מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום כתבתי פה בעבר אשמח לתשובה בבקשהשירה02/08/2016
שלום בת 25 ... הגענו לטיפולי הפרייה עקב בעית זרע מורפולוגיה הייתה 0 אחוז , לאחר אמבוליזציה השתפר ועלה ל4%, טיפול ראשון נשאבו 21 ביציות 13 עוברים היה שק הריון ריק וציטוטק)החזרה של שני מוקפאים ובלסטותיסט זה מה שהביא פה הריון)טיפול שני 21 ביציות 14 הופרו ו7 עוברים- ללא הריון. טיפול שלישי-18 ביציות 17 בשלות ו16 הפריות-לא עברתי החזרה עקב חשש לגירוי יתר. מתוך ה16 עוברים -6 בדרגה a.כל השאר בנוני. יש לציין כי השני מוקפאים והבלסטו שהביא הריון היו דרגה bc והתפתח גם בלסטו . השאלה שלי... אני עומדת לפני החזרת מוקפאים בווסת הבאה שאקבל ..אצלי הכל תקין ברוך השם חוץ מזה שאני תמיד אחרי שאיבה מקבלת הקסקפרון בגלל בעבר שנמצא טרומבאסלניה... יש לי בדיקה לגבי זה ב15 לחודש..האם אני צריכה משהו עם בהחזרת עוברים בגלל הממצא הזה??? ושאלה שניה שלי דחופה איזה טיפול להחזרת מוקפאים הכי מתאים??? האם כדאי להחזיר 2 עוברים של יום שלוש ובלסטוציסט אחד טו לנסות לגדל ולהחזיר 2 בלסטוציסט???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה....
שירה02/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום כתבתי פה בעבר אשמח לתשובה בבקשה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/08/2016להחסיר 2 עוברים יום 3
לגבי הבעיה שהעלית, אני לא רואה בעיה אך יש לשאול את הרופא המטפל בבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצים גם לעשות לי פיפל
שירה02/08/2016האם הפיפל נותן משהו?במחזור של השאיבה עשיתי אך לא הייתי החזרה בגלל חשש לגירוי כי סבלתי מזה בשאיבה השנייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה....
שירה02/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצים גם לעשות לי פיפל - תגובה
פרופ` דוד בידר03/08/2016את הפיפל עושים לפני הוסת שבה מתחילים לטפל,ומה שעשו לך זה המצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי אפשר בבקשה הסבר?????
שירה03/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקשו ממני להגיע ביום הראשון של הוו
שירה03/08/2016הווסת... מה זה באמת נותן ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה....
שירה04/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקשו ממני להגיע ביום הראשון של הוו - תגובה
פרופ` דוד בידר04/08/2016כאשר נותנים למטופלת תוכנית לטיפול הפריה, הטיפול מתחיל בוסת.
הפיפל נעשה במחזור טרם הטיפול, לפני קבלת הוסת שבה מתוכנן הטיפול.
התאוריה, הלא מבוססת, טוענת שאם עושים פעולת פיפל, שזה למעשה וקום של חלל הרחם, במחזור לפני המחזור הטיפולי המתוכנן, זה יגרום לתהליכים שונים ברירית שיעלו סיכויי קליטה.
אני לא חבר כל כך של השיטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
שירה05/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגיוני - עצירות אחרי שאיבת ביציות?????סיגל02/08/2016
לרופאים שלום,
ביום א' הייתה לי שאיבת ביציות, מאז אני סובלת מעצירות נוראית! מתנצלת מראש על התיאור הגרפי אבל הבטן נפוחה ומרגישה מלאה, ומדי פעם אני מרגישה כאילו יש לי צורך ביציאה אבל לא יוצא כלום. זה פשוט סיוט.
האם זה מצב אופייני אחרי שאיבת ביציות\הרדמה? יש משהו שניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם הגיוני - עצירות אחרי שאיבת ביציות????? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2016עליית רמת הפרוגסטרון והתמיכה בהחלט יכולים לתרום למצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אך מה עושים?
סיגל02/08/2016אני מאוד סובלת ולא נראה שיש התקדמות כלשהי. האם מותר לקחת משלשלים לפני החזרת עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון הבעיה לפני הטיפול- מחזור לא סדיר -אולי זה משהו אחר ולא הביוץ?שירה02/08/2016
שלום רב,
לפני שנה טופלתי באקקלומין עקב בעיה של מחזור לא סדיר שהיה מגיע יותר מ-40 ו60 יום
הד"ר אמר שזה בגלל בעיה בביוץ. כשאין ביוץ אז לא בא מחזור..
לאחר הטיפול נקלטתי והיום יש לי בן בן 7 חודשים.
אני עדיין מקבלת מחזור בצורה לא סדירה.. (המחזורים האחרונים 37,40,43)
שאלותיי הן:
1. האם זה אומר שכל החיים אהיה תלויה באקקלומין?
2. האם לא צריך לאבחן קודם את הבעיה לפני שמחליטים ישר כי מדובר בחוסר ביוץ/ביוץ לא סדיר... כי יש עוד סיבות למחזור לא סדיר חוץ מבעיה בביוץ, למשל שחלות פוליציסטיות...? (אציין כי בנערותי היה לי מקרה של חודשיים ללא מחזור, עשו לי אולטרסאונד והד"ר אמר שיש לי זקיקים או ציסטה משהו כזה ושזה יכול לפגוע בפוריות, נתן לי גלולות שהביאו למחזור)
אני רוצה לפתור את הבעיה מהשורש שלא תחזור כי היה לי בעבר מחזורים שנעים בסביבות ה-35 יום בממוצע שזה נורמלי.. ולכן יש לאבחן מה הגורם לה.. או שמא קודם נותנים טיפול אקקלומין, שהוא הטיפול הראשוני, ואם הוא לא עוזר אז מבינים שזה לא הבעיה של הביוץ אלא משהו אחר ואז מתחילים בבדיקות?!
אודה למענה מפורט לשאלותיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון הבעיה לפני הטיפול- מחזור לא סדיר -אולי זה משהו אחר ולא הביוץ? - תגובה
פרופ` דוד בידר02/08/2016אין אפשרות לטפל בבעיה מהשורש היות ושיבושי ביוץ הם חלק מהמבנה הגנטי שלך.
זה לא בעיה גדולה ולא צריך לעשות כלוםנאלאלסדר את הביוץ.
את יכולה גם להרות ללא טיפול על ידי מעקב הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שירה02/08/2016אם זה היה המבנה הגנטי שלי אז תמיד היה צריך להיות לי ככה, אבל תמיד המחזורים היו נעים בממוצע סביב היום ה-35 יום, שזה נחשב תקין נכון?
אז ברור לי שמשהו פתאום השתבש לי במערכת, זו בעיה שמצריכה טיפול כי זה שיבוש רציני !(אדגיש שוב כי לפני ההריון היו מחזורים שבאו בין הימים 48-60 ואף היה מחזור שהגיע ליום ה-93!!! אף פעם לא הגעתי למספרים כאלה!)
ואני צריכה להתעלם מיזה??!!
מה לגבי ציסטה/ שחלות פוליציסטיות? שזה רק חלק מהסיבות למחזור לא סדיר, אולי הן משבשות את התהליך הטבעי של הביוץ?
למה לא עושים אבחון כדי לדעת ממה נובע השיבוש הזה כדי להחזיר את המערכת להתנהג באופן תיקני כפי שאמורה להיות על פי טבעה? במקום לתת טיפול שאינו פותר את הבעיה משורשה ועוזר רק זמנית לאותו מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/08/2016אבחון שאת רוצה לעשות קיים בחלקו, אך זה יתן רק, אולי, הסבר להפרעות הביוץ אך אין אפשרות לתקן זאת.
לכן התיקון שאנו עושים זה בעזרת גורמי ביוץ, על ידי תרופות, על מנת לסדר את הביוץ למטרת הריון.
אם את לא רוצה להרות אזי הטיפול הוא אחר וגם על ידי כדורים.
כלומר, אבחון כמו שאת כותבת , כנראה כבר נעשה לך על ידי רופא המטפל היות והוא החליט על כדורים הגורמים לביוץ לאחר שהבין את הבעיה שלך .
תשאלי את רופא המטפל מהי האבחנה שהוא מצא לבעית הביוץ שלך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
שירה03/08/2016זהו, שהוא לא עשה שום אבחון. על סמך הסיפור שלי נתן לי ישר טיפול באקקלומין.
כנראה רצה להתחיל באקקלומין- שזה הטיפול ההתחלתי? (ובוא נגיד הקל) שעושים לכל אחת שבאה עם בעיה להקלט להריון ורק אם זה לא מצליח אז עושים בדיקות ומתקדמים הלאה?
נראה לי שזה מה שרוב הרופאים עושים נותנים ישר טיפול לפני הבדיקות..
"קחי כדורים ושלום על ישראל"... (תקן אותי אם אני טועה, כך נראה לי שעושה רופא שאין לו סבלנות) אבל הטיפול שנותנים זה רק כדי לתת מענה ראשוני ולהרגיע את המטופל, כאשר הפתרון הוא זמני ורק דוחים את הבעיה ולא באמת בודקים לראות מה ניתן לעשות כדי לפתור אותה.. אני מבינה שזו הפרנסה של הד"ר, אבל צריך לעשות את התפקיד שלקח על עצמו בנאמנות ומתוך דאגה ורצון אמיתי לעזור למטופל.
(להתחבר ולהבין ללבו של המטופל גם כשאתה לא נמצא בנעליים שלו)
לפי מה שאתה אומר אין מה לעשות?
אבל למה לא ניתן לפתור את הבעיה אם הרי המערכת היתה בסדר ומשהו השתבש, אז לגלות את המשהו הזה שגרם לשיבוש ולתקנו שיפעל בצורה תקינה כפי שהיה לפני כן !בדרך הטבעית שלו! ...לא יתכן שזה ה"מבנה הגנטי שלי" כי תמיד היה לי בסדר..
והרי שמבנה גנטי לא יכול להשתנות, נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר03/08/2016יש מספר בדיקות שיש לעשות לפני כל טיפול.
לברר את המערכת ההורמונלית כולה.
לברר מה קורה במהלך המחזור החודשי ולהסביר לך ממה נובעת בעיית אי סדירות הביוץ שלך.
למרות כל הברור ,הטיפול יהיה אותו הטיפול ,ואין אפשרות ,כאשר מבינים את הבעיה, לטפל בה אחרת,זה המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירה03/08/2016אודה למענה על השאלות הבאות:
1. אז אתה אומר שאין ברירה ואני צריכה להיות תלויה באקקלומין כל החיים?
2. האם יש אפשרות שהמצב יחזור לקדמותו ויסתדר לבד עם הזמן?
3. איך אני עוקבת בעצמי מתי הביוץ שלי? הרי לא ידוע ממתי להתחיל לעקוב מאחר והוא ארוך ומשתנה..
4. יכול להיות שביצית תתפתח יפה ותגיע כמעט לשלב של ביוץ ואז תפסיק?
5. משום מה לפי בדיקת דם רואים שהכל תקין במערכת ההורמונלית, איך תסביר את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר04/08/20161.בדרך כלל הטיפול היותר טוב הוא בעזרת זריקות הורמונליות על מנת להרות. לאחר לעדה דברים יכולים להשתנות, אך לא תמיד.
אם את לא תרצי להרות אז לא צריך לקחת שום דבר.
2.לגבי חזרה למצב רגיל, אז אי אםשר לדעת, לרוב המצב נשאר ככה.
3.עוקבים אחרי ביוץ בעזרת בדיקות דם ואולטרה סאונד וזה צריך לבצע רופא המטפל.
4.ביצית מתפתחת בתוך זקיק שמתפתח. אם הזקיק מתפתח כמו שצריך הביצית חורגת ממנו בזמן ולא מפסיקה פתאום להתפתח.
5.מה הכוונה שרואים בבדיקת דם שהכל תקין? אם את מתכוונת לפרופיל ההורמונלי, אז בבדיקות דם בוסת הכל יכול להיות בערכים תקינים אך הפרשתם לא הולכת באופן תקין ולכן יש לך הפרעות בתהליכי הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירה07/08/2016בוקר טוב,
תודה על התשובות.
באשר על השאלה מתי להתחיל לעקוב אחר הביוץ..ידוע לי שעושים ע"י אולטרסאונד ו
בדיקות דם, אבל ידוע שגם באופן עצמאי אפשר לעקוב אחר הביוץ ע"י בדיקת צוואר הרחם, חום השחר, מקלות ביוץ..
השאלה שלי ממתי להתחיל לעקוב, מאיזה יום למחזור? כי המחזור ארוך ומשתנה לא ידוע ממתי להתחיל..
אתה ממליץ על מעקב עצמאי? אפשר לסמוך על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר07/08/2016המעקב צריך להיות על ידי בדיקות דם ואולטרה סאונד ועל ידי רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידר הוספת מידעלירון02/08/2016
פרופ' בידר אודה לך עם תכוון אותי
כפי שאמרתי את מול בלילה החל דימום אדום היום הוא קצת חום ואני בשבוע 5 עוד לא עשיתי בדיקת לגילוי שק רק בטא הוכפלה יפה ביום שני.
והפרוגסטרון 118.
ברקע שלי היו 5 הריונות כימיים עקב זה שלא הייתי עם קלקסן.
הריון 6 הצליח אך 18 יום לאחר ביוץ החל דימום כמו ווסת והיה לי כאב בבטן בצד ימין בקו הטבור זה האיזור המדמם לדעתי בתחילת הריון ועד סופו עם הוא מחזיק.
אתמול 19 יום מהשאיבה הרגשתי שוב את הכאב החד מאותו איזור וידתי שאדמם ואכן כך לאחר כמה שעות.
עם יהיה דופק יהיה דימום כל ההריון כפי שהסברתי באחת משאלותיי נבדקתי אצל מיטב הפרופסורים בארץ אף אחד לא ידע לענות .
בהריון הקודם בשבוע 32 נבדקתי אצל מנהל יחדת האולטרסאונד פרופ' מיימון ואמר שיש סינווסיים ורידיים פעילים .
האם יכול להיות שזה עקב בעיית הקרישה אין התמקמות טובה של השלייה.?
האם במידה ויהיה דופק את ממליץ לי לפנות חזרה להריון בסיכון אסף הרופא כשהם מכירים את המקרה מהריון קודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר הוספת מידע - תגובה
פרופ` דוד בידר02/08/2016עניתי לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - שאלות לגבי הריו
לירון02/08/2016פרופ' בידר תודה על המענה וההסברים אודה לך מאוד עם תענה לי על שאלותיי שיסכמו את הנושא . ההסברים שלך הם הברורים ביותר
שאלה 1:
כפי שהסברת ב-20% מההריונות יש דימומים וזה נובע מההריון
האם אתה יכול להסביר לי מדוע יש דימומים ועד איזה שבוע זה יכול להיות?
שאלה 2:
האם זה קשור לקרישיות יתר למרות הזרקת קלקסן40 ? וא יש מצב של ורידים מדממים?אני שוקלת 50 האם 40 זה מספיק?
שאלה 3:
אז למעשה עם הבנתי נכון ממך מה שקרה בהריון הקודם שיהיה דימום משבוע 5 עד 10 לא קשור לדימום שהחל בשבוע 24 שאז התגלה שליית פתח מה שהביא לדימום?
שאלה 4:
אני כרגע עם תמיכה של 2זריקות פרוגסטרון בשבוע (בנוסף לפרוגינובה ואנדומטרין) האם לדעתך צריך להגביר את כמות זריקות הפרוגסטרון בשבוע? בבדיקה אחרונה פרוגסטרון היה 118* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - שאלות לגבי הריו - תגובה
פרופ` דוד בידר02/08/2016נתחיל מזה שאת לוקחת טיפול יתר של פרוגסטרון ולא צריך להוסיף יותר.
דימומים יכולים להיות קשורים לקרישיות יתר או לא.
יש לחכות בסבלנות עד להתפתחות העובר. אם העובר מתפתח תקין אזי יפסיקו הדימומים.
אני חושב שהסיכויים בהמשך לשלית פתח הם קטנים ביותר.
את צריכה להיעזר בסבלנות עוד מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בפה ותחילת פרוטוקול תרומת ביציתאיילה01/08/2016
שלום רב, היום אני אמורה להתחיל פרוטוקול של החזרת עוברים מתרומת ביצית. במקביל היום התחיל לי הרפס בפה ואני לוקחת פעמים ביום וולטרקס לחמישה ימים. ההחזרה צריכה להיות עוד שבועיים וחצי. האם יש בעייתיות עם זה ? האם עדיף לדחות את המועד ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס בפה ותחילת פרוטוקול תרומת ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר02/08/2016אין בעיה.
לא מפריע להחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום- האם אפשר להביא ילד בivf ללא הורמונים?מטופלת ivf01/08/2016
אני חולה אונקולוגית לשעבר. יש לי 3 ילדים בivf . הבעיה אינה שלי אלא בעיית זרע. אני ברוך השם נקלטת כאשר עושה הפריה אם כי רוב הסיכויים שאצטרך קלקסן. אני בת 38 ובעלי 41. גם ככה אין לנו אפשריות רבות לנסיונות מהקופה (מילד שלישי...) כאשר כל סבב עולה המון כסף ובכל זאת ממש רוצים עוד ילד. . אולי לאור הנסיבות יש לכם פיתרון אחר בשבילי ללא הורמונים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום- האם אפשר להביא ילד בivf ללא הורמונים? - תגובה
פרופ` דוד בידר02/08/2016יש אפשרות לבצע טיפול על מחזור טבעי ללא הורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונאלי ביום 3 למחזורלולי01/08/2016
שלום,
ביצעתי פרופיל הורמונאלי ובדיקות דם ביום ה-3 למחזור.
היו 2 ערכים לא בנורמה:
1. ערך חומצה פולית יצא לי 24.8, כאשר המקסימום הוא 24. יש לציין שהייתה הערה בדף תשובות כי התחום מתייחס לצמים בלבד. אני שתיתי קפה לפני הבדיקה אך לא אכלתי.
אני לוקחת חומצה פולית (400 מק"ג) מזה כשנה ומנסה להכנס להריון כחצי שנה.
2. ערך פרוגרסטרון 0.7. אודה לעצתך מה כדאי לעשות ע"מ להחזיר את הערכים לנורמה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונאלי ביום 3 למחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר01/08/2016לא רשמת את הפרופיל.הפרופיל כולל הורמונים שונים.
רמת פרוגסטרון מתאימה לשלב שלפני הביוץ.
חומצה פולית לוקחים רק 3 חודשים ולא יותר מזה.
את צריכה להפסיק את הכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא אחרי הפריה חוץ גופית ......לאה01/08/2016
ווסת אחרון 6.7
שאיבה ב 16.7
החזרה ב 21.7
מתי לעשות בדיקה והתשובה תצא מדויקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת בטא אחרי הפריה חוץ גופית ...... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/08/2016ב-2/8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 36 +3 הריון ivf שאלה לגבי חודשויקי01/08/2016
שלום
תאריך משוער ללידה הינו 25.8
אני כיום שבוע 36 +3
רציתי לדעת איזה חודש אני תשיעי או סוף שמיני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 36 +3 הריון ivf שאלה לגבי חודש - תגובה
פרופ` דוד בידר01/08/2016אנחנו לא סופרים הריון בחודשים.
מועד משוער זה שבוע 40 וזה ,בערך, 9 חודשים, וכל חודש אחורה, שוב בערך, זה 8 חודשים וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר האם יכול לחזור על עצמו?לירון01/08/2016
פרופ' בידר שלום
אני לאחר החזרת 2 עוברים ובטא חיובית.
לפני 4 שנים ילדתי בת בקיסרי חירום בשבוע 37 משבוע 5 דיממתי דימום חזק יותר מווסת עוד לפני שנצפה דופק והרופא אמר שזה מצב של הפלה מאיימת.
לבסוף כל ההריון היה דימום חזק שהלך ובא.
בדקו אותי מס רב של רופאים ביניהם פרופסורים ידועים שלא הייתה הסכמה בינים לגבי מיקום השלייה שהייתה למעשה שליית פתח שאת זה ראו בוודאות בלידה.
פרופ אחד טען שזה סינוסים ורידיים מדממים.
מכר שלי שהוא גם פרופ מנהל 2 מחלקות פנמיות במרכז הארץ טען שזה רק מקלקסן הדימומים.
האם לדעתך יכול לחזור על עצמו מצב כזה שיכול להיות שדיממתי מקלקסן וזה שוב יקרה או שפשוט השלייה לא התמקמה נכון מתחילת ההריון והייתה למעשה נמוכה מה שהביא לדימום? כי גם התינוקת נולדה במשקל נמוך 2185* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר האם יכול לחזור על עצמו? - תגובה
פרופ` דוד בידר01/08/2016הדימומים שלך היו משלית פתח.
יש מספר סוגים של שליות פתח וכולן גורמות לדימומים לאורך ההריון.
לרוב זה לא חוזר על עצמו.
אם לא תהיה לך שלית פתח לא יהיו דימומים.
דימום לא קשור לקלקסן !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר
לירון01/08/2016פרופ בידר תודה על ההסבר
אני בשבוע 4+6 ימים מחר זה שבוע 5 שבוע שבו אמור להיווצר שק הריון
יש לי כאבים בבטן תחתונה בדיוק אותם כאבים בהריון הקודם שגם הכאבים החלו בשבוע 5 האם יכול להיות מצב ששוב השלייה התמקמה נמוך ולכן אני מרגישה את הכאב החד בבטן תחתונה? אוליי עקב בעיית קרישה פקטור 5 ו-8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר01/08/2016לרוב זה לא כך.
יש לחכות להמשך ואני מאמין שהשליה לא תהיה שלית פתח.
בכל אופן זה נדיר שזה יחזור על עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה דחופה לפרופ' בידר זה אכן חזר - תגובה
פרופ` דוד בידר02/08/2016אין שלית פתח בשבוע 5.
הדימום נובע עקב ההריון.
ב20% יש דימומים שונים בהריון.
בינתיים הכל בסדר.
תמשיכי אותו הטיפול ומבצעי אולטרה סאונד בעוד 10 ימים כדי לראות התפתחות תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת מוקפאים מה גיל ההריון????נתי01/08/2016
שלום רב,
ווסת אחרונה 21.6
יום הביוץ 11/7 (ביוץ ביום ה 21-מאוחר)
החזרת עוברים (על בסיס ביוץ טבעי) בני 72 שעות בתאריך 14/7.....
תודה ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר החזרת מוקפאים מה גיל ההריון???? - תגובה
פרופ` דוד בידר01/08/201614 יום אחורה מהביוץ זה יום ראשון של הוסת האחרון ולפי זה מחשבים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לפני פרוטוקול נוסף ל IVFל31/07/2016
ערב טוב, אני בת 42. לפני 11 שנים ילדתי את בני כתוצאה מתהליך הזרעה (תרומה) - כאם חד הורית יחידנית. לפני כשנתיים התחתנתי ומאז אנו מנסים להביא ילד. לאחר שהבנו בטבעי לא מצליח, ביצענו הזרעה אחת ומיד עברנו לivf. עברתי עד כה 5 שאיבות והחזרות במהלך השנה: שאיבה ראשונה - כעשרים זקיקים, נשאבו 11 ביציות, הופרו 6, החזרתי פעמיים בכל פעם אך לא צלח. היתה בעיה עם עובי הרירית שגם אותה פתרנו עם המון סלק ותמיכה....וכיום אין בעיה אתה (מגיעה לכ 7.2-7.5).
שאיבה שניה - שאבו 9, הופרו שלושה ...היה "היריון כימי". שאיבה שלישית הופר שניים והוחזרו לא צלח... שאיבה רביעית - דבק ביולוגי - החזיק כשבועיים וחצי ונגמר ללא דופק / לא התפתח. שאיבה חמישית כעת - שוב ללא הצלחה.
לקראת הטיפול שינינו מינונים עפ"י הצורך והגברנו תמיכה בנרות ואספרופם...לפני הטיפול האחרון עשיתי הסטרוסקופיה ופיפל...גם שינינו את התרופה מגונאל למונפור.
שאלתי: האם נותר עוד משהו לעשות? הבנתי שאפשר להשאיר את המופרים עד ליום החמישי אבל עם סיכון שלא יתפתחו....(עד היום החזרנו ביום השלישי).
מה עוד אפשר לעשות? האם יש עוד תקווה?
מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לפני פרוטוקול נוסף ל IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר01/08/2016בגיל שלך יש לדעת שלא תמיד עוברים שנוצרים יתנו הריון.
הכל תלוי בביציות ובטיב העוברים.
בגלל שיש לך תגובות טובות צריך רק להחזיר עוברים ואין צורך לתלות תקוות בסלק או בפיפל.
אם יהיו כ7 מחזורי טיפול ללא הצלחה יש לחפש פיתרון על ידי תרומת ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע שבע לאחר החזרה של עובר בן שלושה ימיםמאור31/07/2016
שלום לכם
שאלה האם מותר לקחת כדורי חיזוקית בזמן הריון האם יש בזה סיכון לעובר ? ושאלה נוספת לגבי ויטמין פרנטאל יש בו חומצה פולית 1 מגה האם זה מספיק או שצריך לקחת בנוסף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע שבע לאחר החזרה של עובר בן שלושה ימים - תגובה
פרופ` דוד בידר01/08/2016אפשר לקחת חיזוקית ומספיק פרנטל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול לגבי תנאי עריכת בדיקות, ועודבוקר אור31/07/2016
צהרים טובים,
סליחה על ריבוי השאלות אבל אני מאמינה שהתשובות עליהן תהיינה קצרות מאוד:)
כל השאלות הן לאור העובדה שהתחלתי להתניע תהליך של הקפאת ביציות, וקיבלתי משני רופאים סדרת בדיקות לעבור השבוע.
