רוצה להיות בריאה אבל מפחדת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה להיות בריאה אבל מפחדת
    :(
    23/08/2011

אני בת 15 וקצת והתחלתי להרזות המון בחצי שנה האחרונה ירדתי שש וחצי קילו זה התחיל לעשות לי בעיות בגוף כמו למשל שכבר 3 חודשים לא קיבלתי אז הלכתי לדיאטנית כדי שתיתן לי תפריט אני באמת מנסה לשפר את המצב ואני משתדלת לעשות מה שהיא אומרת אבל זה לא עוזר מאז שהתחלתי ללכת אליה ירדתי עוד קילו אני רוצה להיות בריאה אבל פוחדת להשמין מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

לירן רוגב
    23/08/2011

מהתיאור שלך, נשמע שנקלעת בחצי השנה האחרונה לדפוסי התנהלות בעייתיים בנושאי של אכילה ומשקל ושאת מספיק אחראית כדי "לתפוס" את עצמך ולנסות לעצור את ההתדרדרות לפני שהמצב מחמיר עוד יותר. יחד עם זאת, נשמע שקורה לך מה שקורה לנערות רבות בגילך שנשאבות לדפוסים לא בריאים ובעייתיים של צמצום תזונתי: לצד ההבנה שצריך לעצור את ההתנהלות המזיקה יש גם פיתוי להישאב לתוכה ובעיקר פחד רב מעלייה במשקל, דבר שעלול להפריע ולחבל בתהליך הטיפול.
    חשוב מאד לשתף פעולה עם התהליך הטיפולי שהתחלת, ואם יש פחד וחשש לבטא אותו במילים ולא בהתנהגות (כלומר, לדבר על זה עם הדיאטנית ולא לבטא את החשש בהימנעות מהשינויים שאתן מסכמות עליהן). במידת הצורך, יש תמיד גם אפשרות להיעזר במקביל לטיפול התזונתי בטיפול פסיכולוגי, כדי לסייע בהתמודדות עם המצוקה והחשש שאת מתארת, ואולי עם קשיים אחרים שקיימים לא פעם ברקע של בעיות מסוג זה. בשלב הנוכחי, בכל אופן, חשוב שבתוך הטיפול הקיים תהיה מידה רבה ככל האפשר של שיתוף וחשיפה של הבעיה כמו שהיא, "לשים את הדברים על השולחן".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו