מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך להזריק לעצמי ציטרוטיידעמל22/09/2016
שלום
קבלתי הנחייה להזריק ציטרוטייד ביום שבת
זות הפעם הראשונה שאני אזריק אותה
האם יש צורך בציוד נוסף או מזרק נוסף חוץ ממה שיש בערכה
מכיוון שאין קופת חולים בשבת אז אני לוקחת את האחריות על עצמי ואני אזריק לבד
אשמח להסבר מפורט על אופן הכנת הזריקה והיכן להזריק
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש הוראות הזרקה צטרויטיד ביוטיוב
חסוי23/09/2016המזרק מגיע מוכן אין מה לפחד אישה יקרה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש הוראות הזרקה צטרויטיד ביוטיוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/09/2016אכן עקבי אחר ההוראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישרו טיפול IVF אחדי22/09/2016
לפני טיפולי IVF
בת 42 ובעלי 46, אישרו לנו מהוועדה רק טיפול אחד, מה הסיבה? אני שומעת על נשים שעוברות עשרות ניסיונות, אם לא ילך לי בטיפול הראשון אני אצטרך לשלם את השאר? יש לי כללית מושלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אישרו טיפול IVF אחד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/09/2016כל טיפול בעיתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי תקין -גלי חום לפני מחזורkuki22/09/2016
בת 41 , החלו גלי חום שבוע לפני מחזור . הרופא שלך לפרופיל הורמונלי ביום 3 למחזור:
התוצאות
FSH - 7.6
E2- 168
LH-5.4
PROGSTRON- 1.2
TSH-1.99
האם תקין?
מה הסיבה לגלי חום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורמונלי תקין -גלי חום לפני מחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/09/2016אינה קשורה בססטוס ההורמונאלי שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי השרשה? כאבי מחזורשוקו22/09/2016
צריכה לקבל ווסת ב 22
בלילה היו לי כאבי בטן מוזרים והתכווציות מוזרות למשך שעה ועכשיו נשארו כאבים בבטן התחתונה (כאבים קצת שונים ממחזור)
אין דימום או הפרשות ...
כאבי השרשה מגיעים עם דימום ?
יכול להיות הריון ?
(לא עשיתי בדיקה כי זה מוקדם מידיי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי השרשה? כאבי מחזור... אשמח לדעת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/09/2016כאבי השרשה הינם נדירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון fsh גבוה ווסת סדירהשוקו22/09/2016
מה הסיכוי ואם בכלל יש סיכוי...
בת 41 fsh גבוה
עדין יש ווסת וסדירה..
קראתי שאם יש ווסת קיים סיכוי להריון
האם יש מצב להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכוי להריון.. fsh גבוה ווסת סדירה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/09/2016למרות שהינך בעלת רזרבה שחלתית נמוכה וגיל מתקדם סביר להניח שאם ה-FSH לא חרג מעבר ל20 יש עדיים סיכוי להשגת היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר החזרת מוקפאים בלסטוציסטיםליטל22/09/2016
שלום רב, בתאריך 11.9 החזירו לי 2 עוברים מופשרים בלסטוציסטים. היום עשיתי בדיקת דם והבטא 433. האם זה עובר אחד או שניים? ואיזה שבוע זה כרגע? אשמח לקבל מענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון לאחר החזרת מוקפאים בלסטוציסטים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/09/2016יש בהחלט סיכוי גם להיריון תאומים-הינך בשבוע 4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם דו קרני - יחסי מיןדנה22/09/2016
שלום,
אני בסוף שבוע 16 עם רחם דו קרני אחרי מספר ניתוחים להסרת מחיצה והידבקויות. בתחילת ההריון היו לי דימומים שהפסיקו בחודש האחרון. בסקירה הרופא אמר שאין שיליית פתח.
אני נמצאת במרפאה בסיכון לבדיקה סדירה של צוואר הרחם, בגלל חלל הרחם הקטן יחסית. בנתיים סגור 4.3.
האם לפי הרקע הזה מותר לקיים יחסי מין בהריון?
מפחדת, אבל אולי ללא צדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם דו קרני - יחסי מין - תגובה
פרופ` דוד בידר23/09/2016אין תשובה לשאלה שלך ולכן, אולי עדיף לא להסתכן...
אך יש אפשרות לקיים יחסים גם שזה פחות יסכן...
עדיף שתשמעו לרופא שביצע את הניתוחים ויכול להעריך את מצב צואר הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לגילוי גן אוטיזםי22/09/2016
שלום
1. איזו בדיקה ניתן לעשות בכדי לגלות אם לבעלי יש את אותה מוטציה/גן שיש לאחיו האוטיסט?
2. אחיו של בעלי צריך לעשות בדיקת דם לגנטיקה וגם בעלי?
3. מי אמור לתת לנו הפניה לבדיקה זו?
4. כמה זמן לוקח לתוצאות להגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/09/2016יש לפנות ליועץ גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לגילוי גן אוטיזםי21/09/2016
שלום
איזו בדיקה ניתן לעשות בכדי לגלות אם לבעלי יש את אותה מוטציה/גן שיש לאחיו האוטיסט?
אחיו של בעלי צריך לעשות בדיקת דם לגנטיקה וגם בעלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה. - תגובה
פרופ` דוד בידר21/09/2016יש לפנות ליועץ גנטי אם מסמכים בדיוק במה מדובר כדי לתת לך תשובות.
באופן עקרוני אין בדיקת דם כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד למחיצה ברחם והריון ראשון - סיכויי הפלהאן21/09/2016
לפני הריון עלה לי חשד למחיצה ברחם או רחם דו קרני בזמן שעשיתי דופלר - לא הספקתי לבדוק זאת לצערי. כרגע אני בשבוע 12 ואני רוצה להבין האם אחרי השבוע הזה הסיכויים להפלה יורדים גם בקיומה של מחיצה או הפוך עולים?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד למחיצה ברחם והריון ראשון - סיכויי הפלה - תגובה
פרופ` דוד בידר21/09/2016בדרך כלל ,בשלב זה ,המחיצה לא צריכה להפריע.
רוב ההריונות נופלים בהתחלה היות ויש השתרשות באיזור המחיצה היכן שאין הספקת דם טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים ותרומת ביצית - תוצאות ופספוס ביוץאיילה21/09/2016
שלום רב,
אני לקראת החזרה של עוברים טריים מתרומת ביצית.
אני מקבלת רק 2 אסטופם ביום (בוקר וערב).
11.9. - יום 2 למחזור -
רירית - 3.6
E2 - 100
פרוג - קטן מ- 0.8
15.9. - יום 6 למחזור -
רירית - 4.9
E2 - 13721
פרוג - קטן מ- 0.8
19.9. - יום 10 למחזור
רירית - 5.4
E2 - 12637
פרוג - 1
21.9. - יום 12 למחזור
רירית - 7
E2 - 9771
פרוג - קטן מ- 0.8
האם יכול להיות שהיה כבר ביוץ ופספסתי ? כי ה- E2 ירד ?
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב זקיקים ותרומת ביצית - תוצאות ופספוס ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/09/2016לא היה ביוץ והבשילו התנאים ללקיחת פרוגסטרון ולהחזרה בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת ביצית ומעקב זקיקים - החזרה
איילה21/09/2016שלום רב,
אם הבשילו התנאים, אבל העוברים אמורים להגיע רק שבוע הבא, מה עושים ?!
הלך הסיבוב הזה של הטיפול ?
עכשיו אני אצטרך להקפיא אותם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב זקיקים ותרומת ביצית - תוצאות ופספוס ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר21/09/2016ה E2 שירד הוא לא החשוב אלא שרמת הפרוגסטרון תשאר נמוכה כמו שאצלך.כך שאת יכולה להחזיר עוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיק 18 ממ - זה לא אומר שאני לקראת
איילה21/09/2016שלום רב,
הבעיה שגם ישנו זקיק אחד שהיה היום 18 ממ, זה לא אומר שזה לקראת ביוץ ?
ואם אני אפספס ביוץ ? הלך מחזור הטיפול הזה ואיתו העוברים הטריים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיק 18 ממ - זה לא אומר שאני לקראת - תגובה
פרופ` דוד בידר21/09/2016לפי הבדיקות אין ביוץ.
את יכולה לחזור על הבדיקות מחר ונראה מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת ביצית - מעקב זקיקים והחזרת טר
איילה22/09/2016שלום רב,
ההחזרה שלי אמורה להיות ביום שני הקרוב 26.9.2016.
הנחיות הרופא לאור תוצאות הבדיקות האחרונות מאתמול היו -
1. להמשיך רגיל 2 אסטופם.
2. ביום שישי - לקחת אוביטרל + 3 אנדומטרין + 2 אסטופם.
3. ביום שבת - ראשון - 3 אנדומטרין + 2 אסטופם.
ביום שני- לאחר ההחזרה - אקבל הנחיות חדשות.
אם במקרה יהיה ביוץ עד אז - אז יכול להיות שתהיה לי החזרה סתם ?
הסבתי את תשומת ליבו של הרופא לזקיק של 18 ממ - אבל הוא אמר שזה לא רלוונטי.
אודה להתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תרומת ביצית - מעקב זקיקים והחזרת טר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/09/2016יש לפעול לפי הוראות הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיק 18 ממ - זה לא אומר שאני לקראת - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר23/09/2016לזקיק אין שום משמעות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית, אסטופם, רירית דקה ושכחהאיילה21/09/2016
בוקר טוב,
אני לקראת החזרה של עוברים מתרומת ביצית (תרומה 3 !).
יש לי בעיית רירית קשה (בקושי 7 ממ).
אני לוקחת אסטופם - 2 כדורים ביום - אחד בבוקר ואחד בערב (לפני השינה).
היום בבוקר יצאתי לעבודה ושכחתי לקחת כדור, ואני אהיה בבית רק בשעה 18:00.
האם זה בסדר אם אקח בשעה 18:00 את הכדור הראשון ואז בחצות את הכדור השני ? או שעדיף שאני אסע הביתה חזרה לקחת את הכדור ?
האם זה ישפיע על הצלחת הטיפול ? זה העוברים האחרונים שלי ..
תודה רבה ויום טוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית, אסטופם, רירית דקה ושכחה - תגובה
פרופ` דוד בידר21/09/2016לא ישפיע על הסיכויים.
תיקחי לקחת רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת ביצית, אסטופם, רירית דקה ושכח
איילה21/09/2016תודה רבה.
האם לקחת היום בשעה 18:00 - כדור אחד ובלילה לפני השניה עוד אחד ?
או שפשוט לא לקחת עוד כדור ולהיות עם כדור אחד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת ביצית, אסטופם, רירית דקה ושכח - תגובה
פרופ` דוד בידר21/09/2016תקחי 2 בערב ואחר כך תמשיכי רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבב הציטוגנטי לבדיקת עוברי20/09/2016
האם את השבב הציטוגנטי שניתן לבצעו בבדיקה בדגימת עובר אותו ניתן להשיג בדיקור מי שפיר או בדגימת סיסי שלייה יכול לאתר בעובר אוטיזם או פיגור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השבב הציטוגנטי - תגובה
פרופ` דוד בידר21/09/2016לא יכול לאתר אוטיזם או פיגור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מחפש אנדרולוג שמקבל במסגרת קופ"ח כללית או בית-חוליםניר20/09/2016
שלום, אני בן 40, נשוי ללא ילדים.
לאחרונה (בבדיקת זרע) גילינו שהבעיה היא בי.
אני מבקש את עזרתכם ברופא אנדרולוג מומחה שמקבל במסגרת קופת חולים כללית או בית-חולים.
היכן אני יכול למצוא רשימה של רופאים אנדרולוגים בארץ?
לצערי, אין לא ביטוח רפואי פרטי או מורחב, אז בבקשה לא להפנות אותי לרופאים פרטיים.
אשמח לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני מחפש אנדרולוג שמקבל במסגרת קופ"ח כללית או בית-חולים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/09/2016ד״ר פנקס מנהל בנק הזרע בבילנסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בהריון חודש שני האם מותר?לי20/09/2016
בהריון חודש שני לאחר טיפולי הפרייה. האם אני יכולה לטוס טיסה של כארבע שעות? מפחדת לקחת סיכון לאחר הטיפולים שעברתי... האם יש ממה לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיסה בהריון חודש שני האם מותר? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/09/2016אין כל הוראת נגד לטיסה במצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)