אני בת 39. בריאה, ובמצב גופני מצוין. לא עברתי הריונות עד היום.
(בבקשה.. הימנעו מביקורת עליי על שאני עושה את התהליך הזה בגיל מבוגר... עברתי נסיבות חיים יוצאי דופן ולא פשוטים.. וזה רחוק ממושלם אבל זה המצב כרגע:)..)
תודה רבה מראש! -
1. קיבלתי דעות סותרות לגבי מתי במהלך החודש צריך/עדיף לעשות את בדיקת האולטרסאונד (נקראת "בדיקת אגן קטן בגישה ווגינלית").
על ההפנייה כתוב לעשות אותה "שבוע מהמחזור" (אם זו התשובה הנכונה: האם סופרים החל מהיום הראשון או האחרון?)
לעומת זאת אחד הרופאים טען שהאידאל הוא לבצעה בימים האחרונים של המחזור. (ואם זו התשובה הנכונה: האם ניתן - או מקובל - לעשות בדיקה ווגינלית בזמן מחזור(אמנם סופו)?
הרופא השני בכלל אמר לעשות אותה לפני המחזור..
אני מניחה שאפשר להבין למה אני מבולבלת סביב הבדיקה הזו:)
2. AMH - שאלה דומה:
קיבלתי דעות סותרות מתי במהלך החודש צריך/עדיף לעשות אותה - כמו גם דעות סותרות לגבי האם זה משנה בכלל.. - מה דעתכם?
- כמו כן, בתוך כמה זמן מקסימום מתקבלות תשובות? (אני אישית בקופ"ח מכבי)
- הרופא אמר/רמז שעדיף לעשותה באופן פרטי, אבל לא פירט למה.. יש לכם השערה מדוע אמר זאת?
3. שאלה שמאוד משמעותית לי:
כפחדנית-זריקות ידועה:) מאוד רווח לי כששמעתי שיש גם תרסיס אף במקום זריקות. אבל אחד הרופאים (עוד טרם שבדק אותי, או ראה תוצאות מבדיקות קודמות), אמר ש"לפרופיל שלי" עדיף כנראה זריקות. לא היה זמן להיכנס לנושא יותר מזה, לצערי.
רציתי לשאול א' מה ההבדל ביניהם?
(בפורומים מסוימים ראיתי שזה העדפות של רופאים, פשוט לפי האסכולה הרפואית שלהם?)
וב' מה זה אומר "הפרופיל שלי"? אולי הכוונה היא שככל שהגיל מבוגר, הנטייה היא לזריקות כי הן יותר חזקות/יעילות? או שמא משהו אחר?
זה הרעיון היחיד שאני חושבת עליו, לאור זה שהוא לא יודע דבר על המצב שלי או הגוף שלי חוץ מזה..
4.
שאלה אחרונה, פחות דחופה אבל אם כבר אני כותבת שאלה בפורום לראשונה בחיי אז.. :) מאז המחזור הראשון שלי בגיל 13.5, הוא היה כל חיי מדויק כמו שעון שווייצרי. אפילו בשנים הראשונות. קיבלתי בכל פעם ביום האחרון של החודש (לא חשוב כמה ימים בחודש היו!! הוא כאילו כיוונן את עצמו).
לפני כמה שנים הוא התחיל לזוז. לפעמים מדויק אבל לפעמים התקצר והגיעה ממש לתנודתיות של עד שבועיים לפני התאריך המקורי-מקורי.
אני תוהה האם זהו סימן ידוע/שכיח לירידה תלולה בפוריות?..
אציין גם שזה קרה בסמוך למאורע טראומטי.. שגם גרר שינויי הרגלי שינה קיצוניים (כמה חודשים בהם ישנתי המון ולאחריהם תקופה ארוכה בה התעוררתי הרבה בלילות כמו גם ישנתי הרבה פחות ממה שהייתי רגילה בכל לילה. אולי יש קשר גם לזה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול לגבי תנאי עריכת בדיקות, ועוד - תגובה
פרופ` דוד בידר31/07/20161. זה לא משנה מתי תעשי בדיקת אולטרה סאונד במהלך המחזור החודשי. אפשר לעשות גם בווסת. לגבי פרטי אז זה עדיף לרופא כי את משלמת לו בעד הבדיקה.
2. בדיקת AMH מיותרת.
3.לגבי התרסיס בהחלט אפשר להשתמש בו וזה לא קשור ב "פרופיל שלך".
4.לגבי הירידה בפוריות הרי זה עניין של גיל. בגילך הפוריות פחות טובה ורמת ההורמונים הנקראים פרופיל הורמונלי יכולים לנבא מה קורה אצלך ומה סיכוייך.קשה לקשור בין הסיפור האישי שלך למה שקורה עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ולגבי ה-AMH
בוקר אור31/07/2016תודה רבה על התשובה הזריזה!!
בדיקת AMH מיותרת? עכשיו אני מבולבלת עוד יותר.. היא לא אמורה להראות מה מצבי מבחינה הורמלית ולשפוך יותר אור על רמת הפריון שלי?
איך יכול להיות שזה לא רלוונטי לפני הקפאת ביציות בגיל מבוגר..?
ואילו בדיקות הן כן חשובות לעניין הזה, לדעתך?
(אגב, עבור הAMH הוא לא היפנה אותי למעבדה פרטית ספציפית. והוא עצמו לא עורך אצלו אף אחת מהבדיקות הללו, כך שלכיס שלו לא יוצא לו דבר... בין אם אני עושה זאת דרך "מכבי", או באופן פרטי.
לכן היה תמוה שאמר שעדיף פרטי; חשבתי שאולי התוצאות יוצאות מדויקות יותר למרות שגם זה נראה לי לא הגיוני.. אולי רק מהירות יותר בכמה ימים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ולגבי ה-AMH - תגובה
פרופ` דוד בידר01/08/2016הבדיקה לא רלוונטית כי בכל מקרה הטיפול יהיה אותו הדבר אם בדיקת ה AMH או בלעדיו.
זה לא יגיד כמה ביציות נשאב ולא יתן, פרקטית, שום דבר, חוץ מאשר להתפלסף אחר כך על משמעות הבדיקה.
כך שאם עשית אותה או לא עשית אותה ,הטיפול יהיה אותו דבר ולא ינבא , בהכרח, מה יכולת וטיב הביציות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו כן?
בוקר אור01/08/2016הבנתי, תודה רבה. שאלה אחרונה בעניין זה,
איזו בדיקה כן חיונית בעיניך טרם הקפאה, על-מנת לצפות סיכויי הצלחה עתידיים?
(למעט כמובן בדיקות כשירות כללית כגון איידס, PAP, בדיקת שד וכו')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו כן? - תגובה
פרופ` דוד בידר01/08/2016אין בדיקה כזו.
פשוט צריך לתת פרוטוקול שמתאים לך ולשאוב ביציות ולהקפיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרתי עובר אחד בלוציסט טרי ביום שישיאני31/07/2016
התבקשתי לקחת קרינון ×1
זאת הפעם הראשונה שאני משתמשת בקרינון בהזרעות הייתי
משתמשת באנדומטרין ... יש הבדל בניהם? אני פשוט לא יודעת
אם אני באמת משחררת את כל התרופה ובאנדומטרין הייתי מצליחה יופי... האם אני יכולה להחליף בניהם? ואם כן כמה כדורים של אנדומטרין עליי לקחת ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרתי עובר אחד בלוציסט טרי ביום שישי - תגובה
פרופ` דוד בידר31/07/2016שניהם זה אותו הדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה הכמות שאני צריכה לקחת.......
אני31/07/2016באנדומטרין?
כדור אחד או 2? ולהבנתי בקרינון צריך להתהלך 30 דק האם גם באנדומטרין צריך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה הכמות שאני צריכה לקחת....... - תגובה
פרופ` דוד בידר31/07/2016התמיכה בהזרעות היא מיותרת.
בכל אופן לוקחים בטיפולי הפריה חוץ גופית אנדומטרין אחד בוקר ואחד ערב ואילו קרינון בבוקר וצריך להסתובב בבית,לא בשכיבה, כ 10 ד'קות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!!!!!
אני31/07/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)