טיפול ושקרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול ושקרים
    לארה
    20/08/2011

שלום רב

אני בחורה בת 27, סובלת מהפרעות אכילה עוד מגיל מאוד צעיר.
    בשנה האחרונה ירדתי הרבה במשקל, עכשיו אני שוקלת טיפטיפה פחות מ-40.
    אינני נראת רזה מידי וגופי נראה טוב, אך מודעת היטב לבעיה שלי.

לא מזמן החלטתי שזה הזמן לטפל, לפני שיהיה מאוחר מידי, לפני שאראה כמו כל האנורקסיות האלה.
    התחלתי טיפול בשיא הכוח, היה לי באמת חשק לשמח את כולם... לשמח את ההורים שלי.. לשמח את הסובבים אותי.. לשמח את הבחור החדש שהכרתי.

אבל עכשיו, ממש כמה שעות אחרי שהבחור אמר לי "את משקרת, את סתם אומרת שאת אוכלת", זה עומד לי אל מול הפרצוף- אני באמת משקרת.

אני אוכלת את אותה ארוחה שאמא מתעקשת שאוכל.. בדר"כ לא מדובר במשהו משמין.
    אני תמיד אומרת שאכלתי כבר, אני צוחקת ואומרת "כמה שוקולד אכלתי.."
    שקר, לא אכלתי שום שוקולד. אני אוכלת רק ליד אמא שלי, כדי לא לגרום לה צער.

קשה לי...
    קשה לי כי אני יודעת שההורים שלי יתאכזבו כשארד עוד במשקל
    קשה לי כי אני יודעת שהבחור החדש לא יוכל להתמודד עם זה. קשה לי.

אבל אני לא מסוגלת לאכול
    כל ביס קטן הורג אותי
    אני לוקחת משהו קטן לאכול כדי שיראו שאני לוקחת וזורקת לפח
    אני עוברת לחלב סויה כי שם אני לא צריכה לשים סוכר.. כמובן- "זה הרבה יותר בריא"
    בריא? אני מדברת על בריאות??

אינני יודעת מה אני רוצה שתגידו לי, היה חשוב לי להוציא את זה..
    כי רע לי עם זה, רע לי שאני פוגעת באנשים חשובים לי
    אבל אני לא יכולה לעצור... חייבת לרדת עוד קצת... פשוט לא מסוגלת לחשוב על קילו אחד יותר, לא יכולה!

אני באמת מרגישה שבא לי לומר לבחור שזה נגמר... רק בשביל לא לראות אותו אומר לי שהוא לא יכול להתמודד..
    בא לי לעזוב את בית הורי רק בשביל לא לאכול ארוחה בכוח.

אבל נמאס לי להיות כל כך טיפשה, נמאס לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ושקרים

הוספת תגובה

• תגובה

לירן רוגב
    20/08/2011

קודם כל, טוב שהתחלת לטפל בעצמך, ואני מקווה שאת מתמידה בכך ושמדובר בטיפול מותאם ומתאים (המשלב גם טיפול פסיכולוגי וגם טיפול תזונתי). אני מבין שלמרות התהליך הטיפולי, הפרעת האכילה עדיין משפיעה במידה רבה על התנהגויותייך ומחשבותייך, וזה קשה ומתסכל - אבל לא מפתיע. האמביוולנטיות הזו, התנועה הזו, בין החלק בתוכך שמבין את המחירים וההשפעות של הבעיה ומעוניין להיאבק בה ולהיפטר ממנה, לבין החלק החולה, השואב אותך באמצעות הפחדות ופיתויים עמוק יותר ויותר לחיים של חולי והסתרה, היא מאפיין מרכזי של הפרעת אכילה. זה לא נעלם בן לילה, גם לא לאחר שמתחילים טיפול. מה שטיפול טוב מנסה לעשות, זה לפעול יחד איתך מתוך עמדה מחויבת לבריאות, גם אם האמביוולנטיות הזו נמשכת, על מנת שלאט לאט יתחזק בך החלק הבריא ושואף החיים והמחלה תתכווץ (ולא את...).
    ועוד מחשבה: את כותבת שהתחלת טיפול על מנת לשמח את האנשים בחייך. הרצון לשמח את האנשים בחייך היא תכונה טובה וחיובית, אבל מה איתך? מה עם הרצונות והצרכים שלך? הרי הפרעת אכילה פועלת לא פעם בדיוק בדרך הזו: קוראת לך לבטל את הצרכים ואת הרצונות שלך, לשים אותם בעדיפות נמוכה ולא להתייחס אליהם. טיפול נועד להביא אותך למקום בו את רוצה להיות, לקרב אותך לאיכות ולסגנון החיים שאת רוצה עבור עצמך. אם את מספרת לעצמך שההחלמה היא משהו שאחרים רוצים עבורך, ולא את עבור עצמך, יש חשש שזהו סיפור שיזין את הבעיה במקום את כוחותייך להתמודד.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירן, תודה רבה על התגובה

לארה
    20/08/2011

אני יודעת שהטיפול עלול להיות לא מועיל כל עוד איני מרגישה שזה בא מרצוני.
    אבל מה עלי לעשות? לעזוב את הטיפול ולהמשיך כך?

אני לא רוצה טיפול, אני רוצה לרדת עוד במשקל, אך יודעת שזה הדבר הטוב ביותר שעלי לעשות.
    אני חייבת, כבר מעל ל13 שנים שאני בתוך ההפרעה, איך אני אמורה למצוא את הרצון להחלמה?
    אני רוצה לחשוב בריא, לא יוצא לי כלום חוץ מדמעות.

האם עלי לשתף באותם שקרים ואותם מחבואים שלי לפסיכולוג?
    אני כמו פוחדת לאכזב גם את המטפלים שלי...
    האם מה שקורה לי הוא דבר ידוע? האם לפעמים אפשר להחלים למרות הפחד הגדול הזה?

שוב, תודה רבה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

לירן רוגב
    20/08/2011

טיפול בהפרעת אכילה (למעשה זה נכון לכל טיפול נפשי) הוא תמיד "למרות". מי שמחלימה מהפרעת אכילה לא עושה זאת משום שהיא לא מפחדת מכלום, או משום שהתהליך אינו תובעני קשה ומתסכל, או משום שהיא רוצה במאה אחוז להיות בריאה. החלמה מהפרעת אכילה דורשת את הנכונות להתחייב לתהליך ל מ ר ו ת הפחד והאמביוולנטיות. ובדיוק מהסיבה הזו התשובה לשאלתך היא כן, בהחלט רצוי לשתף את המטפלים שלך בחששות, בהסתרות ובשקרים. מניסיוני, דווקא השלב בו מעזים לחשוף את המציאות הלא נעימה הוא השלב בו קורה משהו משמעותי וחשוב בקשר הטיפולי, משהו שמאפשר לזוז קדימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו