פורום ויטמינים תוספי מזון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשלגן
    חן
    09/10/2008

הכמות המומלצת של אשלגן ליום למיטב הבנתי היא 3500 מ"ג ביום מדוע כל תוספי מזון האשלגן מכילים עד 99 מ"ג ונאמר ליטול כמוסה אחת ביום?? איך יתכן שהרמה הנדרשת כה גבוהה אל מול הכמות הנמצאת בתוספים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשלגן

הוספת תגובה

• תשובה

בועז שוורץ
    15/10/2008

שלום
    אשלגן הינו מינרל החסר במצבים קיצוניים וישנן יחסים עדינים עם מינרלי נוספים (נתרן למשל ) שיש לקחת בחשבון כשנוטלים אותו.
    ככלל אנו מקבלים לרוב מספיק אשלגן דרך התזונה, פירות בעיקר
    מולטי כהגדרה לא בא לטפל במחסור חמור אלא לשפר את תחזוקת הגוף.
    כל טוב
    בועז שוורץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריטין
    דקלה
    08/10/2008

שלום בשנים האחרונות רמת הפריטין בגופי נמוכה מאד ( ב-2007 הרמה הייתה 7.5, ובאוגוסט השנה הרמה הייתה 18). כל שאר המדדים היו תקינים. יש לי 2 שאלות: 1. האם רמה נמוכה כזו של פריטין יכולה להיות הסיבה לנשירת השיער המאסיבית שיש לי? 2. רופא המשפחה המליץ לי לקחת 3 כדורים של ferrifol ליום (בכל כדור 100 מ"ג). האם ניתן לקחת במקום זה תוספי תזונה של ברזל של חברת סולגאר באותו מינון?? (על הקופסא של זה כתוב לקחת כדור אחד ביום, כאשר כל כדור מכיל 25 מ"ג). תודה דקלה

לקביעת תור
    סגירה
    פריטין

הוספת תגובה

• תשובה

בועז שוורץ
    15/10/2008

שלום
    לגבי השאלה הראשונה: רמת פריטין נמוכה בהחלט יכולה להיות אחת הסיבות לנשירת שיער, עייפות, סחרחורות, ירידה בזכרון ועוד, לכן יש להסדיר העניין - תשובה איך בהמשך
    לגבי השאלה השנייה, לא חייב לקחת תוסף ברזל קונבנציונלי שיוצר אצל 30% מהאוכלוסיה תופעות של עצירות, אני ממליץ מנסיוני על "פלורדיקס" תוסף נוזלי המבוסס על פירות אורגנים וצמחי מרפא- נטול תופעות לוואי ועושה את העבודה בארץ למעלה מ-20 שנה , אפשר לרכוש אותו בכל בית טבע, פארם או בית מרקחת.
    למצב שאת מתארת את זקוקה לפחות לחודש וחצי הראשונים כמות של 10 מ"ל פעמיים ביום ואחר מכן לרדת לפעם אחת ביום. לא להפסיק לפני מחזור של 3 חודשים.
    בהצלחה, כל טוב
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוןמ ויטמינים..
    אלי
    07/10/2008

שלום, השאלה שלי היא בקשר לסיכון (אולי) של תוסף תזונה (ויטמינים) על הגוף שלי.. אני בן 25,בריאות תקינה לחלוטין, מתאמן במגוון רב של פעילות ספורטיבית (ריצה,שחייה,אומנויות לחימה) רוצה לשפר את הכושר הכללי,ואת התוצאות הספורטיביות (איארובי ואנאירובי) בעזרת תזונה יותר נכונה, האם לקחת מולטיויטמינם מסוג שקונים בלי מרשם ,וזאת בלי יעוץ רפואי, מהווה איזשהו סיכון לגוף שלי? אם לא אז איזה סוג להעדיף? ואם כדאי בכלל? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סיכוןמ ויטמינים..

הוספת תגובה

• תוספי תזונה ופעילות גופנית

איציק ברדה
    12/10/2008

שלום לך
    אין ספק כאשר אתה עוסק בפעילות גופנית רבה גופך זקוק לתזונה עשירה יותר בכדי לספק לגופך "חומר דלק" ובכדי למנוע נזקים כגון פרוק שריר וכו.
    מיכיון שאין לי את משקלך הגובה שלך אחוזי השומן שלך ועוד נתונים הייתי ממליץ לך להיתיעץ עם דיאטן/נית היכולים לבנות לך תפריט נכון בשלוב תוספי תזונה מיכיוון שלא ניתן להגיע בתזונה של היום לכמות הויטמינים והמינרלים הדרושים לספורטאים רק תזונה .

בברכה

איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת סוג ויטמין לבחור 18
    מרי
    06/10/2008

שלום ! לבני בן 18 יש מחסור של ברזל רזרבות , B12 נמוך ורופא המליץ על מולטי ויטמין , ברצוני לשאול איזה סוג ויטמין מומלץ ושל איזו חברה . תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת סוג ויטמין לבחור 18

הוספת תגובה

• מולטי ויטמין לגיל 18

איציק ברדה
    07/10/2008

שלום לך
    במעבדות חברת GNC פיתחו מולטי ויטמין מיוחד לגילאי 18 - 24 המכיל את כל הויטמינים והמינרלים
    הדרושים בגילאים אלו בשם אולטרה מגה .
    אם חסר לו B12 הייתי מוסיף לפחות לתקופה של 3 חודשים טבליה אחת של 1000 מק"ג בתוספת חומצה פולית למציצה תחת הלשון.(מומלץ של חברת GNC היחיד בארץ אם אריזה מונעת חימצון)

בברכה וגמר חתימה טובה

איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין B 12 בהריון
    HELC
    06/10/2008

שלום רב מהי הכמות המומלצת לתוסף ויטמין B12 בהריון לצמחוניות? בבדיקות דם (4 חודשים) לפני ההריון רמת ויטמין B12 הייתה 497 pg/ml כיום אני בשבוע 10 ומזה כ-4 חודשים צורכת מולטיויטמין פרנטל (של חברת maxiheakth) בו כמות הויטימין B12 היא 20 מק"ג, האם זה מספיק?

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין B 12 בהריון

הוספת תגובה

• B12 בהריון

איציק ברדה
    07/10/2008

שלום לך
    הערכים של בדיקת B12 בדם שלך הם טובים כך שמעבר לפרנטל אין צורך להוסיף עוד B12.
    בבדיקות הבאות תבקשי לבדוק שוב את רמות ה B12 במידה ותיהיה ירידה משמעותית יהיה צורך להוסיף .
    בברכה וגמר חתימה טובה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מולטי ויטמין למערכת חיסונית חלשה
    יונית
    05/10/2008

היי, אני בת 32, ומאופיינת במערכת חיסונית די חלשה שכן חיידקים ווירוסים מסרבים לפסוח עליי. אני נוטה לסבול מדלקות גרון, חיידק ההליקובקטור, ולאחרונה חליתי בדלקת בכליות. מבדיקות מקיפות שביצעתי נמצא כי ערך הפריטין שלי נמוך (3), IRON - 14 המוגלובין - 10.5 HCT- 33.2 מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מאנמיה. שאלתי - האם במצב שלי אני צריכה לקחת מולטי ויטמין, או ויטמין ספציפי כמו קומפלקס B? המליצו לי מאד על מולטי ויטמין לנשים של GNC אולטרא מגה - מה דעתכם?

הוספת תגובה

• מערכת חיסון

איציק ברדה
    06/10/2008

שלום לך
    ישנם הרבה עבודות שנעשו על מולטי ויטמין ויחיזוק המערכת החיסונית ישנם מולטי ויטמינים כמו מולטי ויטמין לנשים של GNC המכילים גם כמות גבוה של ויטמיני B ואין צורך להוסיף Bקומפלקס .
    כמו כן הייתי ממליץ לך להשתמש בויטמין C מסוג אסטר במינון של 500 מ"ג ביום.

בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בי 6
    יחיא
    30/09/2008

שלום רב האם יתכן שחסר לי ויטמין בי 6 או משפחתו עקב הפירוט הבא: סחרחורות חוסר שיווי משקל וחרדות? האמוגלובין תקין

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בי 6

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

יחיא
    01/10/2008

אני מנוי במכון כושר והדבר בא לדי ביטוי במיוחד תוך כדי מאמץ גופני ז"א בזמן שהדופק עולה אני מרגיש לחץ בראש וסחרחורות יש לציין שבצעתי את כל הבדיקות כגון לב צוואר סיטי ראש סיטי מוח בדיקת מאמץ הולטר ודופלר עורקים והכל תקין חבר העלה את האפשרות של מחסור בויטמין בי 6 או 8 האם יתכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי יעוץ

alexander
    03/10/2008

שלום. אתה פונה אל מנהלי הפורום בבעיה,שהמקום הנכון/אחראי/מיקצועי לפנות אליו הוא ישירות במפגש עם מומחה/רופא/מטפל. צור עימם קשר,אולי תקבל מהם המלצה,רשימה שמית,או שתיקבע אחתם פגישת יעוץ מסודרת. תן לעצמך יחס מיקצועי,אתה ראוי לזה. אלכסנדר דגן N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

בועז שוורץ
    07/10/2008

מאיר שלום
    יכולות להיות סיבות רבות למה שאתה חש.
    בראש ובראשונה דאג לשתות מספיק נוזלים -מים
    פנה לרופא שלך ובקש בדיקות פריטין ( מחסני ברזל ) ובדיקות דם כלליות
    לגבי מחסור של ויטמין ספציפי - זה דורש בירור מעמיק של תשאול ארוך עדיף מול איש מקצוע.
    באם הפעילות בחדר כושר הינה יומיומית דאג לישון מספיק ולמלא את הגוף באנרגיה.
    אני ממליץ ביינתיים על שתיית משקה כלורופיל וייתכן כי הינך צריך תוספת של B קומפלקס - לא סוג אחד לבד.
    כמו כן בבדיקות הדם וודע כי אינך סובל ממחסור של B12.
    כל טוב
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין B6

איציק ברדה
    06/10/2008

שלום לך

תפקידי ויטמין B6 - פרידוקסין
    ‏1.‏ אחראי על סינתזת ויטמינים וח' אמינו (היסטדין ‏‎ ‎‏ היסטמין).‏
    ‏2.‏ אחראי על יצירת כתכול אמינים מפניל אלנין (‏P5P‏ – פרידוקסיל 5 פוספט – חומר פעיל של ‏B6‎‏).‏
    ‏3.‏ מטבוליזם של חומצות שומן.‏
    ‏4.‏ משתתף במטבוליזם של סרוטונין.‏
    5.ויטמין B6 - פרידוקסין משתתף בכ-60 אנזימים.‏

סיבות לחסר ב ויטמין B6 - פרידוקסין
    ‏1.‏ אלכוהוליזם – אתנול אינו מאפשר הפיכה של ‏B6‎‏ ל - ‏P5P‏.‏
    ‏2.‏ אצל קשישים ישנה ירידה בהפיכה של ‏B6‎‏ ל – ‏P5P‏.‏
    ‏3.‏ נטילת גלולות למניעת הריון/‏HRT‏ – עודף אסטרוגן מונע הפיכה של ‏B6‎‏ ל - ‏P5P‏.‏
    ‏4.‏ מחלות כבד ועליה באנזימי כבד יכולה להוביל לבעיה בהפיכה של ‏B6‎‏ ל - ‏P5P‏. כיוון ‏שהמטבוליזם של ‏B6‎‏ מתבצע בכבד.‏
    ‏5.‏ בהריון יש דרישה גבוהה ל – ‏B6‎‏ משתי סיבות:‏ א.‏ עליה באסטרוגן.‏ ב.‏ יש יצירת חלבון ויש צורך ב - ‏B6‎‏ + חומצה פולית.‏

סימני חסר של ויטמין B6 - פרידוקסין
    ‏1.‏ הפרעות עצביות קשות – דמויות מחלת הנפילה, עוויתות ופרכוסים – בגלל כתכול אמינים.‏
    ‏2.‏ סימנים נוירולוגיים שונים – אפטיה, דיכאון, מתח, עצבנות, נדודי שינה (מסורתית – הוא עוזר ‏לחלום).‏
    ‏3.‏ פגיעה בעור – יכול להופיע כאקנה.‏
    ‏4.‏ אנמיה - מיקרוציטית-היפוכרומית.‏
    ‏5.‏ PMS‏ - דרך מטבוליזם של ח' שומן. אחראי לנתב אומגה 6 לכיוון ‏GALA‏.‏

ישנם מעבדות העושות בדיקות לחוסר בB6 .
    הסחרחורות והחרדות שאתה סובל יכולות לנבוע גם מסיבות רבות הייתי ממליץ לך להיועץ ברופא המטפל שיערוך בך בדיקות מקיפות .

בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשב שעורה
    אירין
    26/09/2008

קניתי את אבקת העשב שעורה בטעם פירות יער האם זה ממוריד מהאיכות של המוצר זה שזה עם תוספת של טעם? אני שוקלת להחזיר את זה בגלל שאני לא בטוחה שאני רוצה לשתות את האבקה הזאת למה היא תורמת בכלל קניתי את המוצר כי המליצו לי אז ישר קניתי בלי לחשוב על זה האם זה עשוי להחמיר או להגביר אקנה או יציאתו?

לקביעת תור
    סגירה
    עשב שעורה

הוספת תגובה

• עשב שעורה

איציק ברדה
    06/10/2008

שלום לך

השעורה האורגנית היא במידה רבה בסיסית ועשירה באנזימים, במיוחד ב- SOD שהיא תחמוצת נפלאה במיוחד. על פי מחקרים אחרונים, אורך החיים של בני אדם ויונקים רבים קשור באופן ישיר ופרופורציונאלי לכמות של ה-SOD בלב, בכבד ובמוח. השעורה מכילה אשלגן, קלציום ומגנזיום בכמויות גדולות ויש בה שפע של בטא-קורוטין וכלורופיל.
    היא עשירה שבעתיים בוויטמין C מהמשקל שווה ערך של תפוז ועשירה פי- 5 בברזל מאשר יש בתרד. יש לה גם השפעה מטהרת על הגוף ומאפשרת לגוף לסלק מתוכו את עודפי הרעלים המצטברים.
    אנני חושב שעשב עשעורה מעודד אקנה אך יכול להתפתח אקנה כתוצאה מתהליך ניקוי הגוף שעושה עשב השעורה אך תופעה זו אמורה להסתיים במהירות.

בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אור
    24/09/2008

האם אתם ממליצים על נטילת אבקות ותוספים אחרים למתאמן שרוצה לעלות במסת שריר ? או שאני צריך להפנות את השאלה לפורום אחר ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פתוח שרירים

איציק ברדה
    06/10/2008

שלום לך

אני ממליץ על חלבון בשם חלבון PM העשיר בחומצות אמינו ומשתחרר לאט כך שהגוף יוכל להשתמש יותר בחלבון ולנצל אותו לפיתוח השרירים.
    כל מנת הגשה מכיל 40 גרם של חלבון מי גבינה בשחרור איטי.

לגבי כמות החלבון אני זקוק למשקלך ולסוג הפעילות שאתה עושה
    בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי G.N.C לנשים בהריון
    רותם
    23/09/2008

קניתי כדורי G.N.C אולטרה וומן וראיתי שכתוב על האריזה שהשימוש אסור לנשים שמתכננות להכנס להריון ב3 חודשים הקרובים. ואני דיי מתכננת האמת. מדוע השימוש אסור והאם יש בכך סיכון? להפסיק לקחת אותם?

הוספת תגובה

• תכנון הריון

איציק ברדה
    06/10/2008

שלום לך
    לנשים הרות מומלץ לינטול מולטי ויטמין ללא צמחי מרפא וזאת מיכיון שבזמן ההריון הרגישות לצמחים עולה.
    מיכיון שלא ידוע בדיוק מתי את תיכנסי להריון לכן מומלץ להשתמש במולטי ויטמין לנשים הרות כבר בתקופת תכנון ההריון.
    כמו כן לא מומלץ להשתמש בהריון בויטמין A לכן במולטי לנשים בהריון פרנטל יש רק בטא קרוטן.
    המלצתי היא אם את מתכננת הריון לעבור ולהשתמש בפרנטל של GNC.

בברכה

איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לדעת...
    טליה
    21/09/2008

מה החשיבות של ויטמין D לריפוי פצעי עור?

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לדעת...

הוספת תגובה

• ויטמין D

איציק ברדה
    06/10/2008

שלום לך
    ויטמין D נוצר כשאנחנו חושפים את העור לקרינת UV. האור האולטרה-סגול הופך את החומר בעל השם הקליט "7-דה-הידרו-כולסטרול" (7-dehydrocholesterol) המפטרל בזרם הדם שלנו, לויטמין D.
    ויטמין D – חיוני לשמירה על בריאות העצם, השיניים, העור והשרירים. חיוני לספיגת הסידן.

בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה וספורט

רינתי
    20/10/2008

הייי אני רינת בת 24 שוקלת 51 1.60 ס"מ לפני כשלוש שנים עשיתי דיאטה ללא ספורט וירדתי 40 קילו. כיום אני מרגישה שאני צריכה לעצב את הגוף ולחטב אותו.אם כן מה מומלץ לחיטוב הרגליים? 2 שאלות: האם עכשיו אנ אתחיל להיתאמן זה יתפוס למרות שעשיתי את הדיאטה לפני כ 3 שנים או שזה מאוחר כבר? האם הרגליים וכל מה שאני מרגיישה עם הרבה שומן יכו ליהיות מוצק עדין? שאלתי השניה היא מה אפשר לקחת כדי לפתוח את התיאבון או להשמין? אודה לך אם תענ/יה לי ...רינתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין D
    עדי
    21/09/2008

התחלתי לקחת ויטמין D- מצאתי בבית כמוסות בטעם פירות. זה נראה לי משהו שלא יכול לסכן אותי (אני בן 33, בריא לחלוטין, ובבדיקות דם שעברתי לאחרונה נמצא שהכל תקין אצלי) - האם אני צודק?

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין D

הוספת תגובה

• ויטמין D

איציק ברדה
    06/10/2008

שלום לך
    האם לקחת בעבר כבר ויטמין D ?
    אם כן מדוע ?
    ויטמין D נחשב לויטמין מסיס בשמן ולא במים כך שהוא נאגר בגוף,אם אין לך מחסור בויטמין זה אז אל תיקח.
    כמו כן יש לבדוק את תוקף המוצר אם המוצר היה פתוח תוקף המוצר יורד.

בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי מאקה
    ת.ד
    17/09/2008

רציתי לשאול תוך כמה זמן מתחילים להרגיש את השפעת כדורי המאקה בהנחה שהם אכן מועילים לחשק מיני

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי מאקה

הוספת תגובה

• תשובה

בועז שוורץ
    21/09/2008

שלום
    זה מאוד אינדבידואלי
    תלוי במוצר צלוי בכמות הכמוסות ותלוי בבן האדם הנוטל אותם.
    בדרך כלל תקופה של שבוע-שבועיים נותנים פרספקטיבה.
    כל וטוב
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין B12 ופריטין נמוך
    דנה
    16/09/2008

שלום רב, אני בת 32 ובדיקות הדם הראו ערכים נמוכים של פריטין ו-B12. פריטין-12 (והמוגלובין תקין) B12-185 נאמר לי להתחיל לקחת מדי יום כדור ברזל וכדור B12 של סולגאר. שאלתי היא האם יש צורך ליטול מדי יום B12 ובאיזה מינון? תודה, שירי

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין B12 ופריטין נמוך

הוספת תגובה

• תשובה

בועז שוורץ
    21/09/2008

שלום שירי
    לגבי B12 התחילי לצרוך - כדורי מציצה מתחת ללשון -1 ביום למשך חודשיים ואז 2 בשבוע.
    לגבי הפריטין המוצר הטוב ביותר להעלאת רמות הפריטין הינו פלורדיקס - תוסף נוזלי: יש ליטול. 10 מ"ל פעמיים ביום.
    באם בחרת ליטול את הברזל העדין של סולגאר - לשם קבלת תוצאות טובות הינך צריכה ליטול 3-4 כמוסות ביום מנסיוני.
    כל טוב
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ssri גלוטמין
    גבי
    14/09/2008

שלום רב! אני בחור בשנות העשרים ורציתי לדעת האם מותר לצרוך תוסף שנקרא גולטמין בכמות של עד 5 גרם מפוזרת במהלך היום אני שותה רסיטל ssri לדיכאון משבר והפרעות חרדה האם יש בעייתיות עם זה והגלוטמין או סיכון והתנגשות האם גלוטמין בעייתי למצבים פסיכאטרים אחרים אני יודע שאסור לצרוך גאבא כאשר צורכים תרופות כמו קלונקס אסיבל ותרופות ממשפחת benzo המטרה שאני רוצה להשתמש בגלוטמין היא לשיפור קוגנטיבי זיכרון ריכוז וכו......בנוסף עם אומגה 3 והבנתי ממה שקראתי שהגלוטמין טוב גם לדיכאון חרדה ועוד תיפקודים פיזיולוגים שונים בנוסף הוא משמש דלק למוח ותורם נפשית מיכוון שהוא משפיע על רמות הגאבא במוח שיש לה תפקידים חשובים האם יש אזהרות בנוגע לגלוטמין ומצבים שבהם לא מומלץ לשתות אותו אין לי סוכר וסכרת האם זה המניעה היחידה לצריכת גלוטמין? כי קראתי באתרים בחול שהוא נותן השפעה טובה גם על חרדה ומעלה רמות גאבה בטופן טיבעי בצורה עקיפה ביין השאר ושהוא טוב לעוד הרבה תיפקודים ולכן כמה זמן מותר לצרוך גלוטמין ואם אין מניעה או התוויות נגד עם תרופות מכל סוג ,חוץ מתרופות לסכרת, אז הדבר היחידי שאני צריך לדעת זה האם יש בעייה ל צריכה שלו עם גלוטמין וציפרמיל

לקביעת תור
    סגירה
    ssri גלוטמין

הוספת תגובה

• תשובה

בועז שוורץ
    21/09/2008

שלום גבי
    ל-גלוטמין הינה החומצה האמינית בעלת המשקל הכבד ביותר לגוף(נוכחות הגדולה ביותר מכל חומצות האמינו), לפני התיאור שלך אנני חושב שיש בעיה ליטול את המוצר, אני הייתי ממליץ יותר לכיוון: 2-3 גרם ביום.
    ההנחיה היחידה היא שאם הינך מתכוון ליטול את המוצר לטווח ארוך השלם את הטיפול עם נטיל כל 22 חומצות האמינו כדי למנוע חוסר איזון..
    כל טוב
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה