מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביוץ וכדור אדקס לכאב ראש- האם כדור זה עלול לעכב כניסה להריון?מיכל17/04/2016
בוקר טוב,
אני בת 32 בימי הביוץ, האם ניתן לקחת כדור מסוג "אדקס" לכאבי ראש? האם כדור זה בזמן הזה עלול להפריע להיכנס להריון ולהשרשה או עלול לגרום להפלות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ וכדור אדקס לכאב ראש- האם כדור זה עלול לעכב כניסה להריון? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2016לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלקת שיער - האם מותר במהלך טיפולי פוריות?סיגל17/04/2016
שלום רב,
מתנצלת אם השאלה מגוחכת... בחודשים האחרונים כל הזמן דחיתי החלקת שיער כי חשבתי שאכנס להריון (אני בשלב ההזרעות), אלא שעדיין אין הריון, והחודש אני בכלל לא עושה הזרעה כי אין ביוץ, האם מותר לעשות בינתיים החלקת שיער? האם החומרים יכולים לגרום לשיבוש כלשהו בטיפולי הפוריות, או חלילה בעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החלקת שיער - האם מותר במהלך טיפולי פוריות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2016אין בעיה עם החלקת השיער החודש אם אינך בטיפול,ואם הדבר נעשה בטיפול או בהיריון,ישנן חומרים להחלקה המותרים גם בהיריון,ובעיקר הטולי אמוניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
סיגל17/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון כימי , מתי מומלץ להחזיר שוב ?ע פ17/04/2016
שלום
אני אחרי החזרת 2 עוברים מוקפאים שלא הצליחו לשרוד (היריון כימי).
ולפני 3 ימים קבלתי מחזור, הרופא שאל אותי אם אני רוצה לעשות החזרה שנייה החודש או לחכות לחודש הבא, ולא ידעתי מה לענות לו !
מה מומלץ? לעשות מיד החזרה שניה כי הגוף כבר רגיל לזה? או לחכות חודש כדי לתת לגוף לנוח קצת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היריון כימי , מתי מומלץ להחזיר שוב ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2016עם התאפסות הביטה ניתן לבצע טיפול נוסף לאלתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויים לדופק בתחילת שבוע שישישוש17/04/2016
בוקר טוב,שאלה שהיא קצת מיותר ובכל זאת...אם ניראה שק הריון ושק חלמון מה הסיכויים לראות דופק?תחילת שבוע 6 , אני בלחץ הגיוני...חשש בגלל הפלות כימיות רבות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכויים לדופק בתחילת שבוע שישי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2016המתיני לשבוע שישי מלא כדי לזהות דופק עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבחת זרע לפני iui לויקוציטים רביםיורם17/04/2016
שלום פרופ',
במהלך השבחת זרע נצפו אצלי לויקוציטים רבים . האם הדבר פוגע בפריון?
בטיפול הנוכחי ביצענו iui.
תודה מראש,
יורם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השבחת זרע לפני iui לויקוציטים רבים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2016יש לשלול גורם זיהומי בזרע,על מנת לשפר את נתוני הזרע ולמנוע זיהום אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין זקיקים ורירית דקה כניראה בגלל סינרלטליה17/04/2016
היי
אני לפני טיפול החזרת מוקפאים על בסיס טבעי לגמרי,מחזור היה לפני 21 יום.
(לקחתי סינרל 10 ימים לפני מחזור ,ברגי שקיבלתי הפסקתי סינרל -נלקח לתמיכה להחזרה קודמת) היום עבר כבר 21 יום מקבלת המחזור אין שום סימנים לזקיקיל מוביל ובדיקות דם כבר 4 פעמים האי-2 נצוך מאוד 86,76,90 עולה יורד.
מה זה אומר שהסינרל הרס לי את המחזור האם יש עדיין סיכוי לעשות טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין זקיקים ורירית דקה כניראה בגלל סינרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2016ישנו דיכוי של ההליך ההורמונאלי שלך בעקבות נטילת הסינרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך פוטרים את הדיכוי ההורמונלי???
