מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעקב זקיקים + בדיקת דם - הנחיות לתחילת טיפולנועה13/03/2016
שלום , היום הייתי במעקב זקיקים ונצפה משהו בגודל 19 ממ בשחלה ימין. לא היה ברור אם מדובר בזקיק או ציסטה . בדיקות הדם הראו את התוצאה הבאה .
ESTRADIOL (E-2) 681
PROGESTERONE 3.2
אני קיבלתי הנחיה מצוות הפוריות המטפל להתחיל ממחר זריקת פיוריגון. אבל פתאום מרגישה מבולבלת !! הרי כאשר בפעמים הקודמות לא היה מדובר בזקיק התוצאות הוי שונות לגמרי .
האם מדובר בזקיק ? האם לחפש את הרופא לוידויי הנחיה ? מרגישה מבולבלת לגמרי .
תודה ענקית מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים + בדיקת דם - הנחיות לתחילת טיפול - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2016אי אפשר להתחיל טיפול עם תוצאות כאלה!
יש לפנות לרופא המטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה בנוגע למעקב זקיקים וזריקה
נועה13/03/2016תודה רבה על תשובתך.
אם ארחיב בנושא ויאמר שבעיקרון אני מאובחנת עם שחלות פוליציסטיות והממצאים שהיו היום בבדיקה הם לאחר נטילה של 150 מג איקקלומין במשך 5 ימים. לאחר שטיפול של 100 מג לא הניב זקיק.
עובי הרירית היה 5 ממ.
אולי מידע זה יתן נק מבט אחרת ?
כאמור הרופא המטפל אמר ממחר לקחת פיוריגון ואני יכולה להתייעץ איתו רק מחרתיים. בבקשה תאמר אם נשמע לך סביר ההנחיה שלו.
תודה ענקית ענקית מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה בנוגע למעקב זקיקים וזריקה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2016אני לא מכיר טיפול כזה שכתבת שבשלב כזה, כשהבדיקות לא תקינות ,מוסיפים זריקות על כדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאים 2 גדולים, או 3 קטנים.ע פ13/03/2016
שלום
בסוף החודש אמורים להחזיר לי עוברים מוקפאים, מחזור ראשון
יש לנו 8 עוברים מוקפאים, 6 בני יומיים ושניים בני 5 ימים.
בשנה שעברה הייתה בהיריון טבעי אשר הסתיים בהפלה בשבוע ה 8
לבעלי בעיה בזרע, וכנראה הגוף שלי מתפקד בצורה תקינה.
היום התלבט איתנו הרופא לגבי מספר העוברים שיחזיר,
הוא הסביר לנו כי שמים כל 3 עוברים קטנים במבחנה אחת, ואם העוברים גדולים אז שמים 2 או 1 בתוך המבחנה. , אז יש לי שתי מבחנות שבכל אחת כוללת 3 עוברים, ומבחנה אחת כוללת שני עוברים ( בני 5 ימים)
אני פחדתי מהרעיון שיחזירו לו 3 עוברים וכולם ייקלטו ( למרות שהסיכוי מאוד נמוך, אך עדיין יש סיכוי), כי לא שכחתי שהייתי בהיריון שנה שעברה, ויתכן שהגוף שלי יקלוט את כולם! ואז אכריח את עצמי לוותר על אחד מהם..., מצד שני שלושתם בני יומיים אולי יהיה להם סיכוי לשרוד יותר ברחם מאשר העוברים בני 5 ימים?
למי יש סיכוי יותר להתפתח ברחם לעוברים בני יומיים או 5 ימים??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים מוקפאים 2 גדולים, או 3 קטנים. - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2016תחזירי שני העוברים יום חמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לרמות והכפלת בטא בהריוןנטלי13/03/2016
שלום רב,
ביום א' שעבר, הייתי בדיוק בשבוע 4 להריון, רמת הבטא היתה 177.90.
היום, שבוע בדיוק אחרי (בדיוק בשבוע 5 להריון), רמת הבטא שלי 2,466.
לא מדובר בקפיצה משמעותית מדי?
האם מדובר בהכפלה תקינה?
תודה מראש,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לרמות והכפלת בטא בהריון - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2016מדובר ההכפלות תקינות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים לפני החזרת מוקפאים?במיחד ה-LHשוש13/03/2016
שלום רב,
אחרי 4 ימים של אסטרופם 1*2 ביום:ביום ה-9 מהמחזור:
אסרדיול 119.5
פרוגסטרון 0.9
LH 17.4
ביום ה-13 מהמחזור:
אסטרדיול 521
פרוגסטרון 0.9
LH 6.6
והיום גם ראו זקיקים 10,13 עם רירית 6.4
שאלתי: האם ה-LH לא אמור לעלות לקראת ביוץ?? חשוב לי לדעת!
ולהערכתך, מתי יהיה הביוץ,(שלא יפול לי על שבת....אני מחזירה עוברים ביום 3 שלהם, זאת אומרת, שלושה ימים אחרי הביוץ שלי הטבעי)
תודה רבה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכים לפני החזרת מוקפאים?במיחד ה-LH - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/03/2016מה שקובע במקרה הנדון שהרירית מריכה להעפיל על ערך מינימאלי של 7 מ״מ לפני התחלת הטיפול בתכשיר פרוגסטטיבי,ובתנאי שערך הפרוגסטרון לא עלה בעקבות ביוץ מוקדם לםני שהושגה המטרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומתי להערכתך הביוץ?
שוש13/03/2016תודה על תשובתך. אם כי לא הבנתי למה ומה הסיבה של ירידת ה - lh? ויתר הערכים תקינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים בתחילת טיפול, אודה לדעתכםשירה13/03/2016
שלום רב
יום מחזור 2. Lh 3.2, אסטרדיול 332 ופרוגסטרון 1.3. האם האסטרדיול לא גבוה מידי ? אמורה להתחיל להזריק גונאל - סבב שאיבה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הורמונים בתחילת טיפול, אודה לדעתכם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/03/2016גבוהה במקצת,בדקי גם מחר לצורך המידע לפני שאת מתחילה בהשראת הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכת ביוץ- שאלה על קריאת הערכהטלי13/03/2016
שאלה לגבי ערכת ביוץ-כאשר מופיעים בערכה לבדיקת ביוץ שני פסים...זאת אומרת שהביוץ יופיע בעוד כ 24 עד 48 שעות?
אם לא....אז מה זה אומר שני פסים? שהביוץ כבר הופיע ?
ואם כן...מתי מומלץ לנסות להכנס להריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכת ביוץ- שאלה על קריאת הערכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/03/2016ערכת הביוץ מבטאת את עליית הורמון ה-LH כ-24-28 שעות לפני הביוץ.
כך שהופעת שני קווים צופה ביוץ בטווח שצוין לפיכך קיום יחסים או הזרעה למחרת הבדיקה החיובית עונה לדרישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונופור ומונופור מולטיטוז - הבדל .שירה13/03/2016
שלום רב, אשמח לדעת האם יש הבדל בין המונופור למוליטוטוז מבחינת יעילות או הרכב
בנוסף, האם החלפה למונופור לאחר 4 ימי הזרקת גונאל, יכול לעזור לבשלות הביציות (בפעם הקודמת עם גונאל בלבד, נשאבו ביציות שנמצאו לא בשלות והמשיכו לגדלו בחוץ, אחת הופרתה כעבור יום נוסף)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מונופור ומונופור מולטיטוז - הבדל . - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/03/2016אין הבדל,פרט להבדל הפרקטי,אין גם משמעות מהותית לפרוטוקול העוקב עם מנופור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני בדיקת סקירת מערכות מוקדמת...שרון13/03/2016
אני אמורה לעבור סקירת מערכות בשבוע 17 להריון. יש לציין שהבדיקה האחרונה היתה בשבוע 12 בשקיפות עורפית שיצאה טובה. האם יש צורך לעבור בדיקה אצל רופא מעקב הריון? או שזה בסדר שמעל חודש לא ראיתי מה קורה עם העובר ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפני בדיקת סקירת מערכות מוקדמת... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/03/2016רצוי לבצע את הביקורת ללא קשר לסקירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום בתחילת היריון -האם יכול לגרום להפלהאיילה12/03/2016
שלום רב, אני שבוע 9 להיריון ואני שבוע עם חולשה ואף היה לי יומיים חום (37.7).. האם חולשה, חום וצינון יכולים לגרום להפלה טבעית ? לפגיעה בעובר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום בתחילת היריון -האם יכול לגרום להפלה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2016לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ווסתי עם קרישי דם בפרוטקול ארוךדנה12/03/2016
שלום,
אני בפרוטקול ארוך עם דקטטפיל, קיבלתי אתמול את הווסת, ולמרות שהוא די מועט יש קצת קרישי דם דקים.
1. האם זה נורמלי למרות שהדימום מועט?
2. האם יש קשר שחודש חודש היה לי הריון כימי והדימום אחכ היה לי קצר רק יומיים. כלומר, האם יכול להיות שעכשיו נפלטים גם שאריות מהמחזור הקודם או שהם היו אמורים להיפלט עם ההפרשות הקודמות לפני הביוץ הקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום ווסתי עם קרישי דם בפרוטקול ארוך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2016כל האפשרויות קיימות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל האם זה תקין?
דנה12/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות בשבוע 13 האם מסוכן?מיטל12/03/2016
היי אני בשבוע 13 מחר. היום בעת ניגוב הופיעו לי הפרשות חומות. מאוד נלחצתי
אתמול קיימתי יחסי מין לראשונה מאז גילוי ההריון יכול להיות שזה קשור?
האם יש סיבה לדאגה או שמא זה דבר שכיח ההפרשות?
יש לי תור לרופא רק בעוד שבועיים , האם כדאי להקדים? לפני כשבוע עשיתי שקיפות עורפית והכל היה בסדר.
אשמח למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשות חומות בשבוע 13 האם מסוכן? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2016אין סיבה לדאגה,קרוב לודאי שההפרשה על רקע היחסים,בכל מקרה אם יופיע דמם או ההפרשות ימשכו כדאי חבצע ביקורת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוני הזרעה והסיכוי להתעברות.......ליאור12/03/2016
שלום רב,
ביום שני בבוקר, לאחר 9 ימי פיורגון 50, נראה זקיק אחד בגדל 23/24 (רירית 6.4 וכבר נקלטתי עם 6.2)תוני בדיקות דם: אסטרדיול 1230, פרוגסטרון 2.3. באותו יום בערב הוזרק אוביטרל וברביעי בבוקר הזרעה.
הרופאה המזריעה ציינה כי היו לי הפרשות לבנות צמיגיות וככל הנראה כבר בייצתי.
על פי הנתונים, קיים סיכוי להתעברות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נתוני הזרעה והסיכוי להתעברות....... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2016הסיכוי בהחלט סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר
ליאור12/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה על המענה המהיר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/03/2016בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול IVF ראשון -בטא שלילית וערכי הורמוניםלילי12/03/2016
אני אחרי פרוטוקול ארוך עם גלולות מיום ראשון למחזור ,
ואחרי זה גירוי.
שאיבה של 5 ביציות,4 הפריות
2 עוברים דרגה 1 ו-2 דרגה 2.
החזרה של 3 עוברים.
מאז יום ההחזרה לוקחת תמיכה של 3 אנדומטרין ביום
ביום 12 להחזרה בדיקת דם - בטא שלילית,פרגסטרון 50,וE2 - קטן מ76.
השאלה מדוע הE2 כל כך נמוך?
פרוגסטרון גבוה בגלל התמיכה?
מתי צפוי להגיע המחזור לאחר הפסקת התמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול IVF ראשון -בטא שלילית וערכי הורמונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2016הפרוגסטרון הגבוה מפעילות עודפת של התמיכה או ביטוי לקוימה של ציסטה לוטאלית שעדיין פעילה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי IVF שנכשל - קבלת מחזור
לילי13/03/2016קיבלתי היום מחזור לאחר שיום שישי הפסקתי תמיכה,
אני צריכה לעשות פרופיל הורמונלי חדש,
האם כדאי לעשות במחזור הנוכחי או לחכות למחזור הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון צינון וקינוח אף אינטנסיבידנידין11/03/2016
שלום רב, אני בתחילת שבוע 9 ויש לי צינון רציני ואני כבר במשך כמה ימים מקנחת את האף לעיתים קרובות מאוד. האם זה יכול להשפיע על העובר ? האם זה יכול לגרום להפלה ? ועוד שאלה אולי לא נעימה.. שהולכים לשירותים ( מספר 2) האם זה יכול לגרום לנזק לעובר ? תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היריון צינון וקינוח אף אינטנסיבי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2016שום דבר מהדברים שציינת לא אמור לגרום לנזק לעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאת בדיקת דם שקיפות עורפיתמיטל11/03/2016
שלום רב,
קיבלתי היום את התוצאות של הבדיקת דם שעשיתי של השקיפות עורפית
אשמח לחוות דעת רפואית האם הבדיקה תקינה
תודה רבה ושבת שלום
פענוח תוצאת בדיקת דם שקיפות עורפית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2016תוצאות תקינות המבטאות סבירות נמוכה לתסמונת דאון או טריזומיה 18
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)