איך להפסיק את המחלה הזאת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להפסיק את המחלה הזאת?
    הדר
    04/08/2011

אני מקיאה כל יום ואפילו פעמיים ביום.
    פעם ראשונה שהקאתי הייתה בגיל 14 וממש אהבתי את זה שאפשר לאכול הכל ואח"כ פשוט ל"התרוקן" .
    אימצתי את הרעיון והתחלתי להקיא בתדירות גבוה פעם בשבוע ואז פעמיים וכשהגיע למצב של כמה פעמים ביום התחלתי לפחד, הרגשתי בחילות כל הזמן והפסקתי לחודשיםם.
    התייאשתי מהר כשחזרתי להשמין והמשכתי להקיא עד היום.
    היום אני בת 19 ובמשך 5 שנים אני מקיאה פעם / פעמיים ביום.
    זה מגיע למצב שאני אוכלת אפילו כשאני לא רעבה כי אני יודעת שאפשר להקיא אחר כך,ואם אני לא בבית אני צמה כי אני יודעת שלא יהיה לי איפה להקיא אחר כך.
    בזמן האחרון התחלתי לחשוש מזה קצת ולא ידעתי למי לפנות ולדבר כי זה יותר בראש שלי מאשר בגוף.
    נכנסתי לאינרטנט התחלתי לקרוא קצת על בולימיה אבל זה לא עוזר אני צריכה לדבר .אפחד לא יודע על זה אני מתביישת לשתף מישהו ולא יודעת איך להתמודד עם זה לבד, איך להפסיק את המחלה הזאת?
    אני צריכה לדבר עם מישהו שיעזור לי ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להפסיק את המחלה הזאת?

הוספת תגובה

• איך להפסיק את המחלה הזאת? - תגובה

לירן רוגב
    06/08/2011

אני חושב שזה נורא שהבעיה הזו מלווהו מנהלת אותך כבר חמש שנים בצורה כזו, ועצוב שאת נשארת עם זה לבד. חושב שיהיה לך גם כתובת לשתף את הקושי שלך, וגם עזרה בהתמודדות עם הבעיה. אם את בצבא, כתובת כזו יכולה להיות פניה לקב"ן. באזרחות ניתן לפנות לפסיכולוג, רופא או דיאטנית, דרך קופת חולים או באופן פרטי. כדאי לחשוב אם עוד לפני זה ניתן לשתף אנשים קרובים לך בבעיה? הורים הם הרבה פעמים גורמי תמיכה מאד מאד חשובים, למרות שלא פעם יש חשש או קושי מלשתף אותם.
    ניתן להתמודד ולהתגבר על הפרעת אכילה, אבל דפוסים של הסתרה מהווים מכשול בדרך הזו, ונראה כי עלייך להתגבר עליהם בשלב הראשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו