מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה בבקשה עזרה אני לא יודעת מה לעשות.........עזרה14/03/2016
שלום..
אני אחרי לידה בקיסרי ושעשיתי אןלטראסנד אמרו לי שיש לי כמות דם שלא יצאה וכניראה שזה מחזור ושתף דם בצלקת בניתוח ברחם האם זה מסוכן?!
ועכשיו אני לא מדממת והרופאה אמרה לי שיש לי משהו עם מספר 11 שזה אומר שצריך לקבל מחזןר משהו כזה
והרופאה שלי נתנה לי דופסטון ואז שיתחיל המחזור גלולות לימנוע הריון..עכשיו דופסטון זה לדחות מחזור אז לא הבנתי למה היא נתנה לי את זה..
נמצא זקיק בגודל 19.5 מ"מ.
רירית הרחם בעובי 15.2 מ"מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
עזרה14/03/2016תיאור הרירית: סדירה:הד קו אמצע
רירית מעובה באיזור חיבור גוף הרחם לצוואר הרחם נצפה תוכן היפואקוגני 20*17 מ"מ .נצפו מעט זרימת דם דימום
דוגלס:מעט נוזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צריכה בבקשה עזרה אני לא יודעת מה לעשות......... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2016המטרה היא לעודד מחזור כדי לאפס את המערכת ולהתחיל טיפול עם גלולות-אין בסיס לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז..
עזרה14/03/2016אז זה בסדר לקחת את הדופסטון שהיא נתנה לי ומתי שאקבל מחזור את הגולולות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/03/2016בהחלט בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי - תזמון בדיקה פרופיל הורמונלילילי14/03/2016
האם כדאי לעשות בדיקת פרופיל הורמונלי מלאה לאחר טיפול IVF שנכשל?
ביום שישי היתה בטא שלילית פרוגסטרון 48,הפסקתי תמיכה
ולאחר יומיים קיבלתי מחזור.
האם כדאי ביום השלישי למחזור לעשות בדיקה או שהתוצאות לא יהיו טובות
וכדאי לעשות במחזור הבא, אחרי חודש הפסקה מהורמונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורמונלי - תזמון בדיקה פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2016אין כל צורך לסצע בדיקת פרופיל הורמונאלי מעדי חודש בחודשו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבב מוקפאיםאני14/03/2016
אני ביום העשירי למחזור. רירית- 6.5
זקיק אחד של 11.3
אסטורגן- 259
פרוגסטרון -1
בסבב כזה, האם מחכים שהזקיק יגיע לגודל המתאים לביוץ או שמספיקה רירית עבה ורמת אסטרוגן גבוהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סבב מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2016אם מדובר על מחזור טבעי הרי שמחכים להבשלת זקיק ולביוצו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל לפני מחזור דחוף בבקשהלאה14/03/2016
שלום לקחתי זריקת אוביטרל ב29.2
ובוצעה לי הזרעה ב2.3
אני אמורה לקבל מחזור היום או עד ה16
מאתמול יש לי ממש כאבי מחזור והיום כמו הכתמות חומות בהירות כאלה בניגוב (סליחה על הפירוט)
האם יש מצב שזה דימום השתרשות בשלב כזה מאוחר או שכבר להתכונן נפשית למחזור שמגיע ? במידה ויש מצב לדימום השתרשות זה מתאים לבצע בדיקה ביתית או שמוקדם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלתי כבר תשובה אין צורך להגיב
לאה14/03/2016תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דימום קל לפני מחזור דחוף בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2016סביר להניח שאת לרראת קבלת מחזור,יחד עם זאת אם לא תקבלי מחזור עד מחר -בצעי בדיקת דם להיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה מאתמול עם עדכון נוסףשירה14/03/2016
שלום רב, בדיקות דם לפני תחילת פרוטוקול קצר. חודש שכבר היה ללא טיפול (הפסקה), לפני חודשיים שאיבה. אסטרדיול ביום מחזור 2 יצא 330, נאמר לי לא להתחיל ולבצע שוב בדיקה למחרת. היום אסטרדיול 360. מה עושים בסיטואציה כזו ? האם החודש אבוד ?
שאר הערכים : LH 3.7
פרוגסטרון 1.3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך לשאלה מאתמול עם עדכון נוסף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2016סה״כ לחא שינוי,אפשר חהתחיל גם בתנאים אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, הסבב בוטל והוצע טיפול
שירה14/03/2016נאמר לי שלא להתחיל טיפול, מאחר ובחודש הבא היחידה נמצאת בחופש, להתחיל עם המחזור הבא שיגיע, ליטול גלולות ולשוב לטיפול בחודש שלאחר מכן. מה דעתך על כך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון מתרומת ביצית - שבוע 9 +2איילה14/03/2016
שלום רב,
אני אתגר פוריות :)
אני בת 40 + 3 חודשים, רזרבה שחלתית נמוכה, אנדומטריוזיס קשה, הידבקויות קשות באגן, ESSURE בחצוצרה אחת וצריבת פיית חצוצרה שניה (בגלל נוזל בחצוצרות).
רירית סרבנית (בקושי 6.5 ממ, וגם לא תמיד תלת).
שנתיים וחצי בטיפולי פוריות.
סופסוף נקלטתי ואני בהיריון מתרומת ביצית. התורמת - בת 28.
שבוע 6+3 - נצפה דופק.
שבוע 9+2 - אין דופק. העובר לא התפתח. אציין כי לא היה דימום כלל.
השאלה שלי -
1. מה הסיבה שלעובר מפסיק הדופק ?האם זה יכול להיות בגלל כל הבעיות הרפואיות שלי ? הרי הביצית היא של בחורה צעירה.
2. האם יש סבירות שאני אצליח להיכנס להיריון שוב והוא יהיה תקין ? או שעדיף לפנות לפונדקאות ?
אודה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היריון מתרומת ביצית - שבוע 9 +2 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2016כמו בכל מצב נתון של הפלה,הרקע יכול להיות בנתוני הרירית של הרחם,באיכות העובר מבחינה גנטית,רקע רפואיא כמו קרישיות יתר,זליגת נוזל לרחם מהחצוצרה למרות ה-essure,
העובדה שהרית מעודדת,אולם השיקול כיצד לפעול חייב חהיות באחריות של הרופא המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי הקודמת לעניין העובריםיצחק14/03/2016
האם עוברים שמוחזרים ביום השלישי והם בני 5-6 תאים יש להם סיכויי השתרשות טובים?
והאם יש קשר לאיכות הזרע או הביצית להתחלקות העובר?
גם לי וגם לאשתי נתונים טובים(מה שנקרא בעיה לא מוסברת).
תודה רבה מראש,
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהמשך לשאלתי הקודמת לעניין העוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2016לעוברים בני 5-6 תאים ביום 3 יש סיכוי טוב להשתרשות,כמובו שמותנה בגורמים שהזכרתי בתשובה הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים - מה מוביל לאיכותם כלומר להתחלקות טובה יותריצחק14/03/2016
פרופ'אשכנזי/בידר שלום,
לאחר טיפול ראשון בIVF הופרו לנו 4 ביציות מתוך 6.
ביום השלישי להפרייה 2 (שהתחלקו מהר בתחילה) לא המשיכו להתפתח ורק השניים הנוספים שהתחלקו : האחד ל-5 והשני ל-6 תאים הוחזרו.
אציין כי טרם חלפו להם 12 ימים ואשתי מדווחת על כאבי מחזור ביום ה10* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים - מה מוביל לאיכותם כלומר להתחלקות טובה יותר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2016איכות העובר מתנית באיכות הגנטית של הביצית,בנתוני הזרע,בגיל האישה,הרזרבה השחלתית שלה,איכות המעבדה,ואיכות הפרוטוקול הרפואי.
תפקידו של הרופא לתאם את כל המאפיינים ולהשיג את התוצאה האופטימאלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכה שבועיים לאחר החזרת עובריםאני14/03/2016
אתמול עשיתי בטא, שבועיים לאחר החזרת עוברים. הבטא יצאה 42 האחות אמרה שזה טיפה נמוך, האם יש סיכוי להמשך הריון תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא נמוכה שבועיים לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2016בהחלט קיים סיכוי,המשיכי בטיפול התמיכתי ובצעי בדיקה חוזרת עוד יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא נמוכה שבועיים לאחר החזרת
אני14/03/2016תודה רבה על התשובות המהירות, אני נעזרת המון בפורום הזה! מדהים!
בדיקת בטא נמוכה שבועיים לאחר החזרת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/03/2016תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בשבוע 16.5 האם ניתן להמתין לרופא עד יום חמישי???גלי14/03/2016
סובלת מכאבי בטן שמדירים שינה מעיניי ולא קשור במערכת העיכול. לא מדובר בכאבים חזקים ואין שום הפרשות שונות רק כאב בטן.
האם זה מדאיג? ניתן להמתיןכמה ימים או מחייב רופא? האם זה שכיח בשבוע 16-17* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בטן בשבוע 16.5 האם ניתן להמתין לרופא עד יום חמישי??? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2016לא שכיח,אם התופעה חדשה יש לבצע ביקורת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונאל אף אחרי פתיחהדנה13/03/2016
משתמשת הגונאל אף 900.
צריכנ כל פעם להזריק 225.
האם אחרי כל פעם אני צריכה להחזיר למקרר או להשאיר בטמפ חדר, למרות שנעשה בו כבר שימוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גונאל אף אחרי פתיחה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2016להחזיר למקרר ,לא למקפיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 3- עדיין נמוכה לאחר הפלה טבעיתמריה13/03/2016
ה אומר? ואיך ניתן לעלות ערכי בטא:
7/3- 603IU/L
9/3- 943IU/L
13/3- 1158IU/L
אחות פוריות אמרה לעשות שוב בדיקה עוד יומיים.
יש לציין שבסוף דצמבר 6 עברתי הפלה טבעית בשבוע 8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא 3- עדיין נמוכה, מה עושים???? בלחץץץ - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2016ההריון לא תקין.
אין דרך להעלות ערכים של. הורמון , מה גם שזה לא יעזור .
כאשר ההריון הוא לא תקין, אזי הוא לא תקין מתחילתו , ואין מה לעדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעית ופוריות האישה שאלה?מאי13/03/2016
האם הפלה טבעית בשבועות הראשונים יכולה להעיד על בעיה בפוריות אצל האישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה טבעית ופוריות האישה שאלה? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2016בדרך כלל לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת טיפול "מחזק" לאחר החזרת עובריםאנונימוס13/03/2016
שלום
אני לאחר החזרת 3 עוברים (ניסיון שלישי לאחר שניים כושלים).
לאחר הניסיון הראשון - 2 עוברים לאחר שאיבה, קיבלתי ביום למחרת זריקת אוביטרל וללא תמיכה נוספת. הטיפול לא צלח.
לאחר הניסיון השני - 2 עוברים מוקפאים מהשאיבה הראשונה קיבלתי חיזוק של נרות - נר אחד בבוקר ושני נרות בלילה. הטיפול לא צלח.
עכשיו אני לאחר ניסיון שלישי - 3 עוברים לאחר שאיבה (9 ביציות נשאבו, 6 עוברים נוצרו, שלושה הוחזרו ושלושה הוקפאו). קיבלתי לאחר ההחזרה זריקת אוביטרל ולא קיבלתי שום חיזוק נוסף.
האם זה נורמלי? האם יכול להיות שבגלל שאני לא מקבלת חיזוקים ההיריון לא נקלט? :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלת טיפול "מחזק" לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2016בדרך כלל יש תמיכה על ידי נרות לנרתיק.
לא ברור לי מדוע הייתה הבחירה של הרופא שלך כזו.
אך אני חושב שזו לא הסיבה הממשית לאי הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ביוץ,שאלה לגבי ביוץ?מאי13/03/2016
שלום ד"ר רציתי לדעת מרגע שיש ביוץ כמה שעות יש עד שהביוץ נגמר ,ומה הזמן הכי טוב לקיים יחסים לפני ביוץ .או בביוץ עצמו,או אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ביוץ,שאלה לגבי ביוץ? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2016הביוץ קורה ביום אחד,ובבת אחת, בו חורגת הביצית מהזקיק.
כדאי לקיים ביום הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שאלתי את השאלה טוב
מאי13/03/2016הכוונה שלי היתה היא שניהיה הביוץ כמה שעות אחריו אפשר להיקלט להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שאלתי את השאלה טוב - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2016מיד לאחר קיום יחסים , כאשר הביצית כבר נמצאת בחצוצרה.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)