שאלות ופריקה- טריגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות ופריקה- טריגר
    אני
    06/07/2011

היי אני בת 18 וחודש רציתי לדעת האם מקבלים בגיל כזה לאשפוז במחלקות נוער.. כי אני יודעת שנוער זה עד גיל 18 אבל אם אני 18 וחודש או חודשיים אז אני לא רוה להיות עם אנשים בני 30..
    זה לא שאני הולכת להתאשפז.. אני אפילו לא יודעת אם אני רוצה לקבל עזרה פשוט עניין אותי..
    אני לא כלכך יודעת מה לעשות עם עצמי .. הייתי בכמה אשפוזים במהלך ה4 שנים האחרונות.. זה התחיל מזה שלא אכלתי כלכך והייתי באשפוז יום והמשיך לדיכאון ואובדנות וההפרעת אכילה כביכול שכחה.. כרגע אני לא במצב נפשי טוב כלכך..
    התחלתי לפני כחודש לקחת משלשלים ואני מאוד רוצה להרזות הייתי בדיאטה של 200 קל' כל יום במשך שבועיים וירדתי בערך 3 וחצי קילו.. ואז חשבתי שאני הולכת להתחיל שירות לאומי אז חזרתי לאכול.. הרגשתי ממש רע.. וויתרתי על השירות וכל שאר התוכניות והתחלתי עם המשלשלים.. כבר 5 ימים שאני בצום.. ירדתי 4 קילו אני 1.68 וכרגע שוקלת 51 אני יודעת שאני לא מספיק רזה בשביל להחשב כבעלת הפרעת אכילה.. אני יודעת שגם לא היו מקבלים אותי לשום אשפוז.. כי אני שמנה מדי.. אבל אני כרגע גם וויתרתי על העבודה שהייתי בה שבוע ואני כל היום בחדר כי אני לא רוצה לעשות כלום ואני לא ביחסים טובים עם ההורים..
    היה אשפוז אחד שעזר לי \(בבית חולים פסיכיאטרי) אבל הבעיה היא שהוא לא במחוז שלי קיבלו אותי לשם רק כי באזור שלי במקרה לא היה מקום.. אבל הבתי חולים שבאזור שלי שהוא ירושלים.. הם איתנים והדסה ובהדסה תמיד יש המתנה ממש ארוכה וגם אם האשפוז לא מתקדם מעבירים לאיתנים (הייתי שם) אני מדברת על המחלקה של הנוער.. במבוגרים אני לא רוצה להיות.. כי אין שם כלום.. שום פעילות שומדבר.. ואיתנים זה פשוט נורא.. המקום זוועתי היחס נוראי.. ממש כמו בסרטים.. אז אין לי איפה להתאשפז.. כי הבית חולים שכן עזר לי לא באזור שלי אז הוא לא מחויב לקבל אותי..

אני בכלל לא יודעת אם אני רוצה להתאשפז.. כרגע אני פשוט רוצה להמשיך לרדת במשקל.. אבל אולי אם הייתה לי אפשרות.. אני לא יודעת..

מצטערת על האורך.. ומצטערת עם זה היה טריגרי מדי למישהו/י

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות ופריקה- טריגר

הוספת תגובה

• שאלות ופריקה- טריגר - תגובה

עדי מילר
    06/07/2011

שלום

ראשית, משקל אינו הקריטריון היחידי לאשפוז !!! סימפטומים כמו אכילה מצומצמת, הקאות מרובות, שימוש במשלשלים ועוד... בהחלט "מספיקים" בכדי להחליט על טיפול באשפוז.
    לשאלתך, למיטב ידיעתי בבי"ח הדסה הר הצופים זכאים לשירות ילדים ומתבגרים עד גיל 20 ואילו בבי"ח הדסה עין כרם מגיל 16 ומעלה הטיפול הינו במרפאת מבוגרים ולא ילדים, אבל כמובן שאני מציעה לך להתקשר ולבדוק ישירות מולם.
    את רושמת שאינך יודעת האם את באמת רוצה טיפול, אני חייבת לשתף אותך שלא מעט ממטופלי מגיעים לטיפול עם תחושה כבדה שאינם בכלל רוצים טיפול וזאת בגלל שהסובלים מהפרעות אכילה מתקשים לגייס כוחות להיאבק בהפרעה כיוון שקשה להם לפעול בניגוד לקול הפנימי של הל הפרעת האכילה ו"לבגוד" בה. כמו כן, חשוב שתדעי שלמרות שרבים מהסובלים מהפרעות אכילה מתארים את הכניסה לטיפול כמשימה קשה ומורכבת, כמעט כול אלו שהחלימו מתארים את התהליך הטיפולי כנקודת אור בתקופה כל כך חשוכה וקשה...
    בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו