מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מאוחר מידיי?? בהול...ד'11/07/2011
אני בחורה בת 24 משקל :50 גובה :1.67
יש לי הפרעות אכילה בערך מגיל 16 עד היום , במהלך הזמן פסק לי המחזור לתקופה של כ-חצי שנה וכיום הוא סדיר אך אורכו כיומיים.
אני חלשה נושרות לי שערות , הציפורניים חלשות השיניים חלשות ונושרות והשבוע גיליתי על זרוע ימין סימנים כחולים אני לא בטוחה לגבי זה אך אני יודעת שלא קיבלתי מכה וזה גם לא כואב.
ובאורך קבע יש לי דלקות בידיים והם מתנפחות,
אני מאד רוצה להיות בריאה וחזקה ובעתיד להביא ילדים אך גם אני חשה את עצמי שמנה ולא רוצה להשמין ואף רוצה לרדת עוד במשקל
אני מתאמנת בחדר כושר בעיקר ריצות אך אני נשארת בלי כוחות .
אני מודעת שיש לי הפרעה אך קשה לי לצאת מזה ,
אנשים סביבי אומרים שגרמתי נזק בלתי הפיך , האם זה נכון?
טופלתי בצעירותי אצל פסיכולוג ודיאטנית אך בעבר לא הלכתי מרצוני , כיום אני מודעת ורוצה לצאת מזה.
יש לציין שאני מנהלת אורך חיים רגיל : חבר, עבודה , לימודים , אך מרכז חיי תלוי באיך שאני נראית וכמה רזיתי.
ואם לא אכלתי באותו יום אז אני מאושרת כי השגתי את מטרתי ואם אכלתי אז אני בדיכאון.
אשמח לקבל ייעוץ והכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לירן רוגב20/07/2011"מאוחר מדי" נשמע כמו תירוץ של הפרעת האכילה לגרום לך להרים ידיים, להתייאש מראש ולגרום לך לוותר על ניסיונות להבריא. הפרעת אכילה גורמת נזקים, חלקם הפיכים יותר וחלקם פחות, וכדי לדעת מה תמונת המצב האמיתית צריך בדיקות והערכה קלינית. אבל דבר אחד בטוח: כל יום עם הפרעת אכילה מגדיל את הסיכוי שהנזקים יגברו. נשמע שאת סובלת מהמצב וזקוקה מאד לעזרה ולטיפול.
זה נכון שקשה לצאת מזה. מצד שני, לא קשה להיות בתוך זה? גם קשה. אז שווה לעשות ניסיון, במיוחד שאת מתארת שכיום המודעות יותר גבוהה והמוטיבציה יותר גדולה. זה שאת חיה אורח חיים "רגיל" זה אומר שכנראה יש לך כוחות ויכולות, ומצד שני נשמע שהפרעת האכילה לא באמת נותנת לך ליהנות מאורח החיים הזה, אם כל מה שחשוב בסוף היום זה כמה אוכל נכנס לפה או כמה ספורט עשית.
הכוונה: אפשר לבדוק במרפאות להפרעות אכילה בבתי החולים הגדולים (למשל באיכילוב או בתל השומר, אם את במרכז), טיפולים מסובסדים דרך קופות חולים, או טיפולים פרטיים אצל אנשי מקצוע מומחים בתחום הפרעות האכילה. אם בטיפול שהיית בו בעבר הרגשת שיש "פוטנציאל" להחלמה, אולי שווה לנסות לבדוק אפשרות של חזרה אל אותם מטפלים. העיקר לא לקנות את הבלוף ש"מאוחר מדי".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)