מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שק הריון גבולות לא סדיריםשרון25/03/2018
היי
אני שבוע 5+1. אחרי הזרעה. היום באולטרסאונד במוקד נצפה שק 10 ממ ללא קוטב או חלמון וגבולות לא סדירים. אני מבינה שאפסו הסיכויים להריון תקין?
אני שבורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בכל מקרה המשיכי במעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע חיצוני להתעברות טבעיתריקי25/03/2018
שלום.
מקפיצה שאלה שלא נענתה כי כנראה נעלמה מהעין ובווריאציה אחרת.
בתנוחה המסיונרית-האם הכנסת כרית מתחת לירכיים אחרי היחסים למשך זמן מסויים ובכך הגבהה שלהם יכולה לסייע להתעברות?
והאם הנ"ל גם יכול לסייע בזמן היחסים עצמם ולא רק אחריהם?(כלומר לשים את הכרית גם בנהלך היחסים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באותו הקשר
ריקי25/03/2018ובאותו הקשר-אם בוחרים לקיים יחסים בתנוחה האחורית-האם כדאי מייד אחרי זה להתהפך ולשכב על הגב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תנוחה ביחסים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/03/2018ההדגש הוא על קיום היחסים במועד הביוץ ולא התנוחה,בכל מקרה כרית לאחר היחסים לא תזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור מהביוץ עד הוסתנורית24/03/2018
ערב טוב לפרופסורים
שמתי לב שבחודש שאיני מתזמנת יחסי מין לכניסה להריון רק כשאני מקבלת וסת יש כאבי מחזור לכמה שעות, אך בחודשים של תזמום לשם כניסה להריון כבר אחרי כ 3 ימים מהביוץ מתחילים לי כאבי מחזור שהולכים ובאים כך למשך 10 ימים עד לוסת. מה יכולה להיות הסיבה? האם זה מרמז על קליטה/דחיה/ספיגת עוברים???
תודה מראש לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לכך כל משמעות קלינית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יכול להיות ההסבר. זה משגע אותי :-(
נורית25/03/2018מה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תחושה סובייקטיבית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר החזרת מוקפאיםליבי24/03/2018
שלום רב,
שאלתי כאן לגבי רמות הורמונים ולא הבנתי את התשובה. אשאל שנית כי אולי לא הובנתי:
בתאריך 15/3 הזרקתי אוביטרל בשעה 20:00 בערב. החל מתאריך ה17/3 נוטלת נרות אוטרוגסטן פעמיים ביום. (סה"כ 800 מג).
בתאריך 22/3 בבוקר הוחזר לי עובר שהופשר יום קודם (21/3) וגודל עד לשלב הבלסטוציסט.
במכתב שקיבלתי לאחר ההחזרה נכתב להמשיך ליטול נרות פרוגסטרון ונכתב גם "פרוטוקול: מחזור טבעי".
אני נורא חוששת לגבי רמות האסטרוגן שלי מפני שלא נתנו לי תמיכה גם של אסטרוגן. (כמו פרוגינובה או אסטרופם). בחודש שעבר עברתי החזרה של עובר טרי 5 ימים לאחר השאיבה וההחזרה נכשלה. ככל הנראה מפני שטרם השאיבה התבקשתי להזריק דקפפטיל חד פעמי. ולאחר השאיבה ניתנה לי תמיכה של פרוגסטרון בלבד ללא אסטרוגן. ופחות מ48 לאחר החזרת העובר החל דימום עקב ירידה חדה באסטרוגן.
לכן אני מודאגת שגם הפעם התמיכה לא מספקת אפילו שהפעם ההחזרה הייתה של מוקפא על בסיס המחזור הטבעי. (כלומר לא עברתי שוב שאיבה).
האם לא צריך לבדוק שרמות ההורמונים תקינות ושהתמיכה מספקת?
מה קורה בגוף מבחינת רמות ההורמונים לאחר החזרת בלסטוציסט? תוכלו להסביר מה אמורות להיות רמות האסטרוגן התקינות לאחר החזרה והשרשה מוצלחת?
מציינת כאן את רמות ההורמונים בבדיקות האחרונות:
14/3 (יום לפני שהתבקשתי להזריק אוביטרל):
Lh 4.3 פרוגסטרון קטן מ2, ואסטרדיול 841.
20/3 (יומיים לפני ההחזרה):
Lh 7.19 פרוגסטרון 85, אסטרדיול 293.
האם לא צריך או רצוי לבדוק את רמות ההורמונים שוב לאחר ההחזרה? מה הסיבה לא לתת תמיכה של אסטרוגן בנוסף לפרוגסטרון? ומדוע בכלל לתת תמיכה כלשהי בהחזרה על בסיס המחזור הטבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים-מחזור טבעי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2018החזרת מוקפאים במחזור טבעי כאשר האישה מבייצת באורח תקין אינו מצריך תמיכה,קבלת האוביטרל ועוד יותר התמיכה הפרוגסטטיבית שאת מקבלת הנם תוספת נוספת להפרשת ההורמונים הסדירה,כך שהכיסוי שלך תקין לחלוטין(כמובן בתנאי שהנך מבייצת באופן סדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החדרת עוברים 10 ימיםמי לי24/03/2018
החזרתי עוברים לפני עשרה ימים, היום עשיתי בדיקה ביתית והיא יצאה חיובית( פס שני חלש). האם יכולה להיות תשובה חיובית מהאוביטרל, גם אם הזרקתי בשבת לפני שבועיים ב10.03
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר כנראה היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעולות להעלאת סכויי ההתעברותריקי24/03/2018
קראתי שכדאי שהאישה תגביה ירכיה על ידי כרית-הכוונה גם במהלך היחסים עצמם ולא רק אחריהם?השאלה מתייחסת לתנוחה המסיונרית,בהנחה שתנוחה זו יעילה עבור 2 המצבים-רחם קדמי ורחם אחורי(כי אני לא יודעת בוודאות איזה רחם יש לי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם אחורי
ריקי24/03/2018בעלי כאמור הזכיר לי שיש לי רחם אחורי.
לכן מן הסתם השאלה היא בהנחה שהתנוחה המסיונרית יעילה עבור מצב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנוחה
פרופ` דוד בידר27/03/2018מי שהמליץ על זה יש לו חנות למכירת כריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם קידמי או אחוריריקי24/03/2018
שלום רב.
בהנחה שלא ידוע בוודאות איזה רחם יש לי:קידמי או אחורי ו-2 האפשרויות פתוחות-איזה מבין התנוחות הבאות מומלצת/ות להעלאת הסיכויים להתעברות:התנוחה המסיונרית,הגבר חודר מאחור(דוגי סטייל),תנוחה צידית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם אחורי
ריקי24/03/2018בעלי הזכיר לי שבאחד הביקורים אצל הרופא המטפל הוא אמר שיש לי רחם אחורי.
אז בהנחה שזה כך-איזה מבין 3 התנוחות שציינתי מומלצת/מומלצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא משנה-חשוב קיום יחסים במועד הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטיל אקמול פוקוס בהריוןשלי23/03/2018
שלום רב,
מדוע אקמול פוקוס אסור בהריון?
בתרופה זו יש פארצטמול, קופאין ואספירין.
מה מהמרכבים הללו בעייתי?
אני סובלת ממגרנות שמשתקות אותי מכאב, נמנעת מלקחת את התרופות הקבועות שלי - סומטרידקס וריזלט בשל אי בטיחותן / אין מספיק מידע עליהן בהריון.
מציינת שבשל הפלות חוזרות וקרישיות יתר אני נוטלת קלקסן וקרטיה, כך שבפועל נוטלת אספירין.
נמצאת כעת מיד לאחר גילוי בטא חיובית.
תודה על מענה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרופות -היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2018בהיריון רצוי לא לקחת תרופה עם מרכיבים כימיים רבים למרות שלא הוכח נזק בבני אדם משימוש בהם,אולם תמיד יש מקום לנקיטת אמצעי זהירות בשלבים כל כך מהותיים של התפתחות העובר הראשונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה שילוב GH בטיפול?GH23/03/2018
שלום פרופסורים. מה דעתכם לגבי שילוב GH בטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הורמון גדילה בטיפולי IVF
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2018אין לזה כל ערך מוסף אפילו במצבים של רזרבה שחלתית ירודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט וסת מלווה בכאבים וקושי בכניסה להריוןנטע23/03/2018
שלום
עברתי לפני 8 חודשים הפלה בגרידה, מאז מיעוט וסת מלווה בכאבים וקושי בכניסה להריון.
לפני 5 ימים עברתי היסטרו' אבחנתית בה התגלו הידבקויות משמעותיות ברחם ונאמר לי שעלי לעבור היסטרו' ניתוחית להפרדתן.
נקבע לי ניתוח לעוד חודשיים. שאלתי היא האם יכול להיות שמצב ההידבקויות יחמיר/יתפשט כך שפקטור הזמן הוא קריטי בהיבט הזה, או שלזמן אין חשיבות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הידבקויות ברחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2018הערכתי היא שחודש חודשיים לא ישנו מהותית לגבי הנזק שכבר נגרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת המינון יכולה לשבש את הסבב?טל23/03/2018
פרוטוקול ארוך עם דקפפטיל 0.05 מהיום ה-21. גירוי עם מונופור 75 + גונל 37.5 (והמשך דקפפטיל 0.05). ביום ה-8 לגירוי אסטרידיול 5300, הורד מינון למנופור 75 ללא גונל. היום, היום ה-9 אסטרדיול 7600. הוחלט להוריד מינון לחצי מונופור להיום ומחר ואז בדיקה נוספת ביום ראשון.
במעקבים נצפו 5-6 זקיקים בכל שחלה.
האם הורדת המינון יכולה לשבש את הסבב?
יכולה להיות לה השפעה על איכות הביציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Step found proticol -הורדת המינון בהתאם לתגובה הנה מקובלת ורצויה בנסיבות המקרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי לתאומיםשנינוש23/03/2018
שלום,אני מנסה להיכנס להריון.
יש לי ילדה בת 4.
שתיתי איקקלומין בעצת הרופאה כדי לזהות את הביוץ כי המחזורים שלי לא היו סדירים והבנתי שעם איקקלומין עולה האפשרות לתאומים. רציתי לדעת האם זה נכון?
מה גם,בעלי הוא תאום בעצמו(מטיפולי פוריות אבל אחותו התאומה בהריון תאומים) האם יש לכך השפעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נטילת איקכלומין מגדילה את הסיכוי להיריון תאומים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי החזרת בלאסטוציסטאיריס23/03/2018
בשבוע 6 לאחר החזרת בלאסטוציסט שהיה בן 5 ימים. מקבלת תמיכה פעמיים ביום עם קרינון 8%. לפני יומיים הפרשה בצורת חתיכות קטנות בצבע שחור דביקה כמו מסטיק . האם זה עובר שנפלט ?
לא סביר כנראה הפרשה מהקרינון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ בידר- יעילות של טסטומקסטסטו22/03/2018
האם הראה יעילות? אם לא יעזור- האם עלול להזיק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
טסטו24/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שימוש באנדרוגנים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2018שימוש באנדרוגנים הניתנים באמצעות מריחה על גבי העור
אנדרוגנים הניתנים באמצעות מריחה על גבי העור, נמצאו במחקרים כמשפרים את התגובה ההורמונלית בצורה משמעותית, וכתוצאה מכך גם מצריכים מינונים נמוכים יותר של זריקות להשראת הביוץ. למעשה, הטיפול המקדים באנדרוגנים בקרב נשים שהוגדרו כסובלות מתגובה שחלתית ירודה, הביא ככל הנראה להעצמת הרגישות של השחלה לזריקות השראת הביוץ ושיפר את תפוקת הביציות.
מחקרים נוספים אף הראו שהטיפול האנדרוגיני המקדים הניתן באמצעות מריחה על גבי העור שיפר גם את מספר הביציות הבשלות, הביציות המופרות, ואת מספר העוברים האיכותיים המופקים, וכך גם העלה משמעותית את שיעור ההריונות בקרב נשים הסובלות מהבעיה.
טיפול אנדרוגיני משולב
כדי להעצים את התגובה השחלתית לטיפולים להשראת הביוץ, מתבצע שימוש בשלושה אמצעים המשמשים לצורך העלאת רמת האנדרוגנים בשחלה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלי היה 13 ביציות לעומת 4-7 בפעמים קודמות
מילי25/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שיהיה בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערעור על ועדה לטיפול ב-IVFרונית22/03/2018
בת 27
שנתיים שמנסה להכנס להריון
אין לי ולבעלי שום בעיה וכל הבדיקות יצאו תקין
עברתי 5 הזרעות שמתוכן 2 טבעי 1 איקקלומין ועוד 2 פיורגיון
הוועדה דחתה את הטיפול להפרייה ורשמה שאני צריכה לעבור לפחות עוד 2 הזרעות עם זריקות.
האם ניתן לערער על ההחלטה?
מה עושים במצב כזה? שהרי ברור שההזרעות לא אפקטיביות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרופא צריך לתת נימוקים,להקדמת הטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
רונית22/03/2018עדכנתי את הרופא בתוצאה ושאלתי מה אפשר לעשות והוא לא הציע לי את זה?!
יש איזשהו הליך\נוהל שאני יכולה להפנות אותו אליו ולבקש שיפעל לפיו?
אני מטופלת דרך כללית, אין אופציה שאני אגיש את הערר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הטופס הייעודי ממולא וחתום ע״י רופא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בכל מקרה צרוף בקשה כתובה שלך לא תזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
רונית22/03/2018הרופא הגיש את הטופס בקשה לטיפול IVF המפרט את הרקע ואת מס' הטיפולים שעברתי.
הוועדה דחתה את הבקשה של הרופא שהמליץ שם מפורשות לעבור ל-IVF.
מה שאתה אומר זה שיש טופס נוסף שהרופא יכול לנמק את החלטתו בנוגע להקדמת הטיפול? וזאת למרות הדחייה?!
אשמח לדעת איך נקרא הטופס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
להדגיש נסיבות מקלות+ מכתבך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)