מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- למסירה 4 מזרקים דקפפטיל-נשמרו היטב בקירורורד29/11/2017
מי שצריכה מוזמנת להוסיף תגובה להודעה. אעקוב אחרי התגובות ואצור קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי עדיין רלוונטי??
אילי07/12/2017אשמח לדעת אם עדיין רלוונטי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא בירידה לאחר החזרת מוקפאEiv29/11/2017
שלום, אשמח לעזרה.
אני 14 יום אחרי החזרת מוקפא. עשיתי בדיקת בטא לפני יומיים (12 יום אחרי ההחזרה) והתוצאה היתה 14.7 היום עשיתי שוב בדיקה והתוצאה 9. אמרו לי להפסיק את התמיכה (אנדומטרין ופרוגינובה) ושאין הריון. הווסת עדיין לא הגיעה ויש לציין שיש לי תסמיני הריון כבר שבוע כמו עייפות ובחילות ושילשולים. האם יכול להיות שזהו הריון כימי או השפעה של ההורמונים? יש לציין שאמרו לי להזריק אוביטרל ביום ההחזרה ו4 ימים אחרי דקאפפטיל כתמיכה.
והאם באמת כדאי להפסיק את התמיכה ואין סיכוי שהבטא תעלה עוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר29/11/2017זה נקרא הריון כימי.
יש להפסיק תמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לבצע שאיבה או לנסות פרוטוקול אחר?ורד29/11/2017
הי,
אני בטיפול שימור פוריות
סבב1 לפני כשנה: היתה ביצית אחת או שתיים ולכן ביטלתי השאיבה למרות שעשיתי את כל ההזרקות לפי הפרוטקול (מונפור+ ואח"כ פיורוגן 375 כל אחד ובסוף אורגלוטרן)
סבב 2: שאבו לי 4 ביציות (מונפור 450 ובסוף אורגלוטרן)
סבב 3: פלייר אפ דקפפטיל+מונפור 450. הדקפפטיל דיכא את השחלות. אחרי 6 ימים הפסקתי אתו והמשכתי רק עם מונפור 375. התוצאה 3 ביציות בגודל ממוצע של 14.
מאוכזבת וחשה שזה מעט מדי ביחס לעלויות הגדולות ובעיקר ביחס לסטטיסטיקה לפיה צריך הרבה יותר ביציות בשביל סיכוי להריון פוטנציאלי.
1. האם לבצע שאיבה או לנסות פרוטוקול אחר?
2. האם יש בכלל רופא/פרוטוקול אחר שיניב תוצאות טובות יותר? כמובן איני מבקשת המלצה לרופא או פרוטוקול חלופי בצ'אט אלא לדעת אם לפי הנתונים יש לי סיכוי לתוצאות אחרות או שאני משלה את עצמי? ש לי רופא מקסים אך אולי הוא שמרן...
אם מחליטה לדחות השאיבה:
3. האם יש סכנה בהורמונים שהזרקתי?
4.כמה זמן הפסקה צריך לעשות לפני תחילת הטיפול הבא כדי שהגוף יתאושש?
אודה לתשובתך בהקדם האפשרי לפני ההזרקה הבאה בשעות הקרובות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה טובה- דחוף
ורד29/11/2017אני בת 36.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה
פרופ` דוד בידר29/11/2017לפי התוצאות ורמת ההורמונים הגבוהה שהזרקת יש לך בעיה בשחלות.
החשוב זה לראות את הפרופיל ההורמונלי לפני השאיבות כדי להגיד לך האם כדאי להקפיא.
אין סכנה בהורמונים שהזרקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה טובה - השלמה
ורד29/11/2017תודה
"החשוב זה לראות את הפרופיל ההורמונלי לפני השאיבות כדי להגיד לך האם כדאי להקפיא." אשמח להסבר... למה כוונתך?. יש ביציות שלא כדאי להקפיא? מה הפרמטרים או איזו תוצאות למשל יצביעו שלא כדאי לבצע הקפאה?
משתפת בתוצאות מהיום)
אסטרדיול 2011
LH קטן מ- 0.17
פרוגסטרון 2>
אציין ש AMH=1.25
AMH 1.25* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה טובה - השלמה 2
ורד29/11/2017אציין שיש לי אנדומטריומה בגודל 3 באחת השחלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר30/11/2017התוצאות ששלחת הן לא אלו שצריך.
יש בדיקות שנקראות פרופיל הורמונלי שמבוצע בוסת, וזה החשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכת הביוץ "כחול לבן"רבקה29/11/2017
שלום לכם.
בערכה הנ"ל חלון בקרה וחלון תוצאה.
לכאורה רק אם הקוו האדום בחלון התוצאה הוא בעוצמה שווה או יותר מהבקרה-יש ביוץ
ומה קורה כשהקוו חלש יותר?זה אומר שאין ביוץ בכלל או שהוא פשוט קיים אבל לא משמעותי?(וכשזה המצב-האם גם יש סיכוי מסויים להיכנס להריון?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ככל שהקו פחות מודגש הטווח לביוץ רחוק יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא בירידה מתונהרוני29/11/2017
שלום פרופ יקרים,
אני כרגע נמצאת בהריון צעיר אחרי שלוש שנים של טיפולים. החזירו לי שני עוברים מוקפאים בני 3 ימים. הבטא התחילה יפה והיתה בעליה של פי 2.5 בכל פעם היום עשיתי בדיקה (בפעם ה3) והבטא עלתה אבל בניגוד לפעמים קודמות היא עלתה פ 1.9 האם תקין? נצפו שני שקים ברחם. אני היום מתחילה שבוע 5.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשחב זה נראה תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני שקי הריון תוך ריחמיגילי29/11/2017
הי פרופ' יקרים.
אני בהריון לאחר טיפולים, החזרת שני עוברים מוקפאים, היום בשבוע ארבע +שש נצפו שני שקי הריון תוך ריחמי באחד היה קוטב עוברי קטנטן השני היה ריק, האם יש עוד סיכוי שגם השני יתפתח? ובמידה ולא, זה מסכן את השק שכבר קיים?
המון תודה על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט ישנו סיכוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מחשבים באיזה שבוע אני?לאה28/11/2017
שלום ,
תאריך מחזור אחרון 28.10 . תאריך החזרה 16.11 .
היום 28.11 בשעה טובה בדיקת בטא חיובית. באיזה שבוע אני ?
אודה לתשובתכם ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 4
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך עמוק מסכין בהריוןיעל28/11/2017
הי
נחתכתי לפני כשעתיים באצבע במסעדה מסכין חדה.
החתך די עמוק וירד דם רב. כרגע מכוסה בפלסטר.
אני בשבוע 11 האם מסכן את העובר?
חוששת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מסכן יש לבדוק אם לא לתת חיסון אנטיטטנוס
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית אחרי ivfשרית28/11/2017
היום 12 יום אחרי החזרת עוברים בדיקה ביתית שלילית.. כבר שבוע הרגשה שעומדת לקבל מחזור..אוף מבאס מאוד! רק ביום ה בדיקת דם. האם יש סיכוי עדיין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר28/11/2017בדיקה ביתית היא אמינה לרוב.לא ברור למה אמרו לעשות בדיקה ביום ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון מזערי של גונאלמירי28/11/2017
חודש הבא מתחילה טיפול של גונאל 25.מתחילים במינון קטן בגלל שחלות פוליציסטיות.אם המינון הקטן לא יגרה מספיק את השחלה,האם הוא יכול להפריע לביוץ טבעי.אם אני מבייצת בצורה מסודרת כל חודש,האם מינון כזה יכול להוריד את הסיכויים שלי להריון באותו חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זוהי הדרך הראויה להתנהל ולהשרות ביוץ במצבך,הדבר עשוי רק לשפר את סיכוייך להרות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה לא טוב אחרי הזרעהמירי28/11/2017
שלושה ימים אחרי הזרעה.מרגישה כאב גרון וכאב ראש.תחושת עייפות כוללת.האם יכול להיות סימן שמשהו נקלט והולך לכיוון חיובי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קשר אולי סתם שפעת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוהה הריון מולארירונה28/11/2017
שלום פרופ אני אחרי טיפולים, יש בטא חיובית ומכפילה את עצמה פי 2 אני כרגע בשבוע 4 פלוס חמישה ימים, הבטא 5400 קראתי שבטא גבוהה יכולה להעיד על תסמונת דאון, האם זה נכון? והאם אפשר לראות שק הריון בשלב הזה, אני לאחר הריון מחוץ לרחם שהתפוצץ ואני חוששת מזה מאוד.
מציע להתאזר בסבלנות ולראות עוד יומיים קויומם של שק/שקי היריון,ולא לקפוץ למסקנות נמהרות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי חלקי לעומת היעדר טיפולרבקה28/11/2017
שלום לכם.
בעקבות ההתכתבויות האחרונות רציתי לחדד את ההבנה.
האם אם לא הייתי נוטלת בכלל גונל לעומת מצב שבו נטלתי באופן חלקי ולא מסודר(לא כל יום מתחילת המחזור ועד סמוך לביוץ)היה מביא לביוץ טוב יותר?כלומר האם היה עדיף שלא אטול בכלל לעומת הנטילות החלקיות שעשיתי?
הערה:זה לא שסבלתי מהיעדר ביוץ לפני הטיפול ההורמונלי.פשוט הרופא המטפל ניסה 2 מחזורי טיפול הורמונלי לפני מעבר להפריה חוץ גופית.מחזור הטיפול הראשון שאותו מילאתי בדיוק לפי ההוראות לא הצליח ובמחזור הנוכחי-עשיתי טיפול חלקי כתוצאה מכך שלא חשתי בטוב ולא עשיתי על כך התייעצות עם הרופא המטפל.פשוט על דעת עצמי עשיתי טיפול חלקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איכות הטיפול מתנית בהשגת ביוץ של זקיק/זקיקים והשגת היריון,לטעמי כל חריגה מטיפול מקובל רק מזעקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין וסת בהנקה ופוריותתגל28/11/2017
שלום רב,
אני בת 31 , שנה וחודשיים לאחר לידה שניה. אני עדיין מניקה וטרם קיבלתי וסת מאז ילדתי... רוצה לשאול האם קיים קשר בין אי קבלת וסת בזמן ההנקה גם לאחר זמן רב ובין מצב פוריותי.אני יודעת שיש נשים שמבייצות ומקבלות וסת למרות ההנקה. האם זה אומר שאני פחות פורייה? האם מוכר קשר כזה? מדוע חלק מהנשים מבייצות בזמן הנקה ואחרות לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קשר כזה,הפעילות ההורמונאלית של הורמון החלב משבשת את הליך הביוץ המקובל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסיכויים להתעברות כשקמים אחרי יחסיםלימור28/11/2017
לילה טוב.
האם לקום מהמיטה כדקה בלבד אחרי סיום היחסים וביקור בשרותים מפחית את הסבירות להתעברות באופן משמעוטי?באופן מועט?לא מפחית בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים
פרופ` דוד בידר28/11/2017לא מפחית סיכויים בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)