מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שני שקי הריון תוך ריחמיגילי29/11/2017
הי פרופ' יקרים.
אני בהריון לאחר טיפולים, החזרת שני עוברים מוקפאים, היום בשבוע ארבע +שש נצפו שני שקי הריון תוך ריחמי באחד היה קוטב עוברי קטנטן השני היה ריק, האם יש עוד סיכוי שגם השני יתפתח? ובמידה ולא, זה מסכן את השק שכבר קיים?
המון תודה על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט ישנו סיכוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מחשבים באיזה שבוע אני?לאה28/11/2017
שלום ,
תאריך מחזור אחרון 28.10 . תאריך החזרה 16.11 .
היום 28.11 בשעה טובה בדיקת בטא חיובית. באיזה שבוע אני ?
אודה לתשובתכם ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 4
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך עמוק מסכין בהריוןיעל28/11/2017
הי
נחתכתי לפני כשעתיים באצבע במסעדה מסכין חדה.
החתך די עמוק וירד דם רב. כרגע מכוסה בפלסטר.
אני בשבוע 11 האם מסכן את העובר?
חוששת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מסכן יש לבדוק אם לא לתת חיסון אנטיטטנוס
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית אחרי ivfשרית28/11/2017
היום 12 יום אחרי החזרת עוברים בדיקה ביתית שלילית.. כבר שבוע הרגשה שעומדת לקבל מחזור..אוף מבאס מאוד! רק ביום ה בדיקת דם. האם יש סיכוי עדיין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר28/11/2017בדיקה ביתית היא אמינה לרוב.לא ברור למה אמרו לעשות בדיקה ביום ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון מזערי של גונאלמירי28/11/2017
חודש הבא מתחילה טיפול של גונאל 25.מתחילים במינון קטן בגלל שחלות פוליציסטיות.אם המינון הקטן לא יגרה מספיק את השחלה,האם הוא יכול להפריע לביוץ טבעי.אם אני מבייצת בצורה מסודרת כל חודש,האם מינון כזה יכול להוריד את הסיכויים שלי להריון באותו חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זוהי הדרך הראויה להתנהל ולהשרות ביוץ במצבך,הדבר עשוי רק לשפר את סיכוייך להרות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה לא טוב אחרי הזרעהמירי28/11/2017
שלושה ימים אחרי הזרעה.מרגישה כאב גרון וכאב ראש.תחושת עייפות כוללת.האם יכול להיות סימן שמשהו נקלט והולך לכיוון חיובי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קשר אולי סתם שפעת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוהה הריון מולארירונה28/11/2017
שלום פרופ אני אחרי טיפולים, יש בטא חיובית ומכפילה את עצמה פי 2 אני כרגע בשבוע 4 פלוס חמישה ימים, הבטא 5400 קראתי שבטא גבוהה יכולה להעיד על תסמונת דאון, האם זה נכון? והאם אפשר לראות שק הריון בשלב הזה, אני לאחר הריון מחוץ לרחם שהתפוצץ ואני חוששת מזה מאוד.
מציע להתאזר בסבלנות ולראות עוד יומיים קויומם של שק/שקי היריון,ולא לקפוץ למסקנות נמהרות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי חלקי לעומת היעדר טיפולרבקה28/11/2017
שלום לכם.
בעקבות ההתכתבויות האחרונות רציתי לחדד את ההבנה.
האם אם לא הייתי נוטלת בכלל גונל לעומת מצב שבו נטלתי באופן חלקי ולא מסודר(לא כל יום מתחילת המחזור ועד סמוך לביוץ)היה מביא לביוץ טוב יותר?כלומר האם היה עדיף שלא אטול בכלל לעומת הנטילות החלקיות שעשיתי?
הערה:זה לא שסבלתי מהיעדר ביוץ לפני הטיפול ההורמונלי.פשוט הרופא המטפל ניסה 2 מחזורי טיפול הורמונלי לפני מעבר להפריה חוץ גופית.מחזור הטיפול הראשון שאותו מילאתי בדיוק לפי ההוראות לא הצליח ובמחזור הנוכחי-עשיתי טיפול חלקי כתוצאה מכך שלא חשתי בטוב ולא עשיתי על כך התייעצות עם הרופא המטפל.פשוט על דעת עצמי עשיתי טיפול חלקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איכות הטיפול מתנית בהשגת ביוץ של זקיק/זקיקים והשגת היריון,לטעמי כל חריגה מטיפול מקובל רק מזעקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין וסת בהנקה ופוריותתגל28/11/2017
שלום רב,
אני בת 31 , שנה וחודשיים לאחר לידה שניה. אני עדיין מניקה וטרם קיבלתי וסת מאז ילדתי... רוצה לשאול האם קיים קשר בין אי קבלת וסת בזמן ההנקה גם לאחר זמן רב ובין מצב פוריותי.אני יודעת שיש נשים שמבייצות ומקבלות וסת למרות ההנקה. האם זה אומר שאני פחות פורייה? האם מוכר קשר כזה? מדוע חלק מהנשים מבייצות בזמן הנקה ואחרות לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קשר כזה,הפעילות ההורמונאלית של הורמון החלב משבשת את הליך הביוץ המקובל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסיכויים להתעברות כשקמים אחרי יחסיםלימור28/11/2017
לילה טוב.
האם לקום מהמיטה כדקה בלבד אחרי סיום היחסים וביקור בשרותים מפחית את הסבירות להתעברות באופן משמעוטי?באופן מועט?לא מפחית בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים
פרופ` דוד בידר28/11/2017לא מפחית סיכויים בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של פרופיל הורמונלישניקו27/11/2017
שלום רב לאחר 8 חודשים של ניסיונות להרות (ילדה בת 3 וחצי בבית) מצרפת תוצאות בדיקות פרופיל הורמונלי. לציין שוסת קיבלתי ברביעי אחה״צ. את הבדיקות עשיתי הבוקק לאחר שעה ערות, אך הייתי ערה רוב הלילה וגם בבוקר לפני השעה הרצופה. Tsh- 1.74 Prolactin -222 LH- 12.7 Fsh -7 Estradiol e2- 261 Progesterone- קטן מ-0.8 טסטוסטרון- קטן מ-1.5 DHEA-S - 0.79
אשמח חהסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורמונאלי תקין,יתכן ורמת ה-LH היחסית גבוהה עשויה להצביע על שחלה פוליציסטית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא מועד ביצוע בדיקת הריוןערב טוב27/11/2017
במשך כמה חודשים השלב הלוטאלי שלי ארוך 16 ימים בדיוק!!!!
תוצאה שלילית של בדיקת בטא 11 ימים אחרי הביוץ היא וודאית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי מעדיף להמתין ל-14 יות לפחות כדי לשלול בוודאות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא חיובית הורמונים בירידהנטע27/11/2017
הי פרופ יקרים, אשמח אם תוכל לענות לי על השאלה אני מעט (הרבה) לחוצה.
אחרי 3 שנים של טיפולים סוף סוף בטא חיובית ואפילו הכפילה את עצמה.
ביום העשירי להחזרה של 2 עוברים מוקפאים 443 פרוג 90 אסטרדיול 1004
ביום ה12 להחזרה בטא 988 פרוג 64 אסטרדיול 1455
ביום ה14 להחזרה בטא 2650 פרוג 60 אסטרדיול 1300.
מה הסיבה לירידה בהורומונים? האם זה מרמז על הריון לא תקין? הבטא עולה תקין רק ההורמונים יורדים. אני מקבלת 2 קרינון ביום וארבעה פרוגינובה. האם יש צורך בחיזוק התמיכה? אני ממש מפחדת מהפלה כי ההורמנים בירידה. חשוב לציין שאין ולא היה דימום.
אודה לתשובתך.
וכן האם לאור התוצאות של הבטא יש סיכוי להריון תאומים?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
פרופ` דוד בידר27/11/2017אין שום משמעות לבדיקות האסטרוגן ו הפרוגסטרון שעשית וזה לא אומר כלום לגבי ההריון.
ובכלל ההורמונים גבוהים בכל קנה מידה.
הירידות האלה הן בטווחים הנורמליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היעדר ביוץ עקב טיפול הורמונלי חלקירבקה27/11/2017
שלום לכם.
בפנייתי ביום חמישי שעבר הצגתי את תוצאות בדיקת הדם מהבוקר(lh2.26,פרוגסטרון 0.36 ואסטרדיול 613)ובערב אותו יום מעקב זקיקים זקיק 10מ"מ בכל שחלה(ובאחת מהן גם זקיק קטן יותר).זה היה 9 ימים מהתחלת הווסת והטיפול היה חלקי כי לא חשתי בטוב-זריקת גונל ביום 5 למחזור,ובימים7 ו-8 בלבד.הבעתם דעה שלא סביר שלא יהיה ביוץ והיום 13 ימים מתחילת הווסת-לפי בדיקת ביוץ "כחול לבן"לא צפוי ביוץ ב12 עד 36 שעות הבאות.
האם בכל זאת יכול להיות שבמחזור הנוכחי לא יהיה ביוץ?
יש לציין שזהו מחזור הטיפול ההורמונלי השני שלי.אני בגיל 43 ותמיד היו לי ביוצים.במחזור הקודם הביוץ הקדים עקב הטיפול ההורמונלי שהתחיל ביום 2 למחזור-וכבר ביום 9 ניתנה הנחיה למתן אוביטרל כשהייתי על סף ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר27/11/2017טיפול חלקי בזריקות גונל בלי מתכונת מסודרת גורם לבעיות בביוץ ולכן לא יהיה ביוץ משמעותי החודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ"לא משמעותי"
רבקה27/11/2017הי.
בהמשך לתשובה-האם מביוץ "לא משמעותי"כהגדרתך-בהכרח לא יתכן הריון במחזור הנוכחי?
ושאלה נוספת-אם לא יהיה הריון ובמחזור הבא לא אקח כלל גונל-האם לא צפויות בעיות בביוץ כתוצאה מטיפול חלקי בגונל ללא מתכונת מסודרת כמו במחזור הנוכחי?
ודבר אחרון-בהנחה שגם ביוץ"לא משמעותי"עשוי להביא להריון,מתי הוא עשוי להתרחש?באיזה יום או ימים של המחזור בהתחשב בנתונים שהצגתי בתחילת ההתכתבות הזאת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר28/11/2017טיפול חלקי לא מביא ברך כלל לתוצאות.
זה לא צריך להפריע לטיפול חדש.
במחזור זה הסיכויים קטנים מאוד להיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב הריון לאחר החזרהמאיה26/11/2017
קיבלתי מחזור ב26.10 ושאיבה היתה 6.11 . איך מחשבים מיום השאיבה שבועיים אחורה או לפי תאריך המחזור המקורי?
ב11.11. החזרתי בלסטו איזה שבוע אני היום ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאריך
פרופ` דוד בידר27/11/2017שבועיים אחורה מיום השאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)