לא מקבלת מחזור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מקבלת מחזור
    דפנה
    26/08/2011

שלום,
    אני בת 21, גובהי 166 ושוקלת 48.5 (אחרי שהעליתי קילו וחצי במשך השבוע האחרון..).
    כל חיי הייתי רזה, אכלתי המון וכשאני אומרת המון זה באמת ה-מ-ו-ן! הייתי פעילה בלהקת ריקודים וכנראה זה מה שגם שרף המון קלוריות וגם האיץ לי את קצב חילוף החומרים. כשהתגייסתי העלתי המון במשקל (ממשקל של 49 ק"ג הגעתי ל57!!). הבעיה שלי היא שלא הייתי מודעת למה שאכלתי כי בחיים לא הייתי צריכה להיות מסוג הבנות שסופרות קלוריות..וחשבתי שכמו שזה הגיע (הצמיגונים..) ככה זה גם יעלם.כמובן שבתקופה שהייתי בצבא לא עשיתי ספורט..
    לקראת סיום השירות הצבאי שלי התפנה לי יותר זמן.. הייתי חוזרת הבייתה כל יום וחזרתי לאט לאט לשגרת ספורט.. התחלתי לעשות ריצות בפארק.. להיות מודעת יותר לאכילה שלי ולאט לאט ובאמת בצורה מתונה התחלתי לרדת במשקל.. אפשר להגיד שהורדתי את כל הק"ג "העודפים.." וכן הייתי אוכלת כמו שצריך, 3 ארוחות מאוזנות ביום, בין לבין תפוח/יוגורט.. פשוט כל העוגות/קוראסונים/ג'חנונים שהיו בתפריט שלי כדברים יומיומיים- נמנעתי מהם..
    מאז (מאוגוסט שעבר שהשתחררתי) המשקל שלי פחות או יותר קבוע- סביב ה47-48 ק"ג.. אני אוכלת מאוזן ועושה בערך פעמיים-3 בשבוע ריצות.. הבעיה היא שהמחזור נפסק לי. רופא הנשים אמר שעליי להעלות במשקל משהו כמו 4-5 ק"ג ואז כנראה הבעיה תסתדר.. זאת הסיבה שהעלתי בשבוע האחרון במשקל. אני אוכלת סתם שטויות, דברים שאני יודעת שלא בריאים, מזיקים לגוף.. טוסטים, פיצות, עוגות, הכל כדי להעלות במשקל! הבעיה היא שבגלל שמבנה גופי צר- כל קילו שאני עולה ישר רואים עליי! אני פוחדת ולא רוצה להעלות עוד במשקל אבל מצד שני רוצה שהמחזור יחזור לי.. מה לעשות!? :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מקבלת מחזור

הוספת תגובה

• לא מקבלת מחזור - תגובה

מיכל לברטוב
    26/08/2011

היי דפנה. שמחתי מאוד לקרוא על ההתייחסות הבוגרת ואחראית שלך לגופך. אתחיל בכך שאסכים עם רופאך, את אכן בתת משקל, ולכן אינך מקבלת מחזור. משקל מינימום עבורך הוא לפחות 51 ק״ג וזו אמירה כללית ביותר, כיוון שאיננו מכירות לעומק. נכון שלא רצוי לעלות מג׳אנק. אבל, יותר חשוב שתגיעי למשקל תקין כיוון שתת משקל והעדר מחזור מזיקים יותר מכל אוכל לא איכותי בואי נקרא לו. אפשרי בהחלט עם הכוונה קלה מדיאטנית לעלות במשקל עם אוכל שרק יוסיף לך בריאות( למשל הוספת שומן מהצומח;שקדים, טחינה, גרנולה, אבוקדו).
    כיוון שהיית רגילה להיות מאוד רזה, קשה לך לקבל משקל שאינו שדוף. אך יחד עם זאת המחיר של תת משקל מבחינת נזקים גופניים ונפשיים לא בא בחשבון. דעי כי כשהגוף בתת משקל זה יכול בעצמו להגביר מחשבות כפייתיות שקשורות לגוף אוכל ומשקל , ולכן סביר להניח שעליה קלה במשקל תשפר גם את תחושותיך לגבי גופך. בהצלחה יקירה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו