אשמח לעזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לעזרה
    כלנית
    13/07/2011

שלום

יש לי שאלה, או יותר נכון- הייתי שמחה אם מישהו יסביר לי איפה אני עומדת.

אני בחורה בת 27, לאחרונה אני מקבלת הרבה תגובות מאנשים.. דודים, הורים, אחים, שכנים.. רוב המשפטים דיי דומים: "מה זה? את אנורקסית?" במילים כאלה ואחרות.. ואמא שלי כמובן לא מפסיקה לאחרונה- "תראי איך את נראת.. עד שיום אחד את תפלי ואז תביני על מה אני מדברת".. מעבר לזה, בכל יום אני נשאלת את אותן שאלות- "מה אכלת היום?".
    אני לא ממש מצליחה להבין מה קורה ומאיפה התגובות האלה מגיעות.
    תמיד הגוף שלי הפריע לי, האמנם אף פעם לא הייתי שמנה או מלאה מאוד, אבל תמיד היה לי חשוב להקפיד שלא לאכול יותר מדי.
    כשהייתי בת 14 בערך (עברתי גיל התבגרות מאוד קשה), החלטתי להפסיק לאכול, זה נמשך לכשלושה חודשים וחזרתי לאכול לאחר איומים לאישפוז.
    מאז לא חשתי צורך שוב להגיע למצב הזה, אבל הקפדתי מאוד לא לאכול יותר מידי, לשים לב כמה אחוזי שומן, כמה שוקולד אכלתי היום וכו'..
    אולי לא שמתי לב ופשוט התרגלתי יותר מדי? אולי אני מגזימה יותר מדי? הרי לא יכול להיות שכולם חושבים שאני אנורקסית ורק אני חושבת שהכל בסדר.
    אני באמת באמת לא חושבת שיש לי גוף רזה מדי, אפילו אני חושבת שיש לי רגליים לא רזות.
    מעבר לכך אני חייבת להיות גלויה ולומר שלאחרונה אני מוצאת עצמי במצב דיי משונה. אני מטורפת על נשנושים ושוקולד מאז ומעולם, וזה מה שקורה לי בחשיבה היום יומית-
    אם נניח אכלתי באיזה יום 2 פרוסות לחם עם שוקולד, אני אסכים לעצמי עוד שוקולד, אבל על האוכל אני מוותרת.
    לעיתים מגיע הערב ואני לא אוכלת כדי שבלילה אני אוכל לאכול במבה קטנה או איזה משהו טעים.
    או אם אכלתי 10 עוגיות, אני לא אוכלת כלום.
    האם זו חשיבה אנורקסית?
    יכול להיות שבאמת רזיתי ולא שמתי לב?
    אומרים שאנורקסיות רואות עצמן שמנות במראה.. יכול להיות שזה משהו שהושרש בי? או עצם ההבנה שלי מבטלת את האפשרות לאופציה כזאת.

למה התגובות האלה? אני לא רואה את עצמי רזה, ואומרים לי שאני יותר מדי כזאת, למה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעזרה

הוספת תגובה

• תגובה

לירן רוגב
    20/07/2011

נתחיל מהסוף: אבחנה קלינית אי אפשר לתת דרך פורום באינטרנט, כך שאין דרך לדעת אם את באמת סובלת מאנורקסיה או לא בלי התייעצות מקצועית כמו שצריך. אבל עצם זה שהשאלות עולות, גם אצל אחרים וגם אצלך, מדליק נורה אדומה ומחדד את הצורך בהתייעצות כזו. אז כדאי לפנות לרופא משפחה, לדיאטנית, לפסיכולוג או לפסיכיאטר כדי לקיים בדיקה כזו.
    לגבי דפוסי האכילה שאת מתארת: כאשר העיסוק באכילה, באחוזי שומן, במה נכנס לפה ומה לא ומתי, מתחיל להיות יותר מסתם עיסוק, אלא טורדנות של ממש, זה בהחלט מאפיין של חשיבה "הפרעת אכילתית". גם הדפוס של ויתור על אוכל של ממש לטובת מתוקים מאפיין לא פעם אנשים שסובלים מהפרעות אכילה (מעין חשיבה ש"עד שאני כבר אוכל אני חייב לאכול משהו שממש טעים ומהנה, גם אם לא מזין ומשביע").
    בקיצור - נשמע שיש סיבה לבדוק קצת יותר טוב מה קורה, המלצתי לעשות זאת בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לירן. שאלה נוספת-

כלנית
    24/07/2011

היום נשקלתי ורציתי לדעת אם משקלי ביחס לגובה הוא נורמלי או מתחת לממוצע.
    הגובה שלי הוא 161 והמשקל 43.6

אשמח לתשובה נוספת

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לירן. שאלה נוספת- - תגובה

עדי מילר
    24/07/2011

שלום

משקלך נמצא מתחת לטווח התקין ולמעשה את נמצאת במצב של תת משקל.
    לאור מה שכתבת שאת אינך מרגישה רזה כמו שסביבתך מעירה לך על כך והנתונים שמסרת לגבי המשקל, אני מתרשמת שקיים עיוות בדימוי הגוף.
    עיוות בדימוי גוף מתרחש כאשר התפיסה לא תואמת את המציאות.
    יש לציין שעיוות בדימוי גוף הוא אחד הסממנים בהפרעות אכילה ולכן אני מצטרפת לתשובתו של לירן וממליצה בחום לפנות לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לירן. שאלה נוספת- - תגובה

לירן רוגב
    24/07/2011

אני תוהה מה התשובה לשאלה הזו אמורה לשרת? הרי קשה לי להאמין שמישהי שמתעסקת בנושא כמוך במשך זמן רב לא יודעת את התשובה ממילא. מניסיוני, סוג כזה של שיח עם אנשים שסובלים מהפרעות אכילה מזין לרוב את הבעיה. אנשים סביבך אומרים להם: אתם רזים מדי! אתם בתת משקל! והפרעת האכילה מחייכת לעצמה. ואם מישהו יגיד: היי, אתה נראה טוב היום! הפרעת האכילה ישר תייצר מחשבה בסגנון של "אוי ואבוי! הוא מתכוון שהשמנתי...".
    אז כשאת שואלת אותי אם את במשקל נורמלי או מתחת לממוצע, אני קצת ממולכד. הרי מדובר בחישוב די פשוט שלוקח עשרים שניות, שאני בטוח שאת יודעת אותו בדיוק כמוני, ושבזמן שאני כותב לך כבר הספקתי לעשות אותו. אבל אם אומר לך שאת מתחת לממוצע, האם זה יגרום לך לטפל בעצמך או רק יזין את הפרעת האכילה שלך? ואם אומר לך שאת במשקל תקין, האם תנשמי לרווחה או רק יכניס את הפרעת האכילה שלך תיכנס להילוך גבוה?

ראיתי שעדי כבר השיבה לשאלתך, אך לדעתי השאלות שאת צריכה לשאול את עצמך הן לא אם את במשקל תקין או לא. השאלות שאת צריכה לשאול את עצמך הן אילו מחירים הבעיה הזו גובה ממך, איך היא משפיעה על איכות חייך, על הקשרים שלך עם אנשים, על התפקוד שלך, על מצב הרוח שלך, על הריכוז שלך, על ההנאה שלך, על הבריאות שלך, ועל היכולת שלך להגשים את הערכים והיעדים האמיתיים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נשקלתי כמה שנים

כלנית
    24/07/2011

ואתמול קניתי משקל שהיה בהנחה כשעשיתי קניות.
    לא היה לי מושג כמה אני צריכה לשקול ומהו המשקל הנורמלי לגובה שלי.

לא חיפשתי שמישהו יגיד לי שאני רזה, ולא שאני בתת משקל.. סך הכל כתבתי כאן כדי לסדר את המחשבות שלי והבלבול הזה נוצר רק לאחרונה שהרבה אנשים העירו לי.

האמת היא שהתגובה שלך קצת עקצה אותי לאור העובדה שהשאלה נשאלה בתמימות מוחלטת.

אני חושבת שבנוגע לשכתבת, במידה וזה היה נכון.. זה כמו ללכת לרופא שיניים עם חור בשן ולשאול אותו "נכון שהשיניים שלי בריאות?". שהרי אנו נעדיף לשאול כל אדם את אותה שאלה, ולא את רופא השיניים. אז אני באמת לא יודעת למה הקדשת כל כך הרבה מילים והגעת למסקנות כאלה, מבלי לחשוב לרגע שאולי קיימת שם מאחורי המסך מישהי שלא נשקלת באובססיה כל יום.. בעצם, לא נשקלה כמה שנים טובות.. פשוט מחוסר עניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו