מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שבוע 9מיכל19/01/2016
שלום,
היום מסיימת 9 שבועות . בשלושה שבועות האחרונים 2 מקרים של דימום (דימום נקודתי כל פעם) ומאז הפרשות חומות כהות יש ימים שיותר ויש שפחות.
ב-3 בדיקות א.ס שונות נצפה עובר + דופק מתאים לשבוע ההריון (לפי היום בו בוצעה הבדיקה)
מניסיונכם, כמה זמן לוקח עד להפסקת ההפשרות החומות לאחר דימום ( עבר כמעט שבועיים מאז הדימום האחרון)
באופו כללי מה הסיכוי להפלות לאחר סיום 9 שבועות הריון במצב כזה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 9 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/01/2016הסיכוי להפלה בשבוע זה קטן בהרבה ,כל עוד לא יתחדש דמם טרי,יש סיכוי סביר שההמטומה האחראית להפרשה תסתיים תוך פרק זמן קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותדנה19/01/2016
שלום,
בפרוטקול ארוך לקראת שאיבה.
רציתי לדעת הפרשות שקופות שנמתכות האם מעידים על עליית פרוגסטרון? או עליית e2?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/01/2016הפרשת אסטרוגן-לתופעה קוראים spinbarkeit
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפשרת בלסטוציסטים שאלה חשובה!אורטל18/01/2016
פרופסורים יקרים שלום רב,
שני בלסטוציסטים שהוקפאו בדרגה טובה מאוד שינו את הדרגה שלהם בהליך ההפשרה.
בדו"ח הפשרת ביציות כתוב כך:
אחד מהבלסטוציסטים הופשר 70% מכווץ ובצד כתוב גם 50%
בלסטוציסט שני ירד בדרגה ל- 2BB ובצד כתוב 80%
יש לציין כי לא נכנסתי להיריון בהחזרה שלהם.
חשוב לי להבין תמונת מצב ולדעת האם מדובר באיכות לא טובה של עוברים.
תודה מראש על תשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפשרת בלסטוציסטים שאלה חשובה! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/01/2016הליך ההקפאה וההפשרה פגע באיכות העוברים שאיבדו עד 30% מהתאים שלהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ivfלירון18/01/2016
שלום לרופאים!
מה צריך לבדוק בהריון ivf אחרי בדיקת ה hcg בכדי לאשר את תקינות ההריון? מה עוד צריך לבדוק לפני ה" בדיקת דופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ivf - תגובה
פרופ` דוד בידר19/01/2016הבדיקה הבאה לאחר בדיקת הדם היא בדיקת אולטרה סאונד כעבור 10 ימים.
נחוצות שתי בדיקות דשם כדי לומר שהכל מתקדם בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן חלשים אך מציקים בהריוןספי18/01/2016
שלום,
אני סובלת בימים האחרונים מכאבי בטן בשבוע 8, הכאב במרכז הבטן ולעיתים יש כאב מעט במותן צד ימין. הכאב הוא חלש ונסבל אך קצת מציק לעיתים לוקחת חצי אקומול.
רציתי לשאול:
האם זה נורמלי כאב כזה?
יש צורך לפנות לטיפול רפואי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן חלשים אך מציקים בהריון - תגובה
פרופ` דוד בידר19/01/2016צריכה להיבדק אצל הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת TSH גבוההלירון18/01/2016
ערב טוב,
שבוע 5. שבועיים לפני בדיקת דופק.
יש לי באופן רגיל תת פעילות של בלוטת התריס המאוזנת עם כדורי אלטרוקסין.
היום ביצעתי בדיקה ויצא:
TSH - 9.06 כשהגבול העליון הוא 4.8
FT4 - 12.6 אשר נמצא בטווח הנורמה.
הרופא העלה לי את המינון של הכדורים.
האם העובדה שגיליתי רק עכשיו את ה - TSH הגבוה יכולה להביא להפלה מוקדמת ולכך שייתכן ולא יהיה דופק עובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת TSH גבוהה - תגובה
פרופ` דוד בידר18/01/2016לא תיגרם הפלה בגלל מה שכתבת.
ההריון משנה ערכים, וזה שT4 בסדר אומר שהבלוטה סך הכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונפור 1200דנה18/01/2016
שלום,
אני בפרוטקול ארוך, בארבעה ימים האחרונים.
הזרקתי מונפור 1200 במשך 4 ימים כל פעם 300.
תיארתי שהיום הבקבוק יישאר ריק.
אבל לא. האם זה אומר שכנראה במהלך 4 ימים אחרונים הזרקתי לא נכון?
או שמהתחלה בבבקבוק יש קצת יותר?
אני מקווה שמחר אני כבר אזריק אוביטרל.
אני כבר ביום ה 12 מחר עושה בדיקת דם וא.ס
אתמול, הזקיק הכי גדול היה 15 ועוד קטנים. E2 =5000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת מידע
דנה18/01/2016במידה וזה רלונטי יש לי קצת הפרשות נמתחות.
מקווה שזה אומר שבכל זאת הזרקתי טוב
אני עדיין עם דקפפטיל.
האם ייתכן שהבועות שהיו לי במזרק, שלא תמיד הצלחתי להעלים אותם יצרו לי את הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הוספת מידע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2016קרוב חודאי שהכול בוצע כמקובל ,ואין בסיס לחששות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה לאחר קיסריר.18/01/2016
שלום,
האם אתם ממליצים בכל מקרה לאחר ניתוח קיסרי ולפני החזרה לטיפולים על ביצוע היסטרו' אבחנתית?
עשיתי בעבר היסטרו' אבחנתית וגם ניתוחית להסרת פוליפ ואני מעדיפה להימנע מבדיקה פולשנית.(כל הבדיקות היו לפני הקיסרי).
לאחרונה (לאחר שנה מהקיסרי) עשיתי 2 בדיקות אולטראסאונד ע"י רופאים בכירים ושניהם אמרו שהרחם נראה תקין.
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה לאחר קיסרי - תגובה
פרופ` דוד בידר18/01/2016לא צריך היסטרוסרופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משככי כאבליאת18/01/2016
שלום
שבוע 13 התחילו כאבי ראש....איזה כדור
אני יכולה לקחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משככי כאב - תגובה
פרופ` דוד בידר18/01/2016אקמול
אופטלגין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' אשכנזילירון18/01/2016
פרופ' אשכני, אודה לך עם תענה לי על 2 שאלות
כאשר הבטא מתאפסת ומקבלים מחזור עדיף לתת לגוף חודש מנוחה או שאפשר לחזור לטיפולים?
האם לאחר הריון כימי ישד סיכוי להרות בטיפול הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/01/2016לשתי השאלות התשובה היא חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
לירון19/01/2016פרופ' שלום
לא הבנתי האם אתה ממליץ שהבטא תתאפס חודש מנוחה בגלל הרירית או אפשר לחזור ישר לסבב הזרעות חדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2016אפשר לחזור חסבב חדש לאלתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאדפנה18/01/2016
היי,
ב-2/01 הוזרק אוביטרל ויום לאחר מכן בוצעה הזרעה.
היום, שבועיים ויום לאחר הזרעה עשיתי בטא שיצאה 49
האם זה תקין או שמדובר בכימי או בשאריות אוביטרל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר18/01/2016בשלב זה את בהריון וזה לא מהאוביטרל.
היות והערך נמוך רק בדיקה חוזרת תראה מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדודי18/01/2016
האם רמת האסטרוגן עולה או יורדת אחרי הביוץ? מתי האסטרוגן הכי גבוה ביחס למחזור?
ומה קורה אחרי גיל המעבר לגבי רמות האסטרוגן והפרוגסטרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2016רמת האסטרוגן מטפסת עד ל36 שעות לפני הביוץ ויורדת זמן קצר לאחר הביוץ ועולה שנית ומגיעה לשיא שבעה ימים לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותלירון18/01/2016
פרופ' שלום
בת 39 כרגע נמצאת בתחילת הריון לא תקין מהזרעה 2 ומחכה לראות שבטא תתאפס..
7 ימים לאחר ההזרעה הרגשתי כאבים עזים וידעתי שמתפתח הריון לא תקין כיט בעבר היולי 4 הריונות ספונטנים לא תקינים בדיוק עם אותה כאבים .
בעבר עשו לי בירור והסתבר שהסיבה היא קרישיות יתר טופלתי בקלקסן וההריון ה-5 היה בסדר גמור.
הפעם שוב זה קרה למרות שהזרקתי קלקסן לפני ביוץ
בדיקת רחם פולשנית תקינה
בדיקת קריוטיפ תקינה , גם של בן הזוג
זרע באיכות מצויינת
רירית היתה 6.5
האם יכול להיות עקב הרירית הנמוכה ? האם מומלץ לעבור ל-IVF כי בודקים את הזרע והביצית ויש סיכוי להשגת הריון מהיר יותר למרות שיחסית הושג הריון מהיר בהזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2016רירית הרחם הינה גבולית ביותר,ובגילך ממילא שיעור ההפלות מתקרב ל-50% מכלל ההיריונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
לירון18/01/2016פרופ' שלום
האם בגילי לאחר הריון לא תקין בהזרעה שנייה יש עוד סיכוי להשיג הריון תקין עם זה יהיה בעוד הזרעה אחת או הפרייה או שזהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/01/2016בהחלט קיים סיכוי טוב להשיג היריון תקין באחת מטכנולוגיות העזר של הרביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת דופק באוזן שמאלמאיה18/01/2016
שלום
אני בת 31 בהריון שבוע 17 ב"ה עם תאומים לאחר שנתיים ivf.
בימים האחרונים, אני מרגישה תחושת דופק לב באוזן שמאל כשאני עושה פעילות יחסית פשוטה
כמו לעלות כמה מדרגות או ללכת מהר לאחר ישיבה ממושכת.. וזה עובר רק אחרי שאני ממש יושבת ונחה.
אף פעם זה לא קרה לי בעבר ולא ידוע לי על בעיות לב שיש לי
האם זה קורה בהריון?
האם יש חשש לבעיה בלב? יש מה לעשות בנידון?
זה מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחושת דופק באוזן שמאל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2016עלייך לברר זאת עם הרופא ויהיה צורך להעריך את לחץ הדם שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהאני18/01/2016
שלום,
אני במחזור לפני טיפול הפרייה, התגלתה ציסטה בגודל 27 מ"מ
הרופא נתן לי גלולות לשבועיים ואח"כ לבדוק האם נספגה או קטנה ולראות האם אפשר להתחיל טיפול
מה הסיכוי שזה יקרה? שהיא אכן תקטן או תיספג עם גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציסטה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2016סיכוי מצוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)