מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם תמיכה מעכבת מחזוריוליה23/11/2017
רציתי להבין האם תמיכה אחרי החזרת עוברים של פרוגסטרון בכדורים וזריקות + אסטרופם מעכבת את המחזור כך שאם אין הריון הוא מגיע רק אחרי הפסקת התמיכה.
פעם קודמת קיבלתי מחזור בדיוק 12 יום אחרי ההחזרה בלי שהפסקתי תמיכה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכובעיכוב
פרופ` דוד בידר23/11/2017אם זה מחזור תחליפי דל החזרת מוקפאים אז כן, לא יבו.
אם זה לאחר שאיבה. לרוב יבוא הוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי פרוטוקול תוך כדי טיפולadva23/11/2017
הי,
בתהליך שאיבת בציות פעם שניה. AMH 1.25
פרוטוקול פלייר אפ: הכולל דקפפטיל 0.1 ומונפור 450 המוזרק פעמיים, בוקר וערב, 225 כל פעם. (התחלתי לקחת קודם דקפפטיל במשך יומיים ואז צירפתי לזה מונפור)
אני ביום העשירי לטיפול. עשיתי היום לראשונה בדיקת דם ויו.אס. התגלו 2 זקיקים בלבד בכל שחלה........
1. האם לשנות כעת את הפרוטוקול תוך כדי טיפול? אם כן - מה מציע לעשות אחרת?
אציין כי כבר 3-4 ימים אני משלשלת בין -פעם לארבע פעמים ביום.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי פרוטוקול - תיקון
adva23/11/2017אני ביום השמיני לטיפול=להזרקות
הפסקתי גלולות ב - 12 בנובמבר
ב-16 לחודש התחלתי להזריק דקפפטיל 0.1
וב-18 הוספתי מונפור 450* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המלצתי שתפעלי בהוראות הרופא המטפל המעודכן גם בתוצאות של בדיקות הדם ההורמונאליות שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית קטנה - 4 מ"מח23/11/2017
שלום
קיבלתי מחזור לפני 10 ימים ולקחתי במשך 4 ימים פעמיים ביום אסטרופם.
היום עשיתי אולטראסאונד והרירית עומדת על 4 מ"מ. מדוע זה ואיך ניתן לעבות אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בד״כ על ידי העלאת מינון האסטרופם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעות IUI מתורם זרעשירה23/11/2017
שלום פרופ',
בקרוב אעשה הזרעה ראשונה IUI מתורם זרע.
באיזה מועד כדאי לתזמן את ההזרעה ביחס לביוץ על מנת להגדיל את הסיכויים לבן זכר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהזרעה תוך רחמית אין לכך משמעות,ההזרעה צריכה להתבצע במועד הסמוך ביותר לביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ורוד רק בניגוב לאחר החזרה יום 5סמ23/11/2017
אני לאחר החזרה שאיתה לי בחמישי בתאריך 16.11 וביום החמישי להחזרה יתחיל לי הפרשות בהתחלה צמיגיות כמו נזלת יום למחרת בניגוב רק הפרשה ורודה ממש קצת אבל פסק וחזר שוב רק בניגוב ורוד חלששש וכמיות קטנות מאוד .אני יחזירו לי 3 עוברים מטופלת באונדמוטרין אני קצת בלחץ מי זה .העם זה תקין ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן וההפרשה הנה כתגובה של גירוי צוואר הרחם על יד נרות האנדומטרין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להמנע מהצילום רחם?מאי22/11/2017
שלום רב אני ובעלי מנסים להכנס להיריון שבעה חודשים. סובלת מקרוהן פעיל, סי אר פי 1.8 היריון ראשון ספונטני אחרי כחמישה חודשים (לפני שגילינו קרוהן) בפגישה אצל רופא פוריות הופניתי לעשות צילום רחם לוודא שאין סתימות בגלל הדלקת וכן פרופיל הורמונלי. מחזור סדיר, דימומים בין וסתיים באופן קבוע- קולפוסקופיה תקינה. קיבלתי כדורי איקקלומין- הרופא נשים אמר שלא ראה שיש השפעה של הכדור .. שאלותיי- האם ניתן להמנע מהצילום רחם? חוששת מזה מאוווד! שנית, קיבלתי אחה״צ וסת. מתי עליי לעשות טת הבדיקת דם ? האם מחר מתאים? לאחר מכן זה שישי ושבת שפחות רלוונטי.. האם כדאי לנסות שוב (פעם שלישית אחרי חודשיים הפסקה) איקקלומין?? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בצעי את בדיקת הפרופיל ביום א
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכתב תודה לפרופ אשכנזייניב22/11/2017
שלום פרופ' אשכנזי,
ברצוננו להודות לך מקרב לב!!! לאחר 4 שנים של נסיונות ומספר לא מבוטל של הפריות נכנסנו להריון ונולד לנו נסיך קטן. אין לנו מילים על הסיוע והעזרה שהענקת לנו בפורום בכל שאלה ששאלנו. ממש לא מובן מאליו ההסברים המקצועיים שלך! אנחנו בטוחים שתוביל כאן עוד הרבה זוגות ויחידים להצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תודה רבה מקרב לב על המילים החמות והמעודדות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בהיר וכאבי בטן בהריוןיעל22/11/2017
בוקר טוב
בהריון סוף שבוע 10 עם כאבי בטן וגב מתחילת הריון שהשתפרו מדי פעם , אך עדיין קיימים לסרוגין!! מדי פעם התכווצות קלה יחסית. בדיקת אטלטרסאונד בשבוע 7 היתה תקינה.
היום נראה כתם קטן מאוד בהיר ורוד שקוף בתחתון.
האם הכתם ו/או כאבי הבטן מעידים עח בעיה כלשהי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם
פרופ` דוד בידר22/11/2017אין לזה שום משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מועד הביוץשרי21/11/2017
נטלתי גלולות יסמין למשך כשבוע מתחילת המחזור ...והחלטתי להפסיק מרצוני.
מתי אמור להופיע הביוץ ? המחזור שלי סדיר כל 26 ימים והביוץ ביום ה 12 - 13...האם יהיה שיבוש כלשהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
פרופ` דוד בידר22/11/2017יגיע דימום בהפסקת הגלולות וזה כמו וסת .הביוץיהיה שבועיים אחרי היום הראשון של הוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר לא תואם שבוע שק קטן מדישרון21/11/2017
שלום
אני בת 39
נכנסתי להריון בעזרת הזרעה אחרי שנה של נסיונות ואחרי הפלה.
כעת שבוע 6+5 נצפה שק קטן עם עובר אך ללא דופק ולא תואם את השבוע. תואם שבוע 5. נאמר לי לחכות שבוע רק כדי לוודא שאין טעות אבל הרופא לא היה אופטמי. יש סיכוי בכלל? למה זה קורה? מכיוון שזו הפלה שנייה (קודמת היה דופק ופסק שהוע 10),
אציין שיש לי 2 ילדים בריאים מהריונות טבעיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר22/11/2017נראה שההריון לא תקין.
ממליץ לך לבדוק קרישיות יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות ההריונות התקינים בעבר?
שרון22/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מתקבל הרושם שמדובר בהיריון לא תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות
פרופ` דוד בידר23/11/2017כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חלקי של גונאל Fאלונה21/11/2017
שלום לכם.
התחלתי גונאל F על בסיס יומי מהיום הרביעי/חמישי למחזור.
לקחתי 4 ימים.אם אפסיק להזריק ו-3 ימים לאחר סיום ההזרקות אגיע לבדיקת דם בבוקר-אקבל תוצאה בצהרים ואחרי צהרים אלך למעקב הזקיקים ואמשיך כל יומיים-שלושה בדיקת דם ומעקב זקיקים-מה המשמעות הקלינית של הפסקת ההזרקות כבר לאחר 4 ימי הזרקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באותו הקשר-מירווחים לא שווים בין הנטילות
אלונה22/11/2017ובאותו הקשר-נטלתי את הגונל לא בפרקי זמן שווים בין נטילה ונטילה כמו שצריך להיות כל 24 שעות אלא 24 שעות פלוס מינוס 4 שעות לכאן או לכאן.
לדוגמא שעות הנטילה היו 10 בבוקר אבל גם 6 וגם 14.
האם לכך יש משמעות קלינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשמעות היא שהטיפול עשוי לעורר את השחלה ולגייס זקיקים שחלקם עשוי להפסיק להתפתח בגלל הפסקת הטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בגיל 42 - טיפולי ivfיעל21/11/2017
בת 42. ללא ילדים. בטיפולי ivf. הריון לא תקין אחד.
האם כדאי לעשות בדיקות לצורך בירור רזרבה שחלתית? ובדיקת פעילות הורמונלית תקינה? אם כן - איזה בדיקות?
לפני כשנתיים עשיתי צילום רחם. הצילום תקין. היסטרוסקופיה לא עשיתי.
האם יש טעם לבצע אחת מהבדיקות?
איזה בדיקות נוספות מומלץ לבצע בגילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ` דוד בידר22/11/2017תשלחי את הפרופיל ההורמונלי שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי
יעל23/11/2017פרופיל הורמונלי מחודש מאי 2017
ESTRODIOL (E-2) 471
TSH 1.69
LH 4.00
FSH 7.30* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרט לערך יחסית כבוה של אסטרוגן שאר הבדיקות בטווח התקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
פרופ` דוד בידר23/11/2017ערך של האסטרוגן גבוה לכן אי אפשר להשיג מסקנות ברורות.
אם הדבר נעשה בוסת הרי שערך גבוה של האסטרוגן מלמד על פעילות שחלתית לא תקינה.
תבצעי שוב ונראה מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי לפני התחלת IVFשרי21/11/2017
אני לפני טיפול ראשון IVF..הורמונים תקינים...ביוץ תקין כל 13 יום...מחזור סדיר..רחם תקין בהיסטרוסקופיה
גיל 45...בריאה
נטלתי גלולות יסמין כשבוע לפי המלצת הרופא...כעת הפסקה של 3 ימים...ולאחר מכן ההמלצה שלו ליטול איקקלומין למשך 5 ימים כדור אחד...במהלך חמשת הימים הללו פעמיים להזריק פוריגון 150...כמו כן לשלב גם עם כדורי Femara..חצי כדור לשלושה ימים...
את כל הטיפולים הללו אני צריכה ליטול במהלך חמשת הימים הללו....כל יום זריקה או כדור....
האם זה פרוטוקול תקין ?זה נשמע עמוס מדיי בהורמונים ואני מודאגת...בעיקר מנזק לביוץ או למחזור בהמשך...
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדובר בפרוטוקול לא שכיח,שטעמיו עם הרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל איזו כמות מזריקים?ד20/11/2017
שלום
כמה אוביטרלים מזריקים 36 שעות לפני שאיבה?
אני קוראת באינטרנט שרופאים כותבים אחד אוביטרל ויש רופאים שכותבים אוביטרל וחצי ואפילו שניים, מה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר21/11/2017אחד של 250.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
ד21/11/2017מדוע נתנו לי אחד וחצי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל
פרופ` דוד בידר22/11/2017״המצאה.״
בכל אופן זה לא מזיק ולא יקרה כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה דחוף מבנות שסובלות מפטריה לאחר החזרת עובריםלאה20/11/2017
שלום ,
כל פעם אחרי החזרה סובלת מפטריה בנרתיק.
מה עזר לכן ? אתמול ניסיתי למרוח פרוביוטיקה חיצונית .טרם עזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להשתמש בשמפון רחצה ליגיניה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
לאה21/11/2017מודה לך מאוד .
קניתי לפני הטיפול בהמלצת נטורפתית קצף להיגיינה נשית של קמילוטרקט אבולפיכה עץ התה .
האם מותר להשתמש לאחר החזרה ? ( ידוע כי השימוש בשמן עץ אסורה בהריון )
אודה להתייחסותך בנושא ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הערכתי שהיצרן מספק את המידע המבוקש לגבי השימוש בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)