מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטניתנועם16/08/2011
שלום,
כבר למעלה משנה שאני לא לגמרי מסתדרת עם האוכל. רוצה לרזות למרות שאני לא צריכה לרדת במשקל ומתעסקת באוכל בצורה מוגזמת.
אני בטיפול פסיכולוגי שעוסק בין השאר גם בנושא הזה אבל אני חושבת שאני רוצה לפנות לדיאטנית שמתמחה בהפרעות אכילה כדי שתעזור לי לבנות תפריט יציב וקבוע שימנע ממני את ההתעסקות באוכל.
השאלה שלי היא האם ההורים שלי חייבם לדעת מזה (אני בת 17 וחצי)? אני רוצה להדגיש שאני לא במצב של סכנה ולא בתת משקל.
במידה וארצה לעזוב את הדיאטנית, אוכל לעזוב כשארצה או שהיא תוכל לחייב אותי להישאר בטיפול וכו'?
יש שלב שבו יהיה לה מותר לעדכן את ההורים ללא רצוני?
מאוד חשוב לי שההורים שלי לא ידעו מזה, יש מספיק גורמים אחרים ואחראיים שיודעים על הבעיה ואין צורך לדאוג בהקשר הזה. אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטנית - תגובה
מיכל לברטוב16/08/2011היי נועם. טוב שאת פונה. נראה שיש לך הרבה מודעות עצמית ורצון לטפל בעצמך וזה נהדר. אני חושבת שדיאטנית יכולה לעזור לך, ובמיוחד לתת בטחון. את יכולה לומר להוריך שאת מעוניינת בעזרה של דיאטנית, אין בכך פסול. כל עוד אינך מסכנת את עצמך, הווה אומר תת משקל, העדר מחזור או התנהגויות אכילה שמסוכנות לך, אני לא רואה בעיה שבגילך יהיה לך קשר אישי עם הדיאטנית, כפי שסביר שיש לך עם הפסיכולוג. כן חשוב שיתקיים קשר בין הדיאטנית לפסיכולוג. ושוב, הכל מאוד תלוי במצבך. המון הצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה?
נועם16/08/2011היי מיכל, תודה על התגובה המהירה.
אני יודעת שאין פסול בלשתף את ההורים אבל אני לא רוצה בכך וככל הנראה הדבר גם ימנע ממני ללכת לדיאטנית. לאחותי הגדולה היתה היסטוריה של הפרעות אכילה ואני לא רוצה להרגיש שבוחנים אותי בזכוכית מגדלת. הרי כל עניין הפרעת האכילה היא עניין של שליטה בחיי, ואם ההורים יפלשו לאזורי השליטה שלי וודאי שאתכנס רק יותר אל תוך המחלה וארגיש חסרת אונים. אשמח לתשובה ברורה בבקשה בקשר לחיסיון הרפואי (כך זה נקרא?), לאפשרות לעזוב מתי שארצה, ולמצבים בהם הדיאטנית עלולה לערב את ההורים בלי רצוני. אם בכלל פה זה המקום לשאול שאלות אלו. אם לא, אשמח לדעת היכן אוכל לברר.
שאלה נוספת, אם באמת אלך לדיאטנית שמתמחה בהפרעות אכילה, הדבר יירשם איפשהו?
אני באמת מבקשת לדעת תשובה ברורה. סליחה שאני מטרידה.
תודה, נועם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה? - תגובה
מיכל לברטוב16/08/2011אני לא רואה דרך לא לערב את הוריך בכך שאת הולכת לדיאטנית. במה שהולך בינקו אפשר לשמור על סודיות. שוב, באם אין פגיעה עצמית. בעניין הפסקת טיפול, לא ניתן להכריח אדם להיות מטופל שלא לרצונו. אני מקווה שבכל זאת תמצאי דרך להגיע לדיאטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה? - תגובה - תגובה
מיכל לברטוב16/08/2011מה שהולך בינכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נועם16/08/2011ממש תודה רבה! אראה מה אני עושה בזמן הקרוב..
לילה מקסים שיהיה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
מיכל לברטוב16/08/2011בשמחה יקירה. שמרי נפשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)