מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סבב החזרת מוקפאיםאני20/03/2016
לוקחת גונל F בגלל רירית שלא גודלת.
ביום חמישי האחרון בבידקת US נצפתה רירית 7 מ"מ, בבידקה היום הצטמקה ל 5 מ"מ.
מה יכולה להיות הסיבה?
סבב קודם בוטל בגלל רירית שלא גדלה, אבל בסבב ההוא היא נשארה על 5.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סבב החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/03/2016יתכן בגלל ירידה ברמת הורמון האסטרוגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל למה זה קורה??
אני20/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' שאלה על תרומת ביצית אשמח לדעתיוליה20/03/2016
מנסה להבין את התהליך, האם תרומה של ביצית זה 1?ומאפשרת טיפול הפריה 1?
אני שמעתי שאתם מתעסקים בתרומת ביצית ואני אשמח להבין את התהליך המורכב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופ' שאלה על תרומת ביצית אשמח לדעת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/03/2016התורמת מקבלת טיפול הורמונלי שמגרה את השחלות לייצר כמות גדולה של זקיקים. תהליך ההכנה התרופתית נמשך שבועיים-שלושה. במשך התקופה הזאת, יש צורך לבצע מעקב של אולטרסאונד ובדיקות דם תכופות.,במקביל, נותנים למקבלת התרומה טיפול באסטרוגן ופרוגסטרון שיעבה את רירית הרחם. מרפאת הפוריות מסנכרנת את המחזורים של מקבלת התרומה ושל התורמת כדי שהרחם של האחת יהיה מוכן בדיוק בזמן שבו שואבים את הביצית מהשנייה.את הביציות משיגים מנשים צעירות ובריאות בגילאים 21-30. התורמת היא אנונימית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות נרחבת בשבוע 17 שאלה חשובההילה20/03/2016
נקבע לי תור לסקירת מערכות נרחבת אצל מומחה בשבוע 17 (לאחר מכן נהיה בחו"ל) שאלתי האם בשבוע זה ניתן לראות אם חלילה יש מומים בעובר? האם בשבוע זה ניתן לראות את המוח? תודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סקירת מערכות נרחבת בשבוע 17 שאלה חשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/03/2016אחרי הכול זוהי מטרת הסקירה המוקדמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתן???????????????????????ג'ניפר20/03/2016
בס"ד
שלום רב
האם דלקת בשתן יכולה להשפיע לרעה על הסיכויים להקלט להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת בדרכי השתן??????????????????????? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/03/2016לא סביר,אם כי לכל אפקט דלקתי בגוף עלולה להיות השפעה לא רצויה על תהליך ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה לבנה בלב חדר שמאל הרופא מסרב לבדיקת לאקו לבכוכי20/03/2016
עשיתי סקירה מורחבת ומדוקדקת פרטית נאמר לי שיש נקודה בלב חדר שמאל. לאור שקיפות העורפית המצוינת ושאר הממצאים שנבדקו והכל היה מעולה כולל בדיקת אצבעות ידיים ורגליים. הרופא מסרב לשלוח אותי לאקו לב עובר ואומר שהממצא הזה לבד זה כלום . ניתן לבצע בדיקת פרטית? מנסיונכם האם הנקודה באמת לא משמעותית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נקודה לבנה בלב חדר שמאל הרופא מסרב לבדיקת לאקו לב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/03/2016למרות הסיכוי הנמוך ביותר שלממצא יש איזשהי משמעות,לא הייתי שולל ביצוע אקו לב עובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תמיכה אחרי ivf....!!!!!!! תודהאני19/03/2016
שלום
אני בשבוע 7+2. נצפה דופק בשבוע 6 וכמובן שוב ב7
הרופא אמר לי להפסיק תמיכה כבר עכשיו
לוקחת קרינון ופרוגינובה
האם זה לא מוקדם מדי? לפיו ברגע שרואים דופק ברור זה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפסקת תמיכה אחרי ivf....!!!!!!! תודה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/03/2016אם מדובר בהליך טרי הרי שבהחלט זהו הזמן המתאים חהפסקת התמיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים הבדל בין מנופור ומנוגוןללא מימון19/03/2016
שלום,
אני אמורה להזריק 225 יחידות של מנופור.
אני מבינה שמנופור ומנוגון מכילים את אותם החומרים הפעילים.
האם זה נכון?
האם אפשר לשלב בין 2 התרופות?
למשל להזריק 225 יחידות מנופור ולמחרת 3*75 מנוגון?
תודה על התשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם קיים הבדל בין מנופור ומנוגון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/03/2016המנופור עובר תהליך זיקוק וטיהור הורמונאלי חזק יותר,ברמת העיקרון ניתן לשלב בינהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרא סאונד ובטא...........אני19/03/2016
שלום,
שבועיים לאחר החזרת עוברים בטא 42, יומיים לאחר מכן 137 וכעבור עוד יומיים 493. האם זה תקין? האחות אמרה לי לקבוע לעוד שבועיים אולטרא סאונד לבדיקת שק הריון. האם עד אז אין צורך בבדיקת דם נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת אולטרא סאונד ובטא........... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/03/2016הכול תקין,פעלי לפי ההוראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג דם זהה לקראת שאיבה שנייהדנה19/03/2016
שלום,
אני מנסה כבר שנה וחצי להכנס להריון תקין ללא הצלחה.
אני לקראת שאיבה שנייה.
לי יש סוג דם a+
והתורם זרע הוא גם סוג דםa+
האם העובדה ששנינו בעלי זוג דם זהה יכולה להקשות על הריון תקין?
אציין שלפני כ 10 חודשים נכנסתי להריון עי הזרעה אך היה לי הפסקת דופק בשבוע 8 .
וכן בשאיבה הקודמת הופרו 7 אך רק 2 עוברים התפתחו וההחזרה יצרה הריון כימי.
אני בת 37.5 פרופיל הורמנאלי תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סוג דם זהה לקראת שאיבה שנייה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/03/2016העיכוב בכניסתך להיריון אינו נובע מסוג הדם הזהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
דנה19/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על המענה המהיר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/03/2016בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US בטן.............................אורטל18/03/2016
שלום, אני אישה בריאה ללא בעיות רפואיות, עקב שתן ברובה, הבעיה הסתתדרה לבד, למרות זאת בוצא US ויש שני ממצאים, אולי אתה מבין אם יש להתייחס אליהם או שחסרי משמעות, ואשמח לעת לאיזה תחום רפואי שייך הנושא.
כבד- בעל מרקם הומוגני, אינו מוגדל, ללא ממצא מוקדי פרט לציסטה באונה הימנית בגודל כ-6.5 ממ.
לבלב- תקין , הומוגני.
כיס מרה- מפותל, לא הודגמו אבנים.
דרכי מרה אינן מורחבות.
הכליות בגדר הנורמה בגודל.
בשתי הכליות הודגם הידרונפרוזיס קל עם הרחבה של אורטרים - פרוקסימלי משמאל ברוחב עד כ-6 ממ ובחלקו הדיסטלי עד כ- 4 ממ. אורטר פרוקסימלי מימין מורחב עד כ-5 ממ וללא עדות להרחבה בחלקו הדיסטלי.
בשתי הכליות ללא עדות לגוש מוצק או אבן.
לאחר ההתרוקנות משמאל הודגם שיפור משמעותי עד לגודש מינימלי במערכת מאספת. מימין הודגם הידרונפרוזיס מינימלי. ללא הרחבה של האורטרים דוצ.
טחול - תקין, הומוגני.
כיס השתן מלא מאוד, ללא ממצא פתולוגי.
הודגמו סילוני שתן סימטריים דוצ.
לאחר ההתרוקנות ללא שארית שתן משמעותית.
באיזור הרגישות ב-LLQ הודגמו מספר בלוטות לימפה במבנה סונוגרפי תקין וללא היפרמיה בגודל עד כ- 8.5*4 ממ.
לא הודגם נוזל חופשי בבטן או באגן.
1. כבד- ציסטה באונה הימנית בגודל כ-6.5 ממ , נחשב לא תקין דורש מעקב ?
2. באיזור הרגישות ב-LLQ הודגמו מספר בלוטות לימפה במבנה סונוגרפי תקין וללא
היפרמיה בגודל עד כ- 8.5*4 ממ,
3. הגדלת בלוטות בבטן שמאלית תחתונה ללא שינוי לא-תקין במבנה שלהן?
אודה על דעתך בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
US בטן............................. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/03/2016למרות שמצקבל הרושם שאין כל בעיה,המלצתי להצייעץ עם האורולוג לגבי המשמעות של התרחבות הקלה של השופכנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד שד,בדיקה שגרתית, יום לאחר החזרת עוברים, מותר?לא מסוכן?שוש18/03/2016
תודה רבה לכם
אולטרסאונד שד,בדיקה שגרתית, יום לאחר החזרת עוברים, מותר?לא מסוכן? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2016לא מסוכן,אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטון 10 מ"ג,קלקסן 60 מ"ג, פרגניל פעמיים בשבוע.ואנדומטריןשוש18/03/2016
שלום רב, אני לפני החזרת עוברים והומלץ לי ע"י מומחה להפלות חוזרות(היו לי 4 הפלות)לקחת דפסטון ופרגניל.
קראתי שיש לדופסטון המון תופעות לוואי ואני ממש חוששת מדימום,או שלל תופעות אחרות. מה אתם אומרים?
ואם כשלוקחים דופסטון,יש צורך גם לאנדומיטרין וגינאלי?מה עדיף?
ושאלה אחרונה: האם השילוב של כל תרופות אלה יכולות לתת תמיכה נכונה?ברור לי שאין הבטחה לכלום.
(דרך אגב אין לי קרישיות יתר, אך ההמוטולוגית המליצה.)
מה אתם ממליצים לתמיכה הכי טובה? האם כן לקחת את כולם?
והאם קלקסן מזריקים מיום הביוץ, או מיום ההחזרה?
אודה לכם מאוד על תשובה מפורטת המתייחסת לכל השאלות שלי.
המון המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דופסטון 10 מ"ג,קלקסן 60 מ"ג, פרגניל פעמיים בשבוע.ואנדומטרין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2016פעלי לפי המלצת המומחה להפלות,את הקליקסו ניתן להתחיל ממועד הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופסור אשכנזי ושבת שלום!
שוש18/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה פרופסור אשכנזי ושבת שלום! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2016שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל.. אשמח לעזרה פרופ אשכנזי היקרשוקו18/03/2016
נכון זה לא פורום מתאים אבל זה הפורום הכי איכותי ומהיר אשמח למענה... בלחץ
ב26 קיבלתי ווסת.. קימתי יחסים בזמן ביוץ להריון.
מיום א יש לי כאבים בבטן התחתונה, כאבי ביוץ / מחזור.
היום 18 לחודש הופיע לי דימום קל בשירותים ועדין כואבת לי הבטן התחתונה..
ברור לי שזה לא הריון... בבקשה מה זה יכול להיות ?
תמיד יש לי כאבי ביוץ אבל יומיים ועובר והפעם שבוע.. ודימום ??
בלחץ ... אשמח לנסות להבין מה זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום קל.. אשמח לעזרה פרופ אשכנזי היקר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2016יתכן שהתגובה השחלתית בעקבות הביוץ הניבו תגובה שחלתית עוצמתית יותר,לא ניתן לקבוע רקע לדימום ללא בדיקה גניקולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה שחלתית גבוה... ?
שוקו18/03/2016מה זו תגובה שחלתית גבוה ?
מה זה אומר... זה טוב או לא טוב ?
יכול לפגוע בכניסה להריון או יכול להיות טוב ?
תודה רבה פרופ יקר !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה שחלתית גבוה... ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/03/2016לא יפריע מבחינת כניסה להיריון,להיפך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי שאיבה והחזרה האם תקין?ורד18/03/2016
שלום! בצעתי שאיבה של ביציות ביום חמישי שעבר וביום ראשון החזרת עוברים. השאיבה עברה ללא דימום או התפתחות חום.מאז ההחזרה יש לי כל מיני כאבים והרגשת לחצים באיזור הבטן התחתונהוגם כשאני מתפנה ועושה פיפי מרגישה שיותר לוחץ . הכאבים אמנם נסבלים אך מציקים. האם זה תקין?
כאבים אחרי שאיבה והחזרה האם תקין? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2016סביר בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש?.........................קלאודיה18/03/2016
שלום, הייתי אצל רופאת נשים, והיא כתבה, גניטליה- מבנה תקין, יש רגישות גבוהה וללא הצתלקויות, רושם של הימן מלא.
מה פירוש הימן מלא ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פירוש?......................... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2016מבנה אברי מין תקין,קיים קרום בתולין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)