מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרקת גונאל מבחינת שעות האם תקיןלירון16/04/2016
פרופ' שלום
אני כל יום בערב מזריקה גונאל וצטרוטייד האם משנה מה מזריקים קודם וזה בסדר שזה בדיוק באותה שעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרקת גונאל מבחינת שעות האם תקין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/04/2016אין בעיה עם מןעדי ההזרקה,באופן כללי ניתן לומר שרצוי להזריק מיידי יום בטווח שעות שאינו עולה על 2-3 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכה מאוד- איך יודעים אם ההיריון לא תקיןיולי15/04/2016
שלום לרופאים 3 שבועות אחרי החזרה, הבטא נמוכה מאוד, איך יודעים האם ההיריון לא תקין? האם רק בשלב שאפשר לעשות אולטרסאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא נמוכה מאוד- איך יודעים אם ההיריון לא תקין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/04/2016בשלב זה לאחר שלושה שבועות מההחזרה,ניתן לזהות שק היריון באולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיזה בטא אפשר לזהות שק היריון?
יולי16/04/2016הבטא שלי מאוד נמוכה לא הגיעה לכמה מאות, האם אפשרי לזהות שק היריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה, האם תלוי רק בשבוע
יולי17/04/2016האם תלוי רק בשבוע שנמצאים או בגודל הבטא??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי הזרעה!ושאלה נוספת ! שבת שלום!!נטע15/04/2016
הי קיבלתי מחזור היום 10 ימים אחרי הזרעה, זה תקין? כי אני הבנתי שאמורים לקבל מחזור 14 יום אחרי,,
שאלה נוספת לאחר הזרעה מספר 8 כושלת ( אחת מהם הצליחה אך בסופו של דבר נאלצתי לעבור הפלה כי הדופק הפסיק בשבוע9) אשמח להמלצה או ייעוץ לגבי טיפול אחר שהיית ממליץ,, אנחנו בטיפולים בעקבות ביוץ לא סדיר וזרע חלש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור אחרי הזרעה!ושאלה נוספת ! שבת שלום!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/04/2016לאחר כשלון טיפולי ההזרעה ולפחות שלושה מחזורים של טיפול בזריקות של גונדוטרופינים,רצוי לעבור לטיפול IVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת גונאל וצטרוטייד מבחינת השעותלירון15/04/2016
פרופ' שלום
האם אפשר להזריק גונאל וצטרוטייד באותו זמן כלומר זריקה לאחר זריקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרקת גונאל וצטרוטייד מבחינת השעות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/04/2016בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר שאלה דחופה לגבי צטרוטיידלירון15/04/2016
פרופ' בידר שלום
הבוקר שאלתי אותך שאלה התחילתי גונאל 225 לפני 3 ימים והייתה תגובה מאוד טוב במיקב זקיקים . הייתי אמורה להתחיל להזריק צטרוטייד רק בעוד 4 ימים והרופא החליט להמשיך עם גונאל 225 ולהתחיל היום צטרוטייד כי אני כבר מוכנה.
למה לפי דעתך רק לאחר 3 ימי הזרקת גונאל להתחיל צטרוטייד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר שאלה דחופה לגבי צטרוטייד - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2016יש שתי שיטות;
אחת, להזריק צטרוטיד כאשר יש זקיקים סביב גודל 13 או, להתחיל צטרוטיד לאחר 5 ימי זריקות של הורמונים.
אם יש זקיקים שגדלו לגודל כזה אז אפשר
ולכן זה נקרא פרוטוקול קבוע שבו מתחילים צטרוטיד ביום הזריקה השישית
ויש פרוטוקול משתנה לפי גודל הזקיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר לגבי
לירון15/04/2016פרופ' תודה על תגובתך
יש לי 2 שאלות :
שאלה 1:
הזרקתי צטרוטייד אך נשאר טיפה נוזל ולא הצלחתי לשאוב את זה האם זה עלול לקלקל את הטיפול?
שאלה 2:
יש לי כאב ראש נוראי ואני רוצה להקיא וגלי חום מה עושיםלא יודעת עם זה מההורמונים או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר לגבי - תגובה
פרופ` דוד בידר16/04/2016לגבי שאלה אחת אז לא יזיק.
בשאלה השניה את צריכה לפנות לרופא שיחליף התרופות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם ודימוםשני15/04/2016
שלום ד"ר
עשיתי לפני יומיים צילום רחם שיצא תקין.
ביום של הצילום עצמו וביום שלמחרת לא היו לי דימומים או כאבים.
היום החל לי דימום קל ומעט אי נוחות בבטן התחתונה.
האם יש מה לדאוג? מה הטווח התקין של השפעות מהבדיקה?
אציין כי לא ייתכן שזה מחזור מאחר וקיבלתי לפני שבועיים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רחם ודימום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2016התופעה שכיחה,בשלב זה לא נראה שיש מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידר עוד שאלה לגבי רירית הרחםלירון15/04/2016
פרופ' בידר
היום ה-5 לווסת רירית רחם 5 מ"מ עם גונאל 225.
איך רירית 5 מ"מ עם בדרך כלל הרירית 6.5-7 מ"מ בזמן ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר עוד שאלה לגבי רירית הרחם - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2016הרירית בזמן ההתחלתי היא נמוכה וגדלה לקראת הביוץ לכן יש לבדוק איך הרירית מתקדמת.
אין רירית בהתחלה של 6.7 וגם בדיקת ה5 היא לא חשובה, החשוב מה יהיה לקראת הזרקת האוביטרל.
אם לא עברת פעולות ברחם כמו גרידה אז רירית 6.7 גם טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר לגבי מעקב זקיקים צלקראת שאיבהלירון15/04/2016
פרופ' בידר שלום
לאחר 3 הזרעות כושלות עם פיוריגון 50 שרק בהזרעה אחת היה הריון כימי.
הפיוריגון לא התאים לי בכלל ואפילו רז ענית לי שצריך להפסיק טיפול כי הביוץ והפרוטוקול לא מתאים לי.
עכשיו התחלתי טיפולי IVF התחלתי ביום שלישי להזריק גונאל 225 סה"כ 3 ימי הזרקה.
בבדיקת אולטרסאונד נאמר לי שיש תגובה ממש טובה כבר נצפו 6 זקיקים בגודל 11מ"מ ורירית 5 מ"מ .
אני עוד מעט בת 40 הצלחתי בעבר להרות ללא טיפולים בקלות רבה בנסיון ראשון חלק מהריונות בגלל פקטור 5 לא החזיק אך עם קלקסן הכל היה תקין.
האם הסיכויים שלי להרות בהפרייה ראשונה טובים בהחשב בזה שהיה הריון כימי לפני חודשיים והיו לי הריונות בעבר שכולם היו בנסיון ראשון להרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר לגבי מעקב זקיקים צלקראת שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2016אני חושב שהסיכויים שלך יותר טובים מאשר להדים אחרות בגילך עקב הנתונים שרשמת.
בכל אופן יש לזכור שהגיל משחק תפקיד חשוב יותר להצלחה.
רק לאחר השאיבה ומראה העוברים אפשר לדעת מה הסיכויים.
אל בגדול יש סיכויים טובים לגילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
לירון15/04/2016פרופ' בידר תודה על תשובתך ברשותך יש לי עוד שאלה
אני ואחותי שני מקרים הפוכים
אני הצלחתי להרות בנסיון ראשון ללא טיפולים עד לפני 4 בגיל 36 כפי שציינתי נקלטתי בקלות רבה והיא בהפרייה ראשונה בגיל 35 .
עכשיו ב-8 חודשים שניסיתי כולל הזרעות היה הריון לא תקין. ולא הצלחתי ועכשיו בהפרייה
והיא לאחר כשנה שנולדו התאומים הצליחה להרות ללא שום טיפול בנסיון ראשון ולאחר שנה עוד הפעם הצליחה ללא שום טיפול הורמונלי בנסיון ראשון.
איך קורה מצב כזה גם עם עוד מעט אני בת 40 והכל תקין לחלוטין והצלחתי להרות בכל פעם בנסיון ראשון ,והיא רק לאחר ההפרייה הראשונה הצליחה ועכשיו אני בטיפוליי פוריות?
האם לדעתך זה עקב הגיל למרות הכל תקין או שהפכו לבלתי מוסברים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2016אי אפשר להשוות בין שני מקרים, למרות שאתן אחיות כל אחד זה שונה.
זה שאת לא מצליחה זה או בגלל בעיה אחרת שנוצרה, לאחר הריון, למשל, מישהיא שעוברת גרידה יכולה ,אחרי כן ,גם לא להרות, או אחרי הריון לא תקין.
זה שהיה הריון לא תקין זה לרוב בגלל הגיל. כתבתי לך שרק אחרי ההפריה נגיד לך מה הבעיה.רוב הסיכויים שזה עניין הגיל.וכל שנה אחרי 38 מורידה מאוד מהסיכויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשות מתי היא מתחילה ולכמה זמןאני14/04/2016
שלום, היום אני בדיוק שבוע לאחר הזרעה
רציתי לדעת מתי קורה שלב ההשתרשות וכמה זמן?
האם יש קשר לזרמים קלים שהרגשתי בצידי הבטן ולרגישות בחזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשות מתי היא מתחילה ולכמה זמן - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2016ההשרשה מתקיימת כאשר העובר הוא בן 5 ימים, כלומר ,5 ימים מהביוץ.
לגבי הזרמים אין קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא ספורט אימוני רצועות trxאני14/04/2016
היי
אני שבוע לאחר הזרעה שנייה , רוצה לדעת אם אני יכולה לחזור לאימוני כושר שלי של trx פעמיים בשבוע?
האח מותר? ממה יש להימנע ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא ספורט אימוני רצועות trx - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2016תקראי באתר שלי- lbivfclinic על עניין המאמצים.
באופן כללי אםשר לעשות מאמצים מהסוג הבינוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 20+6 צוואר רחם התקצרויקי14/04/2016
שלום
חזרתי הרגע מבדיקת סקירת מערכות. צוואר רחם היה 30 מ"מ. ומשקל העובר 350 גרם
הרופא שבדק אותי אמר כי יש לעשות מעקב אחר צוואר הרחם כי זה גבולי. וכי התינוק ממש למטה עם הראש.
וביקש לעשות גם מעקב משקל.
אני ממש לחוצה מהבדיקה.
מה גם יש לי לחצים כאילו משהו נתמח בבטן התחתונה. חשבתי זה בגלל שהרחם גדל ןהרצועות נמתחות
אודה לדעתכם המושכלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שבוע 20+6 צוואר רחם התקצר - תגובה
פרופ` דוד בידר14/04/201630 מ״מ זה לא בדיוק צואר מקוצר.
בכל אופן זה גם תלוי בהיסטוריה הרפואית שלך, האם עברת פעולות ברחם או לא.
בכל אופן צריך לבדוק צואר כל שבוע ולראות מה קורה.
לדעתי זה לא ישתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר בידר עוד שאלה בבקשה
ויקי14/04/2016ברשותך, בגלל שאני מרגישה במפשעות כמו דקירות ושאני קמה כמו לחץ. כאילו משהו נמתח. חשבתי שזה רצועות נמתחות.
לפני עמה ימים הייתי אצל רופא ארח בגלל הלחצים האלה ואז בבדיקה וגינלית (לא ידני אלא אולטרסאונד) צוואר הרחם היה 35מ"מ
היום בבדיקה בטנית בסקירה 30 מ"מ.
יכול חהיות שזה התקצר כל כך מהר או בגלל שוני במכשיר ואופן מדידה השוני?
ועוד שאלה האם עליי לנוח בשכיבה וכאלה בשלב הזה?
ביום ראשון יש לי רופא ל עקב. האם בגיקה ידנית ואגינלית עדיפה על אולטרסאונד ואגינלי? איך העי טוב למדןד אורך צוואר הרחם?
תודה רבה רבה
ועוד שאלה האם משקל העובר 350 לשבוע 20+6 לא נמוך מידיי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר בידר עוד שאלה בבקשה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/201630 ו 35 זה אותו הדבר.
יש להתנהג לפי הוראות הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי פעולות ברחם מה הכוונה
ויקי14/04/2016לפני שנתיים היתה הפלה אז עשו גרידה בשבוע 8 בערך.
לפני 4.4 שנים לידה ראשונה שבוע כמעט 42
גם עשיתי פעמיים צילום רחם לפני שנ וחצי בערך ולפני חמש שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה למענה תודה
ויקי14/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי פעולות ברחם מה הכוונה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2016פעולה כמו גרידה יכולה לפגוע בצואר הרחם ולגרום , בהריון, ללידה מוקדמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטא נמוכה 13 יום אחרי החזרת עוברים טרייםמעין14/04/2016
שלום. 13 יום אחרי החזרה ביטא 22. מה הסיכוי שיצליח להתפתח עובר תקין ? מאיזה ביטא זה מתחיל להיות פחות מדאיג? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביטא נמוכה 13 יום אחרי החזרת עוברים טריים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/04/2016בצעי בדיקה חוזרת בעוד יומיים בתקווה שערכי הביטה יותר מיכפילו את עצמם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש המלצה בנוגע לקיום יחסי מין
מעין15/04/2016שלום ותודה על המענה המהיר. ממתינים להכפלת בטא בתקווה גדולה . האם יש המלצה כלשהיא או איסור בנוגע לקיום יחסי מין? האם זה מסכן את ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכלל המלצות להתנהגות מנוחה נסיעות.
מעין15/04/2016ובכלל המלצות להתנהגות מנוחה נסיעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ובכלל המלצות להתנהגות מנוחה נסיעות. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2016בשלב זה אני ממליץ להתנזר מיחסים למשך מספר ימים עד שהמצב יהיה ברור יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלי לנוח או ניתן לבצע נסיעות ארוכות
מעין15/04/2016תודה..שאלה אחרונה ... סליחה.. ניתן לבצע נסיעות ארוכות? ברצוני לסןע לסופש לנוח מרחק 3 שעות נסיעה
שבת שלום ומבורך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 8 ימים אחרי בחזרה בדיקת הריוןקרן14/04/2016
שלום רופאים יקרים
עשיתי בדיקת הריון ביתית 8 ימים לאחר ההחזרה
והתשובה שלילית
האם ביום ה 12 אני יכולה לראות שאני בהריון ???הוא הסיכויים קלושים???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 8 ימים אחרי בחזרה בדיקת הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר14/04/2016תבדקי שוב בעוד שלושה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לי
ויקי14/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר החזרה גם כשעש בטא חיוביתלירון14/04/2016
פרופ' שלום
הרבה שאלות שמופנות בפורום הוא לגבי דימום כמו ווסת שמגיע לאחר מס' ימים של החזרה או כאשר בטא חיובית
גם לי יש החזרה החודש ובהריון הקודם היה לי דימום כמו ווסת שבוע ואז דימום לסירוגין עד שבוע 10 לשמחתי ההריון המשיך להתפתח.
מה הסיבה לדימום ? והאם כאשר העובר תקין ברוב המקרים כמו במקרה שלי הדימום מפסיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר החזרה גם כשעש בטא חיובית - תגובה
פרופ` דוד בידר14/04/2016רוב הנשים לא מדממות בהריון.
כאשר יש דימומים ,ב 50 % יש הפלות.
יש הריונות שממשיכים גם עם דימום עד שנפסק או לא ,וזה תלוי במיקום השליה.
רוב הדימומים הם על רקע שלחתי ורובם לא פוגעים בעובר אך יש להיות במעקב בסיכון מוגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
לירון14/04/2016פרופר בידר שלום
שאלה 1:
לגבי תשובתך כי כאשר יש דימום ב-50% מהמקרים יכול להיות הפלה .
בהתחשב שדימום יכול לגרום להפלה מאיימת ,כאשר העובר תקין אז רוב הסיכויים שההריון ימשיך ?
שאלה 2:
בשאלה שענית עליה שצוואר רחם יכול להתקצר תלוי מה הרקע ועם נעשו פעולות ברחם.
הריון קודם היה קיסרי והרחם לא התכווץ והייתי מחוברת לקטטר וקיבלתי חומרים מכווצים.
האם זה נחשב לפעילות שנעשתה ברחםויכול לגרום להתקצרות צוואר בהריון הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר14/04/2016כאשר העובר תקין ויש דופק יש סיכויים טובים להמשך ההריון.
בעניין הניתוח הקיסרי אז זה לא נחשב פעולה ברחם והסיכויים טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלתי אתמול סבב נוסף של החזרת מוקפאיםאני14/04/2016
בגלל שיש לי רירית עקשנית (3 סבבים לא הצלחנו לעבור את ה 6 מ"מ) הרופא נתן לי פרוטוקול של
גונל 100 יח'
אסטרופם 2 ביום
מיקרופירין 75 1 ביום
אני יודעת איך הגונל והאסטרופם עובדים. אבל מה התפקיד של המיקרופירין בתהליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלתי אתמול סבב נוסף של החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר14/04/2016המיקרופירין גורם לכך שהטסיוצ בדם , שנקראים גם טרומבוציטים, לא יתקשרו לקיר גלי הדם על מנת לשפר זרימה לרירית הרחם.
תלוי מה הסיבה שהרירית כזו.
אם לא עברת פעולות ברחם אז זה לא בעייתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה פעולות ברחם?
אני15/04/2016ילדתי לפני 10 חודשים, במהלך הלידה השיליה לא יצאה והיו צריכים להתערב ולהוציא אותה ידנית.
עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית לפני חודשיים, הכל תקין.
במצב הזה התרופה מיותרת או יכולה לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה פעולות ברחם? - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2016אי אפשר לדעת. עש דעות לכאן ולכאן.
אבל לא יקרה כלום אם תקחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)