מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בי ומגנזיוםמאי23/10/2008
רכשתי כדורי מגנזיום ובי קומפלקס לכאבי שרירים ובלט בדיסק. האם לבלוע כל יום את שניהם ומתי או האם רק אחרי פעילות גופנית? האם ניתן לקחת אומגה 3 בקפסולות נוזליות 2 ביום, האם יש תועלת לכך לדיכאון קל וחרדות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאי
איציק ברדה26/10/2008שלום
את הB קומפלקס ממולץ לקחת בבוקר אחרי האוכל סביר להניח שצבע השתן יהיה צהוב חזק.
את המגנזיום מומלץ לקחת בלילה ליפני השינה.
ניתן לקחת אומגה 3 פעמיים ביום מומלץ עם האוכל הדבר יכול לסייע במצבי דיכאון קל.
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לויטמנים לחיזוק מערכת החיסוןרון23/10/2008
שלום, עברתי לפני חודשיים לארה"ב לצורך לימודים. בתקופה הקצרה שאני כאן חליתי פעמיים (הצטננות ושפעת) ושמתי לב לנשירת שיער מוגברת. אני חושב שהתופעות בגלל תזונה שונה, וכנראה לא בריאה, ממה שהייתי רגיל ומערכת חיסון שלא רגילה למחלות כאן. בנוסף, אני סובל ממחסור בB12 ובחודשים האחרונים בישראל קיבלתי זריקות, שהיו יותר יעילות מהכדורים. כרגע אני לא יכול להמשיך עם הזריקות אז אני חוזר לכדורים. רציתי לקבל המלצה לויטמנים שאני צריך לקחת, מעבר ל-B12, על מנת לאזן את התזונה ולעזור בבעיות שתיארתי לעיל. תודה רבה מראש, רון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים
איציק ברדה23/10/2008שלום לך
ראשית לגבי ויטמין B12 מיכיון שויטמין זה מומלץ לספיגה תת לשונית ,אני ממליץ רק על אריזת בליסטר (כל טבליה ארוזה בנפרד) ולא לקנות B12 בבקבוק וזאת בשל כך שהאריזה בבליסטר שומרת על החומר הפעיל לאורך זמן ואיתו תוכל לראות תוצאות.
לחברת GNC ישנם כ 6 סוגים שונים של מולטי ויטמין היכולים לסייע לך לפי ההתרשמות שלי אתה מעונין במולטי המכיל יותר אנטי אוקסידנטים המסייע לחיזוק המערכת החיסונית אני ממליץ לך על אולטרה מגה גולד.
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OMEGA3מנשה23/10/2008
שלום.האם חומצת שומן OMEGA3 יעילה בטיפול נגד דיכאון וחרדה בדומה לתרופות כמו פרוזאק? האם כמוסות במינון כפול יעשו את העבודה? נסיתי בעבר תוסף גאבא וקומפלקס B אבל לא עזר ממש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
בועז שוורץ26/10/2008לשום מנשה
ישנם כמה תיעודיים מחקריים שאומגה 3 ממקור של דגים יכול להיות מועיל ומשפר בתסמונות שציינת.
מה שיש לזכור ולהבין זה את המינונים.
באומגה 3 ישנם 2 חומרים פעילים עיקריים EPA ו DHA הסכום של שניהם הוא כמות האומגה 3 אותה אתה צורך.
במצב שאתה ציינת הינך זקוק ל- 2-3 גרם אומגה 3 הווה אומר 5-10 כמוסות.
יש פיתרון נוסף והוא אומגה 3 נוזלי - יתרון מינון של כפית ושליש יספק לך את כל הכמות הנחוצה, המוצר נטול ריח וטעם של דגים, אניט אישית מאוד ממליץ. המוצר של חברה בשם GRAMSE , חשוב מרגע הפתיחה לשמור במקרר - שלא יתחמצן, באם הינך נוטל תרופה מדללת דם בשם קומדין אסור לך ליטול את הכמות הזאת, התייעץ עם איש מקצוע במקרה זה.
כל טוב
בוע שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין סימיטל22/10/2008
שלום, אשמח לקבל חוות דעתכם בנושא ויטמין סי לילדה בת 3 מפקעות ורדים ( סולגר) כדיי להקטין הדבקות בנזלת וצינון בגן ולהתחזקות מערכת החיסון. מה עדיף ויטמין סי או מולטיויטמין המכיל עוד ויטמינים נחוצים. כמובן שזה לא בא כתחליף לארוחות מזינות ובריאות אלא רק כתוסף. ושאלה נוספת לגביי- אני 3 חודשים לאחר לידה. בהריון לקחתי מולטיויטמין פרנטל לנשים בהריון ומניקות. אני מניקה -באופן מלא. האם כדאי לי לצרוך את המולטיויטמין גם עכשיו. מה לגבי ויטמין סי בשבילי גם כדאי באופן קבוע או רק כשמצוננים? תודה וסליחה על ריבוי השאלות:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
בועז שוורץ23/10/2008שלום
ויטמין C יכול לתרום ולתמוך גם לך וגם לילדתך כמובן במינונים משתנים.
כמוצר מחזק מע' החיסון בעיקר בזמן צינון או נזלת - מוצר בשם אלפנקרפט סירופ יעיל מאין כמוהו לטיפול בבעיות אלו.
באם יש ממש חולשה עצומה של מע' החחיסון - ממליץ על שיטקר של טיבעוני חזק ויעיל
באם אינך מניקה כל המוצרים שציינתי את יכולה ליטול
כל טוב
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירופ להריוןטלי22/10/2008
שלום רב, אני בחודש השני להריון וקיבלתי מרשם לכדורי פרנטאל. אני מתקשה מאוד בבליעת הכדורים ומחפשת תחליף בצורת סירופ. האם קיים תחליף טוב לכך? ראיתי סירופ בשם סופהרב אומגלה. האם הסירופ הזה מומלץ? תודה רבה
בועז שוורץ23/10/2008שלום לך
המוצר לא קשור , זהו מוצר של אומגה 3.
אני ממליץ על פלורדיקס שהינו עשיר בברזל ווטמיני B והינו מתאים גם לנשים בהריון, כמובן שזהו סירופ מאוד איכותי שמאוד קל ליטול אותו.
כל טוב ובהצלחה
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מומלץ לצרוך מולטי ויטמין?אסנת21/10/2008
שלום רב, אני בת 19, בריאה באופן כללי חוץ מנשירת השיער שמטרידה אותי. מבדיקות דם שעשיתי לפני כ4 חודשים התברר שרמת הברזל בגוף שלי מאד נמוכה (הרופא אף הקצין ואמר שמחסני הברזל שלי ריקים), התחלתי לקחת כדורי ברזל עם מרשם רופא למשך 3 חודשים ואני אמורה לעשות בדיקת דם על מנת לבדוק שהכל תקין ( כרגע אני לא יודעת אם הענין הסתדר) הרופא אמר שהנשירה אולי נובעת ממחסור בברזל אבל על אף שנטלתי כדורי ברזל למשך 3 חודשים מצב שיערי לא השתפר. נטלתי בעבר גם תוסף מזון ייעודי לטיפול בנשירת שיער אבל לאחר שראיתי שאין שיפור הפסקתי. שיערי באופן כללי נראה מאד לא בריא- הקרקפת שלי שומנית (מדי פעם יוצאים לי פצעונים) והשיער עצמו שביר יבש מאד ודק. כרגע התייאשתי מכל הכדורים או הטיפולים למיניהם ועכשיו אני נוטלת מולטי ויטמין של GNC - ultra mega (כבר שלושה שבועות) רק לצורך תחזוקה שוטפת כי אני בצבא וקשה לי שמור על תזונה מאוזנת. השאלה שלי היא כזאת- האם מומלץ ליטול מולטי ויטמין? וממאמרים שקראתי הבנתי שויטמין A בכמות גדולה מדי עלול לגרום נזק על האריזה ראיתי שרשום 5000 יח' (מה זה אומר?)-150% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין A באופן כללי- מה המלצותייך לגבי מולטי ויטמין? האם זה בסדר לצרוך כאשר קשה לשמור על תזונה מאוזנת? (בצבא לדוגמא) ומה ניתן לעשות לגבי שיערי שנראה מאד מאד לא בריא מה יכול להיות שחסר לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער ומולטי ויטמין
איציק ברדה22/10/2008שלום לך
נשירת שיער לרוב יכולה להיות כתוצאה מחוסר ברזל לכן יש סיכוי רב שזה הגורם לנשירה,כמו כן על מנת שהברזל יספג טוב הוא צריך ויטמינים ומינרלים נוספים כך שחשוב מאד להוסיף את המולטי ויטמין שאת צורכת.
מלבד זאת במולטי ויטמין ישנם עוד ויטמינים ומינרלים החשובים להשלמה תזונתית יומית הכמויות בויטמינים הם אופטימאלים ולכן הם אפקטיבים, כמו כן האולטרה מגה של GNC הוא בשחרור איטי כך שגופך מקבל את הויטמינים באיטיות וסופג אותם טוב יותר מכל מולטי ויטמין אחר.
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה..רק עוד שאלה קטנה
אסנת22/10/2008אין לי מה לחשוש מעודף ויטמינים? אני יכולה ליטול את המולטי ויטמין באופן שוטף ויומיומי? ואני אשתדל כמה שיותר מהר לברר האם עניין הברזל הסתדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
בועז שוורץ22/10/2008שלום
לרוב אין בעיה עם מולטי ויטמין האו מתוכנן ללקיחה יומיומית.
לגבי משק הברזל הייתי ממליץ על פלורדיקס - תוסף ברזל נוזלי עשיר בויטמיני B ו C שעוזרים לספיגה והכי חשוב אינו יוצר עצירות.
כל טוב
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין נמוךסיגל20/10/2008
כיצד ניתן להסביר שתמיד אצלי הפריטין נמוך 13.5-15.5, ולעומת זאת הברזל וההמוגלובין והטרנספרין תמיד תקינים . האם זה מעיד על תזונה שאינה עתירת ברזל מספיק?
בועז שוורץ23/10/2008יכולות להיות מס' סיבות, לאו דווקא תזונה
ספיגה והתמאה לקויה
הילוקובקטר פילורי - אותו חיידק היותר אולכוס
ועוד מס' סיבות
החשוב הוא להתייחס למצב כמחסור של ברזל ולטפל כדי להעלות את רמות הפריטין.
איך?
פלורדיקס תוסף ברזל נוזלי עושה את העבודה - חודש ראשון 10 מ"ל פעמיים ביום
לאחר מכן עוד חודש של פעם אחת ואז לבדוק את רמות הפריטין.....
בהצלחה
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריטין נמוך
שני23/10/2008אבל אם זו בעייה של ספיגה, גם התוסף הנ"ל לא יעזור. וגם נאמר לי שם רמת הברזל בדם תקינה, אין זו אנמיה ואין צורך בתוספים. כיצד לאתר את מקור הבעייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלנוליןסיגל20/10/2008
רופא נשים המליץ לי על גלנולין שמונע גם נשירת שיער מסיבות הורמונליות. האם זה נכון? האם גלנולין יכול להזיק? ובכלל מה דעתכם על העמדה שתוספים הם דבר מצויין... לכיסם של היצרנים והמשווקים. אדם שאוכל נכון לא צריך תוספים, אלא במקרים קיצוניים ובהמלצת רופא. למרות הפרסומות האגרסיביים בה מנסים לשכנע שזה מוצר טבעי (לכל היתר מבוסס על מוצר טבעי אבל המוצר הסופי הוא מתועש אחרי שעבר תהליכים כימיים), צריך להתייחס לתוספים כאל תרופות ולוודא שהנזק היחידי הוא רק לכיס.
בועז שוורץ20/10/2008שלום סיגל
לא הבנתי אם הינך שואלת שאלה ומצפה לתשובה או טוענת טענה, ואם כן על מה היא מבוססת, אשמח לדעת.
ככלל גלנולין שייך למשפחת חומצות השומן החיוניות מסוג אומגה 6 החשובות בין השאר לפעילות הורמונלית. לשם הבנת גורם הנשירה צריך לעשות בירור מעמיק כולל בדיקות דם לשלילת מחסור בברזל או מחסני הברזל.
באם חסר ברזל המצלה חמה על פלורדיקס, קומפלקס נוזלי המכיל ברזל וויטמיני B ו- C לשיפור תמונת הברזל והאנרגיה.
לגבי טענתך / קביעתך : כל מקרה לגופו. אי אפשר לברוח מהעבודה שמזונינו בהרבה מקרים, מוכן(מתועש) , מופשר מקיפאון, רווי בשומנים וקלוריות ולא תמיד עשיר בערכים תזונתיים, לכן נטורופת או דיאטניות יתאשלו את המטופל ורק לאחר מכן יתאימו טיפול פרטני נכון למטופל הספציפי. מנסיוני טיפולצ כזה המשלב תוספי מזון(באם צריך) שהותאמו אינדבידואלית מביא לתוצאות מצויינות.
אין בשום פנים ואופן לשלול טיפול בתוספי מזון, בהרבה מקרים הוא מהווה את הטיפול השורשי והמעמיק היחיד שתקבלי.
בטח תסכימי איתי כי טיפול קונבנציונלי לרוב מטפל בהעלמת הסימפטום ולא בגורם לאותו סמפטום..
חג שמח
כל טוב
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף סידןסיגל20/10/2008
אני בת 52 ובריאה. רופאת הנשים שלי המליצה לי לקחת תוסף סידן בגלל גיל המעבר - למנוע מצב של בריחת סידן בעתיד. אני כן אוכלת מאכלי חלב, דגים וטחינה, אבל לטענתה ברוב המקרים איננו מקבלים את את כמות הסידן היומית הרצויה - 1200 מ"ג. מה דעתכם?
בועז שוורץ20/10/2008שלום
דגים בעיקר סרדינים הינם מקור מצויין לסידן.
טחינה -חובה טחינה משומשום מלא - הינה מקור מעולה לסידן כמו גם כרוב, כרובית, וכו'
על מוצרי חלב הדיעות חלוקות....
לגבי תוסף מזון ממליץ על צריכת קלציום מסוג: ציטראט או מלאט או גלוקונט או קורל : נחשבים לטובים ביותר.
לא פחות חשוב הינו ויטמין D : לאחרונה מתגלים מחסורים חמורים אצל רוב האוכלוסיה כך שיש לעשות בדיקות דם ולבב
כל טוב
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 EPAדן דן20/10/2008
מחקרים מעידים שאומגה 3 מסוג EPA במינון 1 גרם אשר נצרכת באופן מסודר מביאה לשיפור ואף להחלמה בתסמונת של דיכאון. האם ישנה במינון זה גם השפעה נוגדת חרדה?האם הפעילות היא ע"י העלאת הסרוטונין? (התרופות אשר מיועדת נגד דיכאון כמו רסיטל/סרוקסאט מעלות את ריכוז הסרוטונין במוח ע"י עיכובו ונרשמות בהתוויתן גם כנגד דיכאון וגם כנגד הפרעות חרדה). חג שמח
בועז שוורץ20/10/2008שלום
גם EPA וגם DHA קשורים לתסמינים חרדתיים ודיכאוניים. שתי חומצות השומן אינן עובדות על שינויי ערכי הסרוטונין במוח אלא על מעברים עצביים משופרים ושיפור כללי בתפקודי המוח שרובו - שומני כידוע.
ההלצה שלי במיונים גבוהים היא על שמן אומגה 3 נוזלי של חברת GRAMSE נמצא במינון גבוה מאוד : 1050 EPA ו 750 DHA בנוסף ל-200 יחב"ל של ויטמין E לנגידת חימצון.
טעם לימוני עדין ומצויין.
בהצלחה
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריריםמעיין18/10/2008
אילו תוספים כדאי לי לרכוש כדאי להקל על כאבי שרירים חזקים ברגל השמאלית והגב תחתון בעיקר במחזור שאז הכאבים הם בלתי נסבלים? יש לי מגנזיום בבית, מה עוד כדאי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוצות שרירים
איציק ברדה19/10/2008שלום לך
את המגנזיום חשוב לקחת בלילה הספיגה שלו טובה יותר בלילה,את יכולה להוסיף גם ויטמין B6 לאחר ארוחת בוקר .
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזון מתי לקחתאסתי17/10/2008
שלום רב יש לי ברונכיט. הרופא נתן לי אנטיביותיקה zeto גם mucolit אני קניתי על דעת עצמי Bקומפלקס כדי שזה יחזק אותי כי היתי מאוד חלשה איך עלי לקחת את הB קומפלקס? והאים צריך גם פרוביוטיקה ? תודה רבה אסתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה וB קומפלקס
את הB קומפלקס יש לקחת אחרי ארוחת בוקר חשוב לקחת גם פרוביוטיקה אני ממליץ על מגה אצידופולוס של חברת GNC .על קיבה ריקה בבוקר.
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוכל בכלל פירותהיי16/10/2008
רצוי להוסיף משהו במזון בגלל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות וויטמינים
הפירות הם אחד מהמקורות שלנו לויטמינים ומינרלים אם את לא אוכל פירות בכלל חשוב להוסיף לתזונה היומית מולטי ויטמין ומינרל המתאים לך, לחברת GNC ישנם כ10 סוגים שונים של מולטי ויטמינים שונים היכולים להתאים לך באופן אישי.
לשם התאמה אישית אתה יכול לפנות לכל רשתות הפארם בתי מרקחת נבחרים או בתי טבע ולבקש יעוץ לגבי המולטי ויטמנים של GNC .
או לרשום לי כמה שיותר פרטים עליך גיל/מין/משקל/מעשן/פעילות גופנית וכו
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכר 24, לא מעשן
היי22/10/2008פעילות הליכה חצי שעה 3 פעמים בשבוע משקל זה משתנה, בין 76-80 תודה! אוכל ירקות אם זה משנה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים בהריוןיפית13/10/2008
שלום, הינני בחודש השני להריוני ,קיבלתי מרשם ללקיחת תוסף תזונה-פוריק הריון המכיל חומצה פולית וברזל.שאלתי היא האם כדאי לי לחצות את הכדור ל2 ולקחת בוקר וערב כל פעם חצי?חשבתי שאולי זה יעזור לספיגה טובה יותר וימנע את תופעות הלוואי..??
בועז שוורץ15/10/2008שלום
עדיף לא לחצות מכוון שיש סיכוי לפגיעה בוושט עם טבליה חצויה וחדה.
באם יש לך תופאות לוואי מלקיחת המוצר אנא נטלי "פלורדיקס" תוסף ברזל על בסעיס צמחי מרפא ופירות. נטול תופעות לוואי ועובד יפה מאוד
כל טוב
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני שאלות בקשר לתוספיםדודי10/10/2008
א. אני מעוניין לגדול ולחטב לאחר אימון חדר כושר והבנתי שלצורך כך אני צריך חלבון, עד עכשיו הייתי אוכל חלבון משני בצים (רק חלבון),קצת קוטג' מדי פעם טונה, חשבתי לקנות אבקת חלבון (מי גבינה) האם מומלץ מבחינת בריאות, הבריאות לא פחות חשובה לי ואם מומלץ כמה יש לצרוך ביום ואיזה סוג אבקת חלבון כי יש עשרות סוגים עם כל מני תוספים? ב. אני רץ שלוש פעמים בשבוע 10 ק"מ בספר של יאיר קרני הוא ממליץ על לקיחת גלוקוזאמין וכונדרואטין (מגה גלופלקס) האם זה אכן שומר על הסחוס ובונה אותו ושוב אך זה מבחינה בראותית מסוכן, בריא? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה של איציק
איציק ברדה12/10/2008שלום לך
אם אתה עוסק בפעילות של חיטוב וגדילה את זקוק לתוסף של חלבון (אתה צריך להכפיל את את משקל גופך ב 1.5 התוצאה שתקבל זה מספר הגרמים של החלבון שאתה זקוק ביום.)
אתה תראה שמעבר לתזונה אתה צריך להוסיף עוד חלבון.
אני ממליץ על חלבון מי גבינה של GNC בשם PM המשתחרר לגוף באיטיות כך שהגוף סופג את החלבון ומפרק אותו טוב יותר מכל חלבון אחר.
כל מנת חלבון PM מכילה 40 גרם של חלבון.
לגבי הגלוקוזמין כונדראיטין אני גם ממליץ על גלוקוזמין כונדראיטין לרצים בכדי למנוע נזקים במפרקים.
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)