק, ודווקא בקטן היו 2 ביציות.
הייתה הפריה אחד עובר A הוחזר ביום ה-3, היה הריון כימי שלא התפתח.
בסבב הזה, בשחלה שמאלית שוב פעם זקיק 17.8 לפני יומיים ובימנית 9 מ"מ, היו עוד מספר זקיקים קטנים שלא התפתחו.
השאיבה הייתה היום ושוב הפעם הגדול היה ריק ובקטן הייתה רק ביצית אחת. מחר אדע אם בכלל יש עובר ותהיה החזרה.
הפעם הרופא גם רוצה לחזיר עובר בן יומיים.
אבל אני לא מצליחה להבין:
1. אם יש זקיק מוביל האם לא הוא צריך להכיל ביצית ולבייץ?
2. האם יכול להיות שיש לי בעיה בשחלה השמאלית והיא לא מתפקדת למרות הזקיקים?
3. האם הביוץ מתרחש כל חודש בשחלה אחרת? (כי הטיפול היה עם הפסקה של חודש), זאת אומרת שאם יהיה ביוץ בשחלה הימנית הוא יהיה מוצלח יותר?
יש לי רזרבה שחלתית נמוכה בגלל גילי, בעבר 2 הריונות ספונטניים, הריון אחד מחוץ לרחם (בגלל זה IVF) ופעמים עשיתי פונדקאות, כל ההריונות נקלטו מנסיון ראשון והכל היה תקין. יש לי שני ילדים ומנישואים ראשונים ואני כרגע עם בן זוג חדש שמאוד רוצה ילד.
4.האם יכול להיות שרזרבה נמוכה היא בגלל ריבוי הריונות? ואם בגלל שעברתי 4 הריונות (האחרון היה עם תאומות לפני 7 שנים) הגוף שלי לא מתפקד?
מצטערת על כל כך הרבה שאלות, אני פשוט ממש מאוכזבת מעצמי ולא מפסיקה לבכות.
5. יש דרך כל שהיא לשפר את תפקוד השחלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא כל זקיק מכיל ביצית,תגובה אופינית למצב של רזרבה שחלתית נמוכה,הנתונים שמסרת אינם מצביעים על רקע אפשרי,חזקה על הרופא שלך שיבחר לך אחד מהפרוטוקולים המועדפים למצב זה,הביוץ אינו תופעה המתרחשת לסירוגין כל פעם בשחלה הנגדית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)