מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת זקיקים amh + fsh- האם קיימת בעיה במספר הביציות או באיכות?נטלי20/06/2016
שלום,
חודש שעבר המחזור איחר לי וקיבלתי לאחר 40 יום,עשיתי את בדיקת הדם fsh והתוצאה יצאה 24.9,לאחר מספר ימים ביצעתי בדיקת anh והתוצאה יצאה 0.11, החודש המחזור הגיע בזמן לאחר 28 יום ביצעתי שוב את fsh והתוצאה יצא 2.9 האם זה מבשר בשורות טובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זקיקים amh + fsh- האם קיימת בעיה במספר הביציות או באיכות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/06/2016הייתי סומך על שתי התוצאות הראשונות של ה-FSH ןה-AMH המצביעות על רזרבה שחלתית נמוכה ביותר,לכן כל ההפרעות במחזור הווסת יתכן שהן קשורות לתקופת המעבר שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זקיקים
נטלי21/06/2016אין לי איחור קבוע במחזור זה קרה לי במהלך השנתיים האחרונות כפעמיים שלוש.
האם ניתן לבצע במקרים אלו הזרעה או שרק הפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/06/2016בהתחשב בנתונים טיפול הבחירה הנו הפריה חוץ גופית בטרם יהיה מאוחר מדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת פרוטוקול חדש לאחר היסטרוסקופיה ניתוחיתלירון20/06/2016
פרופ' שלום
עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית עקב הידבקויות לפני 3 שבועות וקיבלתי פרוגילוטון למשך 3 שבועות .
בעוד יומיים מסיימת את הכדורים ולא קיבלתי עוד מחזור.לאחר ההיסטרוסקופיה .
במיד'ה וכבר סיימתי את הכדורים אפשר להתחיל סבב IVF בווסת הקרוב עם הזרקת הורמוניים או שהרירית עוד חלשה לקליטת הריון וצריך לא בווסת הקרובה אלא אחריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התחלת פרוטוקול חדש לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/06/2016את בהחלט תקבלי מחזור,מעשית את יכולה להתחיל טיפול כבר בסבב הקרוב,אולם ההחלטה הנה של הרופא המטפל המכיר אותך מקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי התחלת פרוטוקול
לירון22/06/2016פרופ' אשכנזי שלום
גם הרופא המטפל חושב שאפשר להתחיל פרוטוקול חדש ברגע שאסיים את הכדורים שקיבלתי במשך 21 יום לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית .
האם אתה ממליץ חודש אחד לנסות להרות לבד ללא הורמונים בגלל שיקום הרירית לאחר היסטרוסקופיה כלומר האם הרירית מספיק חזקה ומשוקמת להזרקת הורמונים במשך 12 יום לאחר קבלת הווסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי התחלת פרוטוקול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/06/2016כאמור רירית הרחם אמורה להיות מוכנה להגיב להליך הטיפולי במחזור הייעודי הקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רק שאלה......................................חסויה20/06/2016
ב2/4/16 בוצעה לי גרידה של תאומים עקב הרעלת דם. לאחר מכן קיבלתי מחזור ביום 11/5/16.בגלל שנותרה מעט שארית הריון ביצעתי היסטורסקופיה ניתוחית ביום 7/6/16. עד היום אין זכר למחזור. מה יכולות להיות הסיבות לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני רק שאלה...................................... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/06/2016למעשה ההיסטרוסקופיה הניתוחית אפסה את מצבך כך שהווסת תופיע לפחות כחודש לאחר ההיסטרוסקופיה הניתוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תמיכה - השלכות האם קיים?!ר20/06/2016
שלום, קיבלתי הנחיה להפסיק תמיכה בשבוע 9 - מפסיקה פרוגינובה, קרינון וזריקות פרוגסטרון. קיבלתי הנחיה להתחיל להפחית מינון מפרוגינובה - כדור ביום במקום 2, רציתי לדעת האם זה יכול להזיק לעובר הדילוג על הכדורים והפסקת התמיכה? וכיצד אפשר לדעת לאחר מכן שהכל תקין עם העובר (מבלי להיבדק אצל רופאה)?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה למתן תשובה
מקפיצה21/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפסקת תמיכה - השלכות האם קיים?! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/06/2016בשלב זה של היריון אין ערך מוסף לתמיכה,הפסקה מדורגת אינה מזיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספים אחרי החזרת עוברים ב-Ivfגילי20/06/2016
אני אחרי החזרת עוברים ולוקחת בנוסף לחומצה הפולית גם ויטמין די ואומגה 3 (אלספה) - יכול להוות בעיה? מקווה שלא כי שכחתי לשאול הרופאה שלי מיד אחרי ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוספים אחרי החזרת עוברים ב-Ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2016אין כל בעיה עם התכשירים שאת נוטלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגסטרון לאחר IVF-מספר שאלותשירה20/06/2016
בוקר טוב,
האם לאחר טיפול IVF עם תמיכה של 2 אנדומטרין ביום, הגוף מייצר פרוגסטרון גם באופן עצמאי במידה ויש הריון?
במידה ואין הריון, האם ערכי הפרוגסטרון אמורים להיות נמוכים? אם כן, לאחר כמה זמן מיום ההחזרה הערכים אמורים לרדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי פרוגסטרון לאחר IVF-מספר שאלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2016לאחר שאיבת הביציות ישנה הפרשה של פרוגסטרון ממקור של הגופיפים הצהובים ברמה מספקת ,אולם למרות זאת נהוג לתת תמיכה הורמונלית לאחר ההחזרה.בכל מקרה במידה ומושג היריון קיימת פעילות מתמשכת של הגופיפים הצהובים בזכות גירוי מהפרשת הומון ה-HCG ההריוני, לקראת שבוע 7 דועכת פעילות הגופיפים הצהובים ומתחילה הפרשת פרוגסטרון ממקור שלייתי-בכל תקופה זו רמות הפרוגסטרון נשמרות בדרך כלל מעל לסף של 20-30 ננוגרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בטא חיובית ובדיקת אולטרסאונדמירי19/06/2016
שלום רב פרו'!
עברתי שאיבה ביום רביעי לפני שבועיים וחצי.
החזרת שני טריים ביום ראשון (כעבור ארבעה ימים)
בטא היום, כעבור 14 יום מההחזרה. תוצאה 1466.7
האם לא גבוה מידי? מעיד על משהו כגון קליטת שני העוברים?
האחות במרפאת IVF אמרה לי שהשלב הבא הוא לעשות אולטרסאונד בעוד כחמישה ימים ואז אוכל לדעת האם נקלטו שני עוברים. האומנם כבר בדיקת US? לא מוקדם מידי? מה תראה בדיקה זו?
ומה השלב הבא? אני מתוחה מאד. אשמח לדעת לאן פני מועדות כעת.
שאלה נוספת. עד לפני השאיבה נהגתי לעשות הליכות רגליות 4 פעמים בשבוע ועוד פעם בשבוע פילאטיס. מאז השאיבה ועד היום לאחר התוצאה החיובית ב"ה עשיתי שבועיים וחצי הפסקה.
כיצד עלי לנהוג כעת לגבי פעילות גופנית? הן לגבי הליכות בחוץ והן לגבי פילאטיס?
תודה רבה מאד על במה חשובה זו!
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרו', למה דילגת על שאלתי?
מירי19/06/2016אני מתוחה מאד. מקווה שלא שאלתי מידי הרבה שאלות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאת בטא חיובית ובדיקת אולטרסאונד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2016פעלי לפי ההנחיות שקיבלת בשלב ראשון בדיקת האולטרסאונד תזהה את מספר העוברים שנקלטו,וכעבור 7-10 ימים ניתן יהיה לזהות דופק עוברי,בכל מקרה בדיקת הביטה שלך בהחלט תקינה אם כי בתחום הגבוה שיכול להצביע על אפשרות של היריון רב עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרו'! המשך שאלה בבקשה
מירי20/06/2016האם בדיקת הUS הראשונה לזהות מס' עוברים היא וגינאלית או US מיילדותי?
ושוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה פרו'! המשך שאלה בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/06/2016וגינלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי בדיקה דם במקום מי שפיר בתאומיםדנדוש19/06/2016
אני מתלבטת בין שני הבדיקות והייתי רוצה המלצה מבין השניים .
מדובר בהריון תאומים לא זהים ..
מתלבטת בין בידקת וריפיי לבין מיטרנטי מה יותר ממולצץ בהריון תאומים ?
אשמח לתשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה הקודמת
אני19/06/2016הבנתי מחברה שבדיקת מטרניטי יותר מתאימה להריון עם תאומים. האם זה בגלל שמטרניטי בודקת יותר תסמונות?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לשאלה הקודמת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2016סביר להניח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות זרע תורם לאחר השבחה במעבדת IVFתמר19/06/2016
הייתי שמחה לקבל חוות דעתכם לגבי איכות זרע תורם.
במעבדת IVF נכתב כי לאחר השבחת הזרע נתוניו הם:
נפח- 0.5 ml
ריכוז- 40X10
תנועתיות- 50 אחוז
איכות התנועה- 3, 4 (נכתב בספרות רומיות)
המון תודה
תמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איכות זרע תורם לאחר השבחה במעבדת IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2016איכות טובה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתמול במוקד נצפה שק הריון ושק חלמוןאני19/06/2016
שבוע 5+2. האם מתאים לשבוע זה?
מתי ניתן יהיה לראות דופק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתמול במוקד נצפה שק הריון ושק חלמון - תגובה
פרופ` דוד בידר19/06/2016בינתיים בסדר.
דופק עוד שבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן אסטרופם לשבוע לפני טיפול IVF ראשוןלילך 4319/06/2016
שלום רב,
בת 43 לפני IVF ראשון . קיבלתי מחזור והודרכתי ליטול אסטרופם 2 מ"ג פעמיים ביום, לשבוע לפני התחלת זריקות של גונאל אפ , 300 יחידות ביום.
מה מטרת האסטרופם? קראתי בכמה פורומים דעות שונות.
אשמח לתשובתכם, תודה לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתן אסטרופם לשבוע לפני טיפול IVF ראשון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2016סביר להניח שמתן האסטרוגן במקרה הנדון בא לשרת מספר מטרות הקשורות בגילך וברזרבה השחלתית הנמוכה.
1.סיוע בעיבוי רירית הרחם
2.דחיית הביוץ באמצעות משוב שלילי ל-FSH גבוה המופרש מיותרת המוח
3.השראת קולטנים על גבי הזקיקים שיגוייסו באמצעות הגונל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל כתמיכה ולכמה זמן ?....אני18/06/2016
אני מספר ימים לאחר החזרה. לוקחת אנדומטרין 4 טבליות ביום
נאמר לי לקחת ממחר גם דקפפטיל לתמיכה.
לא היה לי ברור אם לקחת כל יום עד לבדיקת הדם או חד פעמי מחר?
האם דקפפטיל יכול גם לשבש תוצאות בדיקת דם כמו אוביטרל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל כתמיכה ולכמה זמן ?.... - תגובה
פרופ` דוד בידר18/06/2016אני לא כל כך משתמש בדקפפטיל לתמיכה כי נראה לי שזה לא הגיוני.
זה לא מפריע לבדיקת הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אני18/06/2016לשימוש חד פעמי או יום יום עד בדיקת הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר19/06/2016לא זה ולא זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים קלים בגב תחתון ורגליים אחרי שאיבה והחזרהאני18/06/2016
ביום חמישי לפני יומיים עברתי החזרה של עובר אחד ביום השלישי .,
מאתמול בערב והיום אני מרגישה את הגב התחתון בכאבים קלים וגם ברגליים
מה זה יכול להיות ?
אולי כאבי השתרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים קלים בגב תחתון ורגליים אחרי שאיבה והחזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר18/06/2016זה לרוב מהטיפול התרופתי או אם עברת שאיבה זה מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לי לטוס הריון תאומים IVFענת18/06/2016
אחרי שנתיים של טיפולים אני בהריון תאומים שבוע שלישי המשך טיפול אני משתמשת פעמים ביום ארבע נרות הזמנתי לחול בעוד חודשיים אני מאוד חוששת שיקרה משהו לא צפוי בגלל הלחץ בטיסות ? מה אתה חושב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לי לטוס הריון תאומים IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר18/06/2016אין מניעה מטיסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת DNA של הזרע מצבים שכדאי לבצעחיה18/06/2016
מתי נדרשת בדיקת DNA של הזרע
בדיקת DNA של הזרע באחו מצבים כדאי לבצע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2016הדגש על חשיבותה של השלמות הגנטית של תא הזרע התעצם לאחרונה בעקבות הדאגה ההולכת וגדלה לסיכון להעברה של מחלות גנטיות באמצעות טכניקות העזר של הרבייה (עם דגש על הפריה חוץ גופית); זאת בגלל נזקים אפשריים ל- DNA של גרעין תא הזרע (DNA FRAGMENTATINS ), או למערך המיטוכונדריאלי (גופיפי האנרגיה) שלו, בהשפעת נזקים סביבתיים (אורח חיים, עישון, זיהום סביבתי, צריכת סמים, השמנת יתר, תרופות, מחלות וזיהומים שעלולים להיות בעלי משמעות קלינית ופרוגנוסטית לגבי הצלחת הטיפול.
מידע על DNA עשוי להעלות את שיעור ההריונות
המידע על שלמות ה- DNA עשוי לסייע בבחירת תאי זרע עם DNA ללא פגע במיוחד בעת ביצוע הפריה חוץ גופית ובמיוחד בעת ביצוע הפריה באמצעות ICSI (מיקרו מניפולציה). העלאת שיעור ההריונות באמצעות זיהוי וטיפול בבעיות אלו עשוי להקל על בעיות כלכליות, נפשיות ואישיות הנוצרות אצל הזוגות המטופלים בעקבות כישלונות חוזרים.
כאמור, ליקויים בגנום הגברי הם סיבה מרכזית לכישלון חוזר בהפריה חוץ גופית. שיעור גבוה של נזק ל- DNA בגרעין תא הזרע יכול להיות גם אצל גברים עקרים עם פרמטרים נורמליים של הזרע (כלומר ריכוז, תנועתיות ומורפולוגיה).
משמעות הפגמים ב- DNA של תא הזרע
בדיקת ה"הלוספרם" הבוחנת את מבנה ה- DNA (הכרומטין ) של תא הזרע, וקובעת את שיעור השברים ב- DNA של הזרע (DFI- DNA FRAGMENTATIN INDEX), יכולה להצביע על ליקויים המסבירים את בעיית הפוריות והכישלון החוזר בטיפולי ההפריה.
פגמים שכאלו במבנה הכרומטין עלולים לגרום לחוסר יציבות של שרשראות ה- DNA דבר שעלול לגרום להעברה בלתי תקינה ומדויקת של החומר הגנטי הזכרי בעת ההפריה, יצירת עוברים פגומים עם איכות מורפולוגית ירודה, שיעור השתרשות נמוך, שיעור הריונות נמוך ושיעור הפלות גבוה.
המסקנה המתבקשת היא שחשיבותו של ה- DNA של הזרע מכרעת בעת טיפולי העזר של הפריון וההפריה החוץ גופית. זיהוי הבעיה וטיפול מתאים יאפשרו לגברים עקרים רבים להפוך לאבות, ויפחיתו את הסיכון להעברת מוטציה גנטית לצאצאים.
קיימות טכניקות לאיתור ולבחירת תאי זרע עם DNA תקין לצורך ביצוע ICSI המביאות לשיפור איכות העוברים, שיפור שיעור ההשתרשות, עליה בשיעור ההריונות וירידה בשיעור ההפלות.
המסקנה המתבקשת היא שלקראת טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית ביצוע בדיקת "הלוספרם" בנוסף לבדיקת הזרע השגרתית חיוני ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)