מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות לגבי בדיקות דם ומעקב זקיקים יום 8 למחזורשירי22/08/2016
שלום,
יום 8 למחזור לאחר מה שנראה כהריון כימי בהזרעה בחודש שעבר.
תוצאות בדיקות לאחר 4 ימים של הזרקת גונל 150:
פרוגסטרון 0.5
אסטרוגן 453
רירית 6.5
שחלה ימין זקיקים 13 + 11
שחלה שמאל זקיקים 13.1 + 26 (מניחה שציסטה)
לשאלתי - מדוע הפרוגסטרון נמוך כ"כ בשלב זה של המחזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות לגבי בדיקות דם ומעקב זקיקים יום 8 למחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/08/2016בשלב זה הוא אמור להיות נמוך ,הפרוגסטרון עולה לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי עיתוי הזרעה - האם מוקדם מדי?מאיה22/08/2016
ביום חמישי ביצעתי מעקב זקיקים + בדיקת דם, לקראת הזרעה מתרומת זרע ,והתקבלו התוצאות הבאות:
(ESTRADIOL (E-2:
1190 pmol/
LH:
14.20 IU/L
PROGESTERON:
<2
גודל זקיק: 17.5
קיבלתי הוראה להזריק אוביטרל באותו יום . הזרקתי בשעה 16:30, ולמחרת בבוקר, ביום שישי, עברתי הזרעה בשעה 10:30. מכיוון שביוץ מתרחש כידוע רק 36 שעות לאחר הזרקת אוביטרל, זה אומר שלאחר ההזרעה "התבזבזו" הרבה שעות ללא חשיפה של זרע וביצית. לפי חישוב שלי, התרחש ביוץ רק ביום שבת בסביבות ארבע לפנות בוקר.
אני יודעת שזרע יכול להמתין לביצית, אבל האם יכולת ההפריה של הזרע לא יורדת לאחר כל זמן ההמתנה הזה והאם משך זמן החשיפה של הזרע והביצית הוא מספיק במקרה זה כדי שתיווצר הפריה? בקיצור, האם עיתוי ההזרעה נכון, או שמא היה מוקדם מדי?
תודה מראש על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי עיתוי הזרעה - האם מוקדם מדי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/08/2016ללא סםק הזרעה גם בשבת היתה מעולה,יחד עם זאת גם אם ההזרעה ביום ו מוקדמת במקצתבנסיבות המקרה עשויה בהחלט להיות יעילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר רחם א.ס בטניתדנה22/08/2016
שלום,
אני אחריivf איקסי וקוסטינג.
שבוע 23, הכל תקין.
מדדו לי היום בסקירה המורחבת את צואר הרחם אבל א.ס בטנית יש לזה בכלל משמעות.
או שאם זה לא מהנרתיק אין לזה משמעות בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צוואר רחם א.ס בטנית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/08/2016הערכת מצב צוואר הרחם יעילה יותר בבדיקת אולטרסאונד וגינלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי IVF - שכחתי לקחת קרינון - האם מסוכןאור22/08/2016
בוקר טוב,
אני מבצעת טיפול תמיכה בקרינון לאחר החזרת 3 עוברים שבוצעה לפני 8 ימים.
בדר"כ אני לוקחת את הקרינון כל בוקר אך הבוקר שכחתי.
האם פספוס של יום יכול ליצור בעיות?
האם לקחת היום אחה"צ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולי IVF - שכחתי לקחת קרינון - האם מסוכן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/08/2016קחי היום אחה"צ ,אין כל בעיה אם העיכוב בלקיחת התכשיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין מחזור ואין הריוןשמרית22/08/2016
שלום לרופאים, בחודש שעבר הייתי במעקב זקיקים + בדיקות דם. בתאריכים המיועדים לפי הבדיקות קיימנו יחסים. לא הזרקתי כלום. מאז יום הביוץ המשוער חלפו 15 יום ואין מחזור וגם אין הריון. מה יכולות להיות הסיבות לכך? יום הביוץ נקבע לפי אולטרסאונד + בדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מחזור ואין הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/08/2016יתכן ובייצת מאוחר יותר,יתכן ונוצרה ציסטה לוטאלית המעכת את הופעת המחזור גם ללא היריון,תמיד יכולה להיות אפשרות של היריון כימי שנספג ולא נמצאה לו עדות בעת ביצוע הבדיקה להיריון,דבר המעכב את הופעת המחזור,לעיתים מתח נפשי או נטילת תרופות או תכשירים אחרים יכולים לשבש את המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ושאלות נוספות
שמרית22/08/2016האם אתה ממליץ לפנות לרופא בדחיפות או שניתן להמתין? אם כן, כמה להמתין?
האם מתח נפשי יכול להאריך את השלב שבין הביוץ לקבלת מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה ושאלות נוספות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/08/2016המתיני עוד מספר ימים ובהעדר מחזור כדאי לפנות לביקורת רפואית.
כאמור מתח נפשי עלול לשבש את המחזור ולעכב אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריון אחרי ivf - האם תקין?גלית21/08/2016
שלום,
עברתי שאיבה ב17/7
ב20/7 החזרה ראשונה של עובר 1
החזרה שניה ב 22/7 גם עובר 1.
היום ה 21/8 נצפו 2 עוברים בגודל של 6w2d
עם דופק. האם תקין?
לפי הספירה שלי אני בתחילת שבוע 8. הם לא קטנים מדי?
קצת מודאגת, אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גיל הריון אחרי ivf - האם תקין? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/08/2016ההיריון תקין כנ"ל שבוע ההיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ואודה לחידוד נוסף
גלית22/08/2016אני בשבוע 6 או 8?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה ואודה לחידוד נוסף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/08/2016גי ההיריון מחושב ממועד השאיבה+ שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית שלילית אחרי החזרת מוקפאטליה21/08/2016
היי
לפני 10 ימים החזירו לי עובר מוקפא. היום לא התאפקתי ועשיתי בדיקת הריון שהראתה שלילי. יש עוד סיכוי שזה יהיה חיבוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה ביתית שלילית אחרי החזרת מוקפא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/08/2016בצעי בדיקה בעוד יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם T - לגעת או לא לגעת? אשמח לתשובה מפורטת תודהירדן21/08/2016
שלום,
ביצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית ולדבריי הרופא יש לי רחם במבנה T הוא מציע לנתח ולתקן.
הרופא שאצלו אני מטופלת אומר שאין צורך בניתוח וסוג הרחם הוא לא T קלאסי אלא טיפה יותר גדול אבל עדין נחשב בהגדרה של T ושניתוח לא יעזור במקרה הזה.
הבנתי שסטג רחם כזה נחשב נדיר, האם נתקלת בהריונות ברחם מסוג זה? מה הסכנה במידה ונכנסים להריון? והאם המלצתך היא לעשות ניתוח?
אשמח לכל פרט רלוונטי לגבי הבעיה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם T - לגעת או לא לגעת? אשמח לתשובה מפורטת תודה - תגובה
פרופ` דוד בידר21/08/2016לא לגעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחם טי המשך שאלה
ירדן21/08/2016אפשר קצת יותר פירוט שאדע מה הסיכונים במידה ולא מנתחים,
הרופא שעשה לי את ההיסטרוסקופיה אמר בצורה חד משמעית שצריך לנתח ו"לתקן" לכן אני מבולבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רחם טי המשך שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/08/2016באופן כללי אני מסכים עם דעתו של פרופ' בידר בכל מקרה אם מבוצע הניתוח להרחבת הרחם במצב של רחם בצורת T ,יש לעשותו לאחר כשלון כרוני להרות,או לאחר הפלות חוזרות,ולאחר הערכה מדוייקת של מצב החלל,בכל מקרה השיקול חייב להעשות בנסיבות הספיציפםיות של המקרה וע"י איש מקצוע מיומן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון לאחר הזרעהפאני21/08/2016
יום שישי עשיתי הזרעה. ביום רביעי בשעה 22:30 הזרקתי אוביטרל.
מתי אפשר לעשות בדיקת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון.. ................................. - תגובה
פרופ` דוד בידר21/08/2016שבועיים לאחר ההזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
פאני21/08/2016מיום ההזרעה -שישי יש לי כאבים בבטן התחתונה שמורגשת בעיקר בהליכה קלה וגם בזמן ישיבה.. מזכיר כמו ימי ביוץ, האם תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר22/08/2016זה תוצאה מהטיפול וצריך להעלם לאט לאט..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות פיזית אחרי החזרת מוקפאיםחוה21/08/2016
שלום רב,
לפני מספר ימים החזרתי עובר אחד קפוא.
אני מאד משתדלת להמנע מפעילות פיזית, אך יש לי תינוק בן מעל לשנה וכמובן שאיתו אני מתפקדת במשרה מלאה וכיוצא מכך מרימה אותו לא מעט במהלך היום.
אני כל הזמן בחששות שבשל כך לא יצלח הטיפול, האם זה באמת עשוי לפגוע בהצלחת ההחזרה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פעילות פיזית אחרי החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2016הפעילות שאת מציינת לא תפגע בסיכוייך להרות,אדרבא היאתפחית לחצים ותסייע לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי הזרעה ראשונה, ומוטרדת כעת ממשהו...ענבר21/08/2016
שלום,
עברתי הזרעה ביום שישי מתרומת זרע. מכיוון שהתהליך היה כרוך בשינוע הזרע לקופת חולים , לשם ביצוע ההזרעה, ובהמתנה ארוכה מאוד לרופא שיקבל אותי, סך כל הזמן מרגע שנמסר לי הזרע ועד שעברתי את ההזרעה עמד על שעתיים! עכשיו מטרידה אותי המחשבה: האם יש סיכוי שאיכות הזרע נפגמה כל משך הזמן הזה של השהייה באוויר? (בהנחה שזו טמפרטורת החדר) או שאני יכולה להיות רגועה בנקודה זו? כי אני קצת מבולבלת לגבי משך זמן השרידות של הזרע באוויר (חלק אומרים - שעה, חלק - שעתיים אחרים - 3-4 שעות וכו').
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עברתי הזרעה ראשונה, ומוטרדת כעת ממשהו... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2016פרק הזמן שהמתנת אינו מהווה בעיה מבחינת השרידות של הזרע וכושרו להפרות(במיוחד שמדובר בזרע איכותי של תורם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,ממש לחוצה ומודאגת אשמח לתשובהזהבית20/08/2016
לא מצליחה להיכנס להריון כבר שנה ושלושה חודשים נכנסתי להריון בעבר בצורה טבעית ויש לי 2 בנים נכנסתי בקלות ומהר לאחר מכן היה לי הפלה טבעית ומאז לא מצליחה להיכנס להריון עשיתי בדיקות הורמונליות, זרע וצילום רחם הכל יצא תקין מה יכולה להיות הסיבה שאני לא מצליחה להיכנס שוב והאם יש עוד סיכוי להיכנס בצורה טבעית, את הצילום רחם עשיתי החודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום,ממש לחוצה ומודאגת אשמח לתשובה... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2016לאור פרק הזמן הארוך שאינך נכנסת להיריון -המלצתי היא להתחיל טיפול ייעודי בהשראת ביוץ והזרעות תוך רחמיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה יש לי עוד שאלה
גלית21/08/2016עם הכל בסדר אז למה בעצם זה לא מצליח אין סיכוי שעם אני ימשיך בצורה טבעית זה יצליח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה יש לי עוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2016סיכוי יש,אולם פרק הזמן של חצי שנה מספיקכדי לבטא את הפוטנציאל שלו,ואם הוא לא התרחש כדאי לשקול את הטיפול המוצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה אבל לא הבנתי.
גלית21/08/2016רק דבר אחד אני לא מבינה עם בעבר הצלחתי להיכנס וגם נכנסתי להריון שלישי למרות שהייתה הפלה וגם הבדיקות תקינות למה בעצם זה לא מצליח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה ..........
גלית22/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה........
גלית22/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה........ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/08/2016הדינמיקה של השינויים המתחוללים בגופנו עם הגיל,אירועים רפואיים כמו ההפלה ,שינויים באיכות הזרע,תפקוד השחלות ועוד מהווים את הקושי להרות,ולכן נמצא שהמתנה במקרים של איפ פריון משני אמורה להיות לא יותר מ-6 חודשים.למעשה ברור כיום שמה שהספיק לך להרות בעבר בטווח זמן קצר יותר אינו המצב כיום,ולכן את נדרשת לטיפול עזר כדי למקסם את סיכוייך להרות בטווח זמן קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת רופא ובית חולים. האם יש טעם להחליף להשגת התוצאהבלה20/08/2016
אני מטופלת בבית חולים מאיר כמה שנים והם מכירים אותי כבר כמובן ואת הבעיה. הבעיה היא באיכות הביצית , היא לא תמיד מתפתחת ולא תמיד יש החזרה. המליצו לי על פרופסור שבח פרידלר. הוא עובד עם בתי חולים פרטיים.השאלה היא, האם באמת יש באסוטא מיכשור טכנולוגי יותר מתקדם מאשר במאיר שכן יכול להשפיע על ההצלחה ?
החלפת רופא ובית חולים. האם יש טעם להחליף להשגת התוצאה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2016איכות הטיפול בבית חולים מאיר מצויינת ואינה נופלת באיכותה מזו הניתנת באסותא,בכל מקרה אין פסול בשינוי רופא בבחינת "לשנות מקום לשנות מזל"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר עוברים להחזרה בגיל מבוגר שאלה בנושאלוני20/08/2016
שלום,
אני בת 42 שנתיים בטיפולים מתרומת זרע ללא ילדים. 7 שאיבות עד כה. במקרה שלי השאיבות מניבות יחסית הרבה עוברים אך איכותם ירודה ולכן יש לי הפלות רבות. (בדיקות מקיפות להפלות תקינות). כשגידלו 9 עוברים במעבדה שרד רק אחד לבלסט, הוא לא נקלט, מה שלא מוכיח בהכרח שזו הדרך, הרי שביצית תקינה עלולה לא לשרוד כבלסט, וזה מרגיש לי בזבוז ומפחיד אותי לצאת "קרחת". אגב, זו היתה החזרה כפולה, יומיים לפני החזרת הבלסט הוחזרו שני עוברים ביום השלישי..... כך שמיקסמנו את הסבב. בהחזרה אחרת כשהחזירו ארבעה עוברים אחד נקלט ונפל בשבוע 5 ושלוש הנותרות לא היו ראויות בכלל להקפאה. במקרה שלי התקווה היא ליפול על "ביצת הזהב" התקינה, כך הבנתי מכל המומחים שיש, שבנסיבות גילי ולאור העובדה שאני ללא ילדים היא 1 ל 9 פחות או יותר. אני שוקלת תרומת ביצית כי זה מאוד מייאש לעבור את כל התהליך מן הסתם, אבל תוהה האם במקרה שלי הפיתרון היחיד שיעלה לי את סיכויי ההצלחה מביציות שלי הוא להחזיר כמה שיותר עוברים? האם מותר לרופא להחזיר יותר מארבעה עוברים לאור הנסיבות שלי והסטטיסטיקה שמאפיינת את הטיפולים שעברתי? אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מספר עוברים להחזרה בגיל מבוגר שאלה בנושא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2016גישתו של הרופא שלך בהחלט ראויה,בכל מקרה דף העמדה של האגודה הישראלית לפוריות המהווה במובן זה מורה נבוכים למספר העוברים המוחזרים ממליץ על החזרה של עד 4 עוברים בהצחשב בגילך,ובמספר נסיונות הטיפול שעברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום 9 ימים אחרי החזרת מוקפא.טליה20/08/2016
. אני 9 ימים אחרי החזרת מוקפאים בבוקר קמה לפיפי ורואה בניגוב דם חום עם מעט דם טרי. לא יודעת מה לחשוב .מחזור / מהנרות אנדומטרין . מה שגם אף פעם המחזור לא הקדים לי. נר אחרון לקחתי אתמול בלילה לפני שינה . יש לציין שאת הנר אנדומטרין לקחתי באיחור של כמה שעות.. יכול להיות בגלל זה? ועוד שאלה האם הנרות אנדומטרין מעכבים מחזור? מתי הכי מוקדם אני יכולה לעשות בדיקת הריון?
דימום 9 ימים אחרי החזרת מוקפא. מודאגתתתתתתתתתתתתת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2016ההכתמה הדמית אינה חייבת להיות מחזור-בהחלט יתכן שהיא יכולה להיווצר מהשפעה מקומית של הנרות על צוואר הרחם,המלצתי לבצע את הבדיקה להיריון לפחות לאחר 12 יום מההחזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)