טליה17/04/2016זה אמור להיפטר לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איך פוטרים את הדיכוי ההורמונלי??? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2016ניתן לתת לך טיפול הורמונלי תחליפי שיגיב את רירית ברחם שלך לפי הציפיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם מתי צריך לעשות....................................טלי16/04/2016
שלום רב
התבקשתי להשלים את הבדיקות הבאות:
lupus anticoagulant
beta-2-glycoprotein
anticardiolipin antibodles
ANA
anti thyroid peroxidase
anti thyroglobulin
anti DNA antobodies
TSH vitamin D
בדיקת סקירה לצליאק
כרגע נמצאת בסבב טבעי של החזרת מוקפא. אתמול הזרקתי אוביטרל ומהיום אנדומטרין 3 פעמים ביום. האם מותר לעשות עוד יומיים את הבדיקות הנ"ל או שאסור בגלל ההורמונים?
כמו כן במידה והסבב לא יצליח, צריכה לחדש בדיקה של פרופיל הורמונאלי - שוב האם ניתן אחרי סבב כזה לעשות את הבדיקה או שהתוצאה תהיה מוטעית עקב ההורמונים?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות דם מתי צריך לעשות.................................... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2016בגמר הסבב הנוכחי ניתןלבצע את הפרופיל ההורמונלי ביום 3-5 למחזור ויחד עם זאת את שאר הבדיקוצ שהומלצו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ותחושת דקירה בתחילת ההריוןדנה16/04/2016
אני בתחילת ההריון אחרי ifv בשלבים המוקדמים.
27.3 שאיבה 29.3 החזרה. הבטא הכפילה
מאתמול אני מרגישות דקירות כאילו מהנרתיק מידי פעם.
ובשעה האחרונה כאב למטה גם שאני יושבת.
כאילו עצירות, אבל כל יום יש לי יציאה. סליחה על המלל.
כך שלא זה הבעיה.
אני לוקחת תמיכה אסטרופם ואןטרוגסטן דרך הפה.
מה הכאבים הללו מייצגים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב ותחושת דקירה בתחילת ההריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2016מתקבל הרושם שלא מדובר בכאבים חריגים,בכל מקרה אם הכאבים יתגברו יהיה צורך בביקורת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה17/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צטרוטייד האם זה יספיק עד השאיבהלירון16/04/2016
פרופ' שלום
לאחר 3 ימי הזרקת גונאל נאמר לי שאני צריכה להתחיל להזריק צטרוטייד במקום לאחר 6 ימי הזרקת גונאל כנראה כי הזקיקים ממש גדלו מהר.
ווסת 10.4
כלומר ב-12.4 התחלתי גונאל
15.4 - צטרוטייד +גונאל
בהמשך מונפור.
בקופא של צטרוטייד יש 7 זריקות בגלל שהזריקה הוקדמה האם זה יספיק עד השאיבה או שצריך עוד זריקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צטרוטייד האם זה יספיק עד השאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2016הערכתי שהכמות בהחלט תספיק לך בנסיבות הצגובה שלך החודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
לירון17/04/2016פרופ' אשכנזי תודה על תגובתך
כלומר בפרוטוקול קצר 12 יום זריקות כאשר התחלתי להזריק צטרויטטיד ביום ה-4 לזרחקות 7 זריקות זה מספיק ולא מזריקים צטרוטייד עד היום האחרון של הזריקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2016להערכתי הטיפול יהיה קצר יותר מ-12יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לפני ובשבועות הראשונים בהיריוןרונה16/04/2016
שלום, האם התמיכה שמקבלים לאחר החזרת עוברים.. וממשיכים במהלך ההיריון משפיעה על התפתחות העובר... או שמא היא ״רק״ מחזיקה את ההריון (את ההשרשה)... מקווה שהצלחתי להסביר...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה לפני ובשבועות הראשונים בהיריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2016לא משפיעה,מספקת רק תמיכה להליל ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת דבק שבוע 4-5דנה16/04/2016
אני אחרי ivf לא בדיוק יודעת איזה שבוע אני 4 וקצת או 5 וקצת. שלשום הבטא היתה 290 .
בכל מקרה בטעות הייתי ליד מישהו ששם דבק 3 שניות . הייתי ליד זה כמה דקות, ורק שהרחתי והבנתי ממה הריח התרחקתי.
האם עשיתי נזק לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאיבת דבק שבוע 4-5 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/04/2016לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ועל ההרגעה
דנה16/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על המענה ועל ההרגעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2016בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסיק המחזור בגלל הגלולות. האם להפסיק? מה לעשות?מירה16/04/2016
שלום,
כמעט שנה שאני כבר לא מקבלת מחזור. הרופא אומר שזה מכוון שאני נוטלת גלולות כבר 7 שנים מסוג "מליאן" ושזה טבעי לא לקבל, רירית הרחם שלי בעובי של 20 מ"מ. אני מעוניינת לשוב לקבל מחזור ולהפסיק את הגלולות. מה היא האלטרנטיבה? האם עם טבעת "נובה רינג" ישוב המחזור? האם לעשות הפסקה- לעבור לקונדומים ושוב גלולות?
אני עובדת עצות!! זה מתסכל מאוד!
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסיק המחזור בגלל הגלולות. האם להפסיק? מה לעשות? - תגובה
פרופ` דוד בידר16/04/2016תעדי הפסקה ותשתמשי בקונדום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גונאל וכאבי ראש חזקיםלירון16/04/2016
פרופ' שלום
שאלה 1:
קראתי עכשיו שצטרוטייד רצוי להזריק קודם ואחר כך זריקה אחרת .
אתמול הזרקתי גונאל ואחר כך צטרוטייד האם רצוי להזריק קודם צטרוטייד?
שאלה 2:
אני סובלת מכאב ראש נוראי מהגונאל והראש מאוד כבד ועייפות יתר האם במידה וזה ממשיך להיות בלתי נסבל עליי להודיע לרופא המטפל? למרות שתוב שזאת תגובת לוואי של הזריקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי גונאל וכאבי ראש חזקים - תגובה
פרופ` דוד בידר16/04/2016לגבי השאלה הראשונה אז לא יקרה כלום בגלל אופן הלקיחה.
לשאלה השניה- יש להחליף תרופות הפיריון לאחרות בתקוה שלא תהינה תופעות הלואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ והשפעתו על טיפול הורמונאלי.רויטל16/04/2016
שלום פרופסור נכבד.
ברשותך אשאל שאלה.
אני ובן זוגי מנסים להרות.
אני מטופלת ע"י מערב זקיקים ותמיכה של הורמונים.
לפני 12 ימים הזרקתי אוויטרל ומאז אני מקבלת תמיכה של אוטרוגסטן.
התהליך והטיפולים גורמים לי לסטרס (כנראה כמות ההורמונים...). שאלתי היא האם יכולה להיות השפעה של סטרס על הטיפול וההיקלטות? במידה והעובר השתרש ברחם, מצב של לחץ במשפחה/עבודה, יכול לפגום?
הייתי שמחה לדעת קצת על הקשר בין הדברים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ והשפעתו על טיפול הורמונאלי. - תגובה
פרופ` דוד בידר16/04/2016הי תקראי באתר שלי lbivfclinic על הקשר בין חרדות לסיכויים להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקיים יחסי מין בצורה רגילה ובתדירות בשבוע שישי?שוש16/04/2016
בעלי חושש אז רציתי להיות בטוחה...תודה רבה
האם מותר לקיים יחסי מין בצורה רגילה ובתדירות בשבוע שישי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/04/2016אם הכול מתפתח כמצופה,לא אמורה להיות בעיה עם יחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד לא נצפה דופק...רק בעוד יומיים
שוש16/04/2016יש לי תור. זה גם בסדר? תודה על המענה המהיר. חוץ מזה הכל תקין. אין כאבים יש שק הריון ושק חלמון. בבקשה תאמר לי שזה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד לא נצפה דופק...רק בעוד יומיים - תגובה
פרופ` דוד בידר16/04/2016אין בעיה בקיום יחסים רק לא הבנתי מה הכוונה בצורה רגילה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)