מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרגשה כללית לא טובה בעקבות טיפוללירון18/04/2016
פרופ' שלום
התחלתי לפני 6 ימים פרוטוקול קצר יש כבר 16 זקיקים והיום אני צריכה לעבור למנופור .
יש לי כבר כאבי ביוץ חזקים ורגליים , בחילות וחולשה בכל הגוף . תחושה של חוסר כוחות ועייפות חזקה.
האם זה שכיח ויהיה יותר כאבים עד השאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה כללית לא טובה בעקבות טיפול - תגובה
פרופ` דוד בידר18/04/2016יש לך גירויי יתר.
מה ערכי הורמון האסטרוגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
לירון18/04/2016פרופ' בידר תודה על המענה המהיר
לא נאמר לי מאסותא מה רמת הורמון האסטרוגן אלא נאמר להזריק מנופר 225 + צטרוטייד.
מדובר בפרוטוקול של 12 יום זריקות .
הפרוטוקול היה גונאל 225 - 6 ימים
צטרוטייד +מנופר 225 שישה ימים.
האם אתה חושב שעקב גירוי יש מינון יתר ויש מצב שעד סוף השבוע תהיה שאיבה?
אני הצלחתי להרות ספונטני בעבר אני לא בטוחה שהייתי צריכה מינון כזה כי כבר לאחר יומיים של זריקות היו 7 זקיקים מעל 10 מ"מ.
יום רביעי שוב בדיקות אשאל לגבי רמת אסטרוגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר19/04/2016אם את צעירה אז מינון 225 הוא גבוה, אל בלי רמות אסטרוגן קשה להגיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר לגבי הגיל
לירון19/04/2016פרופ' בידר
אני עוד מעט בת 40
בכל זאת לפי תגובת הגוף לאחר 3 ימים של גונאל 225 הרגשתי שהמינון גבוה מבחינת הגוף גם הזקיקים כבר היו גדולים
בכל מקרה אני מרגישה כבר הרגשת ביוץ בדיוק כמו בגיל 18 אותם תופעות ..
אני סובלת בשקט את הכאב בכל מקרה גירוי יתר יכשיל טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר לגבי הגיל - תגובה
פרופ` דוד בידר19/04/2016בגיל הזה המנון ההתחלתי בסדר ואחרי בדיקת הדם הראשונה מחליטים איך להמשיך.
בכל אופן תשלחי בדיקת האסטרוגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת יעוץ לגבי צבע בשיער תודהקרן18/04/2016
רופאים יקרים אני 12 ימים לאחר בטא ראשון שמספרו 83
אני יכולה מחר לצבוע את השיער ?? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת יעוץ לגבי צבע בשיער תודה - תגובה
פרופ` דוד בידר18/04/2016מה מכילים צבעי השיער,?
תבררי על החומרים ותשלחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר בן יומיים או שלושה ימים ערכי בטאר18/04/2016
שלום,
האם יש הבדל בערכי הבטא בהחזרת עובר בן יומיים לבין החזרת עובר בן שלושה ימים? הרי כשסופרים את 12 הימים מיום ההחזרה מדובר בהפרש של יום.
האם זה הגיוני לומר שצפוי שערך הבטא בהחזרת עובר בן יומיים יהיה נמוך מערך הבטא בהחזרת עובר בן שלושה ימים כעבור 12 יום מיום ההחזרה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עובר בן יומיים או שלושה ימים ערכי בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2016ערל הביטה 12 יום לאחר ההחזרה יהיה גבוה יותר כאשר מדובר לאחר החזרה של עובר ביום השלישי להתפתחותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר המשך מעקב לפני IVFלירון18/04/2016
פרופ' בידר שלום
פרוטוקול קצר 12 יום זריקות
ווסת 10.4
12.4 התחלת גונאל 225
15.4 גונאל 225 +צטרוטייד
18.4 מעקב זקיקים היו 16 זקיקים בין-9-16 מ"מ
רירית 5.8 מ"מ.
האם בינתיים יש תגובה לדעתך לטיפול והרירית לא נמוכה מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר המשך מעקב לפני IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר18/04/2016לא ציינת את בדיקות הדם אך נראה בסדר.
הרירית גדלה בהתאם לרמות הורמון האסטרוגן בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 12 ימים לאחר החזרה בטא ומפחדת שזה נמוךקרן18/04/2016
רופאים יקרים12 ימים לאחר ההחזרה קיבלתי בטא 83
אני מפחדת ש83 זה נמוך
האם זה בטא סביר ל12 ימים ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
12 ימים לאחר החזרה בטא ומפחדת שזה נמוך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2016בהחלט סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לטיפולים אחרי שנה בגלל לופוסעמל18/04/2016
בוקר טוב
סוף סוף אישרו לי חזרה לטיפולים אחרי שנה של מנוחה בגלל הלופוס
בנתיים אני מאוזנת יופי .. ומרגישה די טוב ..
בקשו ממני סדרה שלמה של בדיקות
ספירת גם , כימיה מלאה , בדיקות שתן , בדיקות לקרישה כולל פקטור 2
הומציסטאין , ובדיקות המטולוגיות רבות שהכל תקין ובגדר הנורמה , צילום רחם תקין , פרופיל הרמונלי תקין (מתאים ל PCOS )
במקרה שלי האם היתים ממלצים על עוד בדיקות לחולת לופוס לפני התחלת טיפול
כולל נוגדנים מסויימים במידה והם משפעים על סיכויי הקליטה שלי ?!!!
והאם אני אקבל הפעם אותו טיפול שקבלתי לפני התפרצות הלופוס?!
(גונל F , אורגלוטראן , אוביטריל)?! או שיש מניעה בשימוש בתרופות מסוימות ??
לתגובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חזרה לטיפולים אחרי שנה בגלל לופוס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2016יזקה על הרופא שלך שיבחר לך את הטיפול והפרוטוקול המתאים למצבך תוך שימת לב מירבית למגבלות שלך .
אין הוראת נגד לטפול ההורמונאלי במצב של לופוס מאוזן היטב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' אשכנזי לגבי זריקה ואופן הזרקהלירון17/04/2016
פרופ' אשכנזי שלום
הזרקתי עכשיו צטריוטייד ואני הולכת לפי ההוראות נשאר לי כל הזמן כמות קטנה בבקבוק שלא נשאבת למזרק כלומר המזרק לא יכול לשאוב יותר את הקצת שנשאר
האם זה בסדר ולא יהרוס את הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופ' אשכנזי לגבי זריקה ואופן הזרקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2016לא תהיה לזה השפעה על הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ניתן לראותדנה17/04/2016
שלום, שאיבה 27.3 החזרה 29.3
בטא 2000 מה ניתן לראות בא.ס בבטא כזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה ניתן לראות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2016היום ניתן לזהות שק היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה מנופור 600 ? ומה תפקידו ?לירון17/04/2016
פרופ' שלום
מה זה מנופור 600 ומה תפקידו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה זה מנופור 600 ? ומה תפקידו ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2016מנופור 600 -מדובר בבקבוקון המכיל 600 יחידות של התכשיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי אבל מה התפקיד ?
לירון17/04/2016פרופ' אשכנזי תודה על המענה המהיר.
אודה לך עם תסביר לי מה תפקיד המנופור 600 ? האם להגדיל את הזקיקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי אבל מה התפקיד ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2016תרופה המורכבת משני הורמונים FSH ו-LH המיועדת להשראת ביוץ וגיוס זקיקים לצורך הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלה של בטאדנה17/04/2016
שלום,
אני אחרי ivfדי בהתחלה בשלבי הבטא.
רציתע לדעת אם יש משמעות למספר הגורם המכפיל או שמספיק שיהיה גדול פי 2.
כי בהתחלה זה הכפיל פי 2.39
אחכ זה הכפיל פי 2.33
האם לירידה בגורם ההכפלה יש משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכפלה של בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2016אין משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה לפני שאיבה ופרוגינובהלירון17/04/2016
פרופ' שלום
שאלה 1:
לדעתי תחילת שבוע הבא תהיה שאיבת ביציות זה טיפול IVF ראשון.
האם צריך אנטיביוטיקה לפני אחריי השאיבה?
שאלה 2:
אני מאמינה שאקבל כתמיכה פרוגינובה האם את הפרוגינובה צריך להתחיל לקחת לפני השאיבה או אחריי השאיבה או אחריי החזרת עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטיביוטיקה לפני שאיבה ופרוגינובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/20161.בד״כ אין צורך באנטיביוטיקה,אלא אם ישנה סיבה ספיציפית
2.את התמיכה מתחילים לטחר השאיבה ולקראת ההחזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ביום ה8 לאחר הזרעה ויום 22 למחזורמר17/04/2016
שלום,
החודש עברתי הזרעה ביום ה-15 למחזור לאחר בדיקת זקיקים וזריקת ביוץ ללא אקלקומין.
כבר אתמול בערב החל דימום רציני (יותר מוסת הרגילה שלי ). היום ביצעתי בדיקת בטא לבקשת הרופאה המטפלת התוצאה היא 2.4. בנוסף המחזור שלי סדיר מאוד 28-29 ימים והדימום הנ"ל מאוד חריג מבחינת התזמון במידה וזה וסת. בנוסף בדיקת הבטא שקיבלתי לעשות לא מוקדמת מדי? יום ה8 לביוץ ויום 22 למחזור. האם בכלל ניתן לדעת משהו לפי המדיקה ומהו הדימום?
תודה מראש
מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ביום ה8 לאחר הזרעה ויום 22 למחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר17/04/2016זריקת ביוץ משנה את המהלך התקין היות ו11 עד 14 יום מהזריקה יגיע וסת באם אין הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבטא שלילית או שמוקדם לדעת?
מר17/04/2016תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבטא שלילית או שמוקדם לדעת? - תגובה
פרופ` דוד בידר17/04/2016בדרך כלל כן.
בכל זאת את יכולה לבדוק בעוד יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף, הדימום הוא 9 ימים לאחר הזריק
מר17/04/2016ולא 11-14 כפי שכתבת למעלה.
אני מרגישה ממש חלשה והדימום מאוד מאסיבי.
כמו מה זה ניראה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטא נמוכה ביום 16 אחרי החזרה האם יתפתח להריון תקיןמעין17/04/2016
שלום בטא ביום 12 אחרי ההחזרה 14, ביום 13 אחרי החזרה 22, והיום, יום 16 טחרי החזרה בטא 68 . האם יש סיכוי להתפתחות הריון תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטא נמוכה ביום 16 אחרי החזרה האם יתפתח להריון תקין - תגובה
פרופ` דוד בידר17/04/2016נראה לא תקין אך יש לחזור על הבדיקה מחרתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אם הוכפלה הבטא זה לא מספיק?
מעין17/04/2016אבל אם הוכפלה הבטא זה לא מספיק? היא עלתה מ 14 ל 68 תוך 3 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבל אם הוכפלה הבטא זה לא מספיק? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2016לא מספיק יש לוודא שההליך מתפתח לפי הציפיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים - האם יתרחש ביוץ ?דליה17/04/2016
שלום רב,
אני מאובחנת כפוליצסטית הרופא נתן לי החודש 2 כדורי איקקלומין מהיום ה-5 למחזור, בנוסף לזריקת אובירטל שהוא אמר שיעדכן אותי מתי להזריק-
היום ה13 למחזור מעקב זקיקים
שחלה ימנית - זקיק 9 מ"מ
שחלה שמאלית - זקיק 9.5 מ"מ
עובי רירית 7.1
אסטרדיול - 257
פרוגסטרון - קטן מ0.8
האם יתרחש ביוץ החודש? האם התוצאות תקינות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים - האם יתרחש ביוץ ? - תגובה
פרופ` דוד בידר17/04/2016אין תגובה לכדורים, בינתיים.
יש לחזור על הבדיקה בעוד 3 חמים, ואם זה לא מתקדם לחזור לרופא לשינוי הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות ציסטה בשחלות- מהן התופעות שמעידות שיש ציסטה בשחלהמיכל17/04/2016
שלום,
מהן התופעות של ציסטה בשחלה? האם אלו כאבים שמופיעים לאורך כל החודש, או כאבים שמורגשים בימי הפוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות ציסטה בשחלות- מהן התופעות שמעידות שיש ציסטה בשחלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2016בעיקר כאבים,לחא קשר למחזור,או לביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)