מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאיבה והחזרה איכות של עוברמיטל29/04/2018
שלום ד"ר.
ביום שישי 27/4 בשעה 14:00 הייתה שאיבה.
היום בשעה 09:00 הוחזר עובר 1.
לפי מה שהרופא אמר העובר התחלק יפה, לא יודעת מה זה אומר.
אשמח לדעת, האם באמת ניתן לדעת מה האיכות של העובר פחות מ-48 שעות?
ומה הסיכויים של עובר כזה להיקלט?
רירית הרחם כ-13 מ"מ ואין בעיות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן לדרג את איכות העובר במידה מסויימת גם כעבור יומיים,סיכויי העובר להשתרש גזורים מגילך ,מהרקע הרפואי שלך,התגובה ההורמונאלית שלך,בכל מקרה סיכויי עובר יחיד להשתרש הנם בגבולות ה-20%
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה לאחר סיום טיפול הורמונלילנה29/04/2018
שלום,
עברתי הזרעה ב13.4 לאחר גונאל ואוביטרל.
ב23.4 קיבלתי וסת.
היום במעקב זקיקים ציסטה צלולה בגודל 45*60מ"מ בשחלה ימין ממנה היה הביוץ הקודם.
E2 170
Progesterone 1.8
האם לנוכח הנתונים אפשרי להתחיל סבב זריקות חדש הכולל גונל, אוביטרל לפני הזרעה, אוביטרל לאחר הזרעה וטבליות אנדומיטרין לצורך תמיכה?
אם לא אפשרי להתחיל סבב חדש האם רצוי להמתין חודש שלם עד שהציסטה תקטן? אני עם שחלות פוליציסטיות וסביר להניח שהוסת לא תגיע ללא טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא להתחיל,ניתן לתת גלולה למניעת היריון לפרק זמן קצר-טיפול העשוי להעלים את הציסטה תוך זמן קצר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים, אשמח להסבראנה29/04/2018
שלום,
מצרפת מעקב זקיקים שלי.
אני בת 38 עם רזרבה שחלתית נמוכה. זו פעם ראשונה שאני מבצעת מעקב זקיקים ויש לי שני זקיקים מובילים.
לא מבינה כ"כ מה שקורה החודש כי נראה שזקיק אחד במשך חמישה ימים אינו גדל כלל.
אשמח לחוות דעת ולהסבר האם שני זקיקים כאלו יכולים להוביל להריון תאומים? במידה וכן זה אומר ששני הזקיקים צריכים לבייץ יחדיו?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהעדר נתונים הורמונליים נראה שהתגובה חריגה היות וב-5 ימים הזקיקים בפועל לא התפתחו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה חריגה
אנה29/04/2018כיצד היית מציע לטפל במקרה כזה? זו עם ראשונה שזה קורה..
האם עוד יש סיכוי לבייץ החודש?
לציין שאני ללא טיפול הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין אי נטילת קלקסן לעובי הריריתר.29/04/2018
שלום,
האם יכול להיות שיש קשר בין אי נטילת קלקסן במצב שידוע על apla לבין כך שהרירית שלי במחזור טבעי דקה?
הבנתי שכדי שהרירית תתעבה צריכה להיות לה אספקת וזרימת דם. ולכן אני שואלת את השאלה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר
פרופ` דוד בידר29/04/2018אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעיר שלא התגלה בבדיקה בייתיתמיכל29/04/2018
בוקר טוב.
האם תאורטית אפשרי שבדיקת הריון בייתית דיגיטלית לא תזהה הריון 15 ימים אחרי ביוץ?או שהסבירות לכך הינה אפס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר29/04/2018הסבירות נמוכה מאוד אם באמת היה ביוץ מוכח ביום שכתבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנצה בפרוטוקול טיפול הנוכחי ומה שאלותדניאלה28/04/2018
שלום לכם.
אני אמורה לעבור הנצה בפרוטוקול הנוכחי.
הרופא אמר שביום ההחזרה נחליט אם כן או לא. אשמח לדעת במה זה תלוי (בת 30, בעיית זרע קשה, אחרי 5 טיפולים ומתוכם הריון כימי אחד).
בנוסף, קיבלתי דוקסילין ופרדינסון למקרה שתיעשה הנצה. מתי מקובל להתחיל לקחת את הכדורים הללו? ולמשך כמה זמן?
אשמח להבין למה הם מיועדים (כל אחד מהם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנצה
פרופ` דוד בידר29/04/2018את הכדורים נוטלים מיום השאיבה.
את ההנצה עושים ביום 3 במחשבה שזה יעזור בהשרשה.
לפני השרשה נוצר חור במעטפת באופן עצמוני, ואם נעשה אנחנו במעבדה לעובר הרי, שאולי, זה יעזור בהשרשה.
כמובן שסה תלוי בטיב העוברים.
הכדורים נלקחים במחשבה שתהיה תגובה דלקתית של הרחם והכדורים צריכים למנוע זאת.
כל העניין של הנצה די ירד מהפרק....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה של תמיכה בקרינוןטלי28/04/2018
אני לוקחת תמיכה של קרינון 8% פעמיים ביום מזה כחודשיים לאחר תרומת ביצית.
כעת אני בשבוע 12 הכל תקין בינתיים.
1- מתי נהוג להפסיק תמיכה?
2- איך מפסיקים- בבת אחת או שעוברים לפעם בשבוע ואחר כך מפסיקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכולה להפסיק לאלתר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלילית אין ווסתקרן28/04/2018
שלום רב.
ביום שלישי האחרון, 13 יום לאחר החזרה הבטא שלילית. כמובן שהפסקתי תמיכה. הווסת לא הגיעה עד היום (יום שבת).
האם יכולה להיות בעיה שהווסת מתעכבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עיכוב כזה הנו בטווח התקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיבות אודם ונפיחות לאחר הזרקהדנה27/04/2018
שלום רב
מספר דקות לאחר הזרקת צטרוטייד ועיסוי המקום כמעה פתאום הבחנתי שהחולצה שלי התרטבה באיזור ההזרקה והמקום ניהיה אדום וטיפה נפוח ומגרד. ראוי לציין שהמקום היה יבש מיד לאחר ההזרקה. אינני יודעת מה פשר הדבר, האם זה אומר שהחומר לא נספג לגוף והוא יצא החוצה? אינני יודעת מה עשיתי לא נכון. זה לא קרה לי עד כה
תודה על ההתייחסות
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה מקומית שכיחה ולא חריגה בעקבות הזרקת צטרוטיד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות של הזזקיקים ושאיבהתמר27/04/2018
שלום ד"ר.
IVF מס' שתיים שלי.
בקודם בשחלה שמאלית יומיים לפני השאיבה היה זקיק 17.8 ובימנית זקיק בגודל 9 מ"מ.
בשאיבה - הזקיק המוביל היה ריק, ודווקא בקטן היו 2 ביציות.
הייתה הפריה אחד עובר A הוחזר ביום ה-3, היה הריון כימי שלא התפתח.
בסבב הזה, בשחלה שמאלית שוב פעם זקיק 17.8 לפני יומיים ובימנית 9 מ"מ, היו עוד מספר זקיקים קטנים שלא התפתחו.
השאיבה הייתה היום ושוב הפעם הגדול היה ריק ובקטן הייתה רק ביצית אחת. מחר אדע אם בכלל יש עובר ותהיה החזרה.
הפעם הרופא גם רוצה לחזיר עובר בן יומיים.
אבל אני לא מצליחה להבין:
1. אם יש זקיק מוביל האם לא הוא צריך להכיל ביצית ולבייץ?
2. האם יכול להיות שיש לי בעיה בשחלה השמאלית והיא לא מתפקדת למרות הזקיקים?
3. האם הביוץ מתרחש כל חודש בשחלה אחרת? (כי הטיפול היה עם הפסקה של חודש), זאת אומרת שאם יהיה ביוץ בשחלה הימנית הוא יהיה מוצלח יותר?
יש לי רזרבה שחלתית נמוכה בגלל גילי, בעבר 2 הריונות ספונטניים, הריון אחד מחוץ לרחם (בגלל זה IVF) ופעמים עשיתי פונדקאות, כל ההריונות נקלטו מנסיון ראשון והכל היה תקין. יש לי שני ילדים ומנישואים ראשונים ואני כרגע עם בן זוג חדש שמאוד רוצה ילד.
4.האם יכול להיות שרזרבה נמוכה היא בגלל ריבוי הריונות? ואם בגלל שעברתי 4 הריונות (האחרון היה עם תאומות לפני 7 שנים) הגוף שלי לא מתפקד?
מצטערת על כל כך הרבה שאלות, אני פשוט ממש מאוכזבת מעצמי ולא מפסיקה לבכות.
5. יש דרך כל שהיא לשפר את תפקוד השחלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא כל זקיק מכיל ביצית,תגובה אופינית למצב של רזרבה שחלתית נמוכה,הנתונים שמסרת אינם מצביעים על רקע אפשרי,חזקה על הרופא שלך שיבחר לך אחד מהפרוטוקולים המועדפים למצב זה,הביוץ אינו תופעה המתרחשת לסירוגין כל פעם בשחלה הנגדית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היה ביוץ אין הריון אין מחזורעינת27/04/2018
שלום רב.
רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה שאין מחזור. היה ביוץ. נצפה זקיק באולטראסאונד וגם בבדיקות דם. כעת באיחור של שבועיים. בדיקות דם מראות שאני לאחר ביוץ. בדיקת הריון שלילית. אני לא מבינה מה קורה. האם יכולה להיות תקלה בביוץ שמונעת מהביצית לצאת מהגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר27/04/2018לפי הבדיקה, הרי הפרוגסטרון גבוה ולכן אין דימום.
אם בדיקת ההריון שלילית אז כשירד הפרוגסטרון יגיע וסת ואם לא ,תחזרי על בדיקת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת אסטרופם (450) למחראמילי27/04/2018
שלום רב
אני מחפשת מישהי שיש לה עודף אסטרופם (450) דחוף למחר (יום שבת)
אנא צרי עימי קשר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנא בנות הירתמו לסייע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאים -שאלותבחורה27/04/2018
1. האם אוננות ואורגזמה ביום ההחזרה פוגעת בסיכויי/אפשרות ההשרשה?
2. לאחר ההחזרה תוך כמה זמן מתבצעת ההשרשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים
פרופ` דוד בידר27/04/2018אין שום הוכחה לקשר בין אורגזמה להשרשה.
ההשרשה היא סביב יום 5 של גיל העובר.
בכל אופן אנחנו ממליצים לא לקיים יחסים שלושה ימים ולא לגרום לאורגזמה היות ולא ידועה השפעת התהליך על ההשרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת הריון ושאריות אוביטרלפרופ` דוד בידר27/04/2018
14 יום אחרי אוביטרל שלם + 8 ימים אחרי שליש אוביטרל נוסף
8 ימים מהחזרקת בלסטוציסט טרי
בדיקה ביתית חיובית
האם שאריות מהאוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר27/04/2018לא מהאוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות של הורמונים נמוכיםשיר26/04/2018
תחילת סבב, אסטרוגן 50, פרוגסטרון 1.5, LH 1.9.
ערכים ממש נמוכים לא? מה המשמעות של זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים
פרופ` דוד בידר27/04/2018ערכים אלה מופיעים בוסת .
כאשר האסטרוגן עולה משמעותו שיש תהליכי ביוץ.
ערכים נמוכים אינם מהיום בעיה.
ערכים ממולכים מופיעים גם אחרי לקיחת תרופות המדכאות הפרשת הורמונים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)