מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כמה שאלות לגבי ביוץ והזרעהאסתי09/04/2018
הנתונים:
היום ה-10 למחזור מטופלת עם גונל F במינון 75
מעקב זקיקים נמצא זקיק בשחלה ימנית בגודל 17 וזקיק בשחלה שמאלית בגודל 13.
בדיקת דם מאתמול:
LH 5.9
PRO 2.1
E2 1190
בדיקת דם היום:
LH 6.9
PRO 1.5
E2 1490
נקבעה הזרעה ליום רביעי ב10 בבוקר
השאלות שלי:
1. מתי מומלץ להזריק את האוביטרל?
2. האם יכול להיות משני הזקיקים שיש לי הריון מרובה עוברים?
3.האם היה כדאי להמשיך עם הגונל עוד יום?
4.תוך כמה זמן יהיה ביוץ מרגע שהזרקתי את האוביטרל? כלומר עד מתי יהיה אפשר לקיים יחסים בטווח הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ` דוד בידר10/04/2018לפני התשובות, האם את לא מקבלת הסברים ותשובות ממי שמטפל בך?
1.אוביטרל מוזרק מזקיקים של 16 מ״מ ומעלה, לך יש זקיק אחד וכבר בשל לביוץ. רצוי להזריק 36 לפני הזרעה או קיום יחסים.
2.יש רק זקיק אחד טוב ויהיה הריון של עובר אחד.
3.למעשה הטיפול גרם לגדילת זקיק אחד בלבד ואין מה להנשיך יותר.
4.הביוץ יהיה אחרי 36-40 שעות מההזרקה. הביצית תחכה עוד 24 שעות, כך שיכולה לחשב בעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר החזרת עובריםשלי09/04/2018
הי, רציתי לדעת מה קורה אם לא ממשיכים בתמיכה של קרינון לאחר החזרה עובר בלצוסיסט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה לאחר ביוץ והחזרת עוברים
ד``ר אליעזר גירש09/04/2018שלום שלי,
קרינון הוא הורמון פרוגסטרון הנחוץ לתמיכה ברירית הרחם. במידה ואין מספיק פרוגסטרון תהיה פגיעה במבנה הרירית וכך סיכוי נמוך יותר להריון. חוסר בפרוגסטרון יכול להוביל להפלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות סקר בטרימסטר השניסימה09/04/2018
התחלתי שבוע 13 להריון ראשון.הכל תקין ויש דופק עוברי.
אילו בדיקות סקר נהוג לעשות בדרך כלל במהלך הטרימסטר הזה ובאילו שבועות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ` דוד בידר09/04/2018בין שבועות 11 ל 14 יש לעשות שקיפות עורפית ויחד איתן בדיקות דם לסקר שבועות אילו,שניתנות יחד עם בדיקת השקיפות על ידי רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחים התורמים להצלחת טיפולי פוריותיעל09/04/2018
לאחרונה פורסמה כתבה על ניתוחים שתורמים להצלחת טיפולי פוריות וכניסה להריון (מדובר על לפרוסקופיה).
האם השיטה מוכחת?
מה אחוזי ההצלחה? האם כל מי שעושה את הטיפול נכנסת להריון?
האם הטיפול עוזר לכל אישה המתקשה להכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפרוסקופיה הנה אפשרות וטיפול בפתולוגיות גניקולוגית מסוימות העלולות לפגוע בפריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע לאחר הזרעה ראשונהכוססת ציפורניים09/04/2018
שלום,
אני שבוע אחרי הזרעה (על מחזור טבעי ללא אוביטרל).
לא יכולתי להתאפק ועשיתי היום בדיקות דם.
אלה הערכים:
FSH- 9.9
ESTRADIOL- 368
PROGESTERON- 25.1
LH- 8.7
HCG-B <2
(הערכים ביום ההזרעה היו:
FSH- 5.5
ESTRADIOL- 1090
PROGESTERON- 1.7
LH- 6.1)
האם עדיין יש סיכוי שאני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין כל ערך לבדיקה והיא חסרת משמעות בשלב זה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל שהיה קצת בשמשאורנה09/04/2018
שלום. היום בדרך מבית המרקחת האוביטרל היה בתוך התיק שלי על הכסא ליד הנהג והיתה על התיק דנד כ10 דקות. האם אפשר להשתמש באוביטרל או לקנות אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סביר להניח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בפרוגסטרון אחרי ביוץמיכל09/04/2018
לא לקחתי אנדומטרין אחרי ההזרעה(שהיתה אחרי הזרקות גונאל ואוביטרל)כי באופן כללי ידוע שאנדומטרין מיותר כשזו לא הפריה אלא אם כן חסר פרוגסטרון ומכיוון שבמחזור הקודם שהיה ללא טיפול מחזור הופיע אחרי 14 ימים מהביוץ הגעתי למסקנה שאני לא סובלת ממחסור בפרוגסטרון אחרי ביוץ.
היום זה היום השני של הדימום שהתחיל 11 ימים אחרי הזרעה ובין 10 ל11 ימים אחרי הביוץ.
בהנחה שזה מחזור ולא דימום השתרשות-יש הסבר לכך שבנסיבות אלה הגיע מחזור 10-11 ימים אחרי ביוץ?
אולי ספורט אתגרי שעשיתי 8-9 ימים אחרי הביוץ גרם להפלה?הספורט האתגרי היה רבע שעה של ספורט ימי שבו אימצתי את ידיי(זרועות ואמות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המחזור אמור להופיע גם בתנאים האופטימאלים תוך 12-14 יום מהביוץ,כך שאיני רואה כאן סטייה מהותית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות נוספות לאחר הפלותליבי09/04/2018
שלום, אני בת 39, ללא ילדים, פוליציסטית ולבן הזוג בעיית מורפולוגיה קלה. לאחר שאיבה ראשונה, בחודשים האחרונים עברתי 3 החזרות מוקפאים של 2 בלסטוציסטים בכל פעם. מתוכן, הפלה בשבוע 11+5 (עובר הפסיק להתפתח בשבוע 9) ו והריון כימי אחד. עשיתי פרופיל הורמונלי, AMH, צילום רחם והיסטרסקופיה אבחנתית + ניתוחית (כולן תקינות), ואני תוהה אם יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות לפני ההחזרה הבאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בירור וטיפול בכישלון חוזר של טיפולי הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/04/2018ההגדרה של כישלון חוזר של טיפולי הפריה חוץ גופית משתנה, לעתים, בין יחידה אחת לשנייה. באופן כללי, ניתן לומר שכשלון להרות לאחר 3-5 מחזורי טיפול של הפריה חוץ גופית, למרות החזרה של לפחות עובר אחד בדרגה טובה - ייחשב ככישלון חוזר.
ניתוח הסיבות לכישלון חוזר צריך לבחון את כל הגורמים האימהיים והעובריים, המשפיעים על הליך ההשתרשות. בכך נעסוק במאמר זה.
מהם הגורמים האימהיים העשויים להשפיע על כישלון חוזר של טיפולי הפרייה חוץ גופית?
1. אנטומיה של הרחם: פגמים מולדים ברחם, כגון: רחם מחיצתי או דו קרני או פגמים נרכשים, העלולים להופיע ברבות השנים. כך, למשל: שרירנים תת ריריים, פוליפים, היווצרות הידבקויות ברחם או הצטברות נוזל בחצוצרה, נוכח חסימתה (הידרוסלפינגס) בעקבות פעולות ניתוחיות כירורגיות או דלקת ברחם - כל אלה עלולים לשבש את הליך ההשתרשות של העובר ברחם. זיהוי מצבים אלה נעשה באמצעות צילום רחם (היסטרוסקופיה, אולטרסאונד, לפרוסקופיה או אולטרסאונד תלת מימדי).
במרבית המצבים האלה, ניתן לטפל באופן ניתוחי - ולשפר את נתוני הרחם, לקראת השתרשות בעתיד.
2. קרישיות יתר: מצב מולד, העלול לגרום להפרעות בזרימת הדם לרירית הרחם - ובכך להפריע להתפתחות תקינה של הרירית ולפגום בהליך ההשתרשות. מצב זה יכול להיות סיבה אפשרית גם להפלות חוזרות. זיהוי ההפרעה וטיפול הולם עם נוגדי קרישה (קלקסן low- molecular weight heparin (LMWH)) עשוי להיטיב עם הליך ההשתרשות ולהסתיים בהריון מוצלח. לנשים עם תסמונת של נוגדנים כנגד פוספוליפידים (APLA) , מתן סטרואידים ואספירין במינון נמוך עשוי להיות מועיל. תוספת של נוגדי קרישה, החל ממועד ההחזרה נמצא יעיל אף הוא.
3. בעיה במערכת החיסון: זהות אנטיגנית (במערכת ה-HLA) בין הבעל והאישה עלולה להוות בעיה הגורמת לכישלון השתרשות והפלות חוזרות. מתן אמיונוגלובולינים תוך ורידי IVIG במועד ההחזרה, ומנה נוספת בעת זיהוי דופק עוברי - עשוי לסייע במצב זה. מאחר שטיפול זה הינו יקר מאוד ומצוי עדיין במחלוקת, יש לשקול את האופציה הזו כאופציה אפשרית - לאחר שלילת כל האפשרויות האחרות.
טיפול נוסף (שנוי במחלוקת) הינו מתן של תמיסה מרוכזת (20%) של שומנים תוך ורידית. תמיסה זו עשויה להקטין את הפעילות של ציטוקינים - גורמים המעורבים בהליך ההשתרשות; וכמו כן להקטין את הפעילות הציטו טוקסית של תאים הקרויים NK (natural killer), העלולה לפגוע בהליך ההשתרשות של העובר.
4. זיהומים: גורמים זיהומיים שקטים באברי הרבייה, מסוג כלמידיה ומיקופלסמה - יכולים להיות אחראיים לדלקת כרונית ברירית הרחם (המצויה בשיעור של כ-30%) ולמקרים של כישלון חוזר בטיפולי הפריה (זיהום כזה עלול לשבש את הליך ההפריה ולמנוע אותו).
5. רירית הרחם: במהלך המחזור ההורמונלי, רירית הרחם עוברת שינויים מורפולוגיים וביולוגיים, המכשירים אותה לקליטת עובר והשתרשותו (בזמן חלון ההשתרשות, המשתרע על פני מספר ימים).
השינויים המורפולוגיים המתחוללים ברירית הרחם ניתנים לזיהוי באמצעות בדיקת אולטרסאונד הנעשית בשלב הפולי קולרי (לפני הביוץ) - לעובי רירית הרחם והמראה המורפולוגי שלה יש קורלציה טובה, לניבוי פוטנציאל ההשתרשות: עובי רירית הרחם המינימלית הרצויה: בין 6-8 מ"מ.
לעיתים, במצבים של רירית דקה במיוחד, לאחר פרוצדורות ניתוחיות, נעשים ניסיונות של מתן אסטרוגן במינונים גבוהים (דרך הפה או דרך הווגינה), מתן אספירין, מתן ויאגרה, מרחיבי דם, ויטמין E; ניסיונות נוספים לשיפור ההשתרשות נעשים במתן HCG, לאחר החזרת עוברים במחזור מוקפאים, מתן חומר הקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליות - האם תקינות?דנה09/04/2018
שלום דוקטור ביצעתי בדיקות הורמונליות ביום ה4 לווסת
אסטרדיול 198 ופרוגסטרון 1.7
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ` דוד בידר09/04/2018כן רק שזה לא אומר כלום.
צריך היה להוסיף בדיקות LH ו FSH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בדיקות הורמונליות
דנה המשך בדיקות09/04/2018Lh 3.34
Fsh 4.99
פרולוקטין 239
טטוסטרון 1.85
פרוגסטרון 1.7
אסטרדיול 198
האם תקין נעשו ביום ה4 לווסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת בלצוסיסט ביום ה5 והשרשהליטל08/04/2018
שלום רב. היום הוחזר לי עובר בלצוסיסט ביום החמישי. ביום שלישי שבוע שעבר הייתה לי שאיבה. 2 הריונות קודמים גם מivf וגם בלצוסיסטים ( כיום הבת שלי בת 2.6 והבן שלי בן שנה) אני בת 32. רציתי לדעת מתי מתקיימת השרשה ומתי כדאי לבצע בדיקות דם?
השרשה ביום החזרת הבלסטוציסט,בדיקת הדם תוך 10 ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשרשה
ד``ר אליעזר גירש08/04/2018שלום ליטל,
חלון השרשה משתנה מאישה לאישה, אך בד"כ הוא נמצא בטווח של יום 7 עד יום 10 לפי גיל העובר, או מיום שאיבת הביציות. מקובל לבדוק הורמון ההריון כשבועיים לאחר החזרת עובר לרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חוץ רחמי עם בטא והכפלות תקינותנילי08/04/2018
שלום,
האם ייתכן מצב שבו הריון מתחיל מבטא גבוהה והכפלות תקינות ואף על פי כן הוא יהיה חוץ רחמי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון חוץ רחמי
פרופ` דוד בידר08/04/2018נדיר ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוגרפיה יום אחרי ביוץרונית08/04/2018
שלום רב
אנו מנסים להרות בדרך הטבעית. שאלתי האם יש בעיה לעבור ממוגרפיה יום אחרי הביוץ /יחסי מין מתוזמנים??
תודה מראש לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה
פרופ` דוד בידר08/04/2018אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה של בלצוסיסט טריליטל08/04/2018
שלום רב, היום הייתה לי החזרה של עובר בלצוסיסט בן 5 ימים. אני אמורה לבצע בדיקת דם בעוד 12 יום שזה יוצא ביום העצמאות. האם אסותא בראשון לציון עובדים ביום העצמאות זה יום חופש ולכן לא ברור לי אם ללכת או שלא עובדים ואז מתי אצטרך לבצע בדיקות דם? אשמח למענה
יכולה לעשות יום קודם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילול דם עם אוביטרולמאיה08/04/2018
שלום,
התחלתי מעקב זקיקים להזרעה , אמרו לי שאצטרך לקחת אובירטול ויש לי בעיית קרישיות.
אשמח לדעת האם זריקת קלקסן מזריקים בסמוך לאוביטרול ולכמה זמן? ביום יום אני לא לוקחת מדללים.
אני לא יודעת מה ההוראות לגבי הדילול עד להזרעה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות
פרופ` דוד בידר08/04/2018אין קשר בין אוביטרל לדלול.
קלקסן נלקח כל יום מיום שהרופא המטפל החליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום 11 ימים אחרי הזרעהמיכל08/04/2018
שלום.
אני 11 ימים אחרי הזרעה ו-11וחצי ימים אחרי אוביטרל(אוביטרל ניתן כ-16 שעות לפני ההזרעה)והופיע דימום כמו במחזור.האם להספיד את הסבב הנוכחי או שלא בהכרח?אם לא בהכרח-על מה לשים לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השוואה למחזור קודם
מיכל08/04/2018במחזור הזה גם לקחתי גונל לפני האוביטרל.
מחזור קודם היה ללא טיפול בכלל ומחזור הדיע 14 ימים אחרי ביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתון נוסף
מיכל08/04/2018יתכן שהדימום הזה הופיע 10 ימים אחרי ביוץ כי יתכן שההזרעה היתה יום אחד לפני הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום
פרופ` דוד בידר08/04/2018לרוב זה הוסת שמגיע 11-14 יום אחרי האוביטרל.
אם הדימום לא כמו בוסת רגיל תעשי בדיקת דם להריון ליתר ביטחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיתוי הבדיקה
מיכל09/04/2018אני מעדיפה קודם בדיקת שתן בייתית בנסיבות המיקרה ורק אם חיובי אז בדיקת דם.אם המועד המקורי לפי הוראות הרופא לביצוע בדיקת דם היה שבועיים לאחר הזרעה-כמה זמן מינימום אחרי הזרעה זה לבדיקת שתן כדי שהתוצאה תהיה אמינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חופף לעיתוי של בדיקת הדם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)