מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרגשה מאוד לא טובה בהריוןשרון25/04/2018
היי
אני בת 39. הריון מספר 10. 7 הפלות. 2 ילדים. ההריון הזה עם קלקסן ואנדומטרין שבוע 9+4 ואני מרגישה פשוט נורא כל הזמן. יש לי בחילות וטעם מר בפה כך שקשה לאכול והכל מגעיל, קשה לי לשתות בגלל הבחילה. אני לא מצליחה לנשום טוב, מרגישה שלא נכנס אויר, ובכלל שאין לי טיפת אנרגיה ואני לא מצליחה לתפקד בכלל, אלא שוכבת כמו אדם חולה במיטה. אני מרגישה שזה מתחיל לדכא אותי ומוציא לי את החשק מהכל.
האם יש פתרון למצב כזה? פשוט לחכות שיעבור? ואם לא יעבור בקרוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן להשתמש בתכשיר הקרוי דיקלקטין שמשפר את תחושת הבחילה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימור פוריות אחרי הריון מולארימירי25/04/2018
אני בת 39 ולפני חודש וחצי גיליתי שאני בהריון לא תקין.במיון עלה חשד להריון מולרי ונשלחתי לגרידה.ביום הגרידה הייתי בשבוע 7 ורמת בטא הייתה 40000.לאחר שבוע אכן הגיעה תשובה מפתולוגיה שהיתה לי מולה שלמה.כחודש אחרי גרידה בטא שלי כבר הייתה 0.עשיתי שני בדיקות שבועיות עוקבות לאחר מכן ורמת הבטא ממשיכה להיות 0.
לא נזקקתי לטיפולים כימוטרפיים.בטא ירדה לבד מאוד מהר.
אני מבינה שאסור לי להיכנס להריון כמה חודשים.
השאלה שלי היא כזאת:אני מעוניינת לבצע תהליך של שימור הפוריות (הקפאת עוברים) . רק שאיבה בלי החזרת עוברים.האם מותר לעשות טיפול של שימור פריון כחודשיים אחרי איפוס בטא אחרי הריון מולרי (כמובן בלי החזרת עוברים ובלי להיכנס להריון)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מומלץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן המתנה אחרי הריון מולארי
מירי25/04/2018כמה זמן אחרי הריון מולארי אפשר לנסות להיכנס להריון ולעשות טיפולי פריון.
בתנאי שבטא שלי ירדה מאוד מהר ולא היו סיבוכים אחרי הריון מולארי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפחות מחצית השנה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים-כניסה להריון וגיל מעבריעל24/04/2018
שלום רב,
בת44.5 אחרי 6 לידות האחרונה לפני שנה ועשרה חודשים. מניקה ברצף מעל 5 שנים.
מעונינת להיכנס להריון שוב, וביצעתי בדיקות היום:
E2 45.6
פרוגסטרון 0.20
LH 3
FSH 6.01
TSH 3.02
הבדיקות בוצעו ביום השלישי למחזור.
האם נמצאת בגיל המעבר?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרופיל ההורמונאלי תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש יותר סיכוי להכנס להריון בטיפול בפרוטוקול ארוך?דקלה24/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

באופן כללי ניתן לומר שהתוצאות הטיפוליות בפרוטוקול הארוך משופרות יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה לרירית שלי?ר.24/04/2018
שלום,
אני ביום ה17 למחזור (יודעת שביוצים אצלי מאוחרים). במעקב על בסיס טבעי להחזרת עוברים והרירית כבר במשך שבוע לא מתרוממת ועומדת על 4.4. (היום בדקו אותי שתי טכנאיות אולטראסאונד בשני מכשירים שונים).
בדיקות הדם ב22.4 - e2-476 ופרוגסטרון 2.2
בדיקות הדם היום 24.4 - e2-855 ופרוגסטרון 1.3.
במחזור הקודם שהיה לקראת שאיבה עם הורמונים הרירית הגיעה ל11. אציין שבחודש שעבר היה לי הריון שלא התפתח - התחיל בבטא 99 עם הכפלות לא מלאות והבטא הגיעה ל- 522 וירדה.
כמו-כן, אציין שיש לי ברקע אפלה ובמחזורי טיפול עם הורמונים אני נוטלת קלקסן. האם יש קשר בין גודל הרירית לכך שאני לא נוטלת עכשיו קלקסן?
אודה לתשובתכם המפורטת מה אתם חושבים שקרה החודש ומדוע הרירית לא עולה ומה לדעתכם כדאי לעשות במחזור הבא? (אני חושבת שבמצב הזה לא כדאי לבצע החזרה החודש).
תודה-רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיין לא בייצת ויש סיכוי לרירית להשתבח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבור פרופסור ג'קי באיזה שבוע השליה מתחילה לתפקדמירי24/04/2018
תפקוד מלא?
מחר אני בשבוע 9 .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשבוע הזה כל תפקודי השיליה באים לעדי ביטוי מלא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת......
מירי26/04/2018ראשית תודה רבה .
באיזה שבוע הכי נכון לבצע שקיפות עורפית?
האם שבוע 11 פלוס 6 ?
או עדיף 12 פלוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט ראוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגן בזמן מחזורליז24/04/2018
אני בת 23.
לפני 3 שנים (בגיל 20) עשיתי רנטגן גב בזמן מחזור. הטכנאי שאל אותי אם אני במחזור, ועניתי שכן.
היום אני במחזור, ועשיתי רנטגן שיניים (צילום פנורמי).
רציתי לשאול אם צילום רנטגן בזמן מחזור (הצילומים המסויימים שעשיתי, או כל צילום רנטגן אחר) עלול לפגוע בפוריות? האם זה עלול לפגוע באיכות הביציות, וכתוצאה מזה לגרום ללידת ילד עם מום? לא לעשות יותר צילומי רנטגן בזמן מחזור? אני מאוד מודאגת. אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר שצילומי הרנטגן במחזור פגעו באיכות הביציות שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת אחרי הזרעה מודאגת משתי תופעותדניאל24/04/2018
שלום,
אני מטופלת בגונאל מינון 50 ואוביטרל. עברתי שלוש הזרעות ללא הצלחה. לאחר שתי ההזרעות האחרונות שכללו זריקות גונאל הגיעה וסת ביום ה10 להזרעה.
מעוניינת לקבל תשובה לשתי השאלות הבאות:
1. האם קבלת וסת ביום ה10 להזרעה היא מצב תקין? ממה שידוע לי היא אמורה להגיע רק לאחר 14 ימים מההזרעה. מהי הסיבה האפשרית להקדמה שלה?
2. הוסת בצבע חום ולא אדום ומאוד מעט. בעבר הוסת היתה חזקה יותר בעוצמתה והדימום היה אדום. האם אמור להטריד אותי אם הרירית בין 7 ל8 ס"מ? יכול להיות שלא כל הרירית נושרת ויוצאת החוצה?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1אכן הווסת אמורה להגיע 12-14 יום לאחר הביוץ2.הופעה מוקדמת יותר כרוכה באי ספיקה של הגופיף הצהוב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה שאלה נוספת
לנה25/04/2018תודה רבה.
האם בדיקת דם לפרוגסטרון ביום ה12 לאחרנההזרעה תוכל לאושש מצב של אי ספיקת גופיף צהוב? מה הטיפול במקרה של אי ספיקת גופיף צהוב כדי לאפשר השרשה והריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הליך הורמונלי וביומיים תקין,ניתן להוסיף תמיכה בשלב שלאחר הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות דם יום 12 לאחר הזרעה
לנה25/04/2018שלום פרופסור,
הגיעו תוצאות בדיקות הדם שנערכו 12 יום לאחר הזרעה ( מזכירה שקיבלתי וסת 10 ימים לאחר ההזרעה):
E2 213
Progesterone 2.3
האם התוצאות מעידות על אי ספיקה של הגופיף הצהוב? האם אצטרך תמיכה של פרוגסטרון בסבב הבא ובאם יקלט הריון האם יש להמשיך עם התמיכה עד שבוע 12 להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האפשרות קיימת,אם כי הבדיקה יכולה לשקף מצב לקראת מחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאוד על התשובות המקצועיות.
לנה25/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי יש השרשה של העובר?חן24/04/2018
ביום שבת הוחזר עובר בן 3 ימים מתי תתבצע השתרשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בין יום שני לשלישי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בנוגע לאחר לידה קיסריתאני24/04/2018
שלום רב,
אני ארבעה וחצי חודשים אחרי לידה קיסרית, עדין לפעמים מרגישה עיקצוצים באיזור הצלקת, כאילו המקום עוד קצת רגיש אם נוגעים בו, האם זה אמור להיות ככה ואם כן עד מתי זה נחשב סביר?
בנוסף האם אני יכולה לעשות טיפול הסרת שיער בליזר באיזור של הבטן תחתונה(הכוונה למפשעות אולם מאמינה שגם יגע באיזור הצלקת)?
תודה מראש על תשובתכם :)
לכל שאר הבנות המקסימות אם אתן קוראות, לא יאמן אולם הפורום הזה היה עבורי תמיכה לשאלות רבות בתקופת הטיפולים, לאחר שש שנים וקצת זכינו להיות הורים, והנה עכשיו אני שואלת שאלה שקשורה לאחרי לידה. בקרוב אצל כולן לא להתיאש! בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגש תודה לך על העידוד
יעל24/04/2018בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אשמח לקבל תשובה, תודה
השואלת26/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1.התופעות אינן חריגות 2.יכולה חבצע כל טיפול קוסמטי שתחפצי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות קשה בתחילת הריוןגילי23/04/2018
שבוע 8 פלוס 5.
אתמול אכלתי מאכל עם צילי חריף.
היום בבוקר התעוררתי עם עצירות קשה ביותר. התאמצתי בשירותים עד שקצת השתחררתי. הבטן עדיין קשה וכואבת. שתיתי קצת מיץ עגבניות ועדיין הבטן כואבת.
האם עצירות ומאמץ קשה יכול לגרום חלילה להפלה או נזק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר שזה יגרום להפלה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיימתי ביום חמישי גלולות מרסילון ולא קיבלתי וסת זה נורמלי?ליבי23/04/2018
יש לציין כי במהלך כל ימי הנטילה היה לי דימום. מה לעשות להמתין?<
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשרי,המתיני עוד יום יומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 12 ימים אחרי הזרעה בדיקת הריוןן בייתית בשתן הראשון של הבוקר יצאה שליליתשושה23/04/2018
אני עם תמיכה של אנדרומטרין ומתלבטת אם להפסיק את התמיכה בשל הבדיקה השלילית?
ממה שהבנתי פה בפורום אם הבדיקה שלילית ביום ה12 אין סיכוי להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המתיני עוד יום יומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעטשויות לאחר לקיחת סינרלנועה22/04/2018
שלום רב,
כחלק מפרוטוקול ארוך לקראת IVF התחלתי לקחת סינרל פעמיים ביום, בוקר וערב.
אני דיי רגישה לזה ומייד אחרי ההסנפה יש לי התעטשויות ונזלת.
האם זה בסדר? או שיתכן ולא כל החומר נספג כמו שצריך?
חשוב לציין שאני מרגישה את הטעם המר אז ברור לי שחלק מספיק להיספג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למרות זאת כנראה הכול תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת בטא לאחר הריון מולרירויטל22/04/2018
בת 43.5 ללא ילדים. הריון מולרי לאחר טיפולים.
בטא 108,000. לאחר גרידה 60,000. שבוע אחרי 2424 לאחר שבוע 1212. אחכ עליה ל 1900. מסתבר שיש שארית. לאחר היסטוסקופיה ניתוחית בטא 214. אחרי שבועיים בטא 78 ולאחר שבוע וחצי בטא 83.
האם יתכן שזה שוב שארית? ואם כן, האם ניתן לחכות שיצא לבד במחזור או שאין אפשרות כזו במולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לעקוב ולפעול בהתאם אם הביטה בכל זאת תעלה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)