מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחוזי שומן לקבלת המחזורים24/07/2011
יש לי שאלה קצת מסובכת
לפני כחצי שנה, עליתי ממשקל 36 למשקל 42 אבל תוך כדי אכילה של בעיקר פחמימות ולא בעזרת שומנים, ע"י תפריט של הדיאטנית, כי לא הסכמתי להכניס לגוף יותר מ5% שומן של גבינות וכו
ואז ירדתי שוב ל37, ועכשיו עליתי ל39 בעזרת תפריט שבו יש גבינות שמנות כמו גבינת קוטג 9% ו2 פרוסות גבנ"צ 28%
רציתי לשאול , אם הם היו סבורים כי אקבל מחזור(אחרי שנתיים בלי) במשקל 42, וכשהגעתי אליו פעם שעברה ההפרשות החלו רק במשקל 41 בערך, ייתכן ועכשיו שאני אוכלת את הגבינות שמנות אקבל מחזור לפני המשקל יעד שלי? כי יש לי הפרשות הרבה יותר חריפות ואני שוקלת רק 39-39.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה פשוט קצת מלחיץ... אפשר תשובה?
ים27/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזי שומן לקבלת המחזור - תגובה
עדי מילר28/07/2011שלום ים
ממה שאת מתארת מתחדד הפער בין הרצון להחלים ולקבל מחזור והצעדים שאת עושה לעבר מטרה זו כמו הוספת גבינות המכילות אחוזי שומן גבוהים יותר ממה שהנך רגילה לאכול לבין הקושי לעשות צעדים אלו עקב החשש מלעלות במשקל אפילו ק"ג בודדים...
כיוון שאני מבינה מדבריך שאת מטופלת אצל דיאטנית אני ממליצה לך לשתף אותה כדי שתוכלו יחדיו לבדוק איך אפשר לחזק את החלקים הבריאים הקיימים בך ולמגר את הקולות של הפרעת האכילה המאיימים עליך מעליה במשקל.
באופן כללי, כאשר הגוף מוזן ומשקל הגוף חוזר לטווח הנורמה הפרשת הורמוני המין מתנרמלת ובעקבות כך המחזור חוזר.
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטופלת
ים28/07/2011אני אכן מטופלת אך לא יודעים את משקלי האמיתי(סיפור ארוך ומסובך)... לכן אני שואלת אם ייתכן שבמשקל נמוך יותר, בעזרת האחוזי השומן הגבוהים(ההפרשות וכאבי החזה) אני אקבל מחזור לעומת מה שנאמר לי כמשקל יעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לירן רוגב02/08/2011מעבר לתשובה המדויקת שקיבלת מעדי, ובתשובה לשאלתך הנוספת, חשוב לומר זאת: אם את נמצאת בטיפול, על מנת שהטיפול הזה יועיל לך חשוב שתשתפי את מטפלייך במה שבאמת מתרחש. זה כולל את החששות שלך, את המצוקות שלך, ו...גם את המשקל האמיתי שלך. בסופו של דבר, תהליך טיפולי לא נועד להביא אותך למשקל מסוים או לקבלת מחזור, אלא למצב של בריאות ואיזון. כל עוד הפרעת האכילה מובילה להתנהגויות של הסתרה וטשטוש תמונת המצב האמיתית, את מתרחקת מיעדייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)