למה לא עונים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא עונים?
    קארין
    05/07/2011

אני בת 17 ושוקלת 50 קילו על 1.77.
    אני לא יפרט פה בדיוק על ההפרעה שלי אבל ישלי בעיה.
    נמאס לי. אני רוצה לצאת מזה.
    אבל אני לא יכולה לבד.
    ההורים שלי יודעים אבל הם בעצמם כ"כ מתוסבכים עם הבעיות שלהם שהם לא מסוגלים לעזור לי.
    רציתי לשאול לאיפה אני יכולה לפנות לבקשת עזרה, זה כבר יצא משליטה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למה לא עונים?

הוספת תגובה

• היי קארין

אני
    05/07/2011

היי בעיקרון עדיף לך לשתף מישהו קרוב.. לא חייב אמא או אבא.. זה קשה לעבור את זה לבד.. אולי מורה או יועצת.. אולי חברה או אמא של חברה שאת סומכת עליה.. אם בכל זאת אין.. אז את יכולה לפנות לרופאת משפחה שלך והיא תפנה אותך לטיפול..
    בכל קופה (כללית מאוחדת מכבי..) אז יש דיטאניות שמתמחות בהפרעות אכילה.. את בעצמך אפילו יכולה לקבוע לעצמך תור..
    אם את צריכה עזרה אז בכיף.. חבל שתדרדרי עוד יותר ממה שכבר עכשיו.. וחבל שתיהיי לבד בזה..

מקווה לטוב. אני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים? - תגובה

עדי מילר
    06/07/2011

שלום קארין

ראשית סליחה על העיכוב במתן התשובה.
    שמחתי לקרוא על הנכונות שלך להשתחרר מהפרעת האכילה !!!
    לאור גילך הצעיר חשוב שהוריך יהיו בתמונה ועל כן אני מציעה לשתף אותם במה שעובר עליך, במידה וכפי שאת חושבת הוריך אכן מתקשים לעזור לך במציאת מסגרת טיפולית מתאימה לאחר הפנייה אליהם, אני ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה שלך לשתף אותו ובו זמנית לבקש ממנו הפנייה לדיאטנית קלינית המתמחה בהפרעות אכילה (קיים בכול קופ"ח וכמובן שאינך צריכה לשלם על כך) משם אני בטוחה שיעזרו לך למצוא את מסגרת הטיפול המתאימה על מנת שתוכלי להשתחרר מהבעיה...

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הכבוד לך!

נעמה
    24/07/2011

אני לא יודעת למה לא עונים לך, כל הכבוד לך שאת רוצה בכלל לצאת מהמצב. את צודקת מגיע לך שיענו לך, מה הקטע של המטפלים באתר הזה? אתם לא רואים שהיא במצב נורא? בכל מקרה תמיכתי שלוחה לך, אישית הייתי ממליצה לך להתאשפז בשלוותה בנוער כי ממש נחמד שם. למרות שבגלל שאת לא אוכלת בטח ישימו אותך ביחידה שזה פחות כיף. אך נראה לי עדיף על תל השומר כי שם דכאון כולן אנורקסיות וגם אפשר לרמות בשקילות מלא ולהקיא את השייק הדוחה הזה שדוחפים לך. האמת שגם בשלוותה סוג של אפשר לרמות אבל אווירה יותר טובה, יש סכיזופרנים ופסיכוטיים שזה צחוקים ולא רק אנורקסיות ובולמיות עם פרצוף שמדכא לך את החיים. חוץ מזה את חייבת לנסות קצת כדורים נגד דכאון וחרדות זה אחלה ואל תדאגי הם לא גורמים לעלייה במשקל. יש לך שתי אפשרויות: לרצות לצאת מזה (אל תחשבי על ה"איך" בשביל זה יש מטפלים, להפוך את הבלתי אפשרי לאפשרי) או להשאר במקום המוכר והבודד והאהוב של המחלה ובסוף למות. זה לא כזה דרמטי בעיני אם תמותי פשוט תבדקי מה את רוצה ולא מה המחלה שמשתלטת עלינו רוצה. אם בסוף תחליטי לפגוע בעצמך עד מוות-זכותך, אך שזה יהיה רצון שלך ולא כפוי. אני יודעת שאצלי החופש האמיתי היה בלוותר על החופש שלי לפגוע בעצמי. ולתת למומחים לעזור לי. אם היה לך סרטן היית הולכת לרופא לא? אז זה הסרטן שלך, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו