מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חזרה לטיפולים אחרי הנקהר.07/12/2017
שלום,
אני בת 40 וילדתי לפני שנה בניתוח קיסרי.
fsh לפני שנתיים בדיוק היה 13 וקצת.
הבעיה אצלי נבעה בתחילת הדרך מקרישיות יתר שהתגלתה רק בשלבים מאוחרים (אפלה) ויכול להיות שלבעלי עם הזמן יש גם בעיית זרע. (היה צריך לתת דגימה נוספת מיד אחרי השאיבה).
בטיפול האחרון שאבו 7 ביציות והיו 5 הפריות מתוכן רק 2 תקינות ואלה העוברים שהוחזרו.
הנקתי עד השבוע האחרון כשבחודשים האחרונים הנקתי פעם אחת ביום.
עדיין לא קבלתי וסת.
מה עליי לעשות על מנת לקבל וסת?
האם יש לי סיכוי לעוד היריון מהביציות שלי?
האם כדאי לעשות בדיקת amh?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה
פרופ` דוד בידר07/12/2017את לא צריכה לחכות לוסת אלא לפנות לרופא המטפל להתחיל טיפול מידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לטיפולים אחרי לידת ואקום ורוויזיהסיגל07/12/2017
שלום רב,
בשעה טובה ילדתי לפני שבועיים, אחרי שנה וחצי של טיפולים, במהלכם נעזרתי הרבה בפורום הנפלא הזה. וכעת לשאלת המשך: הלידה הייתה לידת ואקום והיה חשד לשארית שליה, בעקבותיו עשו רוויזיה של הרחם (כאב יותר מהלידה עצמה), ואכן הוצאה שארית. לפני השחרור מביה"ח עשו לי אולטרסאונד והרחם נראה נקי ללא שאריות.
שתי שאלות:
1) מתי כדאי לחזור לטיפולים לילד שני? לציין שאינני מניקה לצערי הרב (בני אובחן עם צהבת ילודים ונאמר לי להתחיל לתת תמ"ל, ומשם כבר לא הייתה דרך חזרה...).
2) האם לפני החזרה לטיפולים כדאי לעשות היסטרוסקופיה, לשלילת שאריות למיניהן, או שאולרסאונד מספיק לצורך העניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה
פרופ` דוד בידר07/12/2017אפשר לחזור לטיפולים באופן די מידי, כ 3-4 חודשים אחר לידה.
יש להתייעץ עם הרופא המטפל איך הוא נוהג.
לא צריך היסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות וטיפול בלטרוזולדנה07/12/2017
שלום,
ביום 5 לוסת נטלתי כדור אחד של לטרוזול במינון 2.5 מיקרוגרם למשך 5 ימים.
ביום 14 למחזור אסטרוגן 152, פרוגסטרון 1.9 רירית רחם בגודל 3.5 וזקיק בגודל 10.
ביום 17 למחזור. אסטרוגן 149 פרוגסטרון 2.3 הזקיק נעלם ורירית רחם 3.5.
האם ניתן להסיק כי המינון לא השפיע על הגוף ויש צורך בהגדלת המינון או לעבור לטיפול אחר כדי להשיג ביוץ?
כמו כן מודאגת מעובי רירית הרחם שלא מתעבה האם יש צורך בתרופה נוספת כדי לגרום לה להתעבות?
באם המינון הנוכחי לא משפיע על הגוף האם הכרחי להמתין לוסת כדי להגדיל את המינון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטרזול
פרופ` דוד בידר07/12/2017הטיפול בכדורים לא מתאים לך ועש לעבור לגרימת ביוץ על ידי זריקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
דנה07/12/2017תודה רבה על המענה המהיר.
אשמח לדעת על איזה זריקות מדובר ובאיזה מינון רצוי להתחיל.
האם יש סכנות שהזריקות עלולות לגרום לגוף בטווח הקצר ובטווח הארוך והאם יש לחכות לוסת כדי להתחיל עם זריקות.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר07/12/2017מדובר בזריקות המקובלות של הורמוני ה LH ו FSH.
מדובר בזריקות גונל פ , פוריגון ועוד.
הזריקות בהתאמה אישית ואין בהן שום סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יספיק לעבור אישור לטיפול IVFג07/12/2017
יש לי IVF מחר בשבע בבוקר, תזכרתי את הרופא שלי אם שלח בקשה אתמול בלילה והוא אומר שהוא שולח.
האם מאתמול - יום רביעי בלילה זה יספיק לעבור אישור? הוא אמר שניתן להשאיר צק בטחון, אבל אם זה לא יאושר אני מפחדת שזה יעלה לי 20.000 שח שאין לי.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטחון
פרופ` דוד בידר07/12/2017אם באמת יש הצדקה לטיפול אז אין היה להשאיר צק ביטחון.
סב במובן מסויים כן לקחת סיכון.
תתייעצו שוב עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
ג07/12/2017לא הבנתי אם אתה בעד או לא,
מדוע להשאיר צק בטחון אם אין לי את הסכום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חזקה על הרופא שלך שהוא ימינה אותך באופן הרצוי,היות וההחלטה הנה באחריותו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
ג07/12/2017מה הכוונה ימינה אותך באפן הרצוי?
רבותיי אתם לא עונים לשאלתי.
אתמול שאלתי את הרופא שלי אם הגיש בקשה לטיפול מהקופ"ח שלי, בד"כ לוקח 3 עד ימים לאשר טיפול , המושלם שלי מכסה את הטיפול. העינין שמחר השאיבה בשבע בבוקר, שאלתי אתכם אם עדיין לא יאשרו כי הרי יחלפו רק יומיים, האם יש מה לעשות בנידון, כי צק בטחון לא אוכל להשאיר משום שאין לי 20 אלף שח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר08/12/2017העניין תלוי בעצת הרופא שלך.
כשאני בטוח שההתחייבות תגיע במאה אחוז אני אומר למטופלת שלח להשאיר ערבון.
אם הרופא שלך לא יודע לענות תדחי הטיפול לחודש הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת היריון אחרי טיפולליאור07/12/2017
שלום רב.
רציתי לדעת אני שבוע וחצי אחרי בטא חיובית. מלבד שלא מרגישה כלום ואין תופעות...
רציתי לדעת אם יש סמנים למרות כל התמיכה שאני לוקחת במידה וחס ושלום היריון לא תקין?
בעוד שבועיים יש לי תור לרופא המטפל לראות שק ודופק אבל ממש לא רגועה שאין שום תופעות כמו: בחילות וכו...
בהיריון של בתי לאחר בטא יישאר התחילו בחילות והקאות.
אשמח למענה
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר07/12/2017לא תמיד יש סימני הריון מיד בהתחלה .
רק האולטרה סאונד יוכיח את האמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מבדיקות הדם בסבב הנוכחי להפריה חוץ גופיתמודאגת06/12/2017
אחרי כמה ימי הזרקות מונופור + פיורגון בדיקת הדם היא אסטרדיול 93 lh 6.7 פרוגסטרון 2.3. פעם ראשונה שתוצאה כזו קיבלתי סנירל כמדכא לפני ההזרקה . מה אומר ה lh ? מעולם לא היה לי כה גבוה יש לציין כי נכנסתי להריון וילדתי מטיפול הפריה עכשיו זה הסתבך . האם לוותר על הסבב ? האם lh גבוה פוגע באיכות הביצית? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבב
פרופ` דוד בידר07/12/2017רמת האסטרוגן נמוכה . לרמת ה LH אין נשמעות.
צריך להעלות מינון הזריקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ טבעי אחרי ציסטהאנונימית06/12/2017
לאחר 4 מחזורים של הזרקות גונאל 87.5 ואוביטרל ושניים מתוכם עם הזרעות.
יש לציין שביקת זרע טובה מאוד, צילום רחם ופרופיל הורמונאלי תקין.
בכל מחזור של טיפול היו זקיקים טובים מעל 18
אל עדיין שום טיפול לא צלח.
בעקבות ציסטה שגדלה, ועוד ממצא של אנדטריומה הוחלט שעליי להפסיק עם ההורמונים החודש ולעשות הזרעה על ביוץ טבעי.
האם זה נשמע טיפול תקין לאור מה שגילו לי??
האם כדאי לעבור כבר ל ivf
האם לעשות היסטרוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר07/12/2017כדאי לעבור ל IVF.
אין הצדקה להיסטרוסרופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתית לאחר החזרהיעל06/12/2017
שלום ב27 לנובמבר הוחזר לי עובר מוקפא בן 3 ימים.
היום 6 דצמבר ביצעתי בדיקת הריון ביתית בערב ויצא רק פס אחד. האם הבדיקה הבתית משקפת תוצאה אמינה בשלב זה?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר07/12/2017קשה לדעת.
תחזרי דוב על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ביום 3 למחזורשלי06/12/2017
אני עשיתי בדיקת דם ביום 3 למחזור פרוגסטרון היה על 1.2 עכשיו ביום שעשו לי הזרקת זרע לרחם הLHעמד 12.8 עמד על 1784e2והפרוגסטרון עמד על 1.20 עם יש מצב שאני יקלט בבקשה פשוט מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר07/12/2017המצב שאת מתארת הוא לפני ביוץ ככה שההזרעה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל 34 שעות לפני שאיבהא06/12/2017
שלום
עליי לקחת היום בשעה 21:00 שני אוביטרל
ביום שישי נאמר לי להגיע בשש ורבע בבוקר לבי"ח, נגיד שהשאיבה תהיה בסביבות שבע בבוקר זה יוצא רק 34 שעות לפני שאיבה, האם זה תקין? אתם כותבים כאן שצריך 36-40 שעות לפני שאיבה.
ועוד שאלה, ביוץ מתרחש כשזקיק מגיע לגודל 20 מ"מ לפחות, אם כך מדוע מזריקים צטרוטייד שמטרתו לדחות ביוץ, במשך כל השבוע הזקיק קטן מ20 מ"מ הוא בגודל של 10 מ"מ אחכ 12 וכו' אז מדוע להזריק צטרוטייד אם אני לא מבייצת, למה לא מזריקים רק כאשר הזקיק מגיע ל16 מ"מ 18 מ"מ יום יומיים לפני ביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
פרופ` דוד בידר07/12/2017אפשר לשאוב בין 32 שעות ל39 שעות אחרי אוביטרל.
הסיבה שאנחנו מתחילים מוקדם למנוע ביוץ זה כי זקיקים מ 13 מ״מ יכולים לבייץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשד בגלל פרוגסטרוןלאה06/12/2017
שלום ,
בתחילת הריון
בעקבות ההורמונים תמיכת פרוגסטרון שמקבלת יש כאב בשד. האם מותר לשים בקבוק מים חמים על השד ?
אודה לתשובתך ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שד
פרופ` דוד בידר07/12/2017מותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוננת אחרי החזרת עוברבטטה06/12/2017
שלום. יום לאחר החזרת עובר, הייתי ליד מישהי מצוננת כנראה נדבקתי ממנה, כל השבוע הייתי מנוזלת אך בלי חום. דוקא ההחזרה הזו צלחה :)) אך כעת אני מודאגת מרוד שהוירוס השפיע על העובר? האם יש לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוננת
פרופ` דוד בידר06/12/2017אין חשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל היריון אחרי החזרת עובריםמיקי06/12/2017
שלום רב,
מחזור אחרון 3.10.17, החזרת עוברים ב22.10.17 (עוברים בני 5 ימים.מנסה להבין באיזה שבוע אני. בIVF אומרים משהו אחד, רופא הנשים שלי אומר משהו אחר ומחשבון היריון באינטרנט אומר דבר שלישי.
ביום חמישי שעבר נצפה עובר התואם לשבוע 7 ושישה ימים.
אשמח להבין איך נעשה החישוב ובאיזה שבוע אני במדויק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב
פרופ` דוד בידר06/12/2017יום החזרת עוברים בני יום 5 זה 5 ימים לאחר הביוץ.
הביוץ הוא ביום ה 14,לכן תורידי 19 יום מההחזרה אחורה וזה יום ראשון של הוסת האחרון ולפי זה יש לחשב.
כלומר הוסת לחישוה החלה ב 3.10 כמו שכתבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה עוברים בד"כ ניתן להפיק ממנת זרע אחת?Rona06/12/2017
כמה עוברים בד"כ ניתן להפיק ממנת זרע אחת ?
(מה של תורם זרע+ביצית תקינה)
וכמה עוברים נהוג להחזיר בכל החזרה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
באופן תאורטי מכל ביצית שהתקבלה ניתן יהיה לקבל במקסימום עובר אחד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סיכויי קליטה ivfגל06/12/2017
שלום,
הריתי בגיל 38 וחצי סבב שני של ivf, עקב רזרבה שחלתית נמוכה מאד amh 0.41. אני עכשיו בשבוע 34.
רציתי לשאול אם אנסה שוב להרות בגיל 40 וקצת, האם גוף שהרה כבר ועבר לידה, סכוי קליטת הריון שני גדל, או שהגיל בלבד משחק תפקיד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים
פרופ` דוד בידר06/12/2017יש סיכויים יותר גדולים למי שהרתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)