מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפעמים הפרעת אכילהיהלי18/08/2011
היי,
בעוד כארבעה חודשים אהיה בת 18.
תיאורתית אני אמורה לחשוב ולהתנהג כמו בחורה בוגרת,
אך הפרעת האכילה לא מאפשרת לי להתנהג בהתאם.
לפעמים זו הפרעת אכילה נוראית , ולפעמים זה אורח-חיים
זה "כדי להיות בריאה, כי רזון זה מושך, כי עצמות זה יפה".
זה נמשך כבר ארבע שנים, בשנתיים האחרונות זה התדרדר ..
העיסוק האובססיבי באוכל, הרצון לרזות, ספירת הקלוריות בסוף כל יום,
הפעילות הספורטיבית המאסיבית, הערות המרגיזות של אמא, או פשוט
דאגה לגיטימית .. העיניים המרחמות של החברות.. וכל המתלווה לכך.
יש תקופות שהשאיפה לתת משקל פוחתת, אך יש תקופות, שהן הרוב כמובן,
שהשאיפה היא עצומה, והמוטיבציה ענקית!!!!
אני לא מקיאה, למרות שאני חושבת על זה כל יום,
אני גם יודעת שאם הייתה לי האפשרות לקחת משלשלים - הייתי עושה זאת.
אני לא מצליחה לצום, בגלל המעקב והמארב שאמא עושה לי לאורך כל היום,
אך אני גם לא מאפשרת לה לדחוף לי אוכל, יש ימים שאני לא עוברת את ה300
קלוריות.
אני עוסקת בפעילות ספורטיבית רצינית (בימים שאני לא ממוטטת עלל סף קריסה).
אבל אני גם לא בתת משקל (גובה 1.60 משקל 49.4)
השאלה שלי היא מה לחשוב ? זו באמת הפרעת אכילה... היא כבר שיבשה אותי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן...
יהלי18/08/2011הנערה למטה זו אני.. רק קצת פחות אמיצה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפעמים הפרעת אכילה - תגובה
מיכל לברטוב18/08/2011טוב שפרטת יותר:-) מה שאת מתארת זו הפרעת אכילה רצינית וחיה. משקלך נמוך אף הוא, על אף שאינו מהווה כרגע סכנת חיים. רדיפת הרזון, הצורך בשליטה, העיסוק האוססיבי, צריכת הקלוריות הכה מועטה, מעידים כולם על הפרעת אכילה בגוון אנורקטי. טוב שאת פונה, כיוון שברור שזה כבר גדול עליך, ויש צורך לקבל עזרה. זו הפרעה שעלולה להרוס את חייך. החל מצדדים קוסמטיים כמו אובדן שיער בעיות עור, בעיות בשיניים, דרך בעיות גופניות קשות כמו פגיעה בפריון, בעיות בעצמות פגיעה במערכת העיכול, וכמובן הצד הנפשי. חשוב שתשתפי מישהו קרוב ותפני מידית למרפאה להפרעות אכילה דרך הרופא המטפל. אשמח לכוונך, אל תכנעי להפרעה, יש לך יותר מידי מה להפסיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא...
יהלי18/08/2011אני עדיין לא ממש רוצה באמת לקבל טיפול...
אני יודעת שאכנס לדיכאון, אפילו אם אעלה רק גרם אחד... ואני לא רוצה בכך.
זה נכון שלפעמים אני פשוט רוצה להיפטר מזה , אני רוצה לאהוב את עצמי, כמו שאחרים אוהבים אותי.. ורוצה להכיל עוד דברים בתוכי חוץ מההפרעה הזו.. אבל זה רק לפעמים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא... - תגובה
מיכל לברטוב18/08/2011זו טיבה של ההפרעה. הצד הבריא שרוצה להיפטר מההפרעה מול הצד החולה שלא מוכן לוותר עליה. אזרי אומץ, ופני לטיפול. אפשר להתחיל מטיפול פסיכולוגי שעשוי להקל בהמשך על ניהול המשקל. המון הצלחה יקירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
יהלי18/08/2011תודה רבה, את מקסימה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. - תגובה
מיכל לברטוב18/08/2011באהבה